TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

14 Mayıs 2022 Cumartesi

Trabzonspor kupasına kavuştu

Süper Lig'in bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor, kupasına kavuştu. Denizde başlayan kutlamalar, stattaki törenle doruğa çıktı. Bordo-mavili oyuncular, teknik heyet ve taraftarlar, tarihi anın keyfini doyasıya yaşadı.

Şampiyon Trabzonspor için büyük gün geldi çattı. Spor Toto Süper Lig 2021-2022 sezonunda şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor, şampiyonluk kupasını düzenlenen törenle aldı. Öğleden sonra başlayan kutlamalar, stattaki görkemli törenle sürdü... İşte Fırtına'nın koptuğu anlardan öne çıkan notlar...

Fırtına, Karadeniz'den yükseldi...

Fırtına, kupasını kaldırmadan önce kutlamalara, denizden başladı.

Karadeniz suları adeta bordo maviye büründü. Bordo-mavililer, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nden otobüsle geldiği Yat Limanı'ndan tekneyle ayrıldı ve deniz yoluyla "şampiyonlar filosu" oluşturuldu.

Tekne girişinde kaptan tarafından karşılanan oyuncuların üzerlerinde şampiyonluk tişörtleri yer aldı. Oyuncular, müzik eşliğinde özellikle kolbastı ve horon oynayarak eğlendi.

Yunan oyuncular Bakasetas ve Siopis'in saçlarını bordo-maviye boyadı. Gervinho ve Edgar gibi sezonu kapayan oyuncular da kutlamada yer aldı.

Tesislerden ayrılan şampiyonların filosuna taraftarlar da kendilerine ait çok sayıda tekneyle bordo-mavi bayraklarıyla eşlik etti. Taraftarlar, meşalelerle ve tezahüratlarla takımlarının şampiyonluğunu kutladı. Deniz kenarında da taraftarlar, yol boyu takımlarına sevgi gösterilerinde bulundu.

Trabzonspor'u taşıyan tekne Faroz Limanı'nda taraftarları selamladıktan sonra Trabzon Limanı'na döndü.

Denizde başlayan coşku, statta noktalanan şehir turuyla sürdü

Limandan üstü açık otobüse geçen bordo-mavili ekibin kafilesi, kupa töreninin yapılacağı Medical Park Stadı'na doğru yola çıktı. 

Konvoy eşliğinde saat 19.00 sıralarında Medical Park Stadı'na ulaşan kafileye, yol boyunca ve stat çevresindeki taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu. Bordo-mavili kafileyi taşıyan otobüs, özellikle stat yakınında ilerlemekte büyük güçlük çekti.

Tamamen dolan Medical Park'ta sanatçılardan mini konser

41 bin 461 kişilik kapasitesi tamamen dolan Medical Park'ta gerçekleştirilen törende ilk olarak bazı sanatçılar mini konser verdi.

Sanatçılardan Kadr'a konserinde bordo-mavili futbolcular Uğurcan Çakır ve Dorukhan Toköz eşlik etti. Oyuncuların üzerinde yeni şampiyonluk forması yer aldı.

Kasketliler grubunun horon gösterisinin ardından saha içerisinde Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için en uzun horon halkası denemesi yapıldı. Ardından kolbastı gösterisi sunuldu. Karadeniz ekibinin oyuncuları Abdülkadir Ömür ile Manolis Siopis, karşılıklı platform üzerinde kolbastı oynadıktan sonra taraftarı selamladı.

Seremoni öncesi lazer gösterileriyle bordo-mavili futbolcular, tek tek isimleri anons edilerek sahneye davet edildi. Futbolcular, belirledikleri şarkılar eşliğinde sahneye çıktı.

Dorukhan, Ahmet Çalık'ın formasını giydi

Trabzonspor'un orta alan oyuncusu Dorukhan Toköz, hayatını kaybeden İttifak Holding Konyasporlu oyuncu Ahmet Çalık'ın formasıyla kupa seremonisine çıktı.

Bordo-mavili taraftarlar da sunucunun Ahmet Çalık'ın ismini anons etmesinin ardından hayatını kaybeden oyuncuyu hep birlikte andı.

Yabancı oyuncular ülkelerinin bayrakları ile seremoniye çıktı. Yunanistan bayrağını sırtına alan Anastasios Bakasetas ve Manolis Siopis, sirtaki oynayarak platforma çıktı.

Trabzonspor'un "Yarınlara güleceğiz" adlı yeni marşıyla çıkan kaptan Uğurcan Çakır, taraftarlardan büyük alkış aldı.

Trabzonspor taraftarları, en büyük desteği takımı şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Abdullah Avcı'ya verdi. Avcı'nın isminin anons edilmesi sırasında taraftarlar, büyük bir coşku yaşadı. Sahneye çıktığı "Teşekkür ederim" şarkısına eşlik de eden Avcı'nın duygulandığı gözlendi.

Avcı'nın ardından Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Ertuğrul Doğan ve Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, seremoniye davet edildi.

Ağaoğlu: "Küllerimizden doğmuş halimiz buysa kor ateş gibi yanan halimizi düşünün"

Törende taraftarların "şampiyon" ve "büyük başkan" tezahüratlarının ardından bir konuşma yapan Ağaoğlu, "Küllerimizden doğmuş halimiz buysa kor ateş gibi yanan halimizi düşünün" dedi

Kupayı Servet Yardımcı verdi

Stattaki kutlamaların ardından sıra kupa törenine geldi.

Şampiyonluk kupası özel organizasyonla stada ulaştırıldı. Keyifli anların yaşandığı törende Trabzonspor'un şampiyonluk kupasının sponsoru Yemeksepeti oldu. Kupa "Banabi" kuryesi tarafından stada ulaştırıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Servet Yardımcı ve yönetim kurulu üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu şampiyonluk kupasını Trabzonspor'un kaptanı Uğurcan Çakır'a verdi.

Ve heyecanın doruğa çıktığı o an...Kupa Kaptan Uğurcan'ın ellerinde...

Uğucan'ın kupayı kaldırmasıyla birlikte töneticiler, teknik heyet, oyuncular ve aileleri, sahnede havai fişek gösterileriyle de büyük coşku yaşadı.

Kupa pozu

Tören, toplu fotoğraf çekimi ve saha içi turuyla tamamlandı. Teknik direktör Abdullah Avcı ve futbolcular, kupayla bu poz verdi.

Sahne şovu...Demet Akalın konseri...

Bordo-mavililer, şampiyonluk kupasını kaldırdıktan sonra sahne şovu, Demet Akalın ve dansçılarının performansı ile devam etti.

Havai fişek, ışık ve lazer şovlarıyla renklenen kutlamalar, dünden bugüne Trabzonspor'a emek vermiş pek çok değerli ismin katılımıyla şampiyonluk kutlaması sona erdi.

Tribünlerin tamamı doldu

Trabzonspor taraftarları, takımlarının şampiyonluk kupası kutlamasına büyük ilgi gösterdi.

41 bin 461 kapasitesi bulunan tribünlerin tamamını dolduran taraftarlar, takımlarının kupa töreninde keyifli dakikalar geçirdi.

Kupa törenini Hollanda, Yunanistan, İspanya, Macaristan, Portekiz, İtalya'dan da olmak üzere 200 dolayında basın mensubu takip etti.

Bordo-mavili taraftarlar meydanları doldurdu

Öte yandan Trabzonspor'un kupa kutlamaları için çok sayıda bordo-mavili taraftar da Trabzon'un merkezindeki cadde ve meydanları doldurdu.  

Bordo-mavili taraftarlar, Uzun Sokak ile 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'na geldi. Formalarını giyen binlerce taraftar, takımları lehine tezahürat yaptı.

Taraftarlar, ellerindeki Trabzonspor bayrakları ve atkılarını sallayarak şampiyonluk sloganları attı.

Şampiyonluğu zaman zaman horon ve kolbastı oynayarak kutlayan taraftarlardan bazılarının yüzlerini takımlarının renklerine boyattığı gözlendi.

Stada gidemeyenler için dev ekranlar...

Medical Park Stadı'nda düzenlenecek kupa törenine gidemeyen taraftarlar için alana dev ekran da kuruldu.

Törene gidemeyen binlerce taraftarlar, Trabzon Kent Meydanı’nda takımlarının şampiyonluğunu kutladı. Bazı vatandaşlar ağaçlara ve sokak lambalarına çıkarak burada kurulan dev ekranlardan programı takip etti.

Kaynak : TRT SPOR, AA

FA Cup'ta şampiyon Liverpool

İngiltere Federasyon Kupası'nda (FA Cup) Liverpool, normal süresi 0-0 biten maçta Chelsea'yi penaltı vuruşları sonunda mağlup etti ve kupaya uzandı.

İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) finalinde Liverpool ile Chelsea karşı karşıya geldi. 

Wembley Stadyumu'nda oynanan mücadelede normal süre 0-0 eşitlikle noktalandı ve uzatma dakikalarına gidildi. 

Chelsea - Liverpool 0-0 (5-6 pen.) Özet İzle 

Uzatmalarda da golsüz eşitlik bozulmayınca kupanın şampiyonunu penaltı vuruşları belirledi.

Penaltılarda rakibine 6-5'lik üstünlük kuran Liverpool, şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

Şampiyonluk penaltısını gole çeviren isim Tsimikas oldu.

Liverpool, bu sezon Lig Kupası finalinde yine Chelsea ile karşılaşmış ve o maçı da penaltı vuruşlarıyla kazanmıştı. 

Liverpool'un FA Cup özlemi sona erdi

FA Cup'ta şampiyonluk sayısını 8'e yükselten Jurgen Klopp'un ekibi ise en son 2006'da bu sevinci yaşamıştı. (2021/22, 2005/06, 2000/01, 1991/92, 1988/89, 1985/86, 1973/74, 1964/65)

Premier Lig şampiyonluğu için mücadelesini sürdüren, Şampiyonlar Ligi'nde finale kalan Liverpool bu sezon daha önce lig kupasını da kazanmıştı.

Chelsea'nin final kabusu

Üst üste 3 sezondur final oynayan ve 8 şampiyonluğu bulunan Chelsea, en son 2018'de kupayı müzesine götürmüştü. Maviler, Newcastle United'dan (1974, 1998 ve 1999) bu yana FA Cup'ta üst üste üç finalde kaybeden ilk takım oldu.

  • 2019-20 Arsenal
  • 2020-21 Leicester City
  • 2021-22 Liverpool

Yukatel Kayserispor rahat kazandı

Spor Toto Süper Lig'de 37. haftasında Yukatel Kayserispor sahasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'u 3-0 yendi.

Kadir Has Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi takımın gollerini 10. ve 45. dakikalarda Gökhan Sazdağı ile 72'de Hayrullah Ekip kaydetti. 

Mücadeleyi 3-0 kazanan Yukatel Kayserispor bu galibiyetle puanını 47'ye yükseltirken son sıradaki Yeni Malatyaspor ise 20 puanda kaldı. 

Maçtan Dakikalar

GOL: 10. dakikada Yukatel Kayserispor öne geçti. Sağ taraftan Ramazan Civelek'in kullandığı kornerde ön direğe koşu yapan Gökhan Sazdağı'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0

32. dakikada Yasir Subaşı'nın sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği ortada rakiplerinin arasından iyi yükselen Mustafa Pektemek'in kafa vuruşunda, kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan soluna gelen topu uzanarak son anda çeldi.

GOL: 45+3. dakikada Kayserispor farkı ikiye çıkardı. Sağ taraftan kazanılan serbest atışta, Emrah Başsan'ın ceza sahasına gönderdiği etkili ortada altıpas önünden Gökhan Sazdağı'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 2-0

Karşılaşmanın ilk yarısı, Kayserispor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

56. dakikada hızlı gelişen Kayserispor atağında Mane, rakiplerini geçtikten sonra topu Gökhan Sazdağı'na aktardı. Sol çaprazdan Gökhan Sazdağı'nın vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla sol kale direğinin dibinden auta çıktı.

GOL: 72. dakikada ev sahibi ekip, skoru 3-0'a getirdi. Uğur Demirok'un uzun pasında sol çaprazdan ceza sahasına giren Yasir Subaşı'nın içeriye çevirdiği topla penaltı noktası civarında buluşan Hayrullah Erkip'in vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti.

Karşılaşma, Kayserispor'un 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Stat: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has

Hakemler: Cihan Aydın, Mehmet Salih Mazlum, Furkan Ürün

Yukatel Kayserispor: Cenk Gönen, Ramazan Civelek (Dk. 60 Arif Kocaman), Kolovetsios, Uğur Demirok, Yasir Subaşı (Dk. 76 Kemen), Campanharo, İbrahim Akdağ (Dk. 46 Abdulkadir Parmak), Emrah Başsan (Dk. 46 Mane), Gökhan Sazdağı, Mustafa Pektemek (Dk. 46 Hayrullah Erkip), İlhan Parlak

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor: Ahmet Eyüp Türkaslan, Karim Hafez, Awuku, Campi, Kerem Altunışık (Dk. 58 Burak Efe Yaz), Rahman Buğra Çağıran (Dk. 84 Berat Mert), Atakan Müjde (Dk. 84 Erşan Yaşa), Mert Miraç Altıntaş (Dk. 84 Emircan Bayrakdar), Barış Başdaş, Umut Taniş (Dk. 73 Haqi Osman), Tetteh

Goller: Dk. 10 ve 45+3 Gökhan Sazdağı, Dk. 72 Hayrullah Erkip (Yukatel Kayserispor)

Sarı kartlar: Dk. 40 Campanharo (Yukatel Kayserispor), Dk. 70 Atakan Müjde, Dk. 79 Tetteh, Dk. 81 Rahman Buğra Çağıran (Öznur Kablo Yeni Malatyaspor)

Bundesliga'da Avrupa kupalarına katılacak takımlar belli oldu

Almanya Bundesliga'da sezonun tamamlanmasının ardından UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi'ne katılım hakkı elde eden takımlar belli oldu.

Bayern Münih'in şampiyonluğuyla tamamlanan Bundesliga'da 2021-2022 sezonu tamamlandı.

Ligin son haftasında Bayern Münih, Wolfsburg'a konuk oldu. Bayern Münih'in gollerini Josip Stanisic ve Robert Lewandowski kaydetti. Ev sahibi Wolfsburg'un golleri ise Jonas Wind ve Max Kruse'den geldi. Bu sonuncun ardından Bayern Münih sezonu 77 puanla, Wolfsburg ise 42 puanda noktaladı.

Ligi 2. sırada bitiren Borussia Dortmund ise küme düşme hattında yer alan Hertha Berlin'i sahasında Erling Haaland ve Youssoufa Moukoko'nun golleriyle mağlup etti. Konuk ekibin tek golünü ise Ishak Belfodil 18. dakikada penaltıdan kaydetti.

Stuttgart'ın sahasında Köln'ü mağlup etmesinin ardından Hertha Berlin, 16. sıraya geriledi. Bundesliga 2'de yarın tamamlanacak sezonun ardından Hertha Berlin'in play-off'taki rakibi belli olacak.


Bayer Leverkusen ve RB Leipzig UEFA Şampiyonlar Ligi'nde

34. hafta öncesinde UEFA Şampiyonlar Ligi bileti alabilmek için sahaya çıkan RB Leipzig, küme düşmesi daha önce belli olan Arminia Bielefeld'le 1-1 berabere kaldı. Puan kaybına rağmen dördüncü sırada sezonu tamamlayan RB Leipzig, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kaldı.

Bayern Münih, Borussia Dortmund ve RB Leipzig'le birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kalan dördüncü takım ise Bayer Leverkusen oldu. Ligin son haftasında sahasında Freiburg'u 2-1 mağlup eden Bayer Leverkusen, sezonu 64 puanla üçüncü sırada tamamladı.

Bundesliga'da sezonu galibiyetle tamamlayan takımlardan birisi olan Union Berlin, Bochum'u 3-2 mağlup etti ve UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılım hakkı elde etti. Ligi altıncı sırada tamamlayan Freiburg ise UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerine katılmayı garantiledi.

GÜNÜN SONUÇLARI

Stuttgart 2-1 Köln Özet İzle
Bayer Leverkusen 2-1 Freiburg
Mönchengladbach 5-1 Hoffenheim
Union Berlin 3-2 Bochum
Augsburg 2-1 Greuther Fürth
Borussia Dortmund 2-1 Hertha Berlin Özet İzle
Arminia Bielefeld 1-1 RB Leipzig Özet İzle
Wolfsburg 2-2 Bayern Münih
Mainz 2-2 Eintracht Frankfurt

 NTVSpor.net

Bundesliga'da küme düşen takımlar belli oldu

Bayern Münih'in şampiyonluğa ulaştığı Bundesliga'da sezon sona erdi. 34. hafta maçlarıyla küme düşen ve ligde kalma adına play-off oynayacak takım belli oldu.Almanya Bundesliga'da 2021-2022 sezonu sona erdi.


34. haftada aynı saatte başlayan 9 maçın sona ermesiyle lige veda eden takımlar belli oldu.

Buna göre, son sırada yer alan Greuther Fürth ve 17. sırada kalan Arminia Bielefeld küme düştü. Averajla 16. sırada yer alan Hertha Berlin ise Bundesliga 2'yi 3. sırada noktalayacak takımla ligde kalmak için play-off oynayacak.

Schalke 04 ve Werder Bremen'in Bundesliga vizesi aldığı Bundesliga 2'de son hafta maçları yarın oynanacak.

Play-off yarışında 3. Hamburg 57, 4. Darmstadt 57 ve 5. sıradaki St. Pauli'nin 54 puanı bulunuyor.


GÜNÜN SONUÇLARI
Stuttgart 2-1 Köln Özet İzle
Bayer Leverkusen 2-1 Freiburg
Mönchengladbach 5-1 Hoffenheim
Union Berlin 3-2 Bochum
Augsburg 2-1 Greuther Fürth
Borussia Dortmund 2-1 Hertha Berlin Özet İzle
Arminia Bielefeld 1-1 RB Leipzig Özet İzle
Wolfsburg 2-2 Bayern Münih
Mainz 2-2 Eintracht Frankfurt

 NTVSpor.net

Spor Toto 1. Lig'de 37. haftanın görünümü

Spor Toto 1.Lig'de 37. hafta maçlarının sona ermesiyle play-off'a kalan takımlar ve küme düşen takımlar belli oldu.

Spor Toto 1.Lig'de 37. hafta maçları geride kaldı. Bitime 1 hafta kalan küme düşen ve play-off'u garantileyen takımlar netleşti.

MKE Ankaragücü Süper Lig'e çıkan ilk takım olmuştu. Başkent temsilcisiyle birlikte Ümraniyespor da Süper Lig'e çıkmayı garantilemişti.

Bereket Sigorta Ümraniyespor ve MKE Ankaragücü'nün ardından Spor Toto Süper Lig'e yükselecek üçüncü ekibin belli olacağı play-off'ta yer alacak takımlar da netleşti.

Royal Hastanesi Bandırmaspor, İstanbulspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un ardından Eyüpspor da play-off'u garantiledi.

Ligde normal sezonun bitimine bir hafta kala Balıkesirspor'un ardından NasaDoge Menemenspor, Kocaelispor ve Bursaspor'un ligden düşmesi kesinleşti. Bursaspor, Süper Lig'de şampiyon olup TFF 2. Lig'e düşen ilk takım olarak tarihe geçti.

Ligin 37. haftasında alınan sonuçlar şöyle:

MKE Ankaragücü-Beypiliç Boluspor: 1-2

Bereket Sigorta Ümraniyespor-Altaş Denizlispor: 0-0

Altınordu-Balıkesirspor: 2-1

Manisa FK-Tuzlaspor: 4-1

Eyüpspor-Kocaelispor: 2-1

Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Ankara Keçiörengücü: 2-2

Yılport Samsunspor-İstanbulspor: 0-0

NasaDoge Menemenspor-Gençlerbirliği: 1-3

Royal Hastanesi Bandırmaspor-Bursaspor: 4-2

Puan durumu

Spor Toto 1. Lig'de 37. hafta karşılaşmalarının ardından oluşan puan durumu şöyle:

  O   G   B   M   A    Y    Av.   P
1.BEREKET SİGORTA ÜMRANİYESPOR 35 20 7 8 60 35 25 67
2.MKE ANKARAGÜCÜ 35 20 7 8 54 30 24 67
3.İSTANBULSPOR 35 17 8 10 57 40 17 59
4.ROYAL HASTANESİ BANDIRMASPOR 34 18 4 12 52 32 20 58
5.BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR  35 16 10 9 55 40 15 58
6.EYÜPSPOR 35 14 12 9 53 44 9 54
7.TUZLASPOR 35 13 10 12 43 40 3 49
8.MANİSA FUTBOL KULÜBÜ 36 14 7 15 45 44 1 49
9.YILPORT SAMSUNSPOR 35 12 12 11 50 44 6 48
10.ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ 35 13 9 13 44 45 -1 48
11.GENÇLERBİRLİĞİ 35 14 6 15 42 50 -8 48
12.BEYPİLİÇ BOLUSPOR 35 13 8 14 40 43 -3 47
13.ALTAŞ DENİZLİSPOR 35 13 7 15 42 50 -8 46
14.ADANASPOR 35 12 9 14 39 40 -1 45
15.ALTINORDU 35 14 3 18 44 60 -16 45
16.BURSASPOR 34 11 8 15 40 49 -9 41
17.KOCAELİSPOR 35 11 8 16 36 48 -12 41
18.NASADOGE MENEMENSPOR 35 8 14 13 42 56 -14 38
19.BALIKESİRSPOR 35 3 3 29 26 74 -48 12

38. hafta

Ligde 38. ve son haftanın maç programı şöyle:

Beypiliç Boluspor-Altınordu (Bolu Atatürk)

Tuzlaspor-Yılport Samsunspor (Stadı henüz belli değil)

İstanbulspor-Royal Hastanesi Bandırmaspor (Esenyurt Necmi Kadıoğlu)

Gençlerbirliği-Bereket Sigorta Ümraniyespor (Eryaman)

Bursaspor-NasaDoge Menemenspor (Bitci Timsah Park)

Altaş Denizlispor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor (Denizli Atatürk)

Balıkesirspor-Eyüpspor (Balıkesir Atatürk)

Kocaelispor-Adanaspor (Kocaeli)

Ankara Keçiörengücü-MKE Ankaragücü (Aktepe)

Batı'da ilk finalist Golden State Warriors (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Golden State Warriors, yarı final serisinde Memphis Grizzlies'i 4-2 üstünlük kurarak Batı Konferansı'nda finale yükselen ilk takım oldu.

NBA play-off'larına iki karşılaşmayla devam edildi. Batı Konferansı yarı finalinin 6. maçında Warriors, baştan sona üstün götürdüğü mücadeleyi 110-96 kazanarak adını finale yazdırdı.

Klay Thompson'ın 30 sayıyla takımının en skorer ismi olduğu Warriors'ta, Andrew Wiggins 18 sayı, 11 ribauntla galibiyete katkı sağladı. Draymon Green 14 sayı ve 15 ribauntla oynarken, Stephen Curry 29 sayı, Kevon Looney de 22 ribauntla galibiyette pay sahibi oldu.

Grizzlies'ta Dillon Brooks'un 30 sayı, 4 ribaunt, Desmond Bane'in 25 sayı ve 7 ribauntluk performansı mağlubiyete engel olamadı. Ja Morant'ın sakatlığı nedeniyle forma giymediği maçta Jaren Jackson 12 sayı, Steven Adams 10 ribauntla oynadı.


Boston Celtics, seriyi son maça taşıdı

Deplasmanda Milwaukee Bucks'ı 108-95 mağlup eden Boston Celtics, seriyi 3-3'e getirdi.

Celtics'te 46 sayı, 9 ribaunt, 4 asistle oynayan Jayson Tatum, takımını elenmekten kurtardı. Jaylen Brown 22 sayı, Marcus Smart 21 sayı, Al Horford 10 ribauntla salondan ayrıldı.

Khris Middleton'ın sakatlığının devam ettiği Bucks'ta, all-star Giannis Antetokounmpo'nun 44 sayı, 20 ribauntluk performansı galibiyete yetmedi. Jrue Holiday 17, Pat Connaughton 14 sayıyla oynadı.


13 Mayıs 2022 Cuma

Filenin Sultanları’nın 2022 VNL Geniş Kadrosu Belli Oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2022 yılındaki ilk sınavını Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Voleybol Miletler Ligi’nde verecek.

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nin ilk haftasında 31 Mayıs-5 Haziran 2022 tarihleri arasında Ankara’da, ikinci haftasında 14-19 Haziran 2022 tarihleri arasında Brasilia’da (Brezilya), üçüncü haftasında da Calgary’de (Kanada) mücadele edecek.

2022 FIVB VNL Finalleri ise, 13-17 Temmuz 2022 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek.

Millilerimizin sporcu kadrosu aşağıdaki gibidir:


ADI SOYADI POZİSYONU
1 Cansu Özbay Pasör
2 Elif Şahin Pasör
3 Sıla Çalışkan Pasör
4 Ebrar Karakurt Pasör Çaprazı
5 Meryem Boz Pasör Çaprazı
6 Ceren Kapucu Pasör Çaprazı
7 Hande Baladın Smaçör
8 Tuğba Şenoğlu Smaçör
9 Derya Cebecioğlu Smaçör
10 Meliha İsmailoğlu Smaçör
11 Saliha Şahin Smaçör
12 İlkin Aydın Smaçör
13 Eda Erdem Dündar Orta Oyuncu
14 Zehra Güneş Orta Oyuncu
15 Beyza Arıcı Orta Oyuncu
16 Bahar Akbay Orta Oyuncu
17 Simge Aköz Libero
18 Ayça Aykaç Libero
19 Aylin Acar Libero

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın başantrenörü Giovanni Guidetti, 2022 yılı için açıklanan A Milli Takım kadrosunun ardından Türkiye Voleybol Federasyonu’nun resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.

İtalyan başantrenör yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sporcu kadrosunu geçmiş yıl milli takımda neler yapıldığına bakılarak oluşturuldu. Geçtiğimiz milli takım sezonunda başarılı bir yaz geçiren ana kadroyu korumak hem de geride bıraktığımız sezon boyunca ligde iyi performans sergileyen oyuncuları bu kadroya eklemeyi amaçladık. Geçtiğimiz yaz olduğu gibi bu yaz da iki ayrı takım oluşturduk. Bir takım Milletler Ligi’nde, diğer takım ise Akdeniz Oyunları ve İslam Oyunları’nda mücadele edecek. Ankara’da düzenlenecek finaller için ise çok heyecanlıyız. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için açıklanan yeni puanlama sisteminden ötürü VNL’de ilk haftada oynayacağımız karşılaşmalara hazırlık dönemi olarak bakmayacağız. Mümkün olduğu kadar maç kazanmamız gerekiyor çünkü yeni olimpik puanlama sisteminde her maçın çok büyük önemi var. VNL’de bu yaz çok fazla seyahat etmeme şansını bizlere sunduğu için federasyonumuza da çok teşekkür ederim. Turnuvanın iki ayağını Ankara’da evimizde oynayacak olmamız çok güzel. Son olimpiyat şampiyonu A.B.D’den Dünya Şampiyonası öncesi ikili kamp daveti aldık. Bizim için gurur verici. Dünya Şampiyonası’na en iyi şekilde hazırlanmak adına bizler için oldukça verimli bir kamp dönemi olacak. Bir başka güzel ve heyecanlı yaz için hazırız.”

 

Irina Voronkova, Eczacıbaşı Dynavit'te

2022-2023 sezonu kadrosunu şekillendirmeye devam eden Eczacıbaşı Dynavit, Rus smaçör Irina Voronkova’yı renklerine bağladı.

Eczacıbaşı Dynavit, kadrosunu Rus oyuncu Irina Voronkova ile güçlendirdi.

Kulüpten yapılan açıklamada, “Rus Milli Takımı’nın yetenekli smaçörüyle anlaştık. Takımımızın yapısına uygun özelliklerde olan, çok iyi Türkçe konuşabilen ve Türk kültürünü iyi bilen Irina’dan, önemli katkılar bekliyoruz” denildi.

 

Irina Voronkova kimdir?

1995 yılında İstanbul’da doğan Irina Voronkova, 190 cm boyunda ve smaçör olarak görev yapıyor. Voleybol hayatına ülkesi Rusya’da başlayan, kariyeri boyunca Dinamo Moskova, Dinamo Kazan, Zarechie Odintsovo, Dinamo Kazan ve Lokomotiv Kaliningrad takımlarında oynadı. Rus smaçör, Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda forma giymesinin yanı sıra birçok milli başarıya da imza attı.

 

Milli Başarılar

·       2015 FISU Dünya Üniversite Oyunları Altın Madalya

·       2017 Yeltsin Kupası Gümüş Madalya

·       2018 Montreux Volley Masters Gümüş Madalya

·       2019 FIVB Dünya Kupası Bronz Madalya

 

Kulüp Başarıları

·       5 Rusya Ligi Şampiyonluğu

·       3 Rusya Kupası Şampiyonluğu

·       1 Rusya Süper Kupası Şampiyonluğu

·       2013 – 2014 CEV Şampiyonlar Ligi Altın Madalya

·       2016 – 2017 CEV Kupası Şampiyonluğu

 

Bireysel Başarılar

·       2012 Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası – En İyi Smaçör

·       2017 Yeltsin Kupası – En İyi Pasör Çaprazı

·       2020 – 2021 Rusya Ligi – En İyi Smaçör

·       2020 – 2021 Rusya Ligi – En Değerli Oyuncu

·       2021 – 2022 Rusya Kupası – En Değerli Oyuncu

Filenin Sultanları'nın 2022 Akdeniz Oyunları Geniş Kadrosu Belli Oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Cezayir'de düzenlenecek 2022 Akdeniz Oyunları'nda mücadele edecek genişletilmiş kadrosu belirlendi.

Cezayir’in Vahran kentinde 25 Haziran – 5 Temmuz 2022 tarihlerinde düzenlenecek 19. Akdeniz Oyunları’nda mücadele edecek Kadın Milli Takımımızın geniş kadrosu belli oldu.

ADI SOYADIPOZİSYONU
Aslıhan Kılıç Pasör
Elif Şahin Pasör
Buse Ünal Pasör
Buket Gülübay Pasör
Sıla Çalışkan Pasör
Tuğba Şenoğlu Smaçör
Derya Cebecioğlu Smaçör
Ezgi Akyaldız Smaçör
Merve Tanyel Smaçör
İdil Naz Kanbur Başcan Smaçör
Yaprak Erkek Smaçör
İlkin Aydın Smaçör
Saliha Şahin Smaçör
Zeynep Sude Demirel Orta Oyuncu
Ayçin Akyol Orta Oyuncu
Yasemin Yıldırım Orta Oyuncu
Emine Arıcı Orta Oyuncu
Yasemin Özel Pasör Çaprazı
Yağmur Karaoğlu Pasör Çaprazı
Tutku Burcu Yüzgenç Pasör Çaprazı
Melis Yılmaz Libero
Simay Kurt Libero
Buse Kayacan SonsırmaLibero

THY Euroleague'de sezonun en iyi ikinci 5'i belli oldu

THY EuroLeague’de yılın en iyi ikinci takımına giren oyuncular açıklandı.

Turkish Airlines EuroLeague’de Final Four heyecanı yaklaşırken sezon ödüllerinin dağıtım vakti geldi ve yılın en iyi ikinci 5’i de bu doğrultuda açıklandı.


Medya mensupları, taraftarlar, takım kaptanları ve koçlar arasında gerçekleştirilen oylama sonucunda temsilcimiz Anadolu Efes‘in yıldızı Vasilije Micic de kendine yer buldu. Sezonun en iyi ikinci beşinde Vasilije Micic’in yanı sıra Olympiakos’tan Kostas Sloukas, Olimpia Milano‘dan Shavon Shields, Bayern Münih’den Vladimir Lucic ve Panathinaikos‘tan Georgios Papagiannis de yer aldı.

Final Four’da mücadele edecek olan Anadolu Efes‘te geçen sezonun MVP’si olan Vasilije Micic, 18.2 sayı ortalamasıyla sezonun sayı kralı olmuş ve Alphonso Ford Sayı Kralı ödülünü kazanmıştı.

Final Four’da temsilcimiz Anadolu Efes‘in rakibi olan Olympiakos’ta Kostas Sloukas, 11.9 sayı – 4.9 asist – 2.6 ribaund ortalamaları ile mücadele etti.

THY EuroLeague’de çeyrek final play-off serisinde Anadolu Efes‘e elenen Olimpia Milano‘da Shavon Shields ise 13.0 sayı – 4.0 ribaund – 2.8 asist ve 1.1 top çalma ortalamalarına imza atmıştı.

Play-offlarda müthiş bir mücadele gösterse de Barcelona’ya 3-2 ile elenen Bayern Münih’de ise Vladimir Lucic 12.1 sayı – 4.2 ribaund – 1.5 asist ortalamalarıyla oynuyordu.

THY EuroLeague’de kötü bir sezon geçiren Panathinaikos‘ta Georgios Papagiannis 10.3 sayı – 8.2 ribaund ve 1.7 blok ortalamalarıyla öne çıkmış ve 17.4 verimlilik puanı üretmişti.

THY EuroLeague’de sezonun en iyi ikinci beşi şu şekilde:
Vasilije Micic (Anadolu Efes)
Kostas Sloukas (Olympiakos)
Shavon Shields (Olimpia Milano)
Vladimir Lucic (Bayern Münih)
Georgios Papagiannis (Panathinaikos)

THY EuroLeague’de sezonun en iyi beşine ise şu isimler seçilmişti:
Shane Larkin (Anadolu Efes)
Mike James (Monaco Basket)
Sasha Vezenkov (Olympiakos)
Nikola Mirotic (Barcelona)
Walter Tavares (Real Madrid)

eurohoops.net

Doğu'da ilk finalist Miami Heat (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Miami Heat, Philadelphia 76ers'ı 99-90 yenerek Doğu Konferansı'nda adını finale yazdıran ilk takım oldu.

NBA play-off'larına iki karşılaşmayla devam edildi. Doğu Konferansı yarı finalinin 6. maçında Heat, özellikle üçüncü çeyrekteki sert savunmasının yardımıyla deplasmanda Philadelphia 76ers'ı 9 sayı farkla geçerek seriyi 4-2 tamamladı ve son üç sezonda ikinci kez konferans finaline kaldı.

Sakatlığı bulunan Kyle Lowry'nin forma giyemediği maçta Heat'e galibiyeti getiren oyuncular 32 sayı, 8 ribaunt, 4 asist, 2 blokla Jimmy Butler ve 20 sayı, 11 ribaunt, 5 asistle Max Strus oldu. PJ Tucker 12 sayı, 9 ribaunt, Bam Adebayo 10 sayı, 8 ribaunt, Tyler Herro 10 sayıyla galibiyete katkı sağladı. Milli oyuncu Ömer Faruk Yurtseven ise karşılaşmada forma giyemedi.

Sixers'ta all-star Joel Embiid 20 sayı, 12 ribaunt, Tyrese Maxey 20 sayı, Shake Milton 15 sayı, Tobias Harris 14 sayı, 8 ribaunt, James Harden ise 11 sayı, 9 asistle mücadeleyi tamamladı. Milli oyuncu Furkan Korkmaz, 7 dakika 50 saniye süre aldığı maçta 2 sayı ve 2 ribaunt üretti.


Mavericks seriyi son maça taşıdı

Batı Konferansı yarı final altıncı maçında Dallas Mavericks, konuk ettiği Phoenix Suns'ı 113-86 mağlup etti ve seriyi 3-3'e getirerek final maçına taşıdı.

Mavericks'te 33 sayı, 11 ribaunt, 8 asist, 4 top çalmalık performansıyla all-star Luka Doncic, takımına galibiyeti getirdi. Reggie Bullock 19 sayı, 7 ribaunt, Jalen Brunson 18, Spencer Dinwiddie de 15 sayıyla skora destek verdi.

Suns'ta Deandre Ayton 21 sayı, 11 ribaunt ile "double-double" yaparken, Devin Booker 19 sayı, 8 ribaunt, Chris Paul ise 13 sayı, 4 asist ile mücadele etti.


13-14-15-16 Mayıs 2022 TV'de Spor Ekranı



13 MAYIS 2022 CUMA


16:00 68 Aksaray Belediyespor - Alagöz Holding Iğdır FK
TFF 3. Lig Play-Off Yarı Final 1. Maç top_futbol TRT Kurdî
19:00 Diamond League Elmas Lig | Katar top_futbol TRT Spor Yıldız
19:30 Pınar Karşıyaka - Anadolu Efes ING Basketbol Süper Ligi Play-off Çeyrek Final 2. Maç top_basket TRT Spor
19:30 Pınar Karşıyaka - Anadolu Efes ING Basketbol Süper Ligi Play-off Çeyrek Final 2. Maç top_basket İdman TV
21:45 Luton Town - Huddersfield Town
İngiltere Championship top_futbol Türkmen Sport

14 MAYIS 2022 CUMARTESİ


11:30 Kınalıada - ASSK Spor Toto Sutopu Süper Ligi 3/4.lük Etabı 1. Maç
TRT Spor Yıldız
12:00
Hakkarigücü - Fenerbahçe
Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi Play-off 1. Tur İlk Maç top_futbol FBTV
13:00 Galatasaray - ENKA
Spor Toto Sutopu Süper Ligi Final 1. Maç

TRT Spor Yıldız
14:30 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası


TRT Spor Yıldız
14:30
AÇIKLANMADI
İngiltere Premier Lig top_futbol İctimai TV
16:00 Trabzonspor Şampiyonluk Kutlamaları

top_futbol beIN SPORTS HABER
16:00 Eyüpspor - Kocaelispor
TFF 1. Lig top_futbol TRT Türk
16:00 TFF 1. Lig Dönüşümlü Yayın top_futbol TRT Spor
16:30 Bundesliga Dönüşümlü Yayın top_futbol Tivibu Spor
16:30 Bayer Leverkusen - Freiburg
Bundesliga top_futbol Türkmen Sport
18:00 Gaziantep Basketbol - Darüşşafaka ING Basketbol Süper Ligi Play-off Çeyrek Final 1. Maç top_basket TRT Spor Yıldız
18:00 Gaziantep Basketbol - Darüşşafaka ING Basketbol Süper Ligi Play-off Çeyrek Final 1. Maç top_basket İdman TV
19:00 Verona - Torino Serie A top_futbol CBC Sport
19:00 Verona - Torino
Serie A top_futbol Türkmen Sport
20:30 Galatasaray Nef - Bahçeşehir Koleji ING Basketbol Süper Ligi Play-off Çeyrek Final 1. Maç top_basket İdman TV
22:00 Rennes - Marsilya
Ligue 1 top_futbol Türkmen Sport

15 MAYIS 2022 PAZAR


09:00 Uluslararası Konya Yarı Maratonu


TRT Spor Yıldız
10:45 Pendik Engelliler - Trabzon Ortahisar Belde
Ampute Futbol Süper Ligi top_futbol TRT Spor Yıldız
12:30 ENKA - Galatasaray
Spor Toto Sutopu Süper Ligi Final 2. Maç

TRT Spor Yıldız
14:00 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası


TRT Spor Yıldız
15:00 ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi - Fenerbahçe Safiport Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi Final 3. Maç top_basket Tivibu Spor
15:30 Vitesse - Ajax
Eredivisie top_futbol Türkmen Sport
16:00 Leeds United - Brighton
İngiltere Premier Lig top_futbol A Spor
16:00 West Ham United - Manchester City İngiltere Premier Lig top_futbol İctimai TV
17:00 9. Manavgat Yağlı Güreşleri

TRT Spor Yıldız
18:00 Fenerbahçe Beko - Frutti Extra Bursaspor ING Basketbol Süper Ligi Play-off Çeyrek Final 1. Maç top_basket İdman TV
19:00 Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası Çeyrek Finaller


TRT Spor Yıldız
19:00 Milan - Atalanta Serie A top_futbol CBC Sport
19:00 Milan - Atalanta
Serie A top_futbol Türkmen Sport
21:45 Cagliari - Inter
Serie A top_futbol Türkmen Sport
21:45 Cagliari - Inter Serie A top_futbol CBC Sport

16 MAYIS 2022 PAZARTESİ


01:00 Goias - Santos
Brezilya Serie A top_futbol İctimai TV
14:00 Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası Çeyrek Finaller


TRT Spor Yıldız
18:00 Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası Çeyrek Finaller


TRT Spor Yıldız
18:00 Darüşşafaka - Gaziantep Basketbol ING Basketbol Süper Ligi Play-off Çeyrek Final 2. Maç top_basket İdman TV
20:00 Amed Sportif Faaliyetler - Tarsus İdman Yurdu
TFF 2. Lig Play-Off Çeyrek Final 2. Maç top_futbol TRT Kurdî
20:30 Bahçeşehir Koleji - Galatasaray Nef ING Basketbol Süper Ligi Play-off Çeyrek Final 2. Maç top_basket İdman TV
21:45 Juventus - Lazio
Serie A top_futbol CBC Sport
22:00AÇIKLANMADI
La Liga top_futbol Türkmen Sport