TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

12 Haziran 2021 Cumartesi

Belçika'dan iyi başlangıç

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) B Grubu'ndaki ikinci maçta Belçika, Rusya'yı 3-0 mağlup etti. Belçika'nın gollerini Lukaku (2) ve Meunier kaydetti.

Turnuvanın ev sahiplerinden Rusya, Saint Petersburg kentiyle aynı adı taşıyan statta yapılan B Grubu ilk maçında, FIFA dünya sıralamasının zirvesindeki Belçika ile karşılaştı.

Belçika - Rusya 3-0 Özet İzle

Belçika, 10. dakikada savunmanın arkasına atılan yüksek topla buluşan Lukaku'nun golüyle 1-0 öne geçti.

Rus file bekçisi Şunin, Thorgan Hazard'ın 34. dakikada ceza sahasının sol köşesinden uzak direğe doğru gönderdiği sert ortayı kontrol edemedi. Belçika, Meunier'nin önünde kalan topu ağlara göndermesiyle farkı 2'ye çıkardı.

Lukaku 88. dakikada ikinci kez sahneye çıktı. Defansın arkasına koşu yapan Lukaku, pası aldıktan sonra ceza sahasına girer girmez çektiği şutla Belçika'nın maçı 3-0 kazanmasını sağladı.

3 puanı 3 golle alan Belçika, turnuvaya iyi bir başlangıç yaparken turnuvadaki tek kupasını Sovyetler Birliği döneminde alan Rusya ise ilk maçını puansız kapattı.

16 Haziran 2021 - Çarşamba

16.00: Finlandiya - Rusya (B Grubu)  - > TRT 1 - TRT 4K / www.trtspor.com.tr/euro2020

17 Haziran 2021 - Perşembe

19:00: Danimarka - Belçika (B Grubu)  - > TRT 1 - TRT 4K / www.trtspor.com.tr/euro2020

Kaynak : TRT SPOR

Danimarka - Finlandiya 0-1 Özet İzle



Finlandiya, Danimarka'yı Pohjanpalo ile geçti

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) B Grubu'nda Finlandiya, Joel Pohjanpalo'nun golüyle Danimarka'yı 1-0 yendi. Mücadeleye Danimarkalı Christian Eriksen'in yaşadığı sağlık sorunu damgasını vurdu.

Turnuvanın ev sahiplerinden Danimarka, başkent Kopenhag'daki Parken Stadı'nda oynanan B Grubu ilk maçında Finlandiya ile karşılaştı.

Danimarka - Finlandiya 0-1 Özet İzle

Danimarkalı orta saha oyuncusu Eriksen'in fenalaşması, karşılaşmanın önüne geçti. Eriksen, takım arkadaşının sol kanattan taç atışını kullandığı 42. dakikada aniden yere yığıldı. Olay sonrası sahaya giren sağlık ekibi, 29 yaşındaki futbolcuya kalp masajı yaptı.

Bu sırada Eriksen'in etrafında çember oluşturan futbolcular, sağlık ekibinin müdahalesini endişeyle izledi. Olaydan yaklaşık 20 dakika sonra mücadelenin tıbbi acil durum nedeniyle ertelendiği belirtildi.

Hastaneye götürülen Eriksen'in bilincinin açık olduğunun açıklanması sonrası karşılaşmanın kaldığı yerden devam etmesine karar verildi.

Maç boyunca oyunu kendi sahasında kabul eden Finlandiya, ilk şutunda golü buldu. 60. dakikada Pohjanpalo'nun sol kanattan gelen ortaya yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Schmeichel üzerine gelen topun ağlarla buluşmasını engelleyemedi.

Danimarka 74. dakikada beraberlik fırsatını kullanamadı. Bu dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçen Pierre-Emile Höjbjerg, Finlandiya kalecisi Lukas Hradecky'i geçemedi.

Kalan sürede başka gol olmadı ve tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda boy gösteren Finlandiya, ilk maçında ilk galibiyetini aldı.

Tarihinde bir kez Avrupa Şampiyonu olan Danimarka ise ilk maçtan puansız ayrıldı.

16 Haziran 2021 - Çarşamba

16.00: Finlandiya - Rusya (B Grubu)  - > TRT 1 - TRT 4K / www.trtspor.com.tr/euro2020

17 Haziran 2021 - Perşembe

19:00: Danimarka - Belçika (B Grubu)  - > TRT 1 - TRT 4K / www.trtspor.com.tr/euro2020

Kaynak : TRT SPOR

İlke Özyüksel olimpiyat vizesini aldı

Milli pentatlet İlke Özyüksel, resmi olmayan sonuçlara göre 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Uluslararası Modern Pentatlon Birliği (UIPM) Pentatlon Dünya Şampiyonası'nda kadınlar kategorisinde İlke'nin 1299 puan elde ettiği belirtildi.

Bu puanla dünya sıralamasındaki yerini koruduğu ve resmi olmayan sonuçlara göre olimpiyatlarda yer almaya hak kazandığı ifade edildi. Nihai durumun 21 Haziran'da UIMP tarafından açıklanacağı kaydedildi.

Ahmet Düverioğlu’ndan Filistin’e Karşı Müthiş Performans

Ürdün’ün Filistin’i mağlup ettiği maçta Ahmet Düverioğlu performansıyla dikkat çekti.

FIBA Asya Kupası elemelerinde F grubunda Filistin, Ürdün’ü konuk etti. Ürdün baştan sona önde götürdüğü maçı 77-88’lik skorla kazanmayı başardı.

Bu sonuçla Ürdün 3. maçında 3. galibiyetini alırken Filistin ise 5. maçında 3. yenilgisini yaşadı.

Ürdün’de Fenerbahçe Beko’nun başarılı ismi Ahmet Düverioğlu yıldızlaştı. Karşılaşmada 23 dakika süre şansı bulan Ahmet, 20 sayıyla takımının en skoreri olurken 6 ribaund ve 5 asist de üretti. 25 verimlilik puanıyla maçın yıldızı olan Ahmet Düverioğlu 9/11 iki sayılık atış ile oynadı. Ürdün’de Sami Bzai 19, Freddy Ibrahim ise 17 sayıyla mücadele etti.

Filistin’de Kyndall Dykes 31 sayı – 7 ribaund – 5 asist ile oynasa da performansı yetmedi. Sani Sakakini de 23 sayı – 9 ribaund – 10 asist ile mücadele etti.

Çeyrek skorları:
1. çeyrek: 18-21
2. çeyrek: 33-42
3. çeyrek: 55-69
4. çeyrek: 77-88

eurohoops.net

Danimarka - Finlandiya maçına devam edilecek

Christian Eriksen'in aniden yere yığılması sonucu yarıda kalan Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) B Grubu'ndaki Danimarka-Finlandiya maçına devam edilecek. Mücadele TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Parken Stadı'nda oynanan ve TRT1'den canlı yayınlanan mücadelenin ilk yarısında futbolseverleri üzen bir olay yaşandı.

Eriksen, takım arkadaşının sol kanattan taç atışını kullandığı 42. dakikada kendisini yere bıraktı. Olay sonrası sahaya giren sağlık ekipleri, 29 yaşındaki futbolcuya kalp masajı yaptı.

Bu sırada Eriksen'in etrafında çember oluşturan futbolcular, sağlık ekiplerinin müdahalesini endişeyle izledi.

UEFA'dan yapılan ilk açıklamada, mücadelenin tıbbi acil durum nedeniyle ertelendiği belirtildi. Ancak Eriksen'den gelen iyi haberler sonrası maça devam edilecek.

Mücadeleye 21.30'da kaldığı yerden başlayacak.

Kaynak : TRT SPOR

Christian Eriksen'den rahatlatan haber

EURO 2020 B Grubu'nda oynanan Danimarka-Finlandiya maçı sırasında Christian Eriksen baygınlık geçirdi. UEFA, Eriksen'in sağlık problemi sebebiyle maçın ertelendiğini açıkladı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Parken Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısında futbolseverleri üzen bir olay yaşandı.

Eriksen, takım arkadaşının sol kanattan taç atışını kullandığı 42. dakikada kendisini yere bıraktı. Olay sonrası sahaya giren sağlık ekipleri, 29 yaşındaki futbolcuya kalp masajı yaptı.

Bu sırada Eriksen'in etrafında çember oluşturan futbolcular, sağlık ekiplerinin müdahalesini endişeyle izledi.

UEFA'dan yapılan açıklamada, mücadelenin tıbbi acil durum nedeniyle ertelendiği belirtildi. Maçın ne zaman oynanacağı hakkında ise bilgi verilmedi.

UEFA'dan ilk açıklama

UEFA, Christian Eriksen'in durumuyla ilgili ilk açıklamayı yaptı.

Yapılan açıklamada, Eriksen'in hastaneye kaldırıldığı ve durumunun stabil olduğu belirtildi.

UEFA, Türkiye Saati İle 20:45'te bir açıklama daha yapılacağını belirtti.

Danimarka Futbol Federasyonu'ndan rahatlatan haber

Danimarka Futbol Federasyonu, Christian Eriksen'in durumunun iyi ve bilincinin açık olduğunu belirtti.

Maç devam ediyor

UEFA, Christian Eriksen'in sağlık durumunun iyi olduğunun açıklanmasıyla beraber, karşılaşmanın 21:30'da yeniden başlayacağını açıkladı.

Kaynak : TRT SPOR

Galler - İsviçre 1-1 Özet İzle



Olimpiyatlara halterde 2 kota daha

Milli haltercilerimiz Nuray Levent ve Ferdi Hardal, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gitme hakkı kazandı. Böylelikle, Muhammed Furkan Özbek ile birlikte Tokyo'da yarışacak milli sporcu sayısı 3'e çıktı.

Uluslararası Halter Federasyonu Olimpik Sıralama Listesi'ni açıkladı. Buna göre milli sporcularımız Nuray Levent ve Ferdi Hardal Tokyo bileti aldı.

Nuray Levent kadınlar 64 kiloda Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı. 2734 puan ile sıralamada 9. basamakta yer alan Ay-yıldızlı sporcu, ilk 8'e giremese de Avrupa kıtasının en iyi sporcusu kontenjanından olimpiyat listesine dahil oldu.

Erkekler 61 kiloda ise Ferdi Hardal Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılım hakkı kazandı. Milli sporcu 3028 puanla ilk 8'e girerek doğrudan kota aldı.

3756 puanlı Muhammet Furkan Özbek de Erkekler 67 kilo listesinde 4. basamakta yer aldı. Milli sporcu, Tokyo biletini alan ilk halterci olmuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı kazanan milli halterciler Nuray Levent ve Ferdi Hardal'ı tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı tebrik mesajında, "Uluslararası Halter Federasyonunun Olimpik Sıralama Listesine göre, 2020 Olimpiyat Oyunları’na katılım hakkı kazanan 64 kilo haltercimiz Nuray Levent ile 61 kilo haltercimiz Ferdi Hardal’ı yürekten kutluyorum. Olimpiyat Oyunlarına kota alarak bizleri gururlandıran milli sporcularımızın başarısında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Nuray Levent ve Ferdi Hardal’a Olimpiyat Oyunları’nda başarılar diliyorum."ifadelerine yer verdi.

Kaynak : TRT SPOR

Galler ile İsviçre yenişemedi

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) A Milli Futbol Takımımızın da yer aldığı A Grubu'nda Galler ile İsviçre 1-1 berabere kaldı.

EURO 2020'de, A Milli Takımımız'ın bulunduğu A Grubu'nda Galler ile İsviçre karşı karşıya geldi.

Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Clement Turpin düdük çaldı.

Karşılaşma, 1-1 eşitlikle noktalandı.

Galler - İsviçre 1-1 Özet İzle

Maçta açılış golü İsviçre'den geldi. 49. dakikada Shaqiri'nin ortasında kafayı vuran Embolo, takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra baskısını artıran Galler, beraberlik golünü Moore ile buldu. Golcü oyuncu, 74'te Morrell'in ortasına iyi yükseldi ve durumu 1-1'e getirdi.

Kalan sürede başka gol olmadı ve taraftar sahadan birer puanla ayrıldı.

Galler, 16 Haziran'da Bakü'de Milli Takımımız ile karşılaşacak. İsviçre ise Roma'ya seyahat edecek ve İtalya'nın rakibi olacak.

Fransa Açık'ta şampiyon Barbora Krejcikova

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) tek kadınlar finalinde Anastasia Pavlyuchenkova'yı 2-1 (6-1, 2-6, 6-4) yenen Barbora Krejcikova şampiyon oldu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sınırlı sayıda seyirciyle yapılan ve Başkent Paris'te düzenlenen turnuvanın tek kadınlar finalinde 31 numaralı seribaşı Rus Pavlyuchenkova ile dünya klasmanının 33. sırasında yer alan Çek Krejcikova karşılaştı.

Mücadelenin ilk oyununda servisini kırdıran Krejcikova, sonrasında üst üste 6 oyun kazanarak ilk seti 6-1 ile hanesine yazdırdı.

İkinci sette üstünlük kuran taraf Pavlyuchenkova oldu. Üç kez servis kırdığı sette 6-2 galip gelen Rus raket, durumu 1-1'e getirdi.

Krejcikova, başa baş geçen üçüncü setin 7. oyununda kırdığı servisle avantaj yakaladı. Son seti 6-4, bir saat 58 dakika süren maçı 2-1 kazanan 25 yaşındaki Krejcikova, ilk grand slam şampiyonluğuna ulaştı.

Öte yandan 1981'de mutlu sona ulaşan Hana Mandlikova'nın ardından Fransa Açık'ta 40 yıl sonra bir Çek tenisçi tek kadınlarda şampiyonluk elde etti.

Filenin Sultanları Japonya’ya 3-1 Mağlup Oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Milletler Ligi’ndeki onuncu maçında Japonya’ya 3-1 mağlup oldu ve organizasyondaki ikinci yenilgisini aldı. 

Millilerde 9 isim skora katkı sağlarken; karşılaşmanın en skorer ismi 17 sayı üreten Hande Baladın oldu ve ona Eda ile Zehra 13, Meryem 9, Meliha ve Tuğba 3, Ebrar ve Cansu 2, Şeyma 1 sayıyla eşlik etti. 

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Milletler Ligi’nde yarın TSİ 11.00’de Belçika ile karşılaşacak. Müsabaka, TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

2021 FIVB Voleybol Milletler Ligi’ndeki güncel puan durumuna ulaşmak için tıklayınız.

2021 FIVB Voleybol Milletler Ligi maç programına ulaşmak için tıklayınız.

JAPONYA-TÜRKİYE: 3-1
SALON: Rimini Fuar Merkezi
HAKEMLER: Evgeny Makshanov (Rusya), Nasr Shaaban (Mısır)
JAPONYA: Ishikawa, Araki, Kurogo, Koga, Shimamura, Momii, Kobata (L) (Nabeya, Tashiro, Ishii)
TÜRKİYE: Cansu, Hande, Zehra, Meryem, Tuğba, Eda, Simge (L) (Ebrar, Şeyma, Buse, Meliha)
SETLER: 25–17, 25–20, 17-25, 25-19
SÜRE: 1 saat 51 dk (24′ 30′ 28′ 29′)

Djokovic: "Nadal'ı yenmek Everest Dağı'na tırmanmak gibi"

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) İspanyol Rafael Nadal'ı yenerek finale kalan Sırbistanlı Novak Djokovic, hayatının en unutulmaz maçlarından birisini oynadığını söyledi.


Fransa Açık'ta yaşadığı 13 şampiyonlukla turnuvanın açık ara en başarılı oyuncusu konumundaki Nadal'ı 4 saat 11 dakika süren çekişmeli bir mücadelenin ardından 3-1 yenerek finale kalan Djokovic, büyük bir başarıya imza attı.

Bu galibiyetle dünya 1 numarası Djokovic, turnuvada 108'inci maçına çıkan İspanyol rakibinin 3. kez korttan mağlup ayrılmasına yol açarken, 35 maçlık galibiyet serisine de son verdi.

Basın toplantısında maçı değerlendiren Djokovic, "Hayatım boyunca unutamayacağım maçlardan birisiydi. Kariyerimin en iyi üç maçından birisini oynadım. Rafa'yı yenmek için en iyi tenisinizi oynamak zorundasınız ve bu maçta en iyisini oynadım. Onunla her korta çıktığınızda, onu yenmek için Everest Dağı'na tırmanmak zorunda olduğunuzu daha iyi anlıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Çok mutlu olduğunu vurgulayan 34 yaşındaki tenisçi, "Nasıl hissettiğimi anlatacak kelimeleri bulmakta zorlanıyorum. Kendinizi baskı olmadığına inandırmaya çalışıyorsunuz ama baskı var. Hatta baskı, böyle maçlarda karakterimi ve oyunumu test etmek için işime yarayan bir ayrıcalık." değerlendirmesinde bulundu.

Turnuvada daha önce 2016'da kupayı kaldıran Djokovic, kariyerinin 19. grand slam şampiyonluğuna ulaşmak için yarın finalde Yunanistanlı Stefanos Tsitsipas ile karşılaşacak.

NTVSpor.net

Türkiye’nin Olimpiyat Elemeleri Öncesinde Hazırlık Maçları NTV’de

Türkiye Basketbol milli takımı olimpiyat elemeleri öncesinde parkeye çıkıyor, NTV maçları naklen yayınlıyor. 17 Haziran’da Türkiye - Venezuela ve 19 Haziran’da Türkiye - Rusya maçları, NTV’den naklen yayınlanacak.


Hemen hemen her organizasyonda olimpiyat kotaları belli oluyor. Hangi takımların veya hangi sporcuların yarışacağının belli olduğu olimpiyatlarda erkek basketbol takımları henüz netlik kazanmadı. Farklı farklı ülkelerde oynanacak eleme maçları öncesinde Türkiye ise hazırlık maçlarına başlıyor. 17 Haziran 16.00’da Türkiye - Venezuela ve 19 Haziran 20.00’de Türkiye - Rusya maçları, NTV’den naklen yayınlanacak. Olimpiyat elemelerinin de NTV ekranlarından basketbolseverlerle buluşması bekleniyor.

Her Takım Kadar Bizim de Şansımız Var

Olimpiyat elemeleri öncesinde açıklamalarda bulunan koç Orhun Ene, zor bir grupta yer aldıklarını ama iyi hazırlanma şansı bulacaklarını ve bu sayede şanslarının herkes kadar olduğunu dile getirdi. Orhun Ene’nin olimpiyat elemeleriyle ilgili açıklamaları şu şekilde:
 

Birbirinden güçlü takımlarla oynayacağız. Sağlıklı bir şekilde hazırlanma süreci yakalarsak her takım kadar bizim de şansımız olur. Statü gereği kolay değil işimiz. Avrupa Şampiyonası’na katılmanın verdiği moral ve motivasyonla olimpiyat elemelerinde de fark yaratacağımıza inanıyorum

Gruptaki Rakiplerimiz Uruguay ve Çekya

Kanada’da düzenlenecek olimpiyat elemelerinde boy gösterecek olan Türkiye, elemeler öncesinde Venezeula ve Rusya ile iki hazırlık maçı yapacak. Ardından Kanada’ya hareket edecek olan Türkiye, burada Uruguay ve Çekya ile karşılaşacak. Grupta ilk ikiye girmemiz, yarı finale yükselmemiz anlamına gelecek. Böylece karşı gruptan Kanada, Yunanistan ve Çin ekiplerinden biriyle eşleşeceğiz.

Hedefi olimpiyatlar olarak koyan Türkiye’nin hem hazırlık maçları hem de olimpiyat eleme karşılaşmaları NTV ekranlarından naklen yayınlanacak. Olimpiyat elemelerinde Türkiye dışındaki ekiplerin maçlarının hangi kanalda yayınlanacağı ise henüz netlik kazanmadı. Kanada’da düzenlenecek elemelerin fikstürü de geçtiğimiz günlerde belli oldu. 

Türkiye’nin olimpiyat elemelerindeki programı şu şekilde:

30 Haziran 05.35 Türkiye - Uruguay
1 Temmuz 05.35 Çekya - Türkiye

sporekrani.com

Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası NTV ve S Sport Plus’ta

Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası NTV ve S Sport Plus ekranlarında olacak. 17 Haziran’da başlayacak olan turnuvada Türkiye’nin tüm maçları NTV ekranlarında, kalan maçlar ise S Sport Plus platformunda izleyicilerle buluşacak.


Kadınlar EuroBasket 2021’in Türkiye yayıncısı geçtiğimiz saatlerde belli oldu. Son turnuvaları ekranlara getiren NTV, yine Türkiye maçlarını izleyicilerle buluşturacak. Kalan maçlar ise S Sport Plus platformundan naklen yayınlanacak. 17 Haziran’daki maçlarla başlayacak Kadınlar EuroBasket 2021, 27 Haziran tarihinde sona erecek.

S Sport Plus Yayınlayacağı Maçları Açıkladı

Kadınlar EuroBasket 2021’de Türkiye’nin maçları dışındaki tüm maçların yayın haklarını elinde bulunduran S Sport Plus, grup aşamasında ekranlara getireceği mücadeleleri açıkladı. S Sport Plus’ın açıkladığı takvim şu şekilde:

17 Haziran
16.00 Bosna Hersek-Belçika S Sport Plus
19.00 Sırbistan-İtalya S Sport Plus

18 Haziran
16.00 Belçika-Slovenya S Sport Plus

20 Haziran
13.00 Bosna Hersek-Slovenya S Sport Plus
22.00 Fransa-Rusya S Sport Plus


Türkiye’nin Tüm Maçları NTV’de

Zorlu bir grupta yer alan Türkiye, turnuvaya Slovenya mücadelesiyle başlayacak. Ardından Bosna Hersek ve Belçika mücadeleleriyle Potanın Perileri grup aşamasını tamamlayacak. Türkiye’nin gruptaki tüm karşılaşmaları NTV ekranlarından naklen yayınlanacak. Gruptan çıkılması durumunda da karşılaşmalar NTV ekranlarından basketbolseverlerle buluşacak.

Hazırlık maçlarına devam eden Türkiye, ilk maçında Belarus’u mağlup etmeyi başarmıştı. Ardından oynanan Rusya maçını kaybeden Türkiye, geçtiğimiz günlerde İspanya karşısında ağır bir mağlubiyet aldı. Gruptan çıkma hedefiyle turnuvaya başlayan Türkiye’nin fikstürü şu şekilde:

17 Haziran
19.00 Slovenya-Türkiye NTV

18 Haziran
13.00 Bosna Hersek-Türkiye NTV

20 Haziran
16.00 Türkiye-Belçika NTV

sporekrani.com

Furkan Korkmaz 14 sayı attı, 76ers seride öne geçti (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-off'larında Atlanta Hawks'ı 127-111 mağlup eden Philadelphia 76ers, Doğu Konferansı yarı final serisinde 2-1 öne geçti.

NBA play-off'larına iki maçla devam edildi. Doğu Konferansı'nda normal sezonu lider tamamlayan Sixers, play-off serisinin üçüncü maçında, konferans 5'incisi Hawks'ı deplasmanda 16 sayı farkla geçti.

Sixers'ta Joel Embiid 27 sayı, 9 ribaunt ve 8 asist, Tobias Harris 22 sayı, 8 ribaunt ve 5 asist, Ben Simmons 18 sayı, 4 ribaunt ve 7 asist, 27 dakikada sahada kalan milli basketbolcu Furkan Korkmaz ise 6’da 3 üçlük ve 9’da 4 genel isabetle 14 sayı, 2 top çalma ve 1 asistle galibiyette pay sahibi oldu. Seth Curry ve Dwight Howard da 12’şer sayı attı.

Hawks'ta Trae Young 28 sayı ve 8 asist, John Collins 23 sayı ve 7 ribaunt, Bogdan Bogdanovic 19 ve 4 ribaunt, Danilo Gallinari 17 sayı, Clint Capela ise 8 sayı ve 16 ribauntla oynadı.



Suns seride 3-0 öne geçti

Phoenix Suns, deplasmanda Denver Nuggets'ı 116-102 mağlup ederek Batı Konferansı yarı final serisinde 3-0 öne geçti ve final için büyük avantaj yakaladı.

Suns'ta Devin Booker 28 sayı, 6 ribaunt ve 4 asist, Chris Paul 27 sayı, 8 asist ve 6 ribaunt, Jae Crowder 14, Mikal Bridges 11 sayı, Deandre Ayton 10 sayı ve 15 ribauntla takımını galibiyete taşıyan oyuncular oldu.

Nuggets'ta Nikola Jokic 32 sayı, 10'u hücum olmak üzere 20 ribaunt ve 10 asistle "triple-double" yaparak NBA play-off'larında bu performansa en fazla ulaşan 10. oyuncu konumuna geldi. Monte Morris 21 sayı ve 5 asist, Michael Porter 15 sayı ve 5 ribaunt, Will Barton ise 14 sayı ve 7 ribauntla karşılaşmayı tamamladı.



Türkiye - İtalya 0-3 Özet İzle



Fransa Açık'ta finalin adı Djokovic - Tsitsipas

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık (Roland Garros) tek erkeklerde, oynanan müsabakalar sonucunda rakiplerini eleyen Novak Djokovic ve Stefanos Tsitsipas finale yükseldi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sınırlı sayıda seyirciyle yapılan ve Paris'te düzenlenen turnuvanın 13. günü, akşam seansındaki tek erkekler yarı final karşılaşmalarıyla devam etti.

Erkeklerde dünya sıralamasının ilk basamağında yer alan Novak Djokovic, 3 numaralı seribaşı Rafael Nadal'ı 3-1 yenerek finale yükseldi.

Sırp tenisçi Djokovic, İspanyol rakibini 3-6, 6-3, 7-6 (7-4) ve 6-2'lik setlerle mağlup ederek Fransa Açık yarı finalinde Nadal'ı eleyen ilk tenisçi olarak tarihe geçti.

4 saat 11 dakika süren müsabakayı kazanan Novak Djokovic, finalde Yunan tenisçi Stefanos Tsitsipas ile karşılaşacak.

11 Haziran 2021 Cuma

A Milli Takımımız kötü başladı

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) açılış maçında ev sahiplerinden İtalya ile karşılaşan Ay-yıldızlı milli takımımız, mücadeleden ikinci yarıda kalesinde gördüğü gollerle 3-0 yenik ayrıldı ve turnuvaya mağlubiyetle başladı.

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2020'nin açılış maçında İtalya'ya 3-0 yenildi ve turnuvaya mağlubiyetle başladı.  

Türkiye - İtalya 0-3 Özet İzle

Roma Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan A Grubu maçında İtalya'nın gollerini 53. dakikada Merih Demiral kendi kalesine, 66. dakikada Ciro Immobile ve 79. dakikada Lorenzo Insigne attı. 

Bizim Çocuklar, gruptaki ikinci maçını 16 Haziran Çarşamba günü saat 19.00'da Galler ile Bakü Olimpiyat Stadyumu'nda oynayacak. Millî Takımımız, 20 Haziran'daki İsviçre maçına da kardeş Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de çıkacak.

A Grubu'ndaki diğer maçta ise Galler ile İsviçre, 12 Haziran Cumartesi günü saat 16.00'da Bakü Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Maçtan Dakikalar:

18. dakikada gelişen İtalya atağında, Immobile ile verkaç yapan Insigne, ceza sahası içinde topla buluştu. Bu oyuncunun ayak içiyle yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

22. dakikada İtalya tehlikeli geldi. Insigne'nin sağ kanattan kullandığı kornerde Chiellini ceza sahasında kafayı vururken, Uğurcan müthiş uzandı ve meşin yuvarlağı kornere çeldi.

43. dakikada İtalya'nın gelişen atağında Immobile ceza sahasında önünde bulduğu topa dönerek vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Uğurcan'da kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

Karşılaşmanın 53. dakikasında Merih Demiral'ın kendi kalesine attığı golle İtalya 1-0 öne geçti.

Maçın 66. dakikasında İtalya, Immobile'nin golüyle skoru 2-0 yaptı.

İtalya, 79. dakikada Insigne'nin golüyle farkı 3'e çıkardı.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve İtalya sahadan 3-0 üstün ayrıldı.

Stat: Roma Olimpiyat

Hakemler: Danny Makkelie, Hessel Steegstra, Jan de Vries (Hollanda)

Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demirel, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, Okay Yokuşlu (Dk. 64 İrfan Can Kahveci), Ozan Tufan (Dk. 64 Kaan Ayhan), Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı (Dk.46 Cengiz Ünder), Kenan Karaman (Dk. 76 Halil Dervişoğlu), Burak Yılmaz 

Yedekler: Mert Günok, Altay Bayındır, Ozan Kabak, Mert Müldür, Dorukhan Toköz, Taylan Antalyalı, Orkun Kökçü, Enes Ünal 

İtalya: Gianluigi Donnarumma, Alessandro Florenzi (Dk.46 Giovanni Di Lorenzi), Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Leonardo Spinazzola, Jorginho, Manuel Lacotelli (Dk.74 Bryan Cristante), Nicolo Barella, Domenico Berardi (Dk. 85 Federico Bernardeschi), Lorenzo Insigne (Dk.81 Federico Chiesa), Ciro Immobile (Dk. 81 Andrea Belotti)

Yedekler: Salvatore Sirigu, Alex Meret, Emerson, Francesco Acerbi, Alessandro Bastoni, Matteo Pessina, Giacomo Raspadori

Sarı Kartlar: Çağlar Söyüncü (Dk.88), Halil Dervişoğlu (Dk. 90) (Türkiye)

Goller: Dk. 53 Merih Demiral, Dk. 66. Ciro Immobile ve Dk. 79. Lorenzo Insigne (İtalya)

 

Virtus Bologna, Olimpia Milano’yu Süpürdü; İtalya Şampiyonu Oldu

Virtus Bologna, 2001’den beri ilk kez İtalya şampiyonu.


Virtus Bologna, Legabasket Serie A Finalleri’nde Olimpia Milano‘yu 73-62 mağlup ederek serideki 4. maçı da kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Marco Belinelli 15, Kyle Weems ise 14 sayıyla skor olarak takımlarını taşırken Milos Teodosic 10 sayı attı. Teodosic aynı zamanda Finaller MVP’si seçildi. Alessandro Pajola da 8 sayı – 5 ribaund – 4 asistle mücadele etti.

Ettore Messina’nın takımı ikinci çeyreğe başlarken 8 sayıyla önce olsa da Bologna son periyotta çift haneli üstünlük yakaladı.

Sasha Djordjevic’in ekibi 2001’den sonra ilk şampiyonluğunu kazanırken toplamda 16. kez bu başarıyı elde etti. Seri 4-0 biterken bu durum 2010 yılından beri ilk kez yaşandı.

Shavon Shields 16 sayı – 10 ribaundla double-double yaparken Kevin Punter 11 sayı attı.

eurohoops.net

A Milli Takım'da 8 oyuncu ilki yaşadı

EURO 2020'nin açılış maçında İtalya ile karşılaşan A Milli Takım'da 8 oyuncu ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda forma giydi.

EURO 2020'nin açılış mücadelesinde İtalya karşısında sahaya çıkan A Milli Futbol Takımı'nda 8 oyuncu kariyerlerinde ilki yaşadı.

Daha önce Avrupa Şampiyonası'nda forma giyen Burak Yılmaz, Ozan Tufan ve Hakan Çalhanoğlu, kariyerlerinde bir kez daha bu heyecanı yaşarken, ilk 11'de sahaya çıkan Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, Okay Yokuşlu, Kenan Karaman ve Yusuf Yazıcı, futbol yaşantılarında ilk kez bu organizasyonda boy gösterdiler.

Kaynak : İHA

Milli karatecilerden olimpiyat kotası

Milli karateciler Dilara Bozan ile Eray Şamdan, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Tokyo 2020 Kalifikasyon Turnuvası'nda olimpiyat kotası aldı.

Türkiye Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 98 ülkeden 500'e yakın sporcunun mücadele ettiği organizasyonda, Eray Şamdan kumite 67 kiloda, Dilara Bozan ise ferdi kata dalında kota aldı.

Açıklamada, "Tokyo vizesi alan altıncı sporcumuz Dilara Bozan oldu. İki hafta önce Avrupa ikincisi olan milli katacı, Paris'teki tüm maçlarını kazanarak altın madalyanın da sahibi oldu. Eray Şamdan ise dörtlü final grubundaki son maçında Macar Martial Yves Tardissi'yi 4-2 mağlup ederek grubunda ilk sırayı elde etti ve Tokyo vizesi aldı." denildi.

EURO 2020 Türkiye - İtalya maçıyla başlıyor... Dev maç TRT1'de

A Milli Futbol Takımı, EURO 2020'nin açılış maçında 11 Haziran Cuma günü karşılaşacağı İtalya karşısında ilk galibiyeti için sahaya çıkacak. Milli heyecan TRT 1'den naklen yayımlanacak.

Türkiye, 3'ü (B) milli takım olmak üzere İtalya ile bugüne kadar 13 kez karşı karşıya geldi. Milliler, bu maçlarda 4 beraberlik ve 9 yenilgi yaşadı. Kalesinde 23 gol gören ay-yıldızlı ekip, rakip ağlara 8 gol gönderdi.

Türkiye ile İtalya arasında oynanan son iki karşılaşma, 1-1 sona erdi. İki rakip, İtalya'nın başkenti Roma'da ilk kez karşı karşıya gelecek.

11 Haziran Cuma günü saat 22.00'de başlayacak karşılaşma TRT 1'den naklen yayımlanacak.

11'LER

Türkiye: Uğurcan, Zeki, Merih, Çağlar, Umut, Okay, Ozan Tufan, Hakan, Yusuf, Kenan, Burak

İtalya: Donnarumma, Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola, Jorginho, Locatelli, Barella, Berardi, Insigne, Immobile

Son maç 15 yıl önce

İki ülke A milli futbol takımları, son kez 15 Kasım 2006'da Bergamo'da özel maçta karşı karşıya geldi.

İtalya, 39. dakikada Di Natale'nin golüyle öne geçti. Milli takımın beraberlik golü ise 42. dakikada Materazzi'nin ters vuruşuyla geldi.

EURO 2020'nin fikstürü ve maçların yayınlanacağı kanallar

Türkiye ile İtalya arasında geride kalan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Tarih Yer Organizasyon Sonuç
15.11.2006 Bergamo Özel 1-1
20.11.2002 Pescara Özel 1-1
11.06.2000 Arnhem EURO 2000 1-2
21.12.1994 Pescara Özel 1-3
03.03.1984 İstanbul Özel 1-2
23.09.1978 Floransa Özel 0-1
25.02.1973 İstanbul Dünya Kupası Elemeleri 0-1
13.01.1973 Napoli Dünya Kupası Elemeleri 0-0
27.03.1963 İstanbul Özel 0-1
02.12.1962 Bologna Avrupa Şampiyonası Elemeleri 0-6
26.06.1955 Trieste Akdeniz Oyunları (İtalya B) 1-1
11.12.1953 İstanbul Akdeniz Oyunları (İtalya B) 0-1
20.05.1949 Atina Akdeniz Oyunları (İtalya B) 2-3

Not: Maç sonuçlarında ilk takım Türkiye alınmıştır.

Türkiye 5. kez Avrupa Şampiyonası'nda

A Milli Takımımız, 5. kez bu büyük organizasyonda boy göstermeye hazırlanırken, teknik direktör Şenol Güneş de ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda görev yapacak.

Ay-yıldızlıların başında 53 resmi maça çıkan tecrübeli çalıştırıcı, Türkiye'yi 2002 Dünya Kupası'nda üçüncülüğe taşımıştı.

Milliler daha önce 3 kez Fatih Terim yönetiminde, 1 kez de Mustafa Denizli önderliğinde Avrupa Şampiyonası'na katılmıştı.

Roberto Mancini yönetimindeki İtalya ise ev sahibi avantajını da kullanarak turnuvaya 3 puanla başlamak istiyor. Mavililer, özel ve resmi maçlar olmak üzere 27 karşılaşmadır kaybetmiyor.

İtalya oynadığı son 8 mücadeleden de gol yemeden galip ayrıldı. İtalya'da, sakatlığı bulunan Marco Verratti'nin milli takımımıza karşı forma giymesi beklenmiyor.

A MİLLİ TAKIMIMIZIN KADROSU

A Milli Takım'ın turnuva kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleci: Mert Günok (Medipol Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Altay Bayındır (Fenerbahçe)

Defans: Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür, Kaan Ayhan (Sassuolo), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Schalke 04), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Umut Meraş (Le Havre), Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş)

Orta saha: Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Taylan Antalyalı (Galatasaray), Dorukhan Toköz (Beşiktaş), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Feyenoord), Yusuf Yazıcı (Lille), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Hakan Çalhanoğlu (Milan)

Forvet: Cengiz Ünder (Roma), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Burak Yılmaz (Lille), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf), Halil Dervişoğlu (Brentford).

A Milli Kadın Basketbol Takımımız İspanya'da Hazırlık Turnuvasını Tamamladı

FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımımız, İspanya’da katıldığı özel turnuvada İtalya’ya 83-44 mağlup oldu. Ay-yıldızlılarımız 12 Haziran Cumartesi günü yurda dönerek çalışmalarını sürdürecek.


Valencia’da Fonteta San Luis’de oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 36-22 İtalya’nın üstünlüğü ile sona erdi. Millilerimizde Meltem Yıldızhan 11 sayı ile oynarken İtalya’da ise Francesca Pan 12 sayı kaydetti.

17-27 Haziran tarihleri arasında Avrupa Şampiyonası’nda Bosna Hersek, Slovenya ve Belçika ile birlikte C Grubu’nda yer alacak ve maçlarını Fransa’nın Strasbourg kentinde oynayacak olan A Kadın Milli Takımımız, 17 Haziran Perşembe günü ilk maçında TSİ 19.00'da Slovenya ile karşılaşacak. Millilerimiz ikinci maçında 18 Haziran Cuma günü Bosna Hersek ile TSİ 13.00’te karşı karşıya gelirken, gruptaki son maçında ise 20 Haziran Pazar günü TSİ 16.00’da Belçika ile mücadele edecek.

Türkiye (44): Pelin Derya Bilgiç 4, Sevgi Uzun, Olcay Çakır Turgut 4, Melis Gülcan 6, Büşra Akbaş, Özge Yavaş, Bahar Çağlar Ökten 3, Tuğçe Canıtez 2, Kuanitra Hollingsvorth 7, Meltem Yıldızhan 11, İnci Güçlü 2, Şerife Alperi Onar 3

İtalya (83): Nicole Elaine Romeo 4, Martina Bestagno 5, Debora Carangelo 7, Cecilia Zandalasini 5, Francesca Pan 12, Valeria De Pretto 4, Olbis Futo Andre 10, Sabrina Cinili 8, Beatrice Attura 9, Lorela Cubaj 6, Elisa Penna 10, Jasmine Keys 3

Oytun Özdoğan, Fenerbahçe'ye veda etti

Fenerbahçe'de kaleci Oytun Özdoğan, "Formasını giymekten her zaman gurur duyduğum kulübüm Fenerbahçe ile olan sözleşmemiz sona erdi. Şimdi yeni bir sayga açma zamanı. Hoşçakalın." dedi.

Fenerbahçe'de 2014 yılından beri forma giyen kaleci Oytun Özdoğan, sarı-lacivertli takımdan ayrıldığını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Oytun Özdoğan, şu ifadeleri kullandı: "2014 yılında büyük bir heyecanla kapısından girdiğim, altyapıdan A takıma kadar formasını giymekten her zaman gurur duyduğum kulübüm Fenerbahçe ile olan sözleşmemiz sona erdi. Üzerimde emeği olan altyapı antrenörlerime, kulüp personellerine, A takım hocalarımıza ve takım arkadaşlarıma teşekkür ederim. Şimdi yeni bir sayga açma zamanı. Hoşçakalın."

Fransa Açık'ta ilk finalist Stefanos Tsitsipas

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) tek erkekler finaline yükselen ilk isim Yunan sporcu Stefanos Tsitsipas oldu. 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sınırlı sayıda seyirciyle yapılan ve Paris'te düzenlenen turnuvanın 13. gününde, tek erkeklerde dünyanın 5 numaralı tenisçisi Tsitsipas, Alman rakibi Alexander Zverev'i 3-2 yenerek ilk kez bir grand slam turnuvası finaline çıkmayı başardı.

3 saat 37 dakika süren müsabakada Yunan tenisçi, klasmanın 6. basamağındaki Zverev'i 6-3, 6-3, 4-6, 4-6 ve 6-3'lük setlerle mağlup etti.

Stefanos Tsitsipas, 2010 Avustralya Açık'ta Andy Murray'den bu yana Grand Slam finaline ulaşan en genç oyuncu ve bu başarıya ulaşan tarihteki ilk Yunanlı oldu.

Tsitsipas, Novak Djokovic ile Rafael Nadal arasında oynanacak ikinci yarı finalin kazananı ile karşılaşacak.

Sahte kimlikle oynamanın cezası belli oldu: 3 ay men

Almanya Futbol Federasyonu, Stuttgartlı oyuncu Silas Katompa Mvumpa'ya sahte kimlik kullandığı için futboldan 3 ay men ve 30 bin Euro para cezası verdi.

Almanya Bundesliga ekiplerinden Stuttgart forması giyen ve Silas Wamangituka adıyla bilinen Silas Katompa Mvumpa, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Wamangituka isminin gerçek ismi olmadığını ve eski menajerinin yaptığı hatalı işlerin kurbanı olduğunu açıklamıştı.

Bunun üzerine Almanya Futbol Federasyonu, bugün yaptığı açıklama ile oyuncuya 11 Eylül 2021'e kadar futbol müsabakalarından men cezası verdi. Oyuncu ayrıca 30 bin Euro para cezasına çarptırıldı. Alman ekibinden yapılan açıklamada hem oyuncunun hem de kulüp olarak kendilerinin cezayı kabul ettiği bildirildi.

Kaynak : DHA

Sahte kimlikle oynadı 25 maçta 11 gol attı 

Aytaç Kara resmen Galatasaray'da (İmza Töreni | Video)

Galatasaray, son olarak Kasımpaşa'da boy gösteren Aytaç Kara'yı transfer ettiğini açıkladı.

Kulübün resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Aytaç Kara ile 2024 yılına kadar anlaşma sağlandığı duyuruldu.

Galatasaray'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel Futbolcu Aytaç Kara ile 2021-2022 futbol sezonundan başlamak üzere 3 sezon için aşağıdaki şartlarda anlaşmaya varılmıştır.

2021-2022 sezonu için net 6.000.000 TL sabit transfer ücreti

2022-2023 sezonu için net 6.000.000 TL sabit transfer ücreti

2023-2024 sezonu için net 6.000.000 TL sabit transfer ücreti

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Altay’ın altyapısında yetişti

1993 yılında İzmir’de doğan Aytaç Kara, futbola doğduğu şehrin köklü takımlarından Altay’da adım attı. Altay’ın altyapısında forma giyen ve A takımına yükselen merkez orta saha oyuncusu, 2012-2013 yaz transfer sezonunda Eskişehirspor’a transfer oldu. Burada oynadığı dönemde 43 maçta forma giyen futbolcu, 2014-2015 yaz transfer sezonunda Trabzonspor’a imza attı. Bordo-mavililerde 55 maçta boy gösterdi. 

Aytaç Kara, 2017-2018 Süper Lig Sezonu’nu ise Yeni Malatyaspor’da kiralık olarak geçirdi. Bu dönemde 31 maça çıkan futbolcu, 4 gol ve 5 asistlik performansla sezonu tamamladı. 2018 yılı yaz transfer sezonunda Bursaspor’a transfer olan başarılı orta saha oyuncusu, burada da bir sezon boyunca 32 maça çıktı, 6 gol ve 2 asistlik performansla sezona nokta koydu. 

Süper Lig 2019-2020 Sezonu yaz transfer döneminde Kasımpaşa’ya transfer olan Aytaç Kara, geride bıraktığımız sezona kadar İstanbul ekibinde forma giydi. Bu süreçte 64 maça çıkan futbolcu 12 gol ve 6 asistlik performans gösterdi. 

Türkiye Milli Takımı’nın U18, U19, U20  ve U21 alt yaş kategorilerinde 15 kez forma giyen Aytaç Kara, ilk A milli maçına 19 Kasım 2013 tarihinde Belarus’a karşı oynanan maçta çıktı ve A milli olarak iki kez kadrolarda yer aldı.



Alpaslan Öztürk resmen Galatasaray'da (İmza Töreni | Video)

Galatasaray, son olarak Göztepe'de forma giyen Alpaslan Öztürk'ü kadrosuna kattığını açıkladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, tecrübeli futbolcu ile 2024 yılına kadar anlaşma sağlandığı duyuruldu.

Galatasaray tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklama şu şekilde:

"Profesyonel Futbolcu Alpaslan Öztürk ile 2021-2022 futbol sezonundan başlamak üzere 3 sezon için aşağıdaki şartlarda anlaşmaya varılmıştır.

2021-2022 sezonu için net 5.000.000 TL sabit transfer ücreti

2022-2023 sezonu için net 5.500.000 TL sabit transfer ücreti

2023-2024 sezonu için net 6.000.000 TL sabit transfer ücreti

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Belçika'da yetişti

Belçika’nın GBA Jugend ve Berchem takımlarının altyapısında yetişen Alpaslan Öztürk, 2009 yılında İngiltere’nin köklü kulüplerinden Birmingham’a transfer olarak gelişimini buradaki akademide sürdürdü. 2011 yılında Beerschot’a transfer olarak Belçika’ya geri dönen Öztürk, profesyonel kariyerine de bu kulüpte başladı. Gelişimi ile dikkatleri çeken futbolcu, Belçika’nın önemli kulüplerinin başında gelen Standard Liege’e transfer oldu. 

Alpaslan Öztürk, 2014 yılında Kasımpaşa’ya kiralık transfer olarak Türkiye kariyerine başladı. 1,5 sezon Kasımpaşa’da forma giyen futbolcu, ertesi sezon Eskişehirspor’da kiralık olarak forma giydi. 2016-2017 sezonunun ortasında Elazığspor’a bedelsiz olarak transfer olan 27 yaşındaki stoper, 2018 yaz ayı transfer döneminde Göztepe’ye imza attı ve geride bıraktığımız sezona dek İzmir temsilcisinde oynadı. 

Asıl mevkisi stoper olan ve ön libero pozisyonunda da oynayabilen Alpaslan Öztürk, gol yollarındaki sürpriz çıkışlarıyla dikkat çekiyor. Süper Lig’de oynadığı 118 maçta 13 kez fileleri sarsan futbolcu, bu gollerinin tamamını Göztepe’de forma giydiği dönemde kaydetti. 



İspanya Milli Takımı'na Kovid-19 aşısı

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk maçını 14 Haziran'da İsveç'e karşı oynayacak olan İspanya Milli Takımı'nda futbolcular ve teknik heyete, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yapıldı.

İspanya Milli Takımı'nda 6 Haziran'da Sergio Busquets ve ardından 8 Haziran'da Diego Llorente'de tespit edilen Kovid-19 vakalarından sonra başlayan aşı tartışmaları son buldu.

İspanya Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı bir sağlık ekibi, milli takımın kamp yaptığı Madrid'deki Las Rozas Spor Tesisleri'ne giderek, futbolculara ve teknik heyete aşı yaptı.

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF)) kaynaklarından basına verilen bilgilerde, bu zamana kadar Kovid-19 geçirenlere Pfizer, diğerlerine ise Johnsson&Johnsson aşılarının yapıldığı bildirildi.

Tek doz aşı ile aşılama süreçleri tamamlanan futbolcular, 14 Haziran Pazartesi günü İsveç'e karşı oynayacaklarını maç için pazar günü Sevilla'ya gidecek.

Milli Takım Teknik Direktörü Luis Enrique, düzenlediği basın toplantısında, ideal olanın kadro açıklandığı anda listede olanların hemen aşılanması olduğunu düşündüklerini, bunun için 2 ay önceden girişimde bulunduklarını ama sağlık ekiplerinden bu zamana kadar onay alamadıklarını söylemişti.

Enrique ayrıca Kovid-19 tespit edilen futbolcularda Sergio Busquets'te hiçbir belirti görülmediğini, kamptan ayrılarak evinde özel çalışmalar yapan takım kaptanı Busquets'in negatif sonuç çıkar çıkmaz takıma döneceğini söyledi.

Diego Llorente'nin ise test sonuçlarının hatalı olduğu düşünüldüğü, yenilenen testlerin negatif çıkması halinde bu futbolcunun hemen takıma dahil olacağı kaydedildi.

Teknik direktör Luis Enrique, her olasılığı düşünerek, Raul Albiol, Rodrigo Moreno, Carlos Soler, Brais Mendez, Pablo Fornals ve Kepa Arrizabalaga dışında 21 yaş altı milli takımdan 11 futbolcuyu hafta başında kampa çağırmıştı.

Brezilya mahkemesinden Kupa Amerika ev sahipliğine onay

Brezilya Yüksek Mahkemesi, Kupa Amerika (Copa America) futbol turnuvasına ülkenin ev sahipliği yapmasına yapılan itirazın reddedildiğini açıkladı.

Mahkemeden yapılan açıklamada, Brezilya'da düzenlenecek turnuvanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle durdurulması gerektiğine ilişkin yapılan itirazın kabul edilmediği belirtildi.

Açıklamada, Brezilya mahkemesinin turnuvayı durdurma veya iptal etme yönünde bir yetkisi olmadığı, eyalet yönetimleri ve belediye başkanlarının turnuvanın düzenleneceği yerlerde gereken sağlık önlemlerini alması gerektiği vurgulandı.

Seyircisiz düzenlenecek turnuvanın 48 saat öncesinde takımlar ve teknik ekipler, salgın kısıtlamaları nedeniyle karantina altına alınacak.

2020'de salgın nedeniyle ertelenen turnuvanın ev sahiplerinden Kolombiya'da şiddetli protestolar, Arjantin'de ise Kovid-19 salgını nedeniyle iki ülke turnuvadan çekilmiş ve turnuvanın Brezilya'da düzenleneceği, geçen ay sonunda duyurulmuştu.

Turnuva, 14 Haziran Pazartesi TSİ 00.00'da Brezilya - Venezuela maçıyla başlayacak.

 2019'da oynanan en son turnuvada Peru'yu 3-1 yenen Brezilya, 9. kez şampiyon olmuştu.

Copa America'da Şampiyon Brezilya (Özet)

Milli maç sebebiyle Bakü uçak biletleri tükendi

Avrupa Futbol Şampiyonası heyecanı Bakü uçuşlarına ilgiyi artırırken, Türkiye’nin iki maçını oynayacağı Bakü şehri için uçak bileti aramalarında 5 kat, bilet fiyatlarında ise yüzde 130’a varan artış yaşandı.

Enuygun'dan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda millilerimizi yalnız bırakmak istemeyen ve milli coşkuyu kardeş ülke Azerbaycan’da yaşamak isteyenler, Bakü uçak biletlerine büyük ilgi gösterdi.

Enuygun’un verilerine göre şampiyonada milli takımımızın ilk turda Galler ve İsviçre ile Bakü’de oynayacağı maçlar öncesinde Azerbaycan uçak bileti fiyatlarında yüzde 130’lara varan artış oldu.

Açıklamada Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye’nin gruptaki iki maçını oynayacağı Bakü şehri uçak biletlerine ilginin büyük olduğunu belirten Enuygun Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, “Millilerimiz gruptaki diğer maçlarında 16 Haziran’da Galler ve 20 Haziran’da İsviçre ile Azerbaycan’ın Bakü şehrinde oynayacak. Her iki maçın yapılacağı tarihler arasında Bakü uçak biletlerine büyük ilgi var. Haziran ayında Azerbaycan uçak bileti aramaları 5 kat artarken, bu tarihler arasında ortalama 850 TL olan bilet fiyatları 2.098 TL’ye kadar yükseldi." ifadelerini kullandı.

"Pasaportsuz, kimlik kartıyla gidilebilir"

Azerbaycan’a Türk vatandaşlarının pasaportsuz, çipli kimlik kartlarıyla seyahat edebileceğini hatırlatan Hacıbayramoğlu, “Azerbaycan’a havayoluyla yani Bakü üzerinden pasaport olmadan çipli kimlik kartıyla seyahat edilebilir. Futbol coşkusu ve komşu ülkeyi keşfederek yurt dışı seyahatini pasaportsuz yapma imkanı Bakü’ye ilgiyi arttırdı. Pasaportsuz seyahat fırsatı nedeniyle önümüzdeki aylarda da Azerbaycan seyahatlerindeki artışın sürmesini bekliyoruz." açıklamasını yaptı.

Bakü’de oynanacak maçlarda yüzde 50 kapasite ile seyirci alınacağı açıklanmıştı. Azerbaycan’a gitmek isteyen Türk vatandaşları, 72 saat öncesinde alınmış negatif PCR testiyle pasaportsuz yeni çipli kimlik kartıyla seyahat edebiliyor.

Rusya'da koronavirüs şoku

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) mücadele edecek Rusya'da, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan kanat oyuncusu Andrey Mostovoy kadrodan çıkarıldı.

Rusya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 testi pozitif çıkan Mostovoy'un yerine, stoper Roman Evgenjev kadroya dahil edildi.

Rusya, Türkiye - İtalya maçıyla başlayacak EURO 2020'de B Grubu'nda Belçika, Danimarka ve Finlandiya ile karşılaşacak.

EA: Oyun devi hacklendi, FIFA 21 dahil pek çok oyunun kaynak kodu çalındı

Popüler oyun yayıncısı Electronic Arts (EA), şirkete dair önemli bilgilerin hackerlar tarafından çalındığını duyurdu.


ABD merkezli şirket, bilgisayar korsanlarının FIFA 21 gibi birçok oyun ile Battlefield, Need For Speed ve Star Wars gibi oyunlarda kullanılan Frostbite oyun motoruna ait kodları çaldığını açıkladı.

Konuya ilişkin ilk haber Vice haber sitesinde yayımlandı, 780 GB'lik verinin çalındığı bildirildi.

EA ise kullanıcılarına ait hiçbir verinin çalınmadığını duyurdu.

Şirket, dünya oyun sektörünün en büyük yayıncılarından birisi. Yıllık yayımladığı spor oyunlarının yanı sıra Battlefield, Star Wars: Jedi Fallen Order, The Sims ve Titanfall gibi ünlü oyunlar da EA etiketiyle yayımlandı.

'Kullanıcılar için herhangi bir risk yok'

EA sözcüsü yaptığı bir açıklamada, bazı kaynak kodlarının çalındığı olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Sözcü, kullanıcılara ait herhangi bir veriye erişim sağlanmadığını söyledi, "Onlar için herhangi bir risk bulunmuyor" dedi.

Şirket, güvenlik sistemlerini iyileştirdiğini ve hırsızlığın oyunlarına ya da şirketin işleri üzerinde bir etki yaratmayacağını söyledi.

Konuya ilişkin güvenlik güçleriyle de irtibata geçildiğini aktaran EA, hırsızlığın bir "fidye saldırısı" olmadığını ve yakın zamanda gerçekleştiğinin altını çizdi.

Vice ise haberinde bazı internet forumlarında çalınan verilerin satışlarını yapmak isteyen saldırganlara ait bazı ekran görüntülerini görüldüğünü yazdı.

Kaynak kodlar, herhangi bir yazılımın işlem görüp kullanıma açılmasından önce yazılımcıların üzerinde kolayca çalışma yapabildiği versiyonlar.

Örneğin çalınan Frostbite oyun motoru kaynak kodları, çok sayıda oyunun üretiminde kullanılan bir yazılım aracı.

Popüler oyun firmaları daha önce de bilgisayar korsanlarının hedefi oldu.

Geçen sene Kasım ayında Street Fighter ve Resident Evil gibi oyunların üreticisi Capcom'a da siber saldırı düzenlenmişti.

Şubat ayında ise Cyberpunk'ın geliştiricisi CD Projekt Red'e ait birkaç oyunun kaynak kodu benzer bir saldırıda hedef alınmıştı.

Bu saldırı sonunda hackerların söz konusu oyunlara ait kaynak kodları 7 milyon dolardan daha fazla bir bedelle sattığı iddia edilmişti.

bbc.com/turkce

Sertaç Şanlı, Barcelona’da

Sertaç Şanlı, iddialara göre Anadolu Efes’ten ayrılıyor.


Turkish Airlines EuroLeague şampiyonu Anadolu Efes‘in milli uzunu Sertaç Şanlı, beIN SPORTS’un haberine göre EuroLeague finalisti Barcelona ile anlaşma sağladı.

İddiaya göre anlaşma iki yıllık olacak.

İlk olarak Litvanya basınından Donatas Urbonas, Şanlı’nın Anadolu Efes ile Barcelona arasında bir tercih yapacağını duyurmuştu.


İsmail Şenol’un haberine göre Barcelona, milli oyuncu için “astronomik” bir teklif yaptı ve imzaların atılması sonrası Sertaç Şanlı, Avrupa’da en çok kazanan Türk oyuncu olacak.

Eurohoops kaynakları da anlaşmayı doğruladı.

eurohoops.net