TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

6 Mart 2021 Cumartesi

Dünya Kupası elemelerine Kovid-19 engeli

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı seyahat kısıtlamaları nedeniyle bu ay kıta genelinde düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri maçlarını ertelediğini duyurdu.

CONMEBOL'dan yapılan açıklamada, Katar'ın ev sahipliği yapacağı 2022 FIFA Dünya Kupası'nın Güney Amerika Elemeleri'nde bu ay oynanması planlanan beşinci ve altıncı tur maçlarının, daha sonra belirlenecek bir tarihte yapılacağı belirtildi.

Kovid-19 salgını nedeniyle kıta genelinde uygulanan seyahat kısıtlamalarının bu kararın alınmasında etkili olduğu ve ertelenen maç programlarının, FIFA ile yapılacak toplantının ardından yeniden oluşturulacağı ifade edildi

THY Avrupa Ligi'nde 'Türk Haftası': 4 Günde 4 Galibiyet

THY Avrupa Ligi'nde ilginç bir sezon yaşanıyor. Öldürücü seriler yakalayan temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes, birbirinden güzel maçlara imza atıyor. Dile kolay iki ekibimiz son 20 maçın 18‘ini kazandı.

Türk Hava Yolları Avrupa Ligi bu sezon bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Geçen sezonki pandemi karmaşasından sonra ; önce seyircisiz oynama zorunluluğu, ardından iptal edilen veya ertelenen maç takvimleri düşünüldüğünde çoğumuz bu sezon bu zorlu platformun rekabeti ve seyir zevki açısından çok da tatmin edici olmayacağını düşünmüştük açıkçası. Nitekim sezon başlangıcı da bu düşünceyi destekler nitelikteydi.Fenerbahçe Beko açısından; +20 farklarla kaybedilen önemli maçlar, takımın oturmamış kimyası, Anadolu Efes açısından ise geçtiğimiz sezonu aratır performanslar, Larkin’in takıma geç katılması ve akılların pandemi sezonunda kalması… İşte tüm bunlar düşünüldüğünde Eylül, Ekim, Kasım ayları Türk basketbolcular açısından kabus gibi geçti desek abartmış olmayız.

THY Avrupa Ligi’nde Kartlar Yeniden Dağıtılıyor:

İşte ne olduysa Aralık ayında oldu. Tam bu dönemde ligin zirvesini domine eden 3 kulüp Barcelona,CSKA Moskova ve Real Madrid bu devre arası ile birlikte ardı ardına mağlubiyetler almaya başladı.15. haftaya kadar galibiyet sayısı makasını açan bu kulüpler ardı ardına mağlubiyetler almaya başlarken; uzun yıllardır aradığı ritmi yeni koç Xavi Pasqual ve yeni bir yapılanma ile bulan Zenit, sezon başında efsane koç Ettore Messina ile yola devam etme kararı alan ve yaptığı Kyle Hines, Luigi Datome transferleri ile başarı için kesenin ağzını açan Armani Milano ile Trinchieri önderliğinde Alman disiplinini basketbol kültürüne oturtmayı başararak bu sezon tam 10 maçta çift hanelerden maçları kazanmayı başaran Bayern Münih. Sezon öncesi şans tanınmayan, son 10 yılın en çok kaybeden (loser) kulüpleri olarak bilinen bu takımlar yukarılara karşı adeta atağa geçtiler ve ligin zirvesinde çok kritik rol oynamaya başladılar. Şu aşamada Türk Hava Yolları Avrupa Ligi zirve sıralamasında ikinci sıradaki CSKA Moskova ile 7.sırasındaki Fenerbahçe Beko arasındaki galibiyet farkı sadece bir. Bu sezon THY Avrupa Ligi ne kadar sıkıcı başladıysa aralık ayından bu yanan en az o kadar eğlenceli ve heyecanlı geçiyor.Play-off potasına girme yarışında 5 takım lig liderliği için ise tam 7 takım yarış halinde.

Yunan basketbol editörü Aravantinos: ‘İstanbul on Fire’

Bir ülkenin THY Avrupa Ligi'nde iniş-çıkışları ancak bu denli güzel anlatılabilirdi sanırım.Yukarıdaki takımlara ilaveten ortalığı en çok karıştıran, en sansasyonel maçları çıkaran takımlar şüphesiz ki "BİZİMKİLER". Son 2 ayda 16. haftada Fenerbahçe Beko, 18. haftada ise Anadolu Efes haftalar sürecek öldürücü serilerinin başlangıcını yapmış oldu. Dile kolay iki temsilcimiz son 20 maçın 18‘ini kazandılar. Üstelik bu maçlardan bir tanesi takımlarımızın birbirine karşı mücadelesi olup; hatırlayacağımız üzere Anadolu Efes’in üstünlüğü ile bitmişti.Fenerbahçe Beko son 12 maçın 11’ini , Anadolu Efes ise son 9 maçın 8‘ini kazanmış durumda. Ülke takımları bazında son 20 maçta yüzde 90 gibi dudak ısırtan bir oran yakalayan temsilcilerimizin ikisi de birbirinden güzel basketbol oynuyor.

Fenerbahçe Beko’nun serisini ve son haftada 48 saat içinde aldığı 2 zor deplasman galibiyetini inceleyecek olursak:

Sarı lacivertli temsilcimiz ilk maçta yukarıda belirttiğim takımlardan olan, oyuncu kalitesi açısından kağıt üzerinde ilk 3 takım içine rahatlıkla yazabileceğimiz Armani Milano’yu oldukça net ve konsantre bir oyunla devirmeyi başardı.Özellikle üç sayı çizgisinin gerisinde her periyotta ayrı bir yıldızın ortaya çıktığı maçta Milano temsilcisi her ne kadar çok iyi oynasa ve oldukça yüzdeli oynasa da; temsilcimiz rİbaundlarda ve dış atışlarda rakibine net bir üstünlük sağlayarak hem İstanbul’daki maçın rövanşını aldı hem de bu sezon kendi evinde çok iyi maçlar çıkaran Milano’ya 100 sayı atarak ligin ilk 4 ekibine net bir mesaj göndermiş oldu.
Milano’daki çok zorlu maçın ardından aynı gün yola çıkarak Lyon’a Asvel deplasmanına gelen temsilcimiz için 2 handikap söz konusu idi.Birincisi takımın çok yorgun olması, ikincisi ise rakip takım Asvel’in ligin açık ara en atletik ve en genç kadrosuna sahip olması idi. Bu 2 sebepten dolayı hem derin bir rotasyona gitmek zorunda kalan koç Kokoskov bir yandan da rakibin keskin şutörleri olan ve ilk maçta canımızı çokça yakan keskin şutörlerini durdurmak zorunda kaldı.Maçın neredeyse tamamında çok sık aralıklarla üstünlük el değiştirdi.Fenerbahçe kaçıp Asvel’in kovaladığı maçta fark yaratan isim tabiî ki de Nando De Colo oldu. Özellikle son çeyrekte çoğunluğu son 3 dakikada olmak üzere çok kritik sayılar bulan Fransız yıldız bu maçta takımı tek başına sırtlayan isim oldu.Öyle ki sakin ve tepkisiz yüz hatları ile tanınan Fenerbahçe Beko koçu Kokoskov bile onun için “ Avrupa Basketbolunun Jason Kidd’i “ ifadesini kullandı.Çok zorlu bir fikstüre sahip olan Fenerbahçe mucizeler yaratmaya devam ediyor.Umarız ki 12 maçtır sadece 1 kez yenilen sarı lacivertli temsilcimiz bu muhteşem serisine devam ederek ligin zirvesine adaylığını da pekiştirmiş olur.

Gelelim yılın en sansasyonel skoruna imza atan Anadolu Efes’e:

İki gün öncesinde çok çok iyi bir dış skorer takımı olan Valencia’yı devirmeyi başaran lacivert beyazlı temsilcimiz için beklenen gün gelmişti.Sezonun ilk yarısındaki maçta CSKA Moskova’ya karşı 35 sayı fark yiyen temsilcimiz bu maça galibiyet için değil rakibini ezmek için çıktı.Henüz maçın ilk saniyelerinden itibaren CSKA Moskova potasını top atışına tutan Efes henüz ilk çeyreğin sonlarına doğru farkı 20 sayıya kadar çıkarmayı başardı.İkinci çeyreğin başında tam 30 sayılık bir fark atarak rakibini ezen lacivert beyazlılar bu andan itibaren asla geri adım atmadı .CSKA gibi bir takımı fark yememek için adeta küçük düşüren Anadolu Efes’i oynadığı oyundan dolayı tebrik etmek gerekir.Şunu bir kenara yazmakta fayda var. Ergin Ataman’ın da röportajda dediği gibi : Anadolu Efes geçtiğimiz sezonki halinden bile daha iyi. Anadolu Efes lige tek başına meydan okuyor.

Son 9 maçtan 8‘ini kazanan Anadolu Efes bu galibiyetlerini de adeta rakibini dağıtarak elde ediyor.Son 3 maçta 100 sayı ve üzeri atan temsilcimiz oynadığı son 4 karşılaşmada ortalama 25 sayı fark atmış durumda.İçlerinde Fenerbahçe, CSKA, Valencia gibi ligin ağır toplarına karşı alınan bu yüksek averajlı galibiyetler ile Anadolu Efes play-off’lara değil net bir şekilde liderliğe oynuyor.Önünde çok da zorlu bir fikstür olmayan temsilcimizin birkaç hafta sonra liderlik koltuğuna oturması içten bile değil.
Umarız ki geçen sezonki ruhu yakalayan Ergin Ataman ve öğrencileri bizleri alıştırdıkları gibi bu ritmi artırarak sürdürür ve THY Avrupa Ligi Şampiyonluğu hedefine daha da yaklaşır.

Kaynak : Akın Taş / TRT SPOR 

Bayern Münih muhteşem döndü, Borussia Dortmund yıkıldı

Almanya Bundesliga'nın 24. haftasında Bayern Münih, sahasında 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada Borussia Dortmund'u 4-2 mağlup etti. Karşılaşmada Bavyera ekibi adına Robert Lewandowski "hat-trick" yaptı.

Allianz Arena'da oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Borussia Dortmund, Norveçli yıldız Erling Haaland'ın 2 ve 9. dakikada attığı gollerle 2-0 öne geçti.

26 ve 44. dakikada Polonyalı yıldız Robert Lewandowski'nin golleriyle skora denge geldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla sona erdi. 88'de sahneye Goretzka çıktı ve Bavyera ekibini 3-2 öne taşıdı. Lewandowski, 90'da hat-trick yaptı ve Bayern farkı ikiye çıkardı.

Bu sonuçla Bayern puanını 55'e yükseltirken, Borussia Dortmund 39 puanda kaldı.

Kulüpler Birliği'nden TFF'ye MHK ve VAR çağrısı

Kulüpler Birliği Vakfı'ndan Merkez Hakem Kurulu ve Video Yardımcı Hakem (VAR) açıklaması geldi. Açıklamada, "TFF'den beklentimiz, MHK yapısının Avrupa örneklerindeki standartlara çekilmesi" ifadelerine yer verildi.

Kulüpler Birliği'nin yazılı açıklaması şöyle:

"Kulüpler Birliği Vakfı olarak Türkiye Futbol Federasyonu`ndan beklentimiz, Merkez Hakem Kurulu yapısının Avrupa örneklerindeki standartlara çekilmesi, hakemlerin atamalarından puanlama yöntemlerine kadar şeffaf ve hesap verilebilir bir yapıya kavuşturulması ve hakemlerin eğitim seviyelerinin iyileştirilmesi yönündedir. Hakemlik organizasyonu, hakem seçimlerinin yetenek ve bireysel üstünlüklere bakılarak yapıldığı, her zaman daha bilgili ve yetenekli kişilerin seçildiği, ilerleme ve yükselmelerinin liyakata göre yapıldığı, gruplaşmalara engel olunan üst düzey bir organizasyon haline getirilmesi ile gelişecektir. Dolayısıyla çoğunluğunun Süper Lig kulüp üyelerinden oluşan genel kurul tarafından seçilen Türkiye Futbol Federasyonunun , tüm masraflarının Süper Lig kulüplerinin karşıladığı Merkez Hakem Kurulu yapısını modern futbol seviyesine getirmeye yönelik gerekli yaptırım ve uygulamaları yapmasını beklemekte ve talep etmekteyiz. Bu talepleri sadece Süper Lig kulüplerimizin değil alt ligde mücadele eden kulüplerimizin de dile getirdiği bir gerçektir. Hal böyle iken maç sonuçlarını etkileyecek hatalar yapan hakemlerin hiçbir şekilde karşılık görmemesi, standart olması gereken kararların maçlara göre değişkenlik göstermesi, eğitim masraflarına kadar tüm giderleri tarafımızdan ödenen VAR`ın bir çok şüpheyi barındıran yanlış uygulamaları, hakemlerimizin eğitimlerini, bilgilerini ve tarafsızlıklarını tartışılır hale getirmiştir. Bu doğrultuda Federasyonumuzun bu çözümsüzlüğü sürdürmesi halinde kulüplerin hak ve hukuklarını eşit bir şekilde savunma kararlılığı içinde olan Kulüpler Birliği, bu konunun alternatifli çözüm önerileri ile takipçisi olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Galatasaray evine Darüşşafaka Tekfen'e kaybetti (Özet)

ING Basketbol Süper Ligi 23.hafta maçında Darüşşafaka Tekfen, Galatasaray'ı 98-87 mağlup etmeyi başardı.


ING Basketbol Süper Ligi 23.hafta maçında Darüşşafaka Tekfen, Galatasaray'ı 98-87 mağlup etmeyi başardı. İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan maçı da Darüşşafaka Tekfen, 91-82 galip bitirmişti

Karşılaşmanın ilk çeyreği çekişmeli geçerken Galatasaray, birinci periyodu 28-25 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin son anlarında etkili olan Darüşşafaka Tekfen, devreyi 50-47 üstün kapattı.

İkinci yarıda etkili oyununu sürdüren konuk ekip, üçüncü çeyreği 74-60 önde bitirdi.

Üstünlüğünü son periyotta da koruyan konuk ekip, maçı da 98-87 kazandı.

Darüşşafaka Tekfen adına Andrew Andrews 25 sayı ile maçta ön plana çıkan isim oldu.

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Yener Yılmaz, Serdar Ünal, Alper Özgök

Galatarasay: Jackson 12, Crawford 24, Göksenin Köksal 6, Motum 16, Jefferson 8, Barış Ermiş, Yiğit Arslan 6, Ragıp Berke Atar 8, Caner Erdeniz 3, Marei 4

Darüşşafaka Tekfen: Andrews 25, Magette 5, Doğuş Özdemiroğlu 12, Luther 11, Jerrett 16, Erkan Veyseloğlu, Eray Akyüz, Berk Demir 12, Gulley 11, Emircan Koşut 3, Sinan Güler 3, Görkem Doğan

1. Periyot: 28-25

Devre: 47-50

3. Periyot: 60-74

Beş faulle çıkan: 39.44 Jerrett (Darüşşafaka Tekfen)

 



Kartal, Aboubakar'la zirveye kondu

Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş, sahasında Gaziantep FK'yı Kamerunlu forveti Vincent Aboubakar'ın golleriyle 2-1 yendi. Bu sonuçla ligde liderliğe yükselen siyah-beyazlılar, üst üste 5. maçından galip ayrıldı.

Vodafone Park'ta oynanan mücadelede Beşiktaş, 15. dakikada Rachid Ghezzal'in asistinde Vincent Aboubakar'la golü buldu. 72. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Aboubakar, bu kez Cyle Larin'in asistinde topu ağlara gönderdi ve takımı adına farkı 2'ye yükseltti.

Cezayirli futbolcu Ghezzal ligde 11. asistini yaparken, Kamerunlu golcü Aboubakar ise 15. golünü attı.

Gaziantep Futbol Kulübü'nün tek sayısı ise 90. dakikada penaltıdan Nouha Dicko ile geldi.

Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, sahasında Gaziantep Futbol Kulübü'nü 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlılar, ligde 60 puanla liderliğe yükseldi. Gaziantep temsilcisi ise 43 puanda kaldı.

Galibiyet serisi 5 maça çıktı

Siyah-beyazlılar ligde üst üste 5. galibiyetini aldı.

Trabzonspor ve Fraport TAV Antalyaspor'a puan kaybettikten sonra oynadığı İttifak Holding Konyaspor, Gençlerbirliği, Yukatel Denizlispor ve Yeni Malatyaspor maçlarının tamamını kazanan siyah-beyazlılar, Gaziantep'i de mağlup ederek bu süreçte 15 puan topladı.

4 maç sonra gol yedi

Ligde oynadığı son 4 maçta gol yemeyen Beşiktaş, Gaziantep maçında kalesinde gol gördü.

Karşılaşmanın 89. dakikasında kaleci Ersin Destanoğlu'nun Dicko'ya ceza sahası içinde yaptığı müdahalenin ardından hakem Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi.

Penaltı vuruşunda topun başına geçen Dicko, meşin yuvarlağı ağlara göndererek siyah-beyazlıların 4 maçlık gol yememe serisine nokta koydu.

Gaziantep direğe takıldı

Dicko'nun penaltıdan attığı golün ardından beraberlik için Beşiktaş kalesine yüklenen Gaziantep son dakikalarda direği geçemedi.

Gelişen atakta ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Ribeiro De Souza'nın dar açıdan vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına geri döndü.

Sergen Yalçın cezalı duruma düştü

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın karşılaşmanın 52. dakikasında sarı kart gördü ve toplamda dört sarı karta ulaşarak cezalı duruma düştü.

Gaziantep'in kazandığı faul sonrası itirazlarını sürdüren Yalçın'a hakem Mete Kalkavan sarı kart gösterdi. Sarı kart cezalısı olan Sergen Yalçın, Medipol Başakşehir maçında kulübede görev yapamayacak.

Aboubakar galibiyeti getirdi

Yeni Malatyaspor maçında suskun kalan Vincent Aboubakar, 15 ve 72. dakikalarda attığı gollerle Beşiktaş'a galibiyeti getiren isim oldu.

Gol sayısını 15'e yükselten Kamerunlu futbolcu, siyah-beyazlı ekibin diğer golcüsü Cyle Larin'in önüne geçerek takımın en golcü ismi konumuna yerleşti.

MAÇTAN DAKİKALAR

GOL: 15. dakikada Beşiktaş öne geçti. Ghezzal'ın savunmanın arkasına attığı pasta topu kaleci Günay Güvenç'in üzerinden aşırarak kurtaran Aboubakar, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-0

25. dakikada Welinton savunmadan aldığı topla rakip ceza sahası önünde Aboubakar'la duvar pasına girdi. Ceza sahası sağ çaprazında topla yeniden buluşan Welinton'un sert şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

33. dakikada Ghezzal'ın sağ kanattan yaptığı ortaya Rosier, altıpas önünde bekletmeden vurdu. Oyuncunun yarım vole şeklinde çektiği şutta meşin yuvarlak kalecide kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

57. dakikada Ghezzal'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Gaziantep savunmasından seken top ceza sahası ön çizgisi civarında Rıdvan Yılmaz'ın önünde kaldı. Rıdvan'ın şutunda meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

61. dakikada Aboubakar sol çizgiden taşıdığı topu ceza sahası dışındaki Atiba'yla buluşturdu. Bu oyuncunun şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

GOL: 72. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Larin'in sol kanattan gönderdiği pasla topu sürerek ceza sahasına giren Aboubakar rakibinden kurtularak meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 2-0

75. dakikada Rosier'in sağ kanattan savunmanın arkasına yaptığı ortayı göğsüyle düzeltip bekletmeden vuran Aboubakar'ın şutunda top üstten oyun alanını terk etti.

76. dakikada Aboubakar'ın pasıyla ceza sahasına giren Ghezzal, kaleciyi de geçti ancak Gaziantep savunması son anda araya girerek topu uzaklaştırdı.

83. dakikada Josef de Souza'nın sol kanattan savunmanın arkasına attığı pasla ceza sahasına giren Larin'in çaprazdan çektiği şutta kaleci Günay Güvenç gole izin vermedi.

86. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Enver Cenk Şahin'in sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Ersin Destanoğlu'nda kaldı.

89. dakikada Gaziantep penaltı kazandı. Savunmanın arkasına atılan uzun topa hareketlenen Dicko, ceza sahası sol çaprazında kaleci Ersin'e çalım atarken yerde kaldı ve hakem Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi.

GOL: 90. dakikada Gaziantep farkı 1'e indirdi. Dicko'nun kullandığı penaltıda top ağlarla buluştu: 2-1

90+3. dakikada Gaziantep beraberliğe yaklaştı. Ceza sahasına gönderilen topu Djilobodji arka direğe aşırdı. Ceza sahası içinde dar açıda topla buluşarak sert bir şut çıkaran Ribeiro de Souza üst direği geçemedi.

Beşiktaş, karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Mete Kalkavan, Kemal Yılmaz, Samet Çiçek

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, Rıdvan Yılmaz, Josef de Souza, Atiba, Ghezzal (Dk. 81 Mensah), Ljajic (Dk. 69 Gökhan Töre), Larin (Dk. 86 Nkoudou), Aboubakar

Gaziantep: Günay Güvenç, Olkowski, Djilobodji, Tosca, Miranda (Dk. 78 Ribeiro de Souza), Güray Vural (Dk. 39 Junior Morais), Vetrih, Rashid (Dk. 68 Andre Sousa), Maxim (Dk. 78 Bilal Başacıkoğlu), Dicko, Kenan Özer (Dk. 68 Enver Cenk Şahin)

Goller: Dk. 15 ve 72 Aboubakar (Beşiktaş), Dk. 90 Dicko (Penaltıdan) (Gaziantep)

Sarı kartlar: Dk. 45+3 Vetrih (Gaziantep), Dk. 67 Welinton (Beşiktaş)

Rangers şampiyonluğa bir adım uzaklıkta

İskoçya Ligi'nde Glasgow Rangers, sahasında St. Mirren'i 3-0'lık skorla mağlup etti. Steven Gerrard'ın öğrencileri, Celtic'in Dundee United karşısında puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

İskoçya Ligi'nde Glasgow Rangers, sahasında St. Mirren ile karşı karşıya geldi.

Ev sahibi ekip, 14. dakikada Ryan Kent'in ayağından gelen golle üstünlüğü eline aldı. Bu golden iki dakika sonra sahne alan Alfredo Morelos, takımı adına farkı 2'ye çıkarttı ve ilk yarı 2-0'lık skorla sona erdi.

İkinci yarının henüz ilk dakikasında, Ianis Hagi'nin kaydettiği golle Glasgow Rangers farkı 3'e çıkarttı. Kalan sürede başka gol olmadı ve karşılaşma, 3-0 tamamlandı.

32. maçında 28. galibiyetini alan Steven Gerrard'ın ekibi, namağlup devam ettiği ligde puanını 88'e çıkartarak, en yakın takipçisi Cetlic ile arasındaki puan farkını 21'e taşıdı.

Şampiyonluk için gözler Celtic'te

İskoçya Ligi'nde yarın (pazar) günü Celtic, Dundee United deplasmanına konuk olacak.

Yeşil-beyazlıların bu müsabakada puan kaybetmesi halinde, Glasgow Rangers şampiyonluğunu ilan edecek.

10 yıllık şampiyonluk özlemini dindirmeye çok yakın olan İskoç devi, Avrupa Ligi'nde de yoluna devam ediyor.

Tiffany Porter, maskeyle yarıştı

Birçok organizasyon koronavirüs nedeniyle iptal edilirken Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda sıra dışı anlar yaşandı. Kadınlar 60 metre engelli elemelerinde yarışan Tiffany Porter, maske ile koştu ve yarı finale yükseldi.

Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası Polonya'nın Torun şehrinde düzenleniyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, tüm dünyayı etkilediği gibi sporcuları da etkiliyor. TRT SPOR2'den naklen yayınlanan organizasyonda ilginç anlar yaşandı.

Kadınlar 60 metre engelli elemelerinde yarışan Tiffany Porter, diğer sporculardan farklı olarak maske ile koştu.

Kovid-19 önlemlerine Şampiyona'da bile dikkat eden Büyük Britanyalı atlet, dezavantajlı olmasına rağmen başarılı bir performans sergiledi.

Macar sporcu Luca Kozak ile birlikte 8 saniye 04'lük dereceyi elde eden 33 yaşındaki atlet, yarı finalde yarışmaya hak kazandı.

Yarış sonrası maske ile ilgili açıklamalarda bulunan Tiffany Porter, "Sadece ekstra bir önlem almak istediğim için maske taktım. Yarışa kötü başladım ancak iyi bir geri dönüşe imza atarak yarı finale yükseldim. Önemli olan da buydu. Benim için yarı final daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak : TRT SPOR

RB Leipzig 3 golle kazandı

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) RB Leipzig, deplasmanda Freiburg'u 3-0 yendi.

RB Leipzig, Bundesliga'nın 24. haftasında Schwarzwald Stadı'nda Freiburg'a konuk oldu.

İlk yarıyı 41. dakikada Christopher Nkunku'nun golüyle 1-0 önde tamamlayan Leipzig, ikinci yarıda 64. dakikada Alexander Sörloth ve 79. dakikada Emil Forsberg ile 2 gol daha buldu ve karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Leipzig bu galibiyetle puanını 53'e çıkardı ve maç fazlasıyla Bundesliga'da liderliğe yükseldi.

Freiburg ise 34 puanla 8. sırada kaldı.

Bundesliga'da bugün oynanan diğer karşılaşmalarda Hoffenheim sahasında Wolfsburg'u 2-1, Bayer Leverkusen deplasmanda Borussia Mönchengladbach'ı 1-0 ve Hertha Berlin sahasında Augsburg'u 2-1 yendi.

Eintracht Frankfurt - Stuttgart müsabakası ise 1-1 berabere sonuçlandı.

Galatasaray HDI Sigorta'da iki koronavirüs vakası

Galatasaray HDI Sigorta Kadın Voleybol Takımı'nda 2 oyuncunun koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Galatasaray HDI Sigorta Kadın Voleybol Takımı oyuncularımız ve teknik heyet çalışanlarımızın Covid 19 PCR testleri sonuçlanmış ve iki oyuncumuzun test sonucu pozitif çıkmıştır. Oyuncularımızın tedavi protokolü ve karantina süreci başlatılmıştır" denildi.

Fenerbahçe'den TFF'ye '9 şampiyonluk' başvurusu

Fenerbahçe Kulübü, 1959 yılı öncesinde kazandığı şampiyonlukların Süper Lig'e dahil edilmesi, bundan doğan maddi ve manevi taleplerinin karşılanması için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuruda bulundu.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, söz konusu başvurunun 1959 yılı öncesinde şampiyonlukları bulunan diğer takımların da hakkını savunmak için yapıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"1959 öncesi 9 Türkiye şampiyonluğumuz için TFF’ye resmi başvurumuzu gerçekleştirdik

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak 1959 öncesi Türkiye şampiyonluklarımızın Süper Lig’e dahil edilerek bundan doğan manevi ve maddi taleplerimizin karşılanması için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) resmi başvurumuzu yapmış bulunmaktayız.
 
Sadece Fenerbahçe’nin değil, 1959 öncesi şampiyonlukları bulunan birçok takımın hakkını savunma anlamına gelen bu başvurumuz kapsamında;
 
Türkiye Futbol Birinciliği’nde 1932-33, 1934-35 ve 1943-44 sezonlarında kazandığımız 3 şampiyonluk ve Milli Küme organizasyonunda 1936-37, 1939-40, 1942-43, 1944-45, 1945-46 ve 1949-50 sezonlarında kazandığımız 6 şampiyonluk olmak üzere toplam 9 şampiyonluğumuzun, halihazırda 19 olan Süper Lig şampiyonluk sayımıza dahil edilerek, toplam 28 şampiyonluğumuzun kabul edilmesini talep ediyoruz.
 
Başvurumuz, Türk futbolunun son 25 yılındaki garabetlerin, şampiyonluk ve yıldız sayılarında da kendini gösterdiği bu durumun düzeltilmesi için TFF’ye de bir imkan sunmuştur.
 
Cumhuriyetimizin tarihinden ayrılamayacak resmi Türk futbol tarihine sahip çıkma ve Cihat Arman, Fikret Kırcan, Lefter Küçükandonyadis, Hakkı Yeten, Süleyman Seba ve Gündüz Kılıç gibi adlarını buraya sığdıramayacağımız birçok Türk futbol efsanesinin haklarını ve emeklerini koruma anlamı taşıyan bu adımımızın, Türk futbol kamuoyunda da hak ettiği şekilde değerlendirileceğine inanıyoruz.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü"

🏆 NEDEN 28?

Gol düellosunda kazanan Denizlispor

Süper Lig'de 29. hafta mücadelesinde Yukatel Denizlispor, sahasında Yeni Malatyaspor'u 3-2 mağlup etti.

Süper Lig'in 29. haftasında Yukatel Denizlispor, sahasında Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya geldi.

Denizli Atatürk Stadyumu'nda oynanan, Arda Kardeşler'in yönettiği karşılaşmanın kazananı, 3-2'lik skorla Yukatel Denizlispor oldu.

Dakikalar 16'yı gösterirken, karşılaşmanın açılış golü Steve Mallan ile konuk ekipten geldi. Ev sahibi, 31. dakikada Rodallega'nın frikiğiyle eşitliği yakaladı.

İlk yarının son diliminde sahne alan Recep Niyaz, Yukatel Denizlispor'u 2-1 öne geçirdi ve soyunma odasına bu skorla gidildi.

Dakikalar 77'yi gösterirken Tetteh, fileleri havalandırarak mücadeleye 2-2'lik eşitlik getirdi.

Bu golden üç dakika sonra Sacko, güzel bir vuruşla bir kez daha yeşil-siyahlıları öne taşıdı.

Kalan sürede başka gol çıkmadı ve Yukatel Denizlispor, mücadeleyi 3-2'lik skorla kazanmayı başardı.

Bu sonuçla 24 puana ulaşan Hakan Kutlu'nun öğrencileri, maç fazlasıyla 19. sıraya yükseldi. 31 puanda kalan Yeni Malatyaspor ise, 13. sıradaki yerini korudu.

Rodallega, 10. golüne ulaştı

Yeni Malatyaspor karşısında takımının beraberlik golünü kaydeden Hugo Rodallega bu sezon 10. golünü attı.

Recep Niyaz ise Kasımpaşa, MKE Ankaragücü ve Göztepe müsabakalarının ardından bu sezonki 4. golünü Yeni Malatyaspor karşısında buldu. Takımının son golünü atan Hadi Sacko ise ligin ilk yarısındaki Beşiktaş karşılaşmasının ardından 2. kez gol sevinci yaşadı.

Yeni Malatyaspor'da Stephan Mallan bu sezon ikinci, Benjamin Tetteh de dördüncü golüne ulaştı.

Denizlispor'da 2 cezalı

Karşılaşmada sarı kartla cezalandırılan ve cezalı duruma düşen Muris Mesanovic ile Radoslaw Murawski gelecek hafta Gaziantep deplasmanında forma giyemeyecek.

Stat: Denizli Atatürk

Hakemler: Arda Kardeşler, Erdinç Sezertam, Mehmet Salih Mazlum

Yukatel Denizlispor: Cenk Gönen, Özer Özdemir, Fabiano (Dk. 27 Kubilay Aktaş), Mustafa Yumlu, Ben Mohamed, Murawski, Diskerud (Dk. 83 Oğuz Yılmaz), Recep Niyaz (Dk. 67 Bakalorz), Mesanovic (Dk. 83 Veton Tusha), Sacko (Dk. 83 Hasan Ayaroğlu), Rodallega

Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Chebake, Hadebe, Wallece, Karim Hafez, Acquah (Dk. 46 Zuqui), Zeki Yavru (Dk. 90 Umut Bulut), Adem Büyük, Mustafa Eskihellaç (Dk. 64 Fofana), Mallan (Dk. 84 Kubilay Kanatsızkuş), Tetteh

Goller: Dk. 17 Mallan, Dk. 77 Tetteh (Yeni Malatyaspor), Dk. 31 Rodallega, Dk. 44 Recep Niyaz, Dk. 80 Sacko (Yukatel Denizlispor),

Sarı kartlar: Dk. 60 Recep Niyaz, Dk. 81 Mesanovic, Dk. 90+2 Murawski (Yukatel Denizlispor), Dk. 90 Zeki Yavru (Oyundan çıktıktan sonra), Dk. 90+1 Zuqui (Yeni Malatyaspor) 

Arsenal, Burnley ile yenişemedi

İngiltere Premier Lig'in 27. haftasında Arsenal, deplasmanda Burnley ile 1-1 berabere kaldı.

Turf Moor Stadı'nda oynanan karşılaşmada, bu sezon ligde kalma mücadelesi veren Burnley, zirve yarışından uzaklaşan Arsenal'i konuk etti.

Maçın golleri, ilk yarıda geldi. Arsenal, 6. dakikada yıldız oyuncusu Gabonlu Pierre-Emerick Aubameyang'ın ağları sarsmasıyla 1-0 öne geçti. Ataklarını sıklaştıran Burnley, 39. dakikada Chris Wood'ın fileleri havalandırmasıyla skoru 1-1'e getirdi ve karşılaşma bu skorla sona erdi.

Bu sonuçla Arsenal puanını 38'e, Burnley ise 30'a yükseltti.

Fenerbahçe Öznur Kablo'dan Çankaya Üniversitesi'ne 35 sayı fark

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 24. haftasında Fenerbahçe Öznur Kablo, sahasında Çankaya Üniversitesi'ni 90-55 mağlup etti. Bu sonuçla 24'te 24 yapan sarı-lacivertli takım, liderliğini sürdürdü. Çankaya Üniversitesi ise 9. mağlubiyetini yaşadı.

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 24. haftasında Fenerbahçe Öznur Kablo, sahasında Çankaya Üniversitesi'ni 90-55 mağlup etti.

Bu sonuçla 24'te 24 yapan sarı-lacivertli takım, liderliğini sürdürdü. Çankaya Üniversitesi ise 9. mağlubiyetini yaşadı.

Fenerbahçe Öznur Kablo: 90 - Çankaya Üniversitesi: 55

Salon: Fenerbahçe Metro Enerji

Hakemler: Polat Parlak, Halil Erkoç, Alican Alıcı

Fenerbahçe Öznur Kablo: Stokes 5, Iagupova 14, McBride 28, Tuğçe Canıtez 3, Thomas 11, Vaughn 6, Sevgi Uzun 10, Olcay Çakır Turgut 7, Banu Şimşek 4, Merve Arı 2, Duygu Özen

Çankaya Üniversitesi: White 10, Warley 9, Özge Kavurmacıoğlu 12, Udodenko 9, Gizem Yavuz 11, Kardelen Gezgin 4, Aleyna Fatma Cengizhan, Elif Dila Bayrak

1. Periyot: 27-12

Devre: 46-30

3. Periyot: 67-42

THY, Karayolları'na set vermedi

Misli.com Sultanlar Ligi 29.Hafta erteleme maçında THY, Karayolları'nı 3-0 yendi.

Koronavirüs salgını nedeniyle oynanamayan Misli.com Sultanlar Ligi 29.Hafta erteleme karşılaşmasında Türk Hava Yolları Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda Karayolları ile karşılaştı. Maçın galibi 25-7, 25-22 ve 25-10’luk set sonuçlarıyla 3-0 ev sahibi Türk Hava Yolları oldu.

Başarılı grafiği ve mücadeleci oyun tarzıyla adından söz ettiren Türk Hava Yolları, oynamış olduğu 29 maçta 22 galibiyet alarak puanını 63’e çıkarmış ve normal sezonu matematiksel olarak dördüncü sırada tamamlamış oldu.

Kulüp tarihinde bir ilk yaşayan Türk Hava Yolları, sıralamadaki ilk dört takımın katılacağı play-off etabında şampiyonluk için mücadele etmeye hak kazanmış oldu.

Türk Hava Yolları, Misli.com Sultanlar Ligi 30. ve son hafta maçında, 10 Mart Çarşamba günü saat 14.00’te Aydın Büyükşehir Belediyespor’a konuk olacak.

Türk Hava Yolları – Karayolları : 3-0

Salon : Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu
Hakemler :  İlhami Şenyurt, Akif Altın
Yasin Çalışkan, Caner Çıldır,  (1) Merve Esen, (3) Burak Çelik
GDS: Kübra Gül Çiftci

Türk Hava Yolları : Aslı (7), Corlini (8), Maddison (13), Büşra (5), Ebrar (18), Şeyma (2), Merve (L), Berrin (L), Polen (4), Ada (), Nursevil (),

Karayolları : Duru (), Ezgi (3), Fatma Nur (5), Tutku Burcu (8), Seda (5), Gerasymova, Selin (L), Gülçin, Selis (1),

Setler : 25-7, 25-22, 25-10
Süre : 68 dakika (19’, 29’, 20’)

Ahmet Nur Çebi: "Şampiyonluğa gidiyoruz" (Video)

Beşiktaş başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu olağan toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı kulübün 2021 yılı 1. olağan divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Hala çatı ve 700 bin lira konuşuluyor. Ben bu kulübe tek kalemde 7 milyon lira bağışladım. 700 bin liranın mı peşine düşeceğim?" diyen Çebi, "Altındaki imza Fikret Orman, anlaşmayı yapan Fikret Orman, konuşan Fikret Orman. Hala Ahmet Nur Çebi diyorlar. Bir tane öneri yok. Sabah akşam hakaret ve iftira. Biz sizin bıraktığınız enkazı toparlamaya çalışıyoruz. Ne istiyorsunuz bizden? Tavsiyede bulunun, eleştirin. Şampiyonluğa gidiyoruz arkadaşlar. Sezon başı, 'Bu takımdan bir şey olmaz.' diyenler, şimdi neredesiniz. Niye sabretmediniz 3 ay? Yaptığımız transferler, eski transferlerin dörtte biri fiyatına dört katı top oynuyor. Takdir etmeyin ama fuzuli de konuşmayın." ifadelerini kullandı.

Borcun beklenenin altında olduğuna dikkati çeken Çebi, "Yormayın, bırakın işimizi yapalım. 'Beşiktaş'ın bir kuruşuna dokundurtmayacağım.' dedim. Lütfen kimsenin kafasında soru işareti olmasın. 'Bu kadar para kulübe kazandırılmış.' deniyorsa, bu paralar kulübe girmiştir. Gerekirse tek tek anlatırız. Denetleme Kurulu Başkanı'mıza da izah ettik. Borcun aşırı artmasını beklememiz gerekirken daha düşük arttığını görmek beni biraz mutlu etti. Bu doğru yolda olduğumuzu gösteriyor." diye konuştu.

"Kontratlarından vazgeçmiyorlar"

Yüksek maliyetli futbolcu sözleşmelerinin kendilerini zor durumda bıraktığını anlatan Çebi, şu ifadeleri kullandı:

"Bir senede 600 milyon lira borç artışı var. Ne yaparsanız yapın, alınmış krediler, ödenmemiş borçlar, kur farkları ve faizlerin yükü devam ediyor. Bunları azaltmanın yolu, faaliyetlerde kar sağlamak. Futbol AŞ'nin gelir ve giderleriyle ilgili sıkıntılar olduğunu, yüksek ve kulübü zor durumda bırakan kontratların maalesef 2 yıl daha devam ettiğini görmekteyiz. Birçoğu kadro dışı bırakılmasına rağmen, yüksek ücret alan futbolcular kontratlarından vazgeçmiyorlar. Futbol oynama aşklarını bir kenara bırakarak, 'Paramı alır, yan gelir yatarım' modundan çıkmıyorlar. Bu futbolcularıgetirmek bir yöneticilik zafiyetidir. Hem kontrat hem de kişisel anlamda bu insanları tanımak ve bilmek gerekirken, futbol oynama arzusu kontratlarının aşağısında olan futbolcularla anlaşılmasının acısını çekiyoruz, çekmeye devam edeceğiz."

Pandemi nedeniyle gelir elde edemediklerini, ayrıca kur artışına maruz kaldıklarını vurgulayan Çebi, "Geldiğimizden bu yana 200 milyon liralık kur farkı oluştu. Ben göreve geldiğimde, borcun 3 milyar lira değil, 3 milyar 300 milyon lira olduğunu ifade etmiştim. Gelen borç artışına kötünün iyisi diyebiliriz. 300 milyon faiz ve 200 milyon kur farkını koyduğumuz zaman 500 milyon artması lazım aslında. 120 milyon tribün gelirinden, 40 milyon Kartal Yuvası'ndan, 40 milyon da yayın gelirinden kaybımız var. Bunlara rağmen borcu yönetmeye çalışıyoruz. 300 milyon lira yöneticilerin şahsi kefaletleri ve 100 milyon lira da nakit vermeleriyle bugüne kadar ekonomi bir şekilde yönetildi." değerlendirmesinde bulundu.

'Beşiktaş'ın hakkının yenmesi durumunda taş üstünde taş bırakmam.' ifadesine Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun verdiği cevaba da değinen Çebi, "Yorumcuların, 'Beşiktaş'ın önünü kesecekler.' ifadesini defalarca kullanması, beni son derece rahatsız etmiştir. Ben de buna istinaden 'Eğer böyle bir şey olursa, taş üstünde taş bırakmam.' deme ihtiyacı duydum. Bundan pişman değilim. Trabzonspor Başkanı ile Kulüpler Birliği Vakfı'nda beraberdik. Benim bu söylemim üzerine, 'Omuz üstünde baş bırakmam mı diyelim?' diye cümle kurmuş. Muharebeden bahsetmiş. 'Alanyaspor'un sahasında muharebe yapan ben değildim, sizdiniz sayın başkan. Kamuoyuna mesaj vermek durumunda olduğum bir konuyu neden bu şekilde ifade ettiniz.' dedim. 'Ben de o şekilde ifade etmek istemedim.' cevabını verdi. Tahmin ediyorum bir yanlışlık olmuş." şeklinde konuştu.

"Yumuşak başlı değiliz, olmayacağız"

Yabancı hakemlere maç yönettirilmesi yönünde verdiği beyanata açıklık getiren Çebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Açıklamalarımız başka yerlere çekilebiliyor. Hakemlerle ilgili şunu söylemeye çalıştım. Türk hakemlerine güvensizlikten bahsetmedim. Fakat eski hakemlerimizle ilgili yapılan bir sürü yorumlar var. Hakem bize veriliyor, taraftarımız, 'Beş sene önce bizi doğradı, golümüzü vermedi.' diyor. Diğer kulüplerle ilgili de aynı şey söz konusu oluyor. Eskiden hakemlik yapmış olanların bu büyük camialarla, derbilerle ilgili ilişkileri olmuş ve camialarda iz olarak kalmış. Bunlar kasıtlı olarak kullanılıp, hakemler üstünde baskı unsuru haline getiriliyor. 'Geçmiş derbilerde hakemlik yapmış olanlar yerine, Türk futbolunda maç yönetmemiş kişileri alıp getirirsek, onlarla ilgili söylemler azalır.' dedik. Mevcut hakemlerin üstündeki baskıyı azaltabilmek adına yapılmış bir teklif, başka bir yere konulmuştur. Camiamızda yıllardan beri gelen bir tedirginlik var. Hakemler ve başka etkenler tarafından şampiyonluklarımızın çalındığını düşünüyoruz. Bunlarla ilgili geçmişte yaşadığımız travmalar olduğunu biliyoruz. Camiama da hak veriyorum ama bunları Beşiktaş duruşuyla idare etmek durumundayız. Yumuşak başlı değiliz, olmayacağız. Camiam bana ve yöneticilerine güvenecek, şeklini biz yönlendireceğiz."

Teknik direktör Mesut Bakkal'ın yazdığı kitaptaki itirafları üzerine Türkiye Futbol Federasyonu'na yaptıkları başvuruya olumsuz cevap aldıklarını da söyleyen Çebi, "Gönüllerde bunlar kayıtlara geçmiştir. Beşiktaş'ın hakkının yendiğini birisi söylemiştir. 'Hayır, hakkı yenmemiştir.' demek yerine, davayı usulden reddetmiştir." açıklamasında bulundu.

"Bankalarla yapılandırma söz konusu"

Bankalar Birliği ile yapılan yapılandırmaya değinen Ahmet Nur Çebi, "Bankalarla yapılandırma söz konusu. Bizi gül bahçesi falan beklemiyor. Yaşama, ayakta kalma şansı bularak, Beşiktaş'ı iyi yöneterek borçları azaltmak, kontrol altına almak, yönetilebilir hale getirmek ve bunlardan kurtulma planımız var. Konsorsiyum kredisinin çok yakın zamanda çıkma ihtimali olduğu gibi, hazirana kadar uzama ihtimali var. Nasıl sonuçlanacağını kestirebilmiş değiliz. Şu an durum pozitif. Emeğimizin karşılığını alacakmışız gibi gözüküyor. Beşiktaş'ın nefes alma şansı bulabileceği bir yapılandırma için çalışıyoruz. Umarız Beşiktaş uzun yıllar ayakta kalır ve iyi niyetli yöneticilerle bu borçlar azaltılır. Biz bu mücadeleyi verirken, bizden sonra gelecek olanların da bu şekilde hareket etmesi gerekiyor." görüşlerini paylaştı.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı ile ilgili yapılan eleştirilere cevap veren Çebi, "Beşiktaş'ın şanlı tarihi ortada. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'nı yapmak Beşiktaşlı olarak benim için onurdur. Kulüplerin yüzde 90'ının arzu, istek ve uzun süren baskısı sonucu başkanlık olmuştur. Böyle bir görevden kaçmam artık söz konusu olmamaya başlamıştır. Beşiktaş'ın sorunlarıyla diğer kulüplerin sorunları aynı. Onlarla ilgili verdiğim mücadele, Beşiktaş'la ilgili verilen mücadelenin aynısı. Beşiktaş'ın hakkını, hukukunu korumamak gibi bir şey söz konusu olamaz. Gereğini yapmaya devam edeceğiz." şeklinde görüş belirtti.

Gündemdeki spor yasasına değinen Çebi, "Spor Yasası ile ilgili bir savımız var. Kulüpleri gelir-giderinden, işletme faaliyetlerinden, sadece faaliyetlerinden dolayı zarara uğratan yöneticilerin bunu ödemeleri gerektiği şeklinde spor yasasına koyulmasını talep ettiğimiz bir madde var. Diğer kulüpler tarafından da bu anlayışla karşılanıyor. Yasadaki cezaların tariflerinin çok açık ve başka yerlere çekilecek şekilde olmadan netleştirilmesi konusunda tavrımız var." değerlendirmesinde bulundu.

"Zavallı Ersin kardeşim, Karius'un aldığının yüzde 1'ini bile almıyor"

Beşiktaş'ın eski kalecisi Loris Karius'un süren davası ile ilgili açıklamalarda da bulunan Çebi, "Karius davası devam ediyor. Bu arkadaş büyük kaleciydi. Kirası hariç 2,5 milyon euro maaş alıyordu. Şimdi zavallı Ersin (Destanoğlu) kardeşim, Karius'un aldığının yüzde 1'ini bile almıyor. Bu arkadaş buradan pandemi döneminde gidiyor ve dava açıyor. Pandeminin oluşturduğu konularla ilgili davamız devam ediyor. Karius'un hak etmediğini almaması konusunda mücadelemiz devam ediyor." diye konuştu.

Siyah-beyazlıların eski teknik direktörlerinden Abdullah Avcı'yla görüşmek istediğini söyleyen Çebi, "Avcı ile 1 sene önce yollarımızı ayırdık. Ekonomik anlaşmazlığımız devam etmektedir ve konu Uyuşmazlık Çözüm Kurulundadır. Kendisine görüşmek istediğimi ve bu işi sulh yolu ile çözmek istediğimi ilettim. Kendisinden cevap bekliyorum." ifadelerini kullandı.

"Bırakmam Seni" kampanyasından elde eden gelirlerin kulüp için kullanıldığının altını çizen Çebi, "Kampanya ile ilgili finansal anlamda incelemeler tamamlanmamış olsa dahi zaman içinde bunların hepsini teyit edilmiş haliyle açıklayacağız. Bir önceki divan kurulunda ve zaman zaman yaptığımız açıklamalarda belirtilen rakamlar, Beşiktaş'ın ve ona ait kuruluşların ekonomisine katkı olarak içeri girmiştir. Bu konuda kimsenin tereddüdü olmasın. Bu paralar Beşiktaş'ın menfaati icabı kullanılmaya devam etmektedir." diyerek sözlerini tamamladı.



Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley’de Çeyrek Final Eşleşmeleri Belli Oldu

AXA Sigorta Kupa Voley erkekler kategorisinde bugün oynanan erteleme karşılaşmalarının ardından çeyrek finale yükselen takımlar ve eşleşmeler belli oldu.

Sonuçlar şu şekilde:

6 Mart Cumartesi

MAÇ SONUCU SETLER İSTATİSTİKLER
Halkbank – Sorgun Bld.: 3-1

25-18, 22-25, 25-17, 25-23

Tıklayınız
Tokat Bld.Plevne – Afyon Bld.Yüntaş: 0-3

19-25, 21-25, 17-25

Tıklayınız
5 Mart Cuma

MAÇ SONUCU SETLER İSTATİSTİKLER
Tokat Bld.Plevne – Arkas Spor: 1-3

22-25, 19-25, 25-23, 10-25

Tıklayınız
MAÇ SONUCU SETLER İSTATİSTİKLER
Sorgun Bld. – Galatasaray HDI Sigorta: 1-3

19-25, 25-23, 19-25, 17-25

Tıklayınız
4 Mart Perşembe

MAÇ SONUCU SETLER İSTATİSTİKLER
Sorgun Belediye – Haliliye Belediye: 3-0

25-23, 25-12, 25-16

Tıklayınız
Bursa B.Şehir Bld. – Tokat Belediye Plevne: 0-3 (Hükmen) Bursa Büyükşehir Belediye takımında çıkan Covid-19 pozitif vakaları nedeniyle iptal edilmiş olup, müsabaka sonucu (0-3 Hükmen) Tokat Belediye Plevne takımının lehine tescil edildi.

 

Ankara ve Bursa’da oynanan erteleme karşılaşmalarının ardından, B ve C gruplarını ilk iki sırada tamamlayan Arkas Spor, Tokat Bld. Plevne, Halkbank ve Galatasaray HDI Sigorta takımları, AXA Sigorta Kupa Voley’de çeyrek finale yükseldi.

A ve D gruplarında oynanan karşılaşmalarının ardından ise Fenerbahçe HDI Sigorta, Altekma, Spor Toto ve Ziraat Bankkart takımları çeyrek finale yükselmişti.

Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley’de çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde:

(A1) Fenerbahçe HDI Sigorta – Ziraat Bankkart (D2)
(D1) Spor Toto – Altekma (A2)
(B1) Arkas Spor – Galatasaray HDI Sigorta (C2)
(C1) Halkbank – Tokat Bld.Plevne (B2)

Çeyrek final karşılaşmalarının maç programı daha sonra Federasyon tarafından açıklanacaktır.

Çeyrek Final Statüsü
Tek maç üzerinden yapılan maçlar sonunda galip gelen 4 takım Dörtlü Finale yükselir. Maçlar grup 1.’lerinin sahasında oynanır.

AXA Sigorta Kupa Voley çeyrek final statüsüne ulaşmak için tıklayınız.


OGM Ormanspor, Beşiktaş HDI Sigorta’yı uzatmada devirdi

Herbalife Nutrition Kadın Basketbol Süper Ligi'nin 24. haftasında normal süresi 84-84 biten karşılaşmada OGM Ormanspor, sahasında Beşiktaş HDI Sigorta’yı uzatmada 94-90 yendi.

OGM Ormanspor 14. galibiyetini aldı. Ligde kötü bir sezon geçren Beşiktaş HDI Sigorta ise 17 mağlubiyetini yaşadı.

Salon: M. Sait Zarifoğlu

Hakemler: Ali Şakacı, Ahmet Taner İbin, Sedef Yarıcı

OGM Ormanspor: Robinson 10, Williams 33, Şerife Alperi Onar 16, Damla Gezgin 11, Walker 4, Nilay Kartaltepe 4, Sinem Ataş 10, Meltem Avcı 4, Nazlı Bircan Gökdemir 2

Beşiktaş HDI Sigorta: Senay Zeybek 6, İrem Naz Topuz 10, Alvarez 32, Elif Bayram 7, Ivankovic 25, Ceyda Necmiye Bekar, Nur Seven Yavuz, Melek Uzunoğlu
10

1. Periyot: 18-18

Devre: 41-37

3. Periyot: 61-58

Normal süre: 84-84

Beş faulle çıkan: 44.31 Şerife Alperi Onar (OGM Ormanspor), 44.52 Senay Zeybek (Beşiktaş HDI Sigorta)

Beşiktaş Icrypex son saniyede kazandı (Özet)

ING Basketbol Süper Ligi'nin 23. haftasında Beşiktaş Icrypex, sahasında Aliağa Petkimspor'u 96-94 mağlup etti.

ING Basketbol Süper Ligi'nde heyecan devam ediyor. 23. hafta maçında Beşiktaş Icrypex ile Aliağa Petkimspor kozlarını paylaştı. Zorlu karşılaşmayı 96-94 kazanan siyah-beyazlılar önemli bir galibiyet elde etti. 

Beşiktaş Icrypex: 96 - Aliağa Petkimspor: 94

Salon:
Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi

Hakemler: Fatih Arslanoğlu, Ziya Özorhon, Halil Baldemir

Beşiktaş Icrypex: Şehmus Hazer 12, Blackmon 23, Sadık Emir Kabaca 4, Berry li 17, Alperen Şengün 12, Egehan Arna 10, Ercan Osmani 8, Furkan Haltalı 6, Johnson 4, Mehmet Yağmur

Aliağa Petkimspor:
Ege Arar 10, Vasiliauskas 12, Wimbush 26, Dorukhan Engindeniz 3, Hummer 18, Ray 13, Canberk Kuş 8, Zack 4, Boran Güler

1. Periyot: 29-26

Devre: 47-45

3. Periyot: 70-66

Beş faulle çıkanlar: 38.44 Furkan Haltalı (Beşiktaş Icrypex), 39.43 Ege Arar (Aliağa Petkimspor)



FIBA 2022 Erkekler Avrupa Şampiyonası Kura Çekimi 29 Nisan’da Gerçekleştirilecek

FIBA 2022 Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın kura çekimi, 29 Nisan'da yapılacak.

1-18 Eylül 2022 tarihleri arasında Almanya, Çekya, Gürcistan ve İtalya’nın ortaklaşa düzenleyeceği FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nın kura çekimi, Almanya hükümetinin uyguladığı pandemi kısıtlamaları sebebiyle 29 Nisan 2021 tarihinde yapılacak. FIBA’nın dijital kanalları aracılığıyla canlı olarak yayınlanacak olan kura çekiminin kesin saati daha sonra açıklanacak.

Turnuvaya katılmaya hak kazanan 24 takım, altışarlı olarak dört gruba yerleştirilecek. Grup aşamasını ilk dört sırada tamamlayan 16 takım, çapraz eşleşme ile son 16 turunu tamamlayacak.

FIBA’nın Avrupa sıralamasına göre belirlenen torba sisteminde Türkiye, Polonya, Hırvatistan ve Slovenya ile birlikte 3. torbada yer alıyor.

Diğer torbalar ise şu şekilde:

1. Torba
İspanya
Sırbistan
Yunanistan
Fransa

2. Torba
Litvanya
Rusya
İtalya
Çekya

3. Torba
Polonya
Hırvatistan
Türkiye
Slovenya

4. Torba
Almanya
Ukrayna
Finlandiya
Gürcistan

5. Torba
Belçika
Macaristan
İsrail
Büyük Britanya

6. Torba
Bosna Hersek
Hollanda
Estonya
Bulgaristan

Türkiye, FIBA 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda Hırvatistan ve Hollanda ile birlikte grubu ilk üç sırada tamamlayarak turnuvaya katılma hakkı kazanmıştı.

Fenerbahçe HDI Sigorta, Solhan Spor'a set vermedi

AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 28. hafta erteleme maçında Fenerbahçe HDI Sigorta, Solhan Spor'u 3-0 yendi.

Koronavirüs salgını nedeniyle oynanamayan AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 28. hafta erteleme maçında Fenerbahçe HDI Sigorta, Solhan Spor'u set vermeden mağlup etmeyi başardı.

Salon: Burhan Felek Vestel Voleybol

Hakemler: Seçkin Yener, Erol Akbulut

Fenerbahçe HDI Sigorta: Hoag, Vigrass, Metin Toy, Hidalgo, Emre Batur, Ulaş Kıyak (Ahmet Karataş, Hasan Yeşilbudak, Nwachukwu, Hasan Sıkar, Stanicki)

Solhan Spor: Muzaffer Yönet, Nevzat Mert Güneş, Hakan Polat, Miskevich, Massari, Koray Şahin (Burak Hazırol, Ali İhsan Heper, Serhat Uzun, Yusuf Erdem)

Setler: 25-12, 25-17, 25-18

Süre: 74 dakika (24, 24, 26)

Hazal Nehir: "Kadın olarak yaptıklarımdan gurur duyuyorum"

Türkiye'nin uluslararası arenada başarı kazanan ilk kadın parkur sporcusu Hazal Nehir, yaptıklarından gurur duyduğunu söyledi.

Parkur sporuna 6 yıl önce sokaklarda antrenman yaparak başlayan 26 yaşındaki Red Bull sporcusu Hazal Nehir, uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil etti.

İtalya'da düzenlenen Red Bull Art of Motion Finali'ne kalan Hazal Nehir, bunu başaran ilk Türk sporcu oldu.

Hazal Nehir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir kadın olarak yaptıklarımdan çok gurur duyuyorum. Türkiye'den bir kadın parkur sporcusunun dünyada bir yerlere gelebilmesi bence çok önemli." ifadelerini kullandı.

Parkur sporuna sokakta başladı

Parkur sporunun Türkiye'de çok bilinmediğini vurgulayan Hazal Nehir, şunları kaydetti:

"Aslında sadece Türkiye'de değil, dünyada da çok yeni bir spor. Ama insanların birçoğu muhtemelen hayatlarının bir kısmında bu sporla tanıştı. Kimi çatıdan çatıya atlıyordur kimi duvarlara tırmanıyordur. Aslında bu tamamen parkur. Tabii bunun daha çok spor yanı var."

Bu spora başlamadan önce break dans yaptığını söyleyen Hazal Nehir, "Aslında ben zaten parkurun ne olduğunu biliyordum ama hiç denememiştim. İlk defa lisede en yakın arkadaşım bir film sayesinde bana parkuru göstermişti. Tabii o filmdeki insanlar çatılardan atlıyordu, camların içinden geçiyordu. Dedim ki böyle bir spor var ama muhtemelen ben yapamam çünkü zor gözüküyor. O yüzden lisedeyken başlamayı hiç düşünmedim. Üniversiteye geçtiğim zaman break dans antrenmanları yaparken insanların bunu bir spor olarak sokaklarda yaptığını gördüm. Onlara katılmak istedim, 'Antrenman yapabilir miyiz?' diye sordum. Ben bu şekilde başladım." şeklinde konuştu.

Parkura başlamadan önce de sık sık sokaklarda oynadığını aktaran Hazal, "Sürekli atlayıp zıplıyordum. Zaten break dans yapıyordum. Anneme ilk söylediğim zaman parkur sporunun ne olduğunu bilmiyordu. İlk başta onu anlattım. Annem hiç şaşırmadı ama bana 'Bunu da iki günde bırakırsın.' dedi. Çünkü ben başladığım sporları hiçbir zaman bitiremedim. Genelde sıkılıp bırakıyordum. Ama bunda öyle olmadı. Annemi şaşırttım." değerlendirmesinde bulundu.

İlk başlarda ailesinin kendisini ciddiye almadığını belirten Hazal, "Beni her zaman destekliyorlardı ama dediğim gibi bunu hobi olarak yaptığımı düşünüyorlardı. Ama şu an bu işe gönül verip tüm zamanımı ayırdığım için ailem ve arkadaşlarım beni çok destekliyor. Aslında herkes de birazcık nerelerden nerelere geldim diye şaşırıyor. Çok onur verici bir şey." ifadelerini kullandı.

 "Erkeklerden daha çok destek görüyorum"

Hazal Nehir, sokaklarda antrenman yaparken erkeklerden daha çok destek gördüğünü aktardı.

Parkur sporunu genelde erkeklerin yaptığının hatırlatılması üzerine Hazal, şunları söyledi:

"Çok kadın olmadığı için ben de erkeklerle antrenman yapıyorum. Biz antrenmanlarımızı sokakta yaptığımızda insanlar beni gördüklerinde genelde şaşırıyor. Bir kadının bunları yaptığını gördüklerinde onlara ilginç geliyor. Açıkçası Türkiye'de kadın olarak bu sporu sokaklarda yaparken erkeklerden daha çok destek görüyorum."

Sokakta antrenman yaptıkları için hava şartlarının çok önemli olduğunu vurgulayan Hazal, parkur sporunda antrenman yeri bulma konusunda yaşadıkları zorlukları şu sözlerle anlattı:

"Genelde antrenman yaptığımız yerlerden kovuluyoruz. Bunun için kendimize yeni yeni yerler bakmamız gerekiyor. Ama bu spor bana gerçekten insanlarla iletişim kurabilmeyi öğretti. Çünkü bazen güvenlik gelip ne yaptığımızı soruyor. Sen derdini ne kadar düzgün ve insanca anlatırsan aslında onlar da sana o kadar yardımcı oluyor. Tabii ki her durum için geçerli değil, bazıları dinlemiyor bile direkt kovuyor bizi."

Hazal, "Parkur çok bilinmeyen bir spor. Türkiye'de parkur sporcuları destek bulamıyor. Bireysel ve bilinmeyen bir spor yapıyorsanız sponsorluk çok önemli. Ben de bu noktada Red Bull'un yanımda olduğunu hissediyorum. Sürekli destek oluyorlar, yardımcı oluyorlar. Daha çok bir sponsor gibi değil, aile gibi hissediyorum Red Bull'u." şeklinde konuştu.

"Parkur benim kendimi tanımamda yardımcı oldu"

Parkur sporcularının çoğunun sakatlandığını anlatan Hazal Nehir, "Benim de sakatlandığım oldu. Ama sakatlıklarım deneyimsizliğimden kaynaklandı. Aslında parkur çok da korkutucu değil. Çok tehlikeli bir spor değil. Çünkü her şeyi sen teker teker inceleyip antrenman yapıp gerçekleştiriyorsun. Yani ilk antrenmana direkt 10 katlı apartmanda başlamıyorsun. Kaldırım kenarlarında başlıyorsun. Bu yıllar süren bir spor. Çok zor bir spor. Altı senedir her gün spor yaparak bu noktaya geldim. Dediğim gibi dışarıdan tehlikeli gözüküyor ama işin içine girdiğin zaman aslında o kadar tehlikeli değil, çok keyifli olduğunu görüyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

Hazal, parkur sayesinde vücudunu ve zihnini tanıdığını belirterek, "Parkur benim kendimi tanımamda yardımcı oldu. Parkur fiziksel bir spor ama onun ötesinde çok zihinsel bir spor aynı zamanda. Tamamen sizin beyninizi nasıl kontrol ettiğinizle ve beyninizin vücudunuzu nasıl kontrol ettiğiyle alakalı. Parkura başladıktan sonra ben beynimi kontrol edebilmeyi öğrendim. Korkularımın üstesinden gelebilmeyi öğrendim. Bu bana sadece parkur içinde değil, hayatın diğer zorluklarını aşmamda da çok yardımcı oldu. Parkur beni ben yapan bir şey oldu." ifadelerini kullandı.

 "Bir kadın olarak yaptıklarımdan çok gurur duyuyorum"

Hazal Nehir, parkurun yarışmacı bir spor olmadığının altını çizerek, şöyle konuştu:

"İki sene önce İtalya'da Red Bull'un Art of Motion yarışmasına katıldım. Orada finale kalan ilk Türk oldum. Gerçekten bu çok gurur verici bir şey benim için. Özellikle Türkiye'den bir kadın olarak dünyada yapılan en büyük yarışmalardan birinde finale kalmak çok önemliydi. Aynı zamanda 3 sene önce Singapur'da Lion City yarışması oldu. Orada da birinci oldum. Ama parkur daha önce de söylediğim gibi çok yarışmacı bir spor değil. Yarışma hedefim yok. Ben daha çok kendimi ne kadar ileriye götürebilirim ona odaklanıyorum."

Parkur sporuna başlamak isteyen gençlere önerilerde bulunan Hazal, şu mesajı verdi:

"Bence kesinlikle sonuca odaklanmasınlar. Türkiye'de parkur yapmak kolay değil, bu bir gerçek ama imkansız da değil. Ben, arkadaşlarım, hepimiz parkur yapıyoruz ve bir yerlere gelmeye çalışıyoruz. Türkiye'de parkuru geliştirmeye çalışıyoruz. Şehirlerinizdeki parkur sporcularını aramaya çalışın. Sosyal medyada takip edin. Onlarla iletişim kurup antrenmanlarına katılmaya çalışın. Ama en önemlisi dediğim gibi sonuca odaklanmayın. Her zaman bulunduğunuz süreçte eğlenmeye çalışın, bulunduğunuz sürece güvenin. Hep kendinizi daha çok geliştirmeye odaklanın. Eğlenmeyi bırakmayın."

Hazal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir kadın olarak yaptıklarımdan çok gurur duyuyorum. Türkiye'den bir kadın parkur sporcusunun dünyada bir yerlere gelebilmesi bence çok önemli. Beni takip edin kadınların hiçbir zaman istediklerinden vazgeçmemelerini ve hayallerinin peşinden gitmelerini istiyorum. Bu çok klişe bir laf ama dünyada hiçbir şey kolay değil. Çaba harcamaları gerekiyor. İstedikleri her şeyi yapabilirler, hayal etmekten vazgeçmesinler." 



Beşiktaş’ın toplam borcu açıklandı

Beşiktaş Kulübü’nün 2021 Yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı, online olarak gerçekleştirildi. Toplantıda Siyah-beyazlıların toplam borcu 3 milyar 570 milyon 822 bin TL olarak açıklandı.

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulunun 2021 yılı 1. olağan toplantısı başladı.

Toplantı, Vodafone Park'ta Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, genel sekreter Mesut Urgancılar, divan kurulu başkanı Tevfik Yamantürk, divan kurulu ve denetleme kurulu üyelerinin katılımıyla çevrim içi yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Tevfik Yamantürk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde dünya futbol endüstrisinin yüzde 12 daraldığını belirterek, "Gelirler azalıyor, yayın gelirleri, ticari gelirler, stat gelirleri azalıyor. Futbolu iyi yönetirsek, gelirlerimizi artırırsak futbolun çok iyi yerlere gelebileceğini ve kulüplerimizin milli olarak kalabileceklerini düşünüyorum." diye konuştu.

Hakem hatalarıyla ilgili kulüplerin tepkilerine değinen Yamantürk, "Hakem hataları yüzünden kaybettiklerini söyleyenler ve kantarın topuzunu kaçıranlar endüstriye büyük zarar veriyor." ifadesini kullandı.

Liglerin sıfırlanmasını öneren Yamantürk, şunları kaydetti:

"Hakem hataları yüzünden kaybettiklerini söyleyenlere diyoruz ki ligleri sıfırlayalım. En çok şampiyon olan sizsiniz. Bu hakemlerle şampiyon oldunuz, o zaman VAR da yoktu. İşe sıfırdan başlayalım. Yabancı hakem de getirelim, kimse şaibe altında kalmasın. Futbol sayesinde banka hesaplarını şişirenler, 80 milyonluk ülkede en bilinen 50 kişi arasına girenler demeç verirken daha dikkatli olmak durumunda. Misafirliğe gittikleri evde masa üstüne çıkıp sinkaflı küfürler etmenin ne Türk toplumuna ne de futbola faydası var. Banka hesaplarını geliştirirken keşke biraz da kendilerini geliştirselerdi. Ülkenin ve toplumun değerlerine çok ciddi zarar veriyorlar."

Borç 3 milyar 570 milyon

Beşiktaş'ın borcunun 3 milyar 570 milyon 822 bin lira olduğu açıklandı.

Mali konularda üyelere bilgi veren denetleme kurulu üyesi Zümrüt Yezdani Kedik, Beşiktaş Kulübünün borcunun 614 milyon 878 bin, Futbol Yatırımları AŞ'nin borcunun ise 2 milyar 955 milyon 943 bin olduğunu belirterek, toplam borcun 3 milyar 570 milyon 822 bin lira olduğunu söyledi.

Türk sporunun öncü kadınları

Hayatın her alanında olduğu gibi sporda da Türk kadınları, başarılarıyla öne çıkıyor.

Voleyboldan güreşe, judodan eskrime, tekvandodan okçuluğa kadar birçok branşta kadın sporcular, uluslararası organizasyonlarda ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırıyor.

Kadın sporcular, 1936 Berlin Olimpiyatları'na katılarak bir ilki başaran Halet Çambel ve Suat Fetgeri Aşeni'nin açtığı yoldan giderek Türk sporunun gururu olmaya devam ediyor.

Judocu Hülya Şenyurt, 1990'daki Avrupa ikinciliği ve 1991'deki Avrupa gençler şampiyonluğu sonrası olimpiyatlarda da madalya alarak tarihe geçti.

Henüz 19 yaşındayken 1992 Barcelona Olimpiyatları'na katılan Hülya Şenyurt, 48 kiloda elde ettiği üçüncülükle olimpiyatlarda madalya kazanan ilk Türk kadın sporcu olmayı başardı.

Olimpiyat şampiyonu tek Türk kadın sporcu

Türkiye'nin olimpiyatlarda altın madalya kazanan tek kadın sporcusu unvanına Nurcan Taylan sahip.

Nurcan Taylan, 2004 Atina Olimpiyatları'nda Halil Mutlu ve Taner Sağır ile birlikte halterde altın madalya kazanan Türk sporcular arasında yer aldı.

Yasemin Adar, Türk kadın güreşine öncülük etti

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli sporcu Yasemin Adar, Türk güreş tarihine ismini "altın" harflerle yazdırdı.

Kadın güreşinin sembolü haline gelen Yasemin, Türkiye'ye adını 2016'da Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda duyurdu.

Avrupa şampiyonluğuna ulaşan milli güreşçi, organizasyon tarihinde Türkiye'ye kadınlarda ilk altın madalyasını kazandırdı.

Türk kadın güreşinde yeni bir sayfa açan Yasemin, bu şampiyonlukla da yetinmedi ve üst üste 4 kez adını Avrupa'nın zirvesine yazdırdı.

Türk kadın güreşine öncülük eden 29 yaşındaki Yasemin, Avrupa'nın yanı sıra dünyanın da zirvesine çıkmayı başardı.

Yasemin, Fransa'nın başkenti Paris'te 2017'de gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda da bir ilke imza attı. Milli sporcu, dünya şampiyonu ilk kadın Türk güreşçi oldu.

"İlklerin kadını" Yasemin Adar, Tokyo Olimpiyatları'nda da zirvede yer alarak yeni bir başarıya imza atmayı hedefliyor.

Tarihi olimpiyat kotaları

Milli sporculardan Neslihan Yiğit badminton, Çağla Büyükakçay tenis, İlke Özyüksel modern pentatlon, Göksu Üçtaş Şanlı ise cimnastik branşında olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil eden ilk sporcu oldu.

Neslihan Yiğit ve Göksu Üçtaş Şanlı 2012 Londra Olimpiyatları'nda, Çağla Büyükakçay ve İlke Özyüksel ise 2016 Rio Olimpiyatları'nda mücadele etti.

Çağla Büyükakçay'dan tarihi şampiyonluk

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, 2016 TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta tarihi şampiyonluk yaşadı.

Çağla, finalde Karadağlı Danka Kovinic'i yenerek WTA turnuvalarında şampiyonluğa ulaşan ilk Türk sporcu olarak kayıtlara geçti.

Nur Tatar Askari, üst üste iki olimpiyattan madalyayla döndü

Milli tekvandocu Nur Tatar Askari, iki olimpiyat oyunlarında madalya kazanan tek Türk kadın sporcu konumunda bulunuyor.

Nur Tatar, 2012 Londra Olimpiyatları'nda gümüş, 2016 Rio Olimpiyatları'nda ise bronz madalya aldı.

Dünya ve Avrupa şampiyonluğu yaşayan milli tekvandocu, Tokyo Olimpiyatları'nda da tatamiye çıkacak.

Olimpiyatlarda Hülya Şenyurt, Nurcan Taylan ve Nur Tatar Askari'nin yanı sıra kadın sporculardan Hamide Tosun ile Azize Tanrıkulu da madalya kazanma başarısı gösterdi.

Tekvando branşında Azize Tanrıkulu 2008 Pekin Olimpiyatları'nda gümüş, Hamide Tosun ise 2000 Sidney Olimpiyatları'nda bronz madalya elde etti.

19 yaşında dünya şampiyonluğuna ulaştı

Güney Kore'nin Muju kentinde düzenlenen 2017 Dünya Tekvando Şampiyonası'nda mücadele eden 19 yaşındaki Zeliha Ağrıs, genç yaşına rağmen altın madalya kazanarak dikkatleri çekti.

Zeliha, büyükler kategorisinde ilk kez katıldığı Dünya Şampiyonası'ndan altın madalyayla döndü.

Tekvandonun "Yaman" kadını

Milli sporcu İrem Yaman, 2015'te Rusya, 2019'da İngiltere'de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda 62 kiloda altın madalya kazandı.

İrem, böylece iki kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk kadın tekvandocu oldu.

Büyükler kategorisinde iki Avrupa şampiyonluğu da bulunan İrem Yaman, Dünya Tekvando Federasyonu tarafından 2018 yılının en başarılı kadın sporcusu ödülüne de layık görüldü.

Şahika Ercümen'den Antarktika'da tarihi dalış

Türk serbest dalışçı Şahika Ercümen, 3. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında gittiği "beyaz kıta"da dalış yaparak tarihe geçti.

Şahika, Türk bilim insanlarıyla kıtaya giderek Türk bayrağını Antarktika'da dalgalandırdı.

Antarktika'da tüpsüz dalış gerçekleştiren ilk Türk kadın sporcu olan Şahika, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Türkiye'nin ilk grand slam şampiyonu tenisçisi

Milli tenisçi İpek Soylu, kariyerinin en önemli zaferini 2014 ABD Açık Tenis Turnuvası'nda yaşadı.

Genç çiftler kategorisinde İsviçreli partneri Jil Belen Teichmann ile şampiyonluğa ulaşan İpek, "Türkiye'nin ilk grand slam şampiyonu tenisçisi" unvanını alarak adını unutulmazlar arasına yazdırdı.

Avrupa Şampiyonası'nda madalya alan tek Türk badmintoncu

Milli badmintoncu Özge Bayrak, Rusya'nın Kazan kentinde 2014'te yapılan Avrupa Badminton Şampiyonası'nda tek kadınlarda bronz madalya kazanarak bir ilki gerçekleştirdi.

Büyükler kategorisinde Avrupa Şampiyonası'nda madalya alan tek Türk badmintoncu olan Özge, 2016 Rio Olimpiyatları'nda da Türkiye'yi temsil etti.

Eskrime kadın sporcular damga vurdu

Türkiye'nin son dönemde gelişim kaydetmeye başladığı eskrim branşında kadın sporcular, elde ettikleri derecelerle öne çıkıyor.

Milli sporcu Deniz Selin Ünlüdağ, Rusya'nın Soçi kentinde 2018'de düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda yıldız kadınlar kılıç kategorisinde altın madalya kazanarak tarihi bir şampiyonluk yaşadı.

Aynı organizasyonda Yıldız Kadın Kılıç Milli Takımı'nın üçüncülüğe ulaşmasıyla devam eden tarihi başarılar, genç kadınlar kılıç kategorisinde Aylin Çakır'ın bronz madalyasıyla sürdü.

Milli eskrimci Nisanur Erbil de İtalya'da yapılan 2019 Yıldızlar ve Gençler Avrupa Şampiyonası'nda yıldız kadın kılıç kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu.

Yasemin Ecem Anagöz yılın okçusu seçildi

Türkiye'nin son dönemde önemli başarılar elde ettiği okçuluk branşında Yasemin Ecem Anagöz, dünyada yılın sporcusu ödülüne layık görüldü.

Yasemin Ecem Anagöz, kadınlar klasik yayda 2018 yılının sporcusu seçildi. Milli okçu, Polonya'nın Legnica kentinde gerçekleştirilen 2018 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar klasik yay kategorisinde altın madalya elde etti.

2019'da adlarından söz ettirdiler

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020'de çok sayıda uluslararası organizasyon yapılamadı.

Milli sporcular Şaziye Erdoğan ve Busenaz Sürmeneli, elde ettikleri dünya şampiyonluklarıyla 2019'a damga vurdu.

Tayland'ın Pattaya şehrinde düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 45 kiloda mücadele eden milli halterci Şaziye, koparmada 77 kilo ile altın, silkmede 92 kilo ile gümüş, toplamda ise 169 kiloluk derecesiyle altın madalya kazandı ve şampiyonluğa ulaştı.

Milli boksör Busenaz Sürmeneli de Rusya'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda 69 kilo finalinde Çinli rakibi Liu Yang'ı yenerek podyumun zirvesinde yer aldı.

Milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün ise 2019 yılında düzenlenen tüm grand prix organizasyonlarında madalya kazanarak, bunu başaran ilk Türk tekvandocu oldu.

Milli karateci dünya 1 numarası

Milli karateci Serap Özçelik Arapoğlu, dünya sıralamasında kadınlar kumite 50 kiloda zirvede yer alıyor.

Başarılı karatecinin kariyerinde dünya, Avrupa, Dünya Oyunları, Avrupa Oyunları ve Akdeniz Oyunları şampiyonluğu bulunuyor.

Türkiye'nin gururu kadın voleybolcular

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda 16 yıl sonra final oynama başarısı gösterdi.

Ay-yıldızlı ekip, Türkiye'nin ev sahibi ülkeler arasında yer aldığı 2019 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda ortaya koyduğu performansla alkış aldı.

Ankara'da oynanan final maçında son şampiyon Sırbistan'a 3-2 yenilerek ikinci olan A Milli Takım, organizasyon tarihinde 2. kez gümüş madalya kazandı. Türkiye, organizasyondaki madalya sayısını 4'e (2 gümüş, 2 bronz) çıkardı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Hollanda'nın ev sahipliğindeki 2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri'nde finalde Almanya'yı 3-0 yenerek olimpiyatlara katılmaya da hak kazandı.

Engel tanımadılar

Doğuştan iki kolu olmayan milli paralimpik yüzücü Sümeyye Boyacı, 2018'de İrlanda'nın başkenti Dublin'de gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyaya uzandı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda S5 kadınlar 50 metre sırtüstünde gümüş madalya alan Sümeyye, Barbie'nin de rol modeli oldu.

Paralimpik halterci Nazmiye Muratlı, hem 2012 hem de 2016 paralimpik oyunlarında altın madalya kazanarak İstiklal Marşı'nı dünyaya dinletti.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Kadın Golbol Milli Takımı, finalde Çin'i 4-1 yenerek şampiyon oldu. Kadın Golbol Milli Takımı, oyunlar tarihinde Türkiye'ye takım sporlarında ilk şampiyonluğunu getirdi.

La Liga'da Madrid derbisi zamanı

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 26. haftasında yarın Atletico Madrid ile Real Madrid'i karşı karşıya getirecek Madrid derbisi, bitime 12 hafta kala şampiyonluk yarışındaki ilk büyük randevu olarak öne çıkıyor.

Bir maç eksiğine rağmen 58 puanla lider durumda bulunan Atletico Madrid, 5 puan gerisinde 3. sıradaki Real Madrid'i Wanda Metropolitano Stadı'nda ağırlayacak. Müsabaka (TSİ) 18.15'te başlayacak.


07 MART 2021 PAZAR


18:15 Atletico Madrid – Real Madrid La Liga top_futbol CBC Sport
18:15Atletico Madrid - Real Madrid
La Liga top_futbol Türkmen Sport

Önemli bir avantajı bulunan Atletico, olası bir galibiyette puan farkını daha da açarak, birçok futbol eleştirmenine göre şampiyonluğa doğru dev bir adım atacak.

107 yıllık geçmişi olan derbiden galibiyetle ayrılan tarafın Real Madrid olması halinde, puan farkının azalmasıyla şampiyonluk yarışındaki heyecan daha da artacak.

Takımların berabere kalmaları durumunda ise bu durum 53 puanla 2. sırada olan Barcelona'ya yarayacak.

Derbi öncesi Atletico'da tek eksik futbolcu, Levante maçında sakatlanan Jose Maria Gimenez. Bahis kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle FIFA'dan aldığı 10 maçlık men cezası 28 Şubat'ta sona eren İngiliz defans oyuncusu Kieran Trippier ile sakatlıkları sona eren Yannick Carrasco ve Thomas Lemar ise teknik direktör Diego Simeone'den görev bekleyecek.

Bu sezon art arda çok önemli sakatlık sorunları yaşayan Real Madrid'de Sergio Ramos, Dani Carvajal ve Eden Hazard, derbi karşılaşmasında sahaya çıkamayacak.

Eflatun beyazlılarda iyileşen Karim Benzema ile Eden Militao'nun takıma dönüşleri, teknik direktör Zinedine Zidane için haftanın en olumlu gelişmeleri oldu.

Real Madrid - Atletico Madrid 1-0 Full Maç İzle

Derbi istatistiklerine göre Atletico'nun büyük farkla önünde olan Real Madrid, ligde bu zaman kadar oynanan 167 maçın 89'unu kazandı. Atletico sadece 39 maçta sahadan galibiyetle ayrılırken, 39 karşılaşma da beraberlikle sona erdi.

Real Madrid ayrıca, Atletico'nun Eylül 2017'den bu yana maçlarını oynadığı yeni stadı Metropolitano'daki yaptıkları 3 karşılaşmada da yenilgi almazken, 2 beraberlik ve 1 galibiyetle zorlu deplasmandan puan çıkarmayı başardı.

La Liga'da 10 şampiyonluğu bulunan Atletico, son olarak 2014'de lig kupasını kaldırmıştı.

Türk futbolu 'transfer modeli'ni buluyor mu?

Son dönemde Süper Lig’e, zayıf görülen kariyer grafiğine sahip “keşif” oyuncuları damga vuruyor. Bu oyuncuların saha içi performansı ve katlanan değerleri, ‘doğru transfer modeli’ tartışmalarına yanıt olabilir mi?

Transferler, gerek ekonomik boyutu, gerek yaş durumu, gerekse sakatlık ve kötü performans ihtimalleri bakımından başlı başına risk taşıyor. Avrupa’da, kendi ekonomik düzenini sürdürülebilir hale getirmek isteyen kulüpler, bu riski avantaja çevirebilmek için, ideal yaşta ve düşük maliyette futbolcuları keşfedip, yeterli performans aldıktan sonra ihraç etmeyi tercih ediyorlar.

Son dönemde, Süper Lig’de de bu modelin uygulanış örnekleri artıyor. Peki, yıllardır süregelen ‘doğru transfer modeli’ tartışmalarının yanıtını bulmuş olabilir miyiz? Cevabını birlikte arayalım.

Süper Lig’in yüksek bedelli satışlarına ‘keşfedilmiş oyuncular’ damga vurdu

Son beş yıl içerisinde, Türkiye’den bonservisini katlayarak yurtdışına giden yabancı futbolcuların önemli bir bölümü, henüz kariyerinin olgunluk çağına gelmeden kulüplerimiz tarafından fark edildi.

2014 yılına kadar Arnavutluk’ta oynayan Vedat Muriqi, Giresunspor yetkilileri tarafından bedelsiz olarak ülkemize getirilmişti. Aradan geçen yedi senede, her transferinde kulüplerine para kazandıran Vedat Muriqi için, bugüne kadar toplam 25 milyon avro bonservis bedeli ödendi.

Henüz 18 yaşındayken Rabotnicki takımından 180 bin avro’ya transfer edilen Eljif Elmas da, Vedat Muriqi gibi İtalya Ligi’ne, alım fıyatının tam 88 katına, 16 milyon avro’ya satıldı.

O dönemki ismiyle Osmanlıspor’un, Norveç’in Bodo Glimt takımında oynarken fark ettiği Badou Ndiaye, 2015’te başlayan Türkiye macerası sonrası ülkemizin farklı kulüplerine toplam 23.5 milyon avro kazandırdı.

Bedelsiz geldiği Türkiye’de değerini 13 milyon avro’ya çıkaran Mbaye Diagne, Kasımpaşa’ya 2.5 milyon avro’ya mâl olup fiyatını 4’e katlayarak Ada’nın yolunu tutan Trezeguet ve Konyaspor’un Bosna Hersek Ligi’nden alıp 5.5 milyon avro kazanç ettiği Riad Bajic gibi örnekler, bu modellemeyi yüceltiyor.

Ek olarak, bu futbolcular içerisinde Türkiye’ye en geç adım atan ismin 26 yaşında geldiğini göz önüne alırsak, kulüplerimiz bu yıldızlardan bonservis kadar, en verimli dönemlerinde performans da almayı başarabiliyorlar.

Sezonun parlayan isimleri, “düşük maliyetli yıldızlar” oldu

2020-2021 sezonunda da, uygun ücretlerle kadroya katılan“keşif” transferlerinin kulüplerin yüzünü güldürdüğüne şahit oluyoruz.

Ligin gol krallığı tablosunda zirvede bulunan Aaron Boupendza, alt limit olarak belirlendiği belirtilen 8 milyon avro’luk transferinin gerçekleşmesi halinde, çok kısa sürede değerini tamı tamına 40’a katlamış olacak.

Yine Atakaş Hatayspor’da forma giyen David Akintola ve Fatih Karagümrük’te parlayan Alassane Ndao gibi ideal yaştaki yıldızlar, Transfermarkt verilerine göre, yarım sezonluk performanslarıyla dahi piyasa değerlerini katlamayı başardılar.

Listede, artan değerleriyle Manolas Siopis, Youssouf Ndayishimiye, Levan Shengelia gibi pek çok isim dahil edilebilir.

Şampiyon olmuş takımlarda da benzer örnekler mevcut

Süper Lig’in son şampiyonu Medipol Başakşehir’in yıldızı Edin Visca, 2011 yılında Zeljeznicar takımına yalnızca 400 bin avro ödenerek transfer edilmişti. Yine aynı platformun (Transfermarkt) verilerine göre piyasa değerini 13 milyon avro’ya kadar çıkaran Boşnak yıldız, en verimli yaşlarını geçirdiği Türkiye kariyerinde 200’ün üstünde gole etki ettiği gibi, kulübünün ilk şampiyonluğuna da katkıda bulundu.

Trabzonspor, geçtiğimiz yıl Crystal Palace’tan kiraladığı ve büyük liglerde henüz potansiyelini ortaya çıkaramamış Alexander Sörloth’u kullanarak, kiralık transferden dahi kâr etmeyi başardı. Norveçli golcü, kazandırdığı paranın yanında, bir yıllık dilim içerisinde bordo-mavili ekip adına tamı tamına 44 gole katkıda bulunmayı başardı.

Güncel kadroları incelediğimizde, Marcao, Mustafa Muhammed, Attila Szalai, Caleb Ekuban, Anthony Nwakaeme, Ajdin Hasic, Cyle Larin gibi Avrupa’nın “zirve” kulüplerinde geçmişi bulunmayan ancak verimli yaşlarda transfer edilen, performansları ya da potansiyelleriyle kulüplerini memnun eden ve değerlerini katlayan örnekler mevcut.

Kariyerli futbolcu almak mı, futbolcuya kariyer inşa etmek mi?

Avrupa’nın zirvesinde yer almayan futbol ülkeleri için, uluslararası alanda büyük ekonomilerle baş etmek ve başarıyı daim kılmak günümüzde çok daha zor hale geldi.

Türk futbolu için de, maliyetlerine rağmen kariyerli futbolcuların tercih durağı olmak ya da düşük maliyetli, kaliteli oyuncular için kariyer inşa etmek arasında somut karar vermek gerekebilir.

Son 5 sezonda, transfer dönemlerinden dünyanın en çok kâr eden kulüpleri arasında Avrupa’nın büyük liglerinde olmayan Dinamo Zagreb, Basel, Slavia Prag, Young Boys, Kızılyıldız, Midtjylland gibi ekipler yer alıyor. Üstelik, başta Slavia olmak üzere ekonomisini belirli bir çizgiye getirebilmiş kulüpler, uluslararası kupalarda istikrarlı olarak aşama kat etmeye başladılar.

Benzer bir tablonun gerçekleşme ihtimalinin mevcut olduğunu ülkemizde de görebiliyoruz. Zira 2015’ten bu yana, 5 milyon avro ve üzeri bedel ile ligimizden yurtdışına ihraç edilen 20’den fazla futbolcu bulunuyor. Bu yıldızların bir bölümü, gittikleri ülkelerde başarılı performans sergileyerek Türkiye ligleri adına da olumlu referans sunuyor.

Başarılı örnekler, kulüplerimiz için kalıcı transfer modeli olabilir mi?

2010’lu yılların ilk diliminde, yalnızca 6 kulübün transfer dönemlerinde kâr edebildiği Türk futbolu, 2015’ten bu yana sayıyı 16 kulübe çıkardı.

Bu bağlamda, mali zorluklarla mücadele eden kulüplerimizin, yönelimlerini sıklaştırdığı “keşfedilmiş futbolcular” üzerinden kalıcı bir transfer modeli belirlemeleri mümkün olabilir.

Bu arzunun sürekli hale gelmesi, zamanla potansiyeli çok daha yüksek ve kendisine gelişim durağı arayan genç yıldızlar için Türkiye’yi öncelik haline getirmelerini sağlayabilir.

Kulüplerin, birçok anlamda olumlu sonuç alabildiği “keşif” transferleriyle kalıcı bir model oluşturmaya çalışıp çalışmayacağını bizlere zaman gösterecek.