TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

25 Ocak 2020 Cumartesi

Kritik maçta kazanan Fenerbahçe

Süper Lig'in 19. haftasında şampiyonluk yarışı açısından büyük önem taşıyan mücadelede Fenerbahçe, sahasında Medipol Başakşehir'i Kruse ve Muriç'in golleriyle 2-0 yendi. 

Ülker Stadı'nda oynanan kritik maçın ilk yarısından gol sesi gelmedi. 72. dakikada Max Kruse ile 1-0 öne geçen Fenerbahçe, Vedat Muriç'le 86'da farkı 2'ye çıkardı: 2-0
Kalan sürede başka gol olmadı ve sarı-lacivertliler, sahadan 3 puanla ayrıldı.
Bu sonuçla galibiyet serisini 4'e çıkaran Fenerbahçe, puanını 37'ye çıkardı ve maç fazlasıyla Süper Lig'de ikinci sıraya yükseldi. Sarı-lacivertliler, bir maçı eksik olan lider Demir Grup Sivasspor ile arasındaki puan farkını da 3'e indirdi.
16 maç sonra mağlup olan Medipol Başakşehir ise 36 puanda kaldı ve sarı-lacivertli ekibin gerisine düştü.

MAÇTAN DAKİKALAR
7. dakikada Vedat Muric'in altıpasa etkili ortasında Kruse, hafif gerisinde kalan topa iyi bir kafa vuruşu yapamadı. Meşin yuvarlak yandan auta gitti.
9. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında, Gustavo'nun pasıyla sağdan ceza sahasına giren Rodrigues'in sol ayağıyla yerden şutunda, top yan ağlarda kaldı.
18. dakikada Rodrigues'in ceza yayının sağından çok sert şutunda meşin yuvarlak, kaleci Mert'in müdahalesiyle oyun alanına döndü.
21. dakikada sağdan Rodrigues'in ortasında savunmanın müdahale ettiği top, ceza yayında Tolga Ciğerci'nin önünde kaldı. Tolga'nın müsait durumda gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak farklı şekilde auta gitti.
22. dakikada İrfan Can'ın ceza sahasına ortasında Dirar'ın hatasında top altıpasta Visca'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun sol ayağıyla şutunda meşin yuvarlak, kaleci Altay'ın müdahalesiyle kornere çıktı.
32. dakikada sağdan Isla'nın ortasında savunmadan seken top, ceza sahası sol çaprazında Tolga Ciğerci'nin önünde kaldı. Tolga'nın kontrol ettikten sonra arka direğe plase vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
37. dakikada Visca'nın yerden ortasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Elia'nın sol ayağıyla yerden vuruşunda, meşin yuvarlak savunmada Isla'ya çarparak kornere çıktı.
41. dakikada Isla'nın sağdan ortasına altıpas önünde iyi yükselen Tolga Ciğerci'nin kafa vuruşunda, kaleci Mert meşin yuvarlağı kontrol etti.
42. dakikada Tolga Ciğerci'nin hücum yönünün sağından kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde Serdar Aziz'in kafasından seken top, sol çaprazda Gustavo'nun önünde kaldı. Bu oyuncunun dönerek yaptığı vuruşta, kaleci Mert topu kornere çeldi.
45+1. dakikada Medipol Başakşehir ceza sahası sol çaprazında oluşan karambolde Tolga Ciğerci, Caiçara'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Maçın hakemi Fırat Aydınus, önce penaltı noktasını gösterdi. Ardından VAR sisteminin uyarısı üzerine Aydınus, saha kenarına gelerek pozisyonu yeniden izledi ve pozisyonda faul olmadığını belirleyerek penaltıyı iptal etti.
Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 tamamlandı.
59. dakikada Ozan'ın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Rodrigues'in sert vuruşunda, kaleci Mert meşin yuvarlağı çeldi.
GOL: 72. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Ozan'ın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Kruse, iki rakibini geçerek ceza sahası içinde kaleci Mert ile karşı karşıya kaldı. Alman futbolcunun yerden düzgün vuruşunda, top ağlara gitti: 1-0
78. dakikada Luiz Gustavo'nun etkili ortasına altıpasın solunda iyi yükselen Muric'in kafa vuruşunda, kaleci Mert topu köşede kontrol etti.
GOL: 86. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Sağdan topla hareketlenen Rodrigues, ceza sahası içinde Epureanu'dan sıyrılarak sıfıra indi. Rodrigues'in içeri çevirdiği topu Muric filelere gönderdi: 2-0
90+1. dakikada rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına hareketlenen Ferdi, Mehmet Ekici ile verkaç yaptıktan sonra sağ çaprazda topla buluştu. Rakibinden sıyrılan Ferdi'nin sol ayağıyla yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 2-0 galip ayrıldı.
 
Stat: Ülker
Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşcıoğlu, Erdem Bayık
Fenerbahçe: Altay Bayındır, Isla, Jailson, Serdar Aziz, Dirar, Luiz Gustavo, Ozan Tufan, Tolga Ciğerci (Dk. 64 Ferdi Kadıoğlu), Kruse (Dk. 90 Mehmet Ekici), Rodrigues (Dk. 87 Emre Belözoğlu), Muric
Medipol Başakşehir: Mert Günok, Caiçara, Ponck, Epureanu, Clichy, Mahmut Tekdemir (Dk. 82 Robinho), Mehmet Topal (Dk. 75 Aleksic), Visca, İrfan Can Kahveci, Elia (Dk. 68 Gulbrandsen), Crivelli
Goller: Dk. 72 Kruse, Dk. 86 Muric (Fenerbahçe)
Sarı kart: Dk. 65 İrfan Can Kahveci (Medipol Başakşehir)

Yeni Malatyaspor - Trabzonspor maçı ertelendi

TFF, Elazığ'da yaşanan deprem nedeniyle Süper Lig'de 27 Ocak'ta oynanması planlanan BtcTurk Yeni Malatyaspor - Trabzonspor maçını ileri bir tarihe erteledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Elazığ'da yaşanan deprem nedeniyle Süper Lig'in 19. haftasında 27 Ocak Pazartesi günü oynanması planlanan BtcTurk Yeni Malatyaspor-Trabzonspor maçının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.
TFF'den yapılan açıklamada, merkez üssü Sivrice olan ve Elazığ ile Malatya illerinde can kayıplarına yol açan deprem nedeniyle maçın ertelendiği belirtilerek, Yeni Malatya Stadyumu'nda saat 20.00'de yapılması gereken müsabakanın oynanacağı tarihin daha sonra ilan edileceği bildirildi.
Deprem sonrası çalışmaları ile ilgili bilgilerin de verildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
"TFF olarak, depremin ilk anından itibaren tüm birimlerimizle harekete geçilmiş ve ivedilikle kapsamlı çalışmalar başlatılmıştır.
Bölgedeki futbol faaliyetlerinin mümkün olduğunca sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için Türkiye Futbol Federasyonu ve TFF Bölge Müdürlükleri yetkilileri tarafından bölgedeki tüm kulüplerin temsilcileri ile tek tek temaslar kurulmuş, kulüplerimizden bilgi alınmış ve herhangi bir zarar veya kayıp olmadığı federasyonumuza bildirilmiştir.
Değerlendirmeler kapsamında; ilk olarak Elazığ ilimizin iki takımı olan Elazığ Belediyespor'un iç sahadaki Payasspor maçı, Elazığspor'un da deplasmandaki Tuzlaspor müsabakası ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yine; Malatya ve Elazığ'da oynanacak olan Bölgesel Amatör Lig (BAL) ve yerel amatör maçlar da ASKF tarafından ileri bir tarihe alınmıştır.
Yine Malatya ilimizde de can kaybı yaşanması nedeniyle federasyonumuz tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde Btc Turk Malatyaspor-Trabzonspor karşılaşmasının da ileri bir tarihte oynatılması kararlaştırılmıştır.
Ayrıca 25-26 ve 27 Ocak tarihlerindeki tüm lig müsabakalarında vefat eden vatandaşlarımız için saygı duruşu yapılması kararı alınmış ve isteyen kulüplerimizin siyah kol bandı takması için izin verilmiştir.
Ülkemizde büyük üzüntüye yol açan depremle ilgili tüm gelişmeler yakından takip edilmekte ve bu acı günlerde büyük bir dayanışma ve kenetlenme içerisinde her türlü çalışmalar devam etmektedir.
Bu vesileyle; milletimizin yanında olduğumuzu belirtir, bir kez daha Elazığ ve Malatya'da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerimize sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde 14. Hafta Sona Erdi

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde 14. hafta, bugün (25 Ocak Cumartesi) oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı.

Bugün oynanan karşılaşmaların öncesinde, Elazığ ve Malatya’da yıkım ve can kayıplarına yol açan depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunuldu.
Günün sonuçları şu şekilde:
25 Ocak Cumartesi

MAÇ SONUÇSETLERİSTATİSTİKLER
Fenerbahçe HDI Sigorta 3-2 Arkas Spor23-25, 27-25, 29-31, 25-22, 15-11Tıklayınız
İstanbul BBSK 3-1 Sorgun Bld.21-25, 25-16, 25-20, 25-17Tıklayınız
Arhavi Voleybol 0-3 Spor Toto15-25, 11-25, 16-25Tıklayınız
Tokat Bld. Plevne 0-3 Galatasaray HDI Sigorta25-27, 13-25, 22-25Tıklayınız
İnegöl Bld. 1-3 Ziraat Bankası26-24, 19-25, 15-25, 14-25Tıklayınız
24 Ocak Cuma

MAÇ SONUÇSETLERİSTATİSTİKLER
Halkbank 3-1 Bursa B.Şehir Bld.25-18, 21-25, 25-23, 25-22Tıklayınız

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde 15. hafta, 01 Şubat Cumartesi günü oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak.

14. haftanın ardından ligde oluşan puan durumu şöyle:
# Takım O G M A V P
1 FENERBAHÇE HDI SİGORTA 14 13 1 39 14 36
2 GALATASARAY HDI SİGORTA 14 12 2 36 11 34
3 SPOR TOTO 14 10 4 35 20 29
4 ARKAS SPOR 14 9 5 33 19 29
5 ZİRAAT BANKASI 14 9 5 32 19 28
6 BURSA B.ŞEHİR BLD. 14 9 5 32 22 26
7 HALKBANK 14 6 8 26 25 21
8 İSTANBUL BBSK 14 5 9 20 35 14
9 İNEGÖL BLD. 14 4 10 18 34 11
10 SORGUN BLD. 14 3 11 18 34 11
11 ARHAVİ VOLEYBOL 14 2 12 10 39 7
12 TOKAT BELEDİYE PLEVNE 14 2 12 12 39 6


Aytemiz Alanyaspor, Kasımpaşa'yı deplasmanda devirdi

Süper Lig'in 19. haftasında Aytemiz Alanyaspor, Kasımpaşa'yı deplasmanda 2-1 mağlup etti. Karşılaşmayı 10 kişi tamamlayan Kasımpaşa'nın galibiyet ve puan hasreti 4 haftaya çıktı. Alanyaspor ise galibiyet serisini 4'e yükseltti.

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmada konuk Aytemiz Alanyaspor Cisse'nin 34. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlandı. Ev sahibi Kasımpaşa, Ricardo Quaresma'nın 67. dakikada attığı penaltı golüyle 1-1'lik eşitliği yakaladı.
Aytemiz Alanyaspor, 73'te Salih Uçan'la bir kez daha öne geçti: 1-2
Kasımpaşa'da Haris Hajradinovic, 90. dakikada VAR incelemesi sonrası doğrudan kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.
Mücadelede başka gol olmadı ve  Aytemiz Alanyaspor sahadan 2-1 galip ayrıldı.
Üst üste 4. galibiyetini alan Antalya ekibi, puanını 35'e çıkardı. Aytemiz Alanyaspor, kazandığı bu 4 maçta 14 gol kaydetti.
9 maçta, 8 mağlubiyet
Ligde oynadığı son 9 maçta 8. üst üste 4. mağlubiyet yaşayan Kasımpaşa ise 15 puanda kaldı ve küme düşme hattından uzaklaşma fırsatını kullanamadı. Kötü gidişi bir türlü durduramayan Kasımpaşa, son 4 maçta kalesinde tam 17 gol gördü.
Maç öncesi saygı duruşu
Öte yandan müsabakadan önce Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve Malatya başta olmak üzere civar illerde de hissedilen depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

MAÇTAN DAKİKALAR
27. dakikada Ndongala'nın ceza yayının gerisinde yerden yaptığı vuruşta, kaleci Marafona soluna uzanarak topu kontrol etti.
GOL: 34. dakikada Aytemiz Alanyaspor öne geçti. Bakasetas'ın soldan kullandığı kornerde penaltı noktası civarında iyi yükselen Caulker'ın kafayla indirdiği topu altıpas içinde tamamlayan Cisse, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.
Karşılaşmanın ilk yarısını Aytemiz Alanyaspor 1-0 üstün kapattı.
53. dakikada Kasımpaşa önemli bir fırsattan faydalanamadı. Geri pasta topu uzaklaştırmak isteyen kaleci Marafona, ceza yayı dışına kadar çıktı. Marafona'nın pres yapan Koita'dan önce dokunduğu top, kısa düştü. Meşin yuvarlağı orta sahasının biraz ilerisinde önünde bulan Aytaç Kara'nın boş kaleye yaptığı vuruşta top sağ direğin yanından dışarı çıktı.
GOL: 67. dakikada Kasımpaşa beraberliği sağladı. Sarlija'nın ceza sahasında Welinton ile girdiği ikili mücadelede yerde kalması üzerine maçın hakemi Özgür Yankaya penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Quaresma, kaleci Marafona ile meşin yuvarlağı farklı köşelere gönderdi: 1-1.
GOL: 73. dakikada konuk takım ikinci golü buldu. Junior Fernandes'in pasıyla ceza sahası içi solunda topla buluşan Bakasetas, son çizgiden ortasını yaptı. Ön tarafta Caulker'ın kafayla dokunduğu topu arka direkte sert bir vuruş yaparak tamamlayan Salih Uçan, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-2.
87. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında Aytaç Kara'nın altıpasın önünden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak sol direğin yanından az farkla auta çıktı.
90+3. dakikada Kasımpaşa 10 kişi kaldı. Aytemiz Alanyasporlu futbolcu Siopis, orta sahada Hajradinovic ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. VAR odasının uyarısıyla pozisyonu saha kenarında izleyen Özgür Yankaya, Hajradinovic'i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.
Aytemiz Alanyaspor, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Özgür Yankaya, Mehmet Metin, Kamil Çetin
Kasımpaşa: Fatih Öztürk, Tırpan, Brecka, Sarlija, Hadadi, Tarkan Serbest (Dk. 79 Anıl Koç), Aytaç Kara, Ndongala (Dk. 46 İlhan Depe), Hajradinovic, Quaresma, Koita (Dk. 85 Ahmet Hakan Demirli)
Aytemiz Alanyaspor: Marafona, Baiano (Dk. 46 Onur Bulut), Caulker, Welinton, Nsakala, Salih Uçan (Dk. 79 Ceyhun Gülselam), Siopis, Djalma Campos (Dk. 63 Efecan Karaca), Bakasetas, Junior Fernandes, Cisse
Goller: Dk. 34 Cisse, Dk. 73 Salih Uçan (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 67 Quaresma (Penaltıdan) (Kasımpaşa)
Kırmızı kart: Dk. 90+3 Hajradinovic (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Dk. 45 2 Baiano (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 54 Tarkan Serbest, Dk. 76 Hadadi, Dk. 90 Aytaç Kara (Kasımpaşa)

Galatasaray HDI Sigorta Tokat'tan galibiyetle döndü

AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 14. haftasında Galatasaray HDI Sigorta, deplasmanda Tokat Belediye Plevne'yi 3-0 yendi.

Salon: Ali Yücel
Hakemler: İbrahim Ünal, Ahmet Oğuzhan Ünal
Tokat Belediye Plevne: Gökhan Çatal, Mert Tetik, Cansın Hacıbekiroğlu, Bedirhan Bülbül, Cansın Çınar, Julius (Halil Dolaşık, Semih Çelik, Mehmet Hacıoğlu, Anıl Durgut, Berkant Hızarcı)
Galatasaray HDI Sigorta: Melih Sıratça, Van Berkel, Selçuk Keskin, Antonov, Doğukan Ulu, Venno (Vahit Emre Savaş, Muzaffer Yönet, Burutay Subaşı, Selim Kalaycı, Onurcan Çakır)
Setler: 25-27, 13-25, 22-25
Süre: 92 dakika (33, 29, 30)

Derbinin galibi Fenerbahçe Opet

Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 13. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe Opet, Beşiktaş'ı 3-0 mağlup etti.

Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 13. haftası, derbi mücadelesine sahne oldu. Burhan Felek Spor Salonu'ndaki karşılaşmada Fenerbahçe Opet, Beşiktaş'ı 3-0 yendi.
Salon: Burhan Felek
Hakemler: Aylin Turnaoğlu, Uğur Ateş
Fenerbahçe Opet: Sıla Çalışkan, Fatma Yıldırım, Dicle Babat, Ceren Kestirengöz, İpar Kurt, Beliz Başkır (Melis Yılmaz, Aylin Sarıoğlu)
Beşiktaş: Doğa Topçiçek, Bengisu Aygün, Ece Erol, Mislina Kılıç, Lal Akın, Göknur Silen (Tuğçe Ersan, Ece Uçarı, Zuhal Çetin, Elif Teksoy, Tuana Öztürk, Mina Özgel, Su Zent)
Setler: 25-12, 25-17, 25-8
Süre: 62 dakika (20, 22, 20)

Fenerbahçe HDI Sigorta zirveyi bırakmadı

AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 14. haftasında Fenerbahçe HDI Sigorta, Arkas Spor'u 3-2 yendi. 

Ligde 13. galibiyetini alan sarı-lacivertli takım, liderliğini sürdürdü. Arkas Spor ise 5. kez yenildi.
 
Fenerbahçe HDI Sigorta: 3 - Arkas Spor: 2
Salon: Burhan Felek
Hakemler: Erdal Akıncı, Metin Korkut
Fenerbahçe HDI Sigorta: Oğuzhan Karasu, Ulaş Kıyak, İzzet Ünver, Emre Batur, Ter Maat, Hidalgo (Ahmet Karataş, Caner Dengin, Hasan Sıkar, Ferhat Akdeniz, Oğulcan Yatgın)
Arkas Spor: Mustafa Koç, Blankenau, Burak Güngör, Mustafa Cengiz, Adis Lagumdzija, Yiğit Gülmezoğlu (Bravo, Mert Matic, Mirza Lagumdzija, Caner Ergül, Muhammet Kaya)
Setler: 23-25, 27-25, 29-31, 25-22, 15-11
Süre: 147 dakika (29, 33, 38, 31, 16)

Daniil Medvedev ve Alexander Zverev 4. turda

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tek erkeklerde seribaşı raketler Rus Daniil Medvedev ve Alman Alexander Zverev, 4. tura çıktı.

Melbourne kentinde düzenlenen turnuvada 6. güne akşam seansında yapılan maçlarla devam edildi.
Tek erkeklerde 4 numaralı seribaşı Rus Daniil Medvedev, Avustralyalı Alexei Popyrin'i 6-4, 6-3 ve 6-2'lik setlerle 3-0 yenerek son 16 tenisçi arasına adını yazdırdı.
7 numaralı seribaşı Alman Alexander Zverev, İspanyol Fernando Verdasco'yu 6-2, 6-2 ve 6-4'lük setlerle 3-0 mağlup etti ve dördüncü tur biletini aldı.
23 numaralı seribaşı Avustralyalı Nick Kyrgios, büyük çekişmeye sahne olan maçta 16 numaralı seribaşı Rus Karen Khachanov'u 6-2, 7-6, 6-7, 6-7 ve 7-6'lık setlerle 3-2 yenerek 4. turda dünya 1 numarası İspanyol Rafael Nadal ile eşleşti.
Bertens ve Muguruza, son 16 isim arasında
Tek kadınlarda ise 9 numaralı seribaşı Hollandalı Kiki Bertens, üçüncü tur mücadelesinde Kazak Zarina Diyas'ı 6-2 ve 7-6'lık setlerle 2-0 mağlup etti.
Kariyerinde Wimbledon ve Fransa Açık şampiyonlukları bulunan İspanyol Garbine Muguruza da 5 numaralı seribaşı Ukraynalı Elina Svitolina'yı 6-1 ve 6-2'lik setlerle yenerek turnuva dışında bıraktı.

Kayseri'de kazanan çıkmadı

Süper Lig'in 19. haftasında Hes Kablo Kayserispor sahasında Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanan mücadele 1-1 sona erdi.
Karşılaşmanın 23. dakikasında ev sahibi takım Mensah'ın penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Konuk ekip 68. dakikada Kubalas'ın golüyle beraberliği sağladı: 1-1.
Maçın 48. dakikasında Ankaragücü'nden Cebrail Karayel ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı. 
Bu sonucun ardından ligin dibindeki Kayserispor puanını 11'e, 17. sıradaki Ankaragücü ise 13'e yükseltti.
 
Maçtan Dakikalar
3. dakikada hızlı gelişen Kayserispor atağında Mensah'ın ortasında, Henrique meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.
12. dakikada Pazdan'ın şık pasında ceza sahası içinde topla buluşan Orgill'in şutuna kayarak müdahale eden Emre Taşdemir topu uzaklaştırmayı başardı.
15. dakikada Cebrail Karayel'in sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği ortada kaleyi cepheden gören pozisyonda topla buluşan Canteros'un sert şutunda, meşin yuvarlak kale direğinin üzerinden auta gitti.
19. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşta Mensah'ın ceza sahasına gönderdiği topu Pazdan uzaklaştırdı. Bu pozisyonda VAR hakemleri Cüneyt Çakır'ı pozisyonu izlemeye davet etti. Çakır, Pazdan'ın topa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı kararı verdi. 23. dakikada penaltıyı kullanan Mensah, topu kaleci Korcan Çelikay'ın sağından ağlarla buluşturdu: 1-0.
27. dakikada sol kanattan hızlı gelişen Kayserispor atağında topla buluşan Emre Taşdemir'in çizgiye indikten sonra kaleye paralel gönderdiği top, savunma oyuncularını geçerek Situm'un önünde kaldı. Situm'un uygun pozisyonda kaleye gönderdiği şutta top az farkla auta gitti.
45+6. dakikada sağ kanattan gelişen Kayserispor atağında Lopes'in pasında altıpas üzerinde topla buluşan Emre Demir'in etkisiz vuruşunda top auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk devresini Kayserispor 1-0 önde tamamladı.
Öte yandan, Kayserisporlu futbolcular Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremi unutmayarak "Kalbimiz de dualarımız da sizinle Elazığ - Malatya." yazılı pankartla sahaya çıktı. Maç öncesi statta depremde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Kayserisporlu taraftarlar ise depremzedelere destek amaçlı atkı ve berelerini saha kenarına attı.
49. dakikada MKE Ankaragücü sahada 10 kişi kaldı. Kayserisporlu Henrique ile girdiği mücadelede Cebrail Karayel ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
58. dakikada sağ köşe gönderinden Canteros'un kullandığı kornerde, penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Kulusic'in kafa şutunda, meşin yuvarlak az farkla kale direğinin üzerinden auta gitti.
68. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşta Pinto'nun ceza sahasına gönderdiği ortaya, penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Alihan Kubalas'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1.
83. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazdan Mensah'ın kaleye gönderdiği sert şutta kaleci Korcan Çelikay güçlükle topu kornere çeldi.
84. dakikada Aksel Aktaş'ın ceza yayı üzerinden kaleye gönderdiği sert şutta top Orgill'e çarparak kornere gitti. Maçın hakemi Cüneyt Çakır topun Orgill'in eline çarptığı gerekçesiyle penaltı kararı verdi. Çakır, VAR'dan gelen öneriyle pozisyonu saha kenarında ekrandan izleyip penaltı kararını ve Orgill'e gösterdiği sarı kartı iptal etti.
90+4. dakikada kaleyi cepheden gören pozisyonda kazanılan serbest vuruşu kullanan Scarione'nin, sert şutunda top sol kale direğine çarparak auta çıktı.
Karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.
Hes Kablo Kayserispor: 1 - MKE Ankaragücü: 1
Stat: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has
Hakemler: Cüneyt Çakır, Alpaslan Dedeş, Candaş Elbil
Hes Kablo Kayserispor: İsmail Çipe, Emre Taşdemir, Oğuzhan Çapar, Rienstra, Lopes, Henrique (Dk. 79 Kravets), Emre Demir (Dk. 60 Aksel Aktaş), Mensah, Campanharo, Situm (Dk. 74 Enver Cenk Şahin), Mesanovic
MKE Ankaragücü: Korcan Çelikay, Cebrail Karayel, Pazdan (Dk. 56 Alihan Kubalas), Kulusic, Pinto, Sedat Ağçay, Faty, Kitsiou, Canteros (Dk. 61 Moke), İlhan Parlak (Dk. 87 Scarione), Orgill
Goller: Dk. 23 Mensah (Penaltıdan) (Hes Kablo Kayserispor), Dk. 68 Alihan Kubalas (MKE Ankaragücü)
Kırmızı kart: Dk. 49 Cebrail Karayel (MKE Ankaragücü)
Sarı kartlar: Dk. 29 Pinto, Dk. 29 Sedat Ağçay, Dk. 33 Canteros, Dk. 90 Alihan Kubalas (MKE Ankaragücü), Dk. 45+1 Emre Demir, Dk. 54 Mensah, Dk. 68 Campanharo, Dk. 76 Henrique, Dk. 90+3 Rienstra (Hes Kablo Kayserispor)

THY Euroleague'de 21. Haftanın MVP’si Shane Larkin

THY Euroleague'de 21. hafta maçlarının en değerli oyuncusu (MVP), lider Anadolu Efes forması giyen ABD'li Shane Larkin oldu. 

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Anadolu Efes'in deplasmanda Real Madrid'i 80-75 mağlup ettiği maçta 36 verimlilik puanıyla oynayan Larkin, peş peşe 4. kez haftanın MVP'si unvanını elde etti.
Larkin, İspanyol temsilcisi karşısındaki 32 sayı, 4 asist ve 3 ribaunt ve 2 top çalmalık performasıyla takımının galibiyetinde başrolü oynadı.
Geçen hafta MVP unvanını 3 kez üst üste kazanan ilk oyuncu olarak organizasyon tarihine adını yazdıran 27 yaşındaki oyuncu, 4. kez üst üste MVP seçilerek Euroleague'de ulaşılması zor bir rekora imza attı.
Yunan ekibi Olympiakos forması giyen Vassilis Spanoulis 33 verimlilik puanıyla ikinci, Baskonia'da oynayan Shavon Shields 29 verimlilik puanıyla üçüncü sırada yer aldı.

Bahçeşehir Koleji, Galatasaray Doğa Sigorta'yı farklı mağlup etti

ING Basketbol Süper Ligi'nin 17. hafta maçında Bahçeşehir Koleji, Galatasaray Doğa Sigorta'yı 92-71 yendi. 

Bahçeşehir Koleji bu sonuçla ligde 6. galibiyetini elde ederken, sarı-kırmızılı takım ise 5. kez mağlup oldu.
Karşılıklı basketlerle başlayan müsabakada Göksenin Köksal ve Poythress ile etkili olan Galatasaray Doğa Sigorta, ilk periyodu 25-21 önde bitirdi.
İkinci periyotta Golden'ın önderliğinde organize hücumlarla skor bulan Bahçeşehir Koleji, 17. dakikada 36-31 öne geçti. Yaptığı hücumları istediği gibi değerlendiremeyen Galatasaray Doğa Sigorta karşısında boyalı alanda sayı üretmeye devam eden ev sahibi takım, soyunma odasına 45-35 önde gitti.
Bahçeşehir Koleji etkili mücadelesini maçın ikinci yarısına da taşıdı. Ev sahibi takım, hem savunma hem de hücumda zorlanan rakibi karşısında üst üste basketler bularak 27. dakikada farkı 22 sayıya (65-43) çıkardı. Bahçeşehir Koleji, Golden'i son andaki basketiyle üçüncü çeyreği de 75-51 üstün tamamladı.
Son periyotta da farkı çift hanelerde tutmayı başaran Bahçeşehir Koleji, maçı 92-71 kazandı.
Müsabakada öncesinde Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Bahçeşehir Koleji: 92 - Galatasaray Doğa Sigorta: 71
Salon: BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi
Hakemler: Yener Yılmaz, Mehmet Karabilecen, Ali Köseoğlu
Bahçeşehir Koleji: Golden 27, Hardy 17, Jones 13, Hadi Özdemir, Mathiang 11, Clark 15, Thomas Akyazılı 9, Cevat Alper Özcan, Bartu Yılmaz
Galatasaray Doğa Sigorta: Webster 11, Harrison 6, Göksenin Köksal 7, Poythress 16, Auguste 21, Can Korkmaz 3, Ayberk Olmaz 5, Caner Erdeniz, Hasan Emir Gökalp 2
1. Periyot: 21-25
Devre: 45-35
3. Periyot: 75-51

Rafael Nadal 4. turda

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tek erkekler dünya 1 numarası İspanyol Rafael Nadal, 4. tura yükseldi.

Melbourne kentinde düzenlenen turnuvada 6. güne sabah seansında yapılan maçlarla devam edildi.
33 yaşındaki Nadal, dünya klasmanında 30. sırada yer alan vatandaşı Pablo Carreno Busta'yı 6-1, 6-2 ve 6-4'lük setlerle 3-0 mağlup ederek tur atlayan taraf oldu.
Kariyerinde 19 grand slam şampiyonluğu bulunan Nadal, 4. turda Nick Kyrgios-Karen Khachanov maçının galibiyle karşılaşacak.
5 numaralı seribaşı Avusturyalı Dominic Thiem, üçüncü tur mücadelesinde ABD'li Taylor Fritz'i 6-2, 6-4, 6-7 ve 6-4'lük setlerle 3-1 yendi. Thiem, Fransız Gael Monfils ile eşleşti.
10 numaralı seribaşı Monfils de Letonyalı Ernests Gulbis'i 7-6, 6-4 ve 6-3'lük setlerle 3-0 mağlup etti.
Bencic ve Pliskova'dan erken veda
Tek kadınlarda 2 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova ile 6 numaralı seribaşı İsviçreli Belinda Bencic, turnuvaya üçüncü turda veda etti.
Pliskova, Rus rakibi Anastasia Pavlyuchenkova'ya 7-6'lık setlerle 2-0 mağlup olurken, Bencic ise Estonyalı Anett Kontaveit'e 6-0 ve 6-1'lik setlerle yenilerek elendi.
4 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep, Kazak rakibi Yulia Putintseva'yı 6-1 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek adını dördüncü tura yazdırdı.
Halep, 16 numaralı seribaşı Belçikalı Elise Mertens ile karşılaşacak. 

Charlotte Hornets, Milwaukee Bucks'ı Paris'te yıktı (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Milwaukee Bucks'ın, Charlotte Hornets'ı 116-103 yendiği karşılaşma, NBA'in Fransa'nın başkenti Paris'teki ilk normal sezon maçı oldu.

NBA'e 11 maçla devam edildi. Doğu Konferansı lideri Milwaukee Bucks, Charlotte Hornets'ı 13 sayı farkla yenerek üst üste 8. galibiyeti elde etti.
Bucks'ta Giannis Antetokounmpo 30 sayı, 16 ribaunt, 6 asistle "double double" yaparken, Eric Bledsoe 20, George Hill 16, Khris Middleton 14, Brook Lopez 12 sayı kaydetti. Oyuna sonradan girerek 15 dakika sahada kalan Ersan İlyasova ise 3 sayı, 3 ribauntla oynadı.
Sezonun 31. yenilgisini alan Hornets'ta Malik Monk 31, Devonte Graham 19 sayı üretti.
AccorHotels Arena'da oynanan karşılaşma, NBA'in Paris'teki ilk normal sezon maçı oldu ve tarihe geçti. Daha önce Hornets, 1994'te yapılan sezon öncesi hazırlık maçında Golden State Warriors ile Paris'te karşılaşmıştı.

Sonuçlar
Charlotte Hornets-Milwaukee Bucks: 103-116
Orlando Magic-Boston Celtics: 98-109
Detroit Pistons-Memphis Grizzlies: 112-125
New York Knicks-Toronto Raptors: 112-118
New Orleans Pelicans-Denver Nuggets: 106-113
Oklahoma City Thunder-Atlanta Hawks: 140-111
Minnesota Timberwolves-Houston Rockets: 124-131
Chicago Bulls-Sacramento Kings: 81-98
Miami Heat-Los Angeles Clippers: 117-122
San Antonio Spurs-Phoenix Suns: 99-103
Golden State Warriors-Indiana Pacers: 118-129 

Karolina Pliskova Avustralya Açık'a havlu attı

Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek kadınlarda 2 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova, 30’uncu sırada yer alan Rus rakibi Anastasia Pavlyuchenkova’ya 2-0 yenilerek elendi.

Melbourne kentinde devam eden sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tek kadınlar maçında Pliskova ve Pavlyuchenkova karşılaştı.
Rod Laver Arena’da oynanan ve 2 saat 25 dakika süren maçın setlerini aynı skorla 7-6 kazanan Rus raket Anastasia Pavlyuchenkova, korttan 2-0 ayrılarak dördüncü tura çıktı.
Pavlyuchenkova, dördüncü turda Alman Angelique Kerber ile karşılaşacak.

THY Euroleague 2019-2020 Sezonu 21. Hafta Maç Özetleri


CSKA Moskova - Valencia Basket 81-70


Zenit St. Petersburg - Olympiakos 91-87


Bayern Münih - Maccabi FOX Tel Aviv 80-68


KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz - Khimki Moskova 83-79


Barcelona - Kızılyıldız mts 86-82


Fenerbahçe Beko - AX Armani Exchange Milano 73-64


Zalgiris Kaunas - ALBA Berlin 104-80


Panathinaikos OPAP - Asvel Villeurbanne 100-88


Real Madrid - Anadolu Efes 75-80

THY Euroleague 21. hafta maç sonuçları ve puan durumu

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Euroleague'de 2019-2020 sezonunda 21. hafta maçları tamamlandı ve Anadolu Efes liderliğini sürdürdü.

21. hafta oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
23 Ocak 2020 Perşembe
20:00 CSKA Moskova - Valencia Basket 81-70
20:00 Zenit St. Petersburg - Olympiakos 91-87
22:30 Bayern Münih - Maccabi FOX Tel Aviv 80-68
23:00 KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz - Khimki Moskova 83-79
23:00 Barcelona - Kızılyıldız mts 86-82

24 Ocak 2020 Cuma
20:45 Fenerbahçe Beko - AX Armani Exchange Milano 73-64
21:00 Zalgiris Kaunas - ALBA Berlin 104-80
22:30 Panathinaikos OPAP - Asvel Villeurbanne 100-88
23:00 Real Madrid - Anadolu Efes 75-80

Puan Durumu
S Takım O G M AS+ YS- AV+/- P
1 Anadolu Efes 21 18 3 1827 1622 205 39
2 CSKA Moskova 21 15 6 1768 1625 143 36
3 Real Madrid 21 15 6 1762 1628 134 36
4 Barcelona 21 15 6 1765 1644 121 36
5 Maccabi FOX Tel Aviv 21 14 7 1764 1612 152 35
6 Panathinaikos OPAP 21 13 8 1880 1813 67 34
7 Valencia Basket 21 10 11 1734 1749 -15 31
8 AX Armani Exchange Milano 21 10 11 1610 1660 -50 31
9 Fenerbahçe Beko 21 9 12 1670 1677 -7 30
10 Khimki Moskova 21 9 12 1818 1851 -33 30
11 Kızılyıldız mts 21 9 12 1574 1614 -40 30
12 Olympiakos 21 8 13 1739 1779 -40 29
13 KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz 21 8 13 1557 1667 -110 29
14 LDLC ASVEL Villeurbanne 21 8 13 1571 1731 -160 29
15 Zalgiris Kaunas 21 7 14 1643 1637 6 28
16 Alba Berlin 21 7 14 1775 1871 -96 28
17 Zenit St. Petersburg 21 7 14 1574 1681 -107 28
18 Bayern Münih 21 7 14 1576 1746 -170 28

22. Haftanın Programı
30 Ocak 2020 Perşembe
20:00 Khimki Moskova - CSKA Moskova
21:30 ALBA Berlin - Fenerbahçe Beko
22:00 Olympiakos - KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz
22:05 Maccabi FOX Tel Aviv - Real Madrid
22:45 Asvel Villeurbanne - Zalgiris Kaunas
23:00 Barcelona - Zenit St. Petersburg
23:15 AX Armani Exchange Milano - Bayern Münih

31 Ocak 2020 Cuma
21:00 Kızılyıldız mts - Anadolu Efes
23:00 Valencia Basket - Panathinaikos OPAP

Anadolu Efes, Real Madrid'i deplasmanda da devirdi (Özet)

THY Euroleague 21. hafta maçında temsilcimiz Anadolu Efes, Real Madrid'i deplasmanda 80-75 mağlup etti. Bu sonuçla Anadolu Efes, 18. galibiyetini alırken Real Madrid 5. yenilgisini yaşadı. Lacivert-beyazlılarda Larkin yine başroldeydi. 

Turkish Airlines Euroleague'in 21. haftasında deplasmanda İspanya'nın Real Madrid takımını 80-75 mağlup eden Anadolu Efes, liderliğini korudu.
Ligin zirvesini yakından ilgilendiren ve Euroleague tarafından "Haftanın maçı" olarak nitelendirilen mücadelede, lider Anadolu Efes, ikinci sıradaki Real Madrid'in İspanya'da konuğu oldu.
Madrid'deki Wizink Center'da Karşılaşmaya iyi savunma yaparak başlayan Real Madrid, Campazzo'nun etkili oyunuyla maçta 14-5 öne geçti. Anadolu Efes, Larkin'in serbest satışlardan bulduğu sayılarla aradaki skor farkını kapattı ve mücadelenin ilk çeyreği 20-20 eşitlikle sonuçlandı.
Çekişmeli geçen mücadelenin ikinci periyotunda, Real Madrid, oyuna sonradan giren Mickey'in, Anadolu Efes ise Pleiss'in pota altından bulduğu sayılarla skor üretti. Larkin'in 3 sayı çizgisinin ardından bulduğu isabetli atışlarla Anadolu Efes, soyunma odasına 43-40 önde girdi.
İkinci yarıda iki takım da savunmasını sertleştirirken, aradaki skor farkını koruyan Ergin Ataman'ın öğrencileri, son çeyreğe 59-55 üstünlükle girdi.
Real Madrid, Llull ve Thompkins'in pota altından bulduğu sayılarla oyunun son bölümünde farkı bir sayıya kadar (73-72) indirmesine rağmen mücadeleyi bırakmayan Anadolu Efes, Larkin'in skora yeniden katkı sağlamasıyla sahadan 80-75 galip ayrıldı.
Larkin yine başrolde
Turkish Airlines Euroleague'de son 3 haftadır üst üste en değerli oyuncu (MVP) seçilen Larkin, bu karşılaşmada da 32 sayı, 4 asist ve 3 ribaunt ve 2 top çalmalık performasıyla takımının galibiyetinde başrolü oynadı.
Anadolu Efes, sezonun 18. galibiyetini alarak liderliğini korurken, Real Madrid ise 6. yenilgisini aldı.
Lacivert-beyazlı temsilcimiz, Real Madrid'i İstanbul'da da 16 sayı farkla yenmişti.
 
Salon: Wizink Center
Hakemler: Ilija Belosevic (Sırbistan), Sreten Radovic (Hırvatistan), Gytis Vilius (Litvanya)
Real Madrid: Campazzo 10, Deck 6, Carroll 3, Tavares 6, Taylor (Fernandez 8, Llull 13, Thompkins 15, Mickey 8, Causer 4, Reyes 2, Laprovittola)
Anadolu Efes: Larkin 32, Beaubois 7, Singleton 7, Pleiss 13, Simon 2 (Doğuş Balbay 5, Sertaç Şanlı, Anderson 3, Moerman 5, Buğrahan Tuncer 3, Peters 3)
1. Periyot: 20-20
Devre: 40-43

3. Periyot: 55-59

24 Ocak 2020 Cuma

Fenerbahçe Beko, Armani Milano'ya göz açtırmadı (Özet)

THY Euroleague'in 21. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, İtalya ekibi AX Armani Exchange Milano'yu 73-64 yendi. Bu sonuçla sarı-lacivertliler, 9. galibiyetini elde etti. AX Armani Exchange Milano ise 11. yenilgisini aldı.

Karşılaşmaya takımlar hücumda istediği gibi başlayamadı. Datome ve De Colo'yla sayılar üreten temsilcimiz Fenerbahçe Beko, ilk 6 dakikayı 12-11 önde geçti. Kalinic'in skorer oyunuyla sarı-lacivertliler, ilk çeyreği 24-15 önde tamamladı.
İkinci çeyrekte ilk basketini 14. dakikada bulan Fenerbahçe Beko, buna karşın savunmada sertliğini sürdürünce 16. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 29-19. Datome ve Sloukas'ın 3 sayılık basketleriyle 18. dakikada farkı 17'ye (37-20) kadar çıkaran sarı-lacivertliler, soyunma odasına 41-31 önde gitti.
Üçüncü çeyrekte Thomas ile boyalı alandan sayılar üreten Fenerbahçe Beko, 24. dakikada farkı 14'e yükseltti: 51-37. Rodriguez ve Tarczewski'nin ikili oyunlarıyla sayılar bulan AX Armani Exchange Milano, 29. dakikada farkı tek hanelere düşürdü: 54-47. Fenerbahçe Beko, son çeyreğe 56-47 üstün girdi.
Final periyoduna iyi başlayan İtalyan temsilcisi 35. dakikada farkı 2'ye çekti: 60-58. Son bölümde Sloukas ve De Colo'nun sayılarıyla rahatlayan Fenerbahçe Beko, sahadan 73-64 galip ayrıldı.
Bakan Çavuşoğlu deprem haberini duyunca salondan ayrıldı
Bu arada karşılaşmayı izleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan ve çevre illerde de hissedilen depremi haber almasının ardından salondan ayrıldı.
 
Salon: Ülker Spor ve Etkinlik
Hakemler: Christos Christodoulou (Yunanistan), Carlos Peruga (İspanya), Saso Petek (Slovenya)
Fenerbahçe Beko: Sloukas 10, De Colo 12, Datome 14, Kalinic 10, Vesely 10, Nunnally 4, Westermann 3, Williams, Thomas 10
AX Armani Exchange Milano: Skyes 9, Roll 6, Micov 2, Scola 7, Tarczewski 19, Della Valle 6, Biligha, Gudaitis 2, Rodriguez 9, Nedovic 2, Cinciarini 2
1. Periyot: 24-15
Devre: 41-31
3. Periyot: 56-47

Gençlerbirliği tek golle 3 puanı kaptı

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, 19. haftanın açılış maçında Gaziantep FK'yi sahasında penaltı golüyle 1-0 mağlup etti. 

Eryaman Stadı'nda karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.
Konuk Gaziantep FK'da 58. dakikada Kayode'nin kullandığı penaltı vuruşunda kaleciden dönen topu Muhammet Demir ağlara gönderdi. Pozisyonu kenara gelerek ekrandan izleyen Hakem Mete Kalkavan, penaltı vuruşunda Muhammet'in ceza sahasını ihlal ettiğini tespit etti ve ağlara giden top gol değeri kazanmadı.
Bu pozisyondan kısa süre sonra bu kez ev sahibi Gençlerbirliği penaltı kazandı. Başkent ekibinde 64. dakikada topun başına geçen Sessegnon, takımını 1-0 öne geçirdi.
Mücadelede başka gol olmadı ve Başkent ekibi 3 puanı hanesine yazdırdı.
Bu sonuçla Gençlerbirliği puanını 21'e çıkarırken ligin ikinci yarısında ikinci mağlubiyetini alan Gazantep FK ise 24 puanda kaldı.
İlhan Cavcav unutulmadı
Öte yandan Gençlerbirliği, onursal başkanı İlhan Cavcav'ın vefatının 3. yıl dönümü anısına hazırlanan özel formayla sahaya çıktı.
Başkent ekibi ayrıca seremonide "Saygı ve özlemle anıyoruz" yazılı pankartla yer aldı. Karşılaşma öncesi İlhan Cavcav için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

MAÇTAN DAKİKALAR
17. dakikada soldan ceza sahasına giren Güray Vural'ın çaprazdan sert şutunda top direkten döndü.
21. dakikada Kayode'nin ceza yayından yaptığı vuruşta top üstten auta gitti.
31. dakikada Sefa Yılmaz'ın şık pasında ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Sio'nun gelişine vuruşunda meşin yuvarlak kalecide kaldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.
49. dakikada Baiano'nun ara pasında savunmanın arkasına sarkan Ayite, topu ceza sahasının sağından içeriye çevirdi. Sio'nun dönerek yaptığı vuruşta kaleci Günay Güvenç topu kornere çeldi.
56. dakikada Polomat'ın, ceza sahasında Chibsah'a yaptığı müdahale sonrası hakem Mete Kalkavan, penaltı kararı verdi.
58. dakikada Kayode'nin kullandığı penaltı vuruşunda kaleciden dönen topu Muhammet Demir ağlara gönderdi. Pozisyonu kenara gelerek ekrandan izleyen Kalkavan, penaltı vuruşunda Muhammet'in ceza sahasını ihlal ettiğini tespit etti ve ağlara giden top gol değeri kazanmadı.
62. dakikada Mete Kalkavan, bu kez Gençlerbirliği lehine beyaz noktayı işaret etti. Kalkavan, Kana Bıyık'ın ceza sahası içinde topsuz alanda Candeias'a vurması sonrası beyaz noktayı gösterdi.
GOL: 64. dakikada Sessegnon'un kullandığı penaltı vuruşunda top filelerle buluştu: 1-0
86. dakikada Morais'in soldan ortasında ön direkte topu kontrol eden Muhammed Demir'in vuruşunda kaleci meşin yuvarlağı kornere çeldi.
87. dakikada sol kanattan yapılan ortada uzak köşede topla buluşan Pawlowski'nin içeriye çevirdiği meşin yuvarlağı Muhammed Demir ağlara gönderdi. VAR kontrolünün ardından hakem Mete Kalkavan, ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.
90+2. dakikada Sadio Diallo'nun ceza yayının hemen gerisinden yaptığı vuruşta top direkten döndü.
90+3. dakikada rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giren ve kaleciyle karşı karşıya kalan Sessegnon, Günay Güvenç'i geçemedi.
Karşılaşma, Gençlerbirliği'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Eryaman
Hakemler: Mete Kalkavan, Özgür Ertem, Osman Gökhan Bilir
Gençlerbirliği: Nordfeldt, Erdem Özgenç, Bjarsmyr, Toure, Polomat, Baiano (Dk. 86 Halil İbrahim Pehlivan), Sessegnon, Sio (Dk. 75 Berat Ayberk Özdemir), Ayite (Dk. 86 Sadio Diallo), Candeias, Sefa Yılmaz
Gaziantep FK: Günay Güvenç, Olkowski, Djilobodji, Kana Bıyık, Toşca, Morais, Chibsah (Dk. 67 Twumasi), Kubilay Aktaş, Güray Vural (Dk. 80 Pawlowski), Muhammet Demir, Kayode (Dk. 67 Kenan Özer)
Gol: Dk. 64 Sessegnon (Penaltıdan) (Gençlerbirliği)
Sarı kartlar: Dk. 43 Sio, Dk. 56 Polomat, Dk. 79 Nordfeldt (Gençlerbirliği), Dk. 62 Kana Bıyık, Dk. 76 Kenan Özer (Gaziantep FK)

Beşiktaş'ta Abdullah Avcı dönemi bitti

Beşiktaş, teknik direktör Abdullah Avcı ile yollarını ayırma kararı aldı. Siyah-beyazlı ekip, Avcı'nın teknik direktörlüğünde 28 resmi maçın 14'ünden mağlup ayrılırken, 11 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

Siyah-beyazlı ekibin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulumuz, Beşiktaş A Takım Teknik Direktörü Sayın Abdullah Avcı ile yollarını ayırma kararı almıştır. Sayın Avcı’ya hizmetleri için teşekkür eder, gelecekteki çalışma hayatında başarılar dileriz" denildi.
Beşiktaş'ın hafta sonunda Göztepe ile oynayacağı maçta takımın başında Gökhan Keskin ve Şenol Fidan olacağı öğrenildi.
Avcı'nın Beşiktaş kariyeri kısa sürdü
Beşiktaş Kulübünün yollarını ayırdığı teknik direktör Abdullah Avcı'nın siyah-beyazlı takım kariyeri kısa sürdü.
Eski başkan Fikret Orman döneminde Beşiktaş ile 1 Haziran 2019'da resmi sözleşme imzalayan Avcı, siyah-beyazlı takımın başında 239 gün kalabildi.
Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkamayan Beşiktaş'ta yönetim kurulu, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda alınan kötü sonuçların ardından Avcı ile yollarını ayırdı.
28 resmi maçta 14 yenilgi
Beşiktaş, Avcı'nın teknik direktörlüğünde bu sezonki resmi maçların çoğundan mağlup ayrıldı.
Siyah-beyazlı ekip, Avcı'nın yönetiminde bu sezon 28 karşılaşmaya çıkarken, bunların 14'ünde yenildi. Avcı dönemindeki resmi maçlarda 11 kez kazanabilen Beşiktaş, 3 karşılaşmadan ise beraberlikle ayrıldı.
Beşiktaş, Süper Lig'deki söz konusu dönemde 18 karşılaşmada 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 yenilgiyle 30 puan toplayabildi.
UEFA Avrupa Ligi'nde Avcı'nın yönetiminde bir kez kazanabilen siyah-beyazlı ekip, 5 karşılaşmadan mağlup ayrıldı.
Beşiktaş, Avcı'nın teknik direktörlüğünde Ziraat Türkiye Kupası'nda da büyük hayal kırıklığı yaşadı. Kupanın son 16 turunda TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a elenen siyah-beyazlı takım, 4 maçta bir galibiyet ve 3 yenilgi aldı.
Son 2 maçta yenildi
Abdullah Avcı'nın takımdan ayrılmasında özellikle evinde oynadığı son 2 karşılaşmadaki mağlubiyetler büyük rol oynadı.
Ligde lider Demir Grup Sivasspor'a evinde 2-1 yenilen Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a 3-2 mağlup oldu.
İkinci hayal kırıklığı 
Medipol Başakşehir'in başında istikrarlı görüntüsüyle dikkati çeken Avcı'nın ikinci farklı denemesi de kısa sürdü.
Teknik direktör olarak Medipol Başakşehir dışında kulüp bazında Süper Lig'de sadece Beşiktaş'ı çalıştıran Avcı, 2011 yılında başına geçtiği A Milli Futbol Takımı'nı da 2013'te bırakmak zorunda kalmıştı.
Avcı'nın Beşiktaş kariyeri
Abdullah Avcı'nın Beşiktaş kariyerindeki istatistikleri şöyle:
 Organizasyon  Maç  Galibiyet  Beraberlik  Yenilgi   Attığı Gol  Yediği Gol
 Süper Lig  18 28  24 
Avrupa Ligi  15 
Türkiye Kup. 

Mustafa Cengiz'den Arda ve Terim'le ilgili flaş açıklamalar: "Hiç hoş olmadı" (Full Video)

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Medipol Başakşehir'le yollarını ayıran Arda Turan'ın gündemlerinde olmadığını söyledi. Cengiz, "Arda Turan gündemimizde yok. Bunu söylemekten bıktım. Fatih Terim'in o açıklaması hiç hoş olmadı" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, eski futbolcuları Arda Turan'ın transfer gündemlerinde olmadığını söyledi. Fatih Terim'in "fikir ayrılığı yaşıyoruz" ve "bilgi sızdırıldı" şeklindeki açıklamalarına da tepki gösteren Cengiz, “Biz spor kulübüyüz, bu kulübün bir başkanı teknik direktörü var. Karar Galatasaray yönetim kurulunda alınır. Fikir ayrılığı olmaması gerekir. Ayrı fikirdeysek ayrı yollara gitmemiz gerekir, böyle bir şey yok. Tek karar vardır, bir yönetim kurulu kararı” dedi.
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türk Telekom Stadyumu Basın Toplantı Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak ve başkan yardımcılılarında Yusuf Günay’da katıldı.
“Arda konusuna gelene kadar teknik heyetin hiçbir isteğine hayır demedik”
Sarı-kırmızılılarda gündemi meşgul eden Arda Turan transferi hakkında açıklamalarda bulunan Mustafa Cengiz, “Bu toplantıyı yapmamızın bir tek amacı var. 28 Aralık Cumartesi günü oynanan Antalyaspor maçından bugüne, dünkü Rize maçı da dahil eski ve bize hizmet etmiş bir futbolcumuz ile ilgili oluşan polemikler ve iddialar üzerine, camiamızın ve taraftar kitlemizin bir ayrışmaya gittiğini ve yanlış bilgilendirme olgusunu gördüğümüz için bu toplantıyı yaptık. Camiamızın kenetlenmesi, sonsuza dek sürecek şampiyonluk yürüyüşümüzün devamı adına yaptık. Sayın hocamızın bu söyleminden bu yana sizlere canlı yayında açıkladığım tek bir şey var. Bu futbolcu gündemimizde yok ve bize intikal eden resmi bir şey yok. Bizim 2 yıldan bu yana bizde transfer şöyle yapılır. Bu kardeşimiz gibi bir isim ise sportif direktöre gelir inceler, teknik direktör ve ekibi de inceler, sonra sportif direktöre ve Abdurrahim Bey’e gelir. Oradan da mali işler ile görüşülür. UEFA Finansal Fair Play için de ise onaylar. İşin final noktasında bana gelir. Bizde transfer böyle işler. Şükürler olsun ki yaptığımız transferlerde sınırları geçmedik. Biz teknik kadronun istediği hiçbir şeye hayır demedik. Arda konusuna gelene kadar. Biz camianın yansımasıyız, camia ve taraftar ne diyor biz ona bakarız. Arda ile ilgili süreç içerisinde gelmiş bir şey yok. Sadece konuşarak ve sosyal medya üzerinden gerçekçi olmadan bir futbolcu transferi ile ilk defa karşılaşıyorum. Sayın hocamıza hem telefon ile hem yüz yüze gündemimizde olmadığını söyledim. Arda Turan şu an ki transfer gündemimizde yok. Ben hep bu konu hakkında konuşmaktan bıktım. Bu konunun kapanmasını istiyorum. Bizde artık yönetim olarak çıkan haberlerden çok rahatsızız. Arda Galatasaray’a büyük emekler vermiş, katkılar vermiş ve Galatasaray sayesinde buralara gitmiş bir kardeşimiz. Ona yaşamında hayırlı, sağlıklı yıllar diliyorum” diye konuştu.
“Oyun oynanırken kural değiştirmeye karşıyız"
Fenerbahçe’nin harcama limitleri konusunda Türkiye Futbol Federasyonu’na yaptığı başvuru hakkında da görüşünü dile getiren Cengiz, “Anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz deniyor, bence olur. Kurallar yok edilmek için konulmaz, sarı ışık yanmışsa arkasında kırmızı da gelir. Bu sadece Galatasaray ile ilgili değil herkes için geçerli. Biz oyun oynanırken kural değiştirmeye şiddetle karşıyız. Bundan sonra biz geç kaldık, uykuya daldık gibi biz tekrar oynamak istiyoruz gibi söylemler Türk futbolunun başına dinamit koymaktır. Herhangi bir kulüp için değil herkes için bunu söylüyorum” şeklinde konuştu.
“Hocamızın yönetim kurulu bilgi sızdırdı açıklaması bizi rahatsız etti”
Teknik direktör Fatih Terim’in dünkü Çaykur Rizespor maçı sonunda yönetim kurulunun Arda Turan konusunda yapılan transfer toplantısının ardından bilgi sızdırdığı imaları hakkında ise Mustafa Cengiz, şunları ifade etti:
“Biz spor kulübüyüz, bu kulübün bir başkanı teknik direktörü var. Karar Galatasaray yönetim kurulunda alınır. Fikir ayrılığı olmaması gerekir. Ayrı fikirde isek ayrı yollara gitmemiz gerekir, böyle bir şey yok. Tek karar vardır, bir yönetim kurulu kararı. Hocanın o sözcüğü bizi çok yaraladı, Galatasaray’a yakışmadı lafı. Arda Turan konusu Antalyaspor maçından bu yana konuşuluyor Sayın hocamızın Arda ile kalbi bağlantıları var, takıma o almış, Avrupa’ya o yollamış. Arda ile onur duyduk, yolu açık olsun dedik, onunla gurur duyduk. Nasıl Merih, Cengiz ile övünüyorsak onla da onur duyduk. S400 kodlarını verir gibi ‘bilgi sızdırmak’ lafı hiç hoş olmadı. Ben demem, hicap duyarım. Ne vermişiz şu an gündemde bu var. Bilgi sızdıran bir yönetim kurulu. Sayın hocam ile 4,5 saat beraberdik, ben yönetime teşekkür ediyorum, hocamız gelmişti odamda görüşüyorduk. Gayet iyi ,hiç sorun yok. Biz aynı noktada ve duruştayız. Ona da bunu söyledik. Bazı medyadaki arkadaşlarımız bu bilgileri almış olabilir. Bu sızan bilgi ne? Bu mahrem, gizli kodlar ne? Arda Turan’a yönetim hayır diyor. Bu iyi yönetilecekmiş. Ne yapacaktık Arda’yı yeniden mi alacaktık? Hala anlamıyorum. Ben teknik direktör olsam yönetim ve başkan yardımcıları için bu lafları söylemem. Ben teknik açıdan bu işe karışamam, ona teknik ekip karar verir. Biz idari ve sosyal olarak bu arkadaşın Galatasaray’a yararı olmayacağını düşünüyorum.”
“Arda transferinin medya üzerinden tartışılması beni rahatsız etti"
Arda Turan transferinin medya üzerinden tartışılmasının kendilerini rahatsız ettiğini ifade eden Cengiz, “Ben medya üzerinden Fatih hoca ile polemiğe girmem. Biz bir transferin medya üzerinde realize edilmeye çalışması bizi üzdü ve rahatsız etti. Biz hocamızın bu açıklamalarda bulunmasını beklemiyorduk. Onyekuru geldiği zaman tesislere geldim, 2 saat oradaydım. Hoca Arda konusunda ilk açıklamayı orada yaptı, ben de oradaydım keşke orada hangi konuşmaları yapacağımın sınırlarını yüzüme söyleseydi. Biz samimi ve netiz, asla Bizans’ın içinde olmadık. Biz rahatsızız ve bu konunun kapanması için bu toplantıyı yaptık. Önümüzde çok önemli maçlar var, bizim bütün konsantrasyonumuzu şampiyonluk yürüyüşüne vermemiz gerekir” ifadelerini kullandı.
“Hocamızın istediği 30'a yakın transferi gerçekleştirdik"
Fatih Terim ile gerektiğinde toplantı yapacaklarını belirten Mustafa Cengiz, “Hoca ile gerektiğinde toplantı yaparız. 30’a yakın hocamızın istediği her türlü transferi yaptık. Ozan Kabak 7,5 milyon Euro’ya İtalyan ekibine gidiyordu ben izin vermedim ve gitmediler. 11 milyon Euro’ya yakın Galatasaray’a para kazandırdı. Bizim buna gereksinimimiz vardı. Şu anda da açıklarımız var, bunu kapatmak için çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu.
“Galatasaray harcama limitini aşsaydı kesin ceza verirlerdi”
Galatasaray’ın her zaman kurallara uyduğunu söyleyen Cengiz, “Galatasaray olsa kesin ceza verirlerdi, yüzde yüz eminim. Biz pul filan tavlada çalsak bile o başkan bitmişti. Bizim başkanlarımız onurlu ve gururludur. Altındaki sandalyeye kendisi vurur. Biz örnek olmalıyız. Sadece kendisi için yaparsanız o işin sonu hüsrandır. Galatasaray her zaman kurallara uymuştur” dedi.
"Devlete teşekkür etmeliyiz"
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile her zaman görüşmeye açık olduğunu belirten Cengiz, "Ali Koç ile her yerde her zaman görüşürüm. Yüzlerce kulüp var. Kulüpler Birliği’nde 18 kulüp zaten oradayız. Bu tip tartışmalar ile devletin şevkini siz kıramazsınız. Yaraya merhem sürüyor, kökten halletmiyor, doğru ama siz kendi talep ve ihtiyaçlarınıza uygun olmadığı için yapılandırmaya kötü diyemezsiniz. Devlet burada bize yardımcı oluyor tabi daha iyi hale getirilebilir. Size uygun gelmiyor ise giyme ama bırak devletin yaptığı bir şeyi destekleyelim. Kral çıplak değil gayet giysili ve devlete teşekkür etmemiz gerekir” şeklinde konuştu.
“Eksiklerimizi kapatarak şampiyon olacağız”
Stoper transferi yapmak için çalıştıklarını vurgulayan Mustafa Cengiz, “Bizim her ocağımız yaz. Bizim her yazımıza kışa çevirmeye çalışıyorlar. Stoper çalışmalarımız var. Bizim isteğimiz teknik kadronun istediği en iyi şekilde kadromuzu şekillendirmek. Biz inşallah bu kadro kalitesini sahaya yansıtacağız ve şampiyon olacağız. İnşallah eksikleri kapatarak yürüyüşümüze devam edeceğiz” diye konuştu.
Kaynak: TRT SPOR, DHA


Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek ve Yarı Final kuraları çekildi (Full Video)

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek ve Yarı Final Kura Çekimi, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda yapıldı.

Kura çekimine TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, TFF Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem, Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ile kulüp temsilcileri katıldı.

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek ve Yarı Final Kura çekiminde TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez bir konuşma yaptı. Ali Düşmez'in konuşması şöyle: "160 takımla 5 ligde başlayan ve tüm Türkiye'yi kucaklama sloganıyla yola çıkan bu turnuva çeyrek finale geldi. Bu sene Türkiye Kupası'nın 58.'ni idrak ediyoruz. Bizim spor yaptığımız yıllarda alt ligler ile üst liglerin mücadelesi şeklinde geçen çok heyecanlı maçları radyodan dinleyerek büyüdük ve bu heyecana katıldık. Bugün de bunu görüyoruz. Turnuvanın başında 5 ligden takım vardı, 3 lig kaldı. Süper Lig, TFF 1. Lig ve TFF 2. Lig takımlarımızın temsilcileri var bugün. Kalan 8 takımı hem şahsım hem de TFF Yönetim Kurulu üyesi olarak tebrik ediyorum.
Çok keyifli maçlar izledik. TFF 1. Lig takımı Erzurumspor ve TFF 2. Lig takımı Kırklarelispor'u ayrıca tebrik ediyorum.  Final dâhil 189 maç oynanacak. Ciddi bir rakam. Türkiye'yi kucaklayan bu turnuvanın her zaman çıtayı yükselterek devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Çok daha güzel maçlar izleyeceğimizi ümit ediyorum. Fair Play çerçevesinde hak edenin kazandığı bir final diliyorum. Son turlarda VAR devrede olacak. Umarım VAR'a iş düşmez. Tüm takımlarımıza başarı diliyorum. Bundan sonraki 8 takımın heyecanlı maçlarını hep beraber izleyeceğiz. Sponsorumuz Ziraat Bankası'na çok teşekkür ediyoruz. Uzun yıllardır bu turnuvaya sponsorluk yapıyorlar. Futbol ailesi olarak müteşekkiriz. Ayrıca A Spor ve Turkuaz Medya Grubu'na da teşekkür ediyoruz. Zaman zaman kötü iklim şartlarında ülkemizin her yerine kaliteli yayın yaptılar ve bu güzel oyunun evlerimize gelmesini sağladılar. Başta Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Nihat Özdemir ve tüm Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım adına hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

TFF Yönetim Kurulu üyesi İsmail Erdem de "Centimence müsabakalar olsun. Spor dostluktur, spor barıştır. Spor sevgi ve saygıyı anlatır.  Seyircilerimiz, sporcularımız, yöneticilerimizle centilmenliğe sahip çıkarak, ülkemizde futbolla huzurun yerleşmesine katkı sunmamızı temenni ediyor, 8 takıma da başarılar diliyorum" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Çeyrek Final ilk maçları 4, 5 ve 6 Şubat; rövanşları ise 11, 12 ve 13 Şubat 2020 tarihlerinde oynanacak. Yarı final ilk karşılaşmaları 3, 4 veya 5 Mart'ta, rövanş maçları ise 21, 22 veya 23 Nisan'da yapılırken, Ziraat Türkiye Kupası'nın final maçı 21 Mayıs 2020 tarihinde oynanacak.

Eşleşmeler
Çeyrek final:
Trabzonspor - Büyükşehir Belediye Erzurumspor
GMG Kırklarelispor - Fenerbahçe
Antalyaspor - Demir Grup Sivasspor
Aytemiz Alanyaspor - Galatasaray
Yarı final: 
Trabzonspor - Büyükşehir Belediye Erzurumspor / GMG Kırklarelispor - Fenerbahçe
Antalyaspor - Demir Grup Sivasspor / Aytemiz Alanyaspor - Galatasaray