TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

7 Aralık 2019 Cumartesi

TOFAŞ, lider Pınar Karşıyaka'yı durdurdu

ING Basketbol Süper Ligi 11. hafta maçında TOFAŞ, sahasında lider Pınar Karşıyaka'yı 94-88 yendi. Bu sonuçla TOFAŞ 8. galibiyetini, Pınar Karşıyaka ise 2. yenilgisini aldı.

Karşılaşmaya sert savunmayla başlayıp rakibine kolay hücum şansı tanımayan Pınar Karşıyaka, kazandığı topları Taylor ve Morgan ile sayıya çevirince 4. dakikayı 10-2 önde geçti.
Rakibinin hızlı başlangıcını çizginin dışından White ve Muhaymin Mustafa ile bertaraf eden TOFAŞ, 7. dakikada skoru eşitledi: 15-15. Williams'ın devreye girmesiyle skor üretmeye devam eden Bursa ekibi, bitime 1 dakika kala skoru 22-19 lehine çevirdi. Kalan dakikalarda iki takım karşılıklı basketler bulunca çeyrek 24-24 eşitlikle sonuçlandı.
İkinci periyota iki takım da pota altını daha aktif kullanarak başladı. Boyalı alanda Muhsin Yaşar'dan sayı bulan TOFAŞ'a, Pınar Karşıyaka Semih Erden ile cevap vermeye çalışsa da daha çok skor bulan ev sahibi ekip 15. dakikada farkı 5'e (35-30) çıkardı.
Başantrenör Ufuk Sarıca'nın bu dakikada aldığı molayla oyuna farklı bir yapıyla dönen yeşil-kırmızılı ekip, Morgan ve Kennedy ile sayılar bularak tabeladaki durumu 36-35 kendine lehine çevirdi. Takımların birbirine üstünlük kurma mücadelesine sahne olan kalan dakikalarda TOFAŞ, Barış Ermiş ile Lojeski'yi daha iyi kullanınca çeyreği 46-44 önde bitirerek soyunma odasına gitti.
Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan Pınar Karşıyaka, M'Baye ve Morgan ile isabetli atışlar bularak 22. dakikayı 51-48 üstün geçti.
Metecan Birsen ve Triche'nin de devreye girmesiyle 25. dakikada farkı 6'ya (54-60) çıkaran Pınar Karşıyaka'ya karşı Muhsin Yaşar, Mejia ve Barış Ermiş ile karşılık veren TOFAŞ, 29. dakikada tekrar üstünlüğü ele geçirdi: 67-64. Son dakikayı iyi değerlendirerek Semih Erden ve Kennedy ile ekstra atışlar bulan İzmir temsilcisi, final periyotuna 71-69 önde girdi.
Son periyot büyük çekişmeye sahne oldu. Karşılıklı basketlerle devam eden periyotun 35. dakikası 78-78 eşitlikle geçildi.
Triche'nin ön plana çıktığı 37. dakikayı Pınar Karşıyaka 82-80 önde geçti. Özellikle seyirci desteğini arkasına alarak ivme kazanan TOFAŞ, Williams ile skor üretti ve 38. dakika geçilirken skoru 86-82'ye getirdi.
Metecan Birsen'in bireysel performansıyla oyuna tutunan Pınar Karşıyaka 43 saniye kala skoru 87-87 eşitledi. Williams ve Mejia'nın büyük efor sarf ettiği kalan saniyeleri daha etkili kullanan TOFAŞ, maçtan 94-88 galip ayrıldı.

Salon: TOFAŞ
Hakemler: Kerem Baki, Alper Özgök, Ayşenur Yazıcıoğlu
TOFAŞ: Muhaymin Mustafa 7, Berk İbrahim Uğurlu 2, White 11, Mejia 8, Williams 21, Berkan Durmaz, Barış Ermiş 14, Phillip 2, Lojeski 11, Muhsin Yaşar 18
Pınar Karşıyaka: Metecan Birsen 13, Morgan 20, Triche 12, Taylor 15, M'Baye 13, Yunus Emre Sonsırma 3, Semih Erden 8, Onuralp Bitim, Kennedy 4, Nusret Yıldırım
1. Periyot: 24-24
Devre: 46-44
3. Periyot: 69-71
5 faulle çıkanlar: 38.05 Morgan, 39.07 Semih Erden (Pınar Karşıyaka)

Muslera devleşti, Galatasaray 3 puanı kaptı

Galatasaray, Süper Lig'in 14. haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 mağlup etti. İki haftalık aradan sonra 3 puan sevinci yaşayan sarı-kırmızılı ekipte, kaleci Fernando Muslera, kurtarışlarıyla maça damga vurdu.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşmada Adem Büyük'ün 5. dakikada attığı gol, VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.
Ev sahibi Galatasaray, 19. dakikada penaltı kazandı. Penaltı için topun başına geçen Younes Belhanda, 20. dakikada sarı-kırmızılı ekibi 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.
Muslera'dan Alanya'ya geçit yok
İkinci yarıda birçok gol pozisyonu bulan konuk Aytemiz Alanyaspor, Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera'yı geçemedi. Aytemiz Alanyaspor'un 5 net pozisyonunda kurtarışla gole izin vermeyen tecrübeli kaleci, galibiyette önemli rol oynadı.
Bu arada sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı nedeniyle uzun süredir yeşil sahalardan uzak kalan Kolombiyalı yıldız Radamel Falcao, 78. dakikada Adem Büyük'ün yerine oyuna dahil oldu.
Bu sonuçla iki haftalık aradan sonra galip gelen Galatasaray, puanını 23'e çıkardı. Aytemiz Alanyaspor ise 22 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
5. dakikada Galatasaray'ın bulduğu gol Video Yardımcı Hakem (VAR) ile iptal edildi. Alanyaspor yarı alanının ortalarında sağ kanatta kazanılan faulü Ömer Bayram kullandı. Ömer'in ceza sahasına gönderdiği topu penaltı noktası civarında Adem Büyük kafayla ağlara gönderdi. Hakem Halil Umut Meler gol kararı verse de yapılan VAR incelemesinin ardından Adem'in ofsaytta olduğu gerekçesiyle ağlara giden top gol olarak sayılmadı.
GOL - 19. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Seri'nin savunma arkasına gönderdiği pasla ceza sahası içi sağ çaprazda buluşan Mariano, topu bekletmeden içeri çevirmek istedi. Meşin yuvarlak Nsakala'nın koluna gelince hakem Halil Umut Meler penaltı kararı verdi. 20. dakikada penaltıyı kullanan Belhanda, topu ve kaleci Marafona'yı ayrı köşelere gönderdi: 1-0
40. dakikada ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Ömer Bayram bekletmeden meşin yuvarlağı içeri çevirdi. Altıpas gerisindeki Lemina'nın çıkardığı şutta kaleci Marafona sağına gelen meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.
41. dakikada soldan kullanılan kornerde Aytemiz Alanyaspor savunmasının uzaklaştırmak istediği top ceza sahası dışı sağ çaprazdaki Belhanda'da kaldı. Faslı futbolcunun şutunda Marafona bu kez yakın direk dibinde uzanarak meşin yuvarlağı kornere yolladı.
45+1. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Bammou, uygun durumda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Faslı futbolcu, şutunu çekmekte ağır davranınca zamanında kademeye gelen Marcao, araya girerek topu kornere attı.
45+2. dakikada Fernandes'in pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topu alan Efecan Karaca'nın vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
Galatasaray-Aytemiz Alanyaspor maçının ilk yarısı sarı-kırmızılı ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
64. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazda topu alan Bakasetas'ın sol ayağıyla uzak köşeye gönderdiği topa kaleci Muslera uzanarak şık bir kurtarış yaptı. Sola açılan meşin yuvarlak Fernandes'in önünde kaldı. Bu oyuncu, uygun durumda yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı yandan auta attı.
71. dakikada Welinton'un sağdan ortasında altıpas önünde Caulker'in vurduğu top yerden sekerek kaleci Muslera'nın soluna gitti. Uruguaylı file bekçisi meşin yuvarlağı güçlükle kornere gönderdi.
72. dakikada Salih Uçan'ın sağdan kullandığı kornerde arka direkte uygun durumda topu önünde bulan Welinton'un vuruşunda savunma çizgi üzerinde yaptığı müdahaleyle topu kornere attı. Aynı dakika içinde Salih'in sağdan kullandığı kornerde altıpas üzerinde iyi yükselen Caulker'in kafayla vurduğu topu yine Muslera güçlükle kornere tokatladı.
81. dakikada Nsakala'nın soldan ortasında ön direkteki Bakasetas'tan seken top arka direkteki Bammou'nun önünde kaldı. Faslı futbolcunun şutunda zamanında çıkarak açıyı kapatan Muslera'ya çarpan top kornere gitti.
Müsabaka, 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sonuçlandı.

Stat: Türk Telekom
Hakemler: Halil Umut Meler, İbrahim Çağlar Uyarcan, Cevdet Kömürcüoğlu
Galatasaray: Muslera, Mariano, Donk, Marcao, Nagatomo, Nzonzi, Lemina, Seri (Dk. 83 Taylan Antalyalı), Belhanda, Ömer Bayram (Dk. 74 Jimmy Durmaz), Adem Büyük (Dk. 78 Falcao)
Aytemiz Alanyaspor: Marafona, Baiano, Welinton, Caulker, Nsakala, Ceyhun Gülselam (Dk. 62 Salih Uçan), Siopis (Dk. 88 Musa Çağıran), Efecan Karaca, Bakasetas, Fernandes (Dk. 73 Onur Bulut), Bammou
Gol: Dk. 20 Belhanda (Penaltıdan) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 22 Siopis, Dk. 51 Welinton, Dk. 79 Onur Bulut, Dk. 89 Efecan Karaca (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 32 Seri, Dk. 89 Jimmy Durmaz (Galatasaray)

Darüşşafaka Tekfen, Beşiktaş Sompo Sigorta'ya fark attı

ING Basketbol Süper Ligi 11. hafta maçında Darüşşafaka Tekfen, sahasında Beşiktaş Sompo Sigorta'yı 19 sayı farkla 78-59 yendi. Bu sonuçla Darüşşafaka Tekfen, ligde 6. galibiyetini alırken Beşiktaş Sompo Sigorta ise 7. mağlubiyetini yaşadı. 

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin ilk 5 dakikasını Darüşşakafa Tekfen 11-8 önde geçti. Kalan bölümde dış atışlarla etkili olan Beşiktaş Sompo Sigorta'ya pota altından kaydettiği sayılarla karşılık veren ev sahibi takım, ilk çeyreği 19-17 üstün kapattı.
İkinci periyoda Darüşşafaka Tekfen etkili başladı. Yeşil-siyahlı takımın etkili savunması karşısında zorlanan Beşiktaş Sompo Sigorta, skor üretmekte sıkıntı yaşadı. Darüşşafaka Tekfen, Jarrod Jones'un basketleriyle 19. dakikada 15 sayılık fark elde etti: 36-21.
Beşiktaş Sompo Sigorta, periyodun son 1 dakika 13 saniyesinde 7 sayı bulsa da Darüşşafaka Tekfen soyunma odasına 36-28 önde gitti.
Mücadelenin ilk yarısının son bölümündeki iyi oyununu 3. periyodun başına da taşıyan Beşiktaş Sompo Sigorta, McKissic'in basketiyle 24. dakikada farkı 3 sayıya indirdi: 38-35.
Darüşşafaka Tekfen, 3 sayı çizgisinin gerisinden ve hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla 28. dakikada farkı tekrar çift hanelere taşıdı: 48-37. Ev sahibi takım, son çeyreğe 18 sayılık avantajla girdi: 57-39.
Dördüncü periyotta rahat bir oyun sergileyen ve skor avantajını koruyan Darüşşafaka Tekfen, sahadan 78-59 galip ayrıldı.

Salon: Darüşşafaka Ayhan Şahenk
Hakemler: Erşan Kartal, Yener Yılmaz, Serhat Büker
Darüşşafaka Tekfen: Kartal Özmızrak 6, Jones 14, Doğuş Özdemiroğlu 8, Colson 16, Hamilton 4, Mahir Ağva 2, Doruk Dora 5, Berk Demir 2, Erkan Veyseloğlu 2, Sinan Güler 15, Efe Sarıca, Troy Selim Şav 4
Beşiktaş Sompo Sigorta: Theodore 9, Gotcher 14, Burak Can Yıldızlı 4, McKissic 6, Samet Geyik 6, Sabahattin Can Göndür, İsmet Akpınar 12, Oğuz Savaş, Durisic 8
1. Periyot: 19-17
Devre: 36-28
3. Periyot: 57-39
Beş faulle çıkan: 39.30 Theodore (Beşiktaş Sompo Sigorta)
Kaynak: AA

Göztepe başkentte zorlanmadı

Süper Lig'in 14. hafta mücadelesinde Göztepe, deplasmanda MKE Ankaragücü'nü 3-1 mağlup etti. 

Süper Lig'in 14. haftasında Göztepe, MKE Ankaragücü'ne konuk oldu. Karşılaşmayı 3-1 kazanan Göztepe'de Serdar Gürler, attığı 2 golle takımının galibiyetine doğrudan etki etti.
Göztepe, İlhan Palut ile çıktığı 4. maçında da kaybetmedi. Yeni Malatya ile 1-1, Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan sarı-kırmızılılar, Alanyaspor'u 1-0 mağlup etmişti. Palut'un öğrencileri son olarak MKE Ankaragücü deplasmanından 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.
Karşılaşmaya hızlı başlayan konuk ekip Göztepe, Halil Akbunar'ın 1. dakikada attığı golle 1-0 öe geçti. Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran MKE Ankaragücü, 31. dakikada İlhan Parlak'ın golüyle skora denge getirdi: 1-1.
Mücadelenin ilk yarısı, atılan karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.
Maça golle başlayan Göztepe, ikinci yarının başında da yine golü buldu. Sarı-kırmızılılar, 47. dakikada Serdar Gürler'in golüyle deplasmanda 2-1 öne geçti.
Karşılaşmanın 58. dakikasında bir kez daha sahneye çıkan Serdar Gürler, takımını 3-1'lik üstünlüğe taşıdı.
Mücadelede başka gol olmayınca Göztepe, MKE Ankaragücü deplasmanından 3-1 galip ayrıldı.
Bu sonuçla Göztepe puanını 20'ye yükseltirken, galibiyet hasreti 8 maça çıkan MKE Ankaragücü ise 9 puanda kaldı. 

MAÇTAN DAKİKALAR
Süper Lig'in 14. haftasında Göztepe, deplasmanda MKE Ankaragücü'nü 3-1 yendi.
Göztepe, henüz ilk dakika dolmadan golü buldu. Serdar Gürler'in pasında soldan ceza sahasına giren Napoleoni, topu içeriye çevirdi. Halil Akbunar'ın şutunda top kaleci Korcan Çelikay'dan döndü. Topu yeniden önünde bulan Halil'in ikinci vuruşunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1
5. dakikada Canteros'un pasında savunmanın arkasına sarkan İlhan Parlak'ın ceza sahası sol çaprazından yaptığı vuruşta top yandan dışarı çıktı.
15. dakikada MKE Ankaragücü, İlhan Parlak ile bir kez daha gole yaklaştı. Kitsiou'nun sağ kanattan içeriye çevirdiği topla uzak köşede buluşan İlhan Parlak'ın gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.
31. dakikada ev sahibi ekip beraberlik golünü buldu. Köşe vuruşunu paslaşarak kullanan MKE Ankaragücü'nde Canteros'un sağ çaprazdan sert şutunda top savunmaya çarptı. Pozisyonun devamında ceza yayından Sedat Ağçay şansını denerken, seken topu ceza sahasında önünde bulan İlhan Parlak'ın gelişine şutunda top ağlara gitti: 1-1
Mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.
47. dakikada Göztepe yeniden öne geçti. Gassama'nın sağ kanattan ortasında Serdar Gürler, ceza sahasında topu kafayla ağlara gönderdi: 1-2
58. dakikada konuk ekip farkı ikiye çıkardı. Serdar Gürler'in ceza sahası dışından sol çaprazdan yaptığı vuruşta top uzak köşeden filelerle buluştu: 1-3
81. dakikada ani gelişen Göztepe atağında Mossoro'nun pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Jerome'un şutunda, kaleci gole izin vermedi.
Karşılaşma, Göztepe'nin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Eryaman
Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar
MKE Ankaragücü: Korcan Çelikay, Kitsiou, Kulusic, Pazdan, Pinto, Moke (Dk. 63 Cebrail Karayel), Sedat Ağçay (Dk. 77 Alper Önal), Aydın Karabulut (Dk. 69 Hasan Kaya), Canteros, İlhan Parlak, Orgill
Göztepe: Beto (Dk. 46 Mehmet Göktuğ Bakırbaş), Gassama, Alpaslan Öztürk, Titi, Berkan Emir, Castro, Soner Aydoğdu, Halil Akbunar (Dk. 46 Mossoro), Napoleoni, Serdar Gürler (Dk. 85 Deniz Kadah), Jerome
Goller: Dk. 1 Halil Akbunar, Dk. 47 ve 58 Serdar Gürler (Göztepe), Dk. 31 İlhan Parlak (MKE Ankaragücü)
Sarı kartlar: Dk. 38 Alpaslan Öztürk, Dk. 51 Jerome, Dk. 90 Soner Aydoğdu (Göztepe), Dk. 76 Hasan Kaya, Dk. 90+2 Alper Önal (MKE Ankaragücü)

AXA Sigorta Kupa Voley Kadınlar Kategorisi 1. Etap Karşılaşmaları Başladı

2019-2020 Voleybol Sezonu AXA Sigorta Kupa Voley kadınlar kategorisi 1. etap karşılaşmaları, bugün (7 Aralık Cumartesi) oynanan karşılaşmalarla başladı.

Günün sonuçları şu şekilde:
MAÇ & SONUÇSETLERİSTATİSTİKLER
Karayolları 3-0 Atlasglobal Yeşilyurt25-23, 25-23, 25-19Tıklayınız
Beşiktaş 0-3 Türk Hava Yolları15-25, 18-25, 22-25Tıklayınız
PTT 3-1 Aydın B.Şehir Bld.19-25, 25-17, 25-18, 25-19Tıklayınız
Beylikdüzü Vol. İht. 0-3 Nilüfer Bld.11-25, 11-25, 20-25Tıklayınız
AXA Sigorta Kupa Voley kadınlar kategorisi  1.Etap ikinci karşılaşmalarının programı şu şekilde:

TARİHSAATMAÇYAYINSALON
11 Aralık 2019, Çarşamba14.00Türk Hava Yolları – Beşiktaş
TVF Burhan Felek
11 Aralık 2019, Çarşamba18.00Nilüfer Bld. – Beylikdüzü Vol. İht.TRT SPOR 2TVF Cengiz Göllü
12 Aralık 2019, Perşembe16.00Atlasglobal Yeşilyurt – KarayollarıTRT SPOR 2TVF Burhan Felek
12 Aralık 2019, Perşembe19.00Aydın B.Şehir Bld. – PTTTRT SPOR 2Mimar Sinan


NOT 1: 1. etap maçları, biri evinde biri deplasmanda olmak üzere iki maç üzerinden oynanır. Eşleşmedeki ilk karşılaşma, 1. devre sonunda oluşan puan sıralamasında rakibinin alt sırasında yer alan takımın sahasında oynanır. İki maç sonunda puan üstünlüğü olan takım final etabında mücadele etmeye hak kazanır. İkinci maçın ardından puan eşitliği söz konusu olursa, ikinci maçın oynandığı salonda, karşılaşmanın bitiminde 15 sayı üzerinden, “Altın Set” oynanır. Altın seti kazanan ekip, finallerdeki yerini alır.
NOT 2: 2019-2020 Voleybol Sezonu Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde 1. devre karşılaşmalarının sona ermesinin ardından, sıralamada ilk dört sırada yer alan Eczacıbaşı VitrA, VakıfBank, Fenerbahçe Opet ve Galatasaray HDI Sigorta takımları, 2019 – 2020 Voleybol Sezonu AXA Sigorta Kupa Voley kadınlar kategorisi karşılaşmalarına statü gereği direkt olarak final etabından katılacaklar.
AXA Sigorta Kupa Voley kadınlar kategorisi 1. etap eşleşmeleri ve statüye ulaşmak için tıklayınız.

Eczacıbaşı VitrA, Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Finalde

Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda İtalya ekibi Igor Gorgonzola Novara’yı 3-2 yenerek finale yükseldi.

2019 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’ndaki temsilcilerimizden Eczacıbaşı VitrA, yarı finalde İtalyan ekibi Igor Gorgonzola Novara’yı 3-2 mağlup ederek finale yükseldi.
Eczacıbaşı VitrA’da; Tijana Boskovic 31 sayıyla yarı finale damgasını vururken, sonradan oyuna girerek müthiş bir katkı sağlayan Beyza Arıcı, FIVB tarafından “Maçın En Değerli Oyuncusu” seçildi.
2015 ve 2016’nın ardından toplamda 3. kez Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda adını finale yazdıran Eczacıbaşı VitrA, finalde yarın (8 Aralık Pazar) TSİ 15.00’te İtalya’nın Imoco Conegliano takımı ile şampiyonluk mücadelesi verecek. Mücadele, S Sport ve S Sport Plus ekranlarından naklen yayınlanacak.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Igor Gorgonzola Novara – Eczacıbaşı VitrA: 2-3
Salon: Olimpiyat Spor Merkezi
Hakemler: Ziling Wang (Çin), Joo-Hee Kang (Güney Kore)
Igor Gorgonzola Novara: Brakocevic, Chirichella, Vasileva, Courtney, Hancock, Arrighetti, Sansonna (L) (Mlakar, Napodano, Di Iulio)
Eczacıbaşı VitrA: Boskovic, Kim, Natalia, Gibbemeyer, Yasemin, Lloyd, Simge (L) (Beyza, Hande, Gamze, Saliha)
Setler: 21-25, 25-23, 11-25, 25-23, 13-15
Süre: 139 dakika (28, 30, 25, 35, 21)

Galatasaray Doğa Sigorta evinde güldü

ING Basketbol Ligi'nin 11. hafta maçında Galatasaray Doğa Sigorta, sahasında Teksüt Bandırma'ya 21 sayı fark atarak 91-70 mağlup etti.  

Bu sonuçla Galatasaray Doğa Sigorta ligdeki 7. galibiyetini elde ederken, konuk ekip 3. mağlubiyetini yaşadı.
Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin ilk 5 dakikası 11-11 eşitlikle geçildi. Kalan bölümde iki takım da birbirine üstünlük sağlayamazken Galatasaray Doğa Sigorta, Ege Arar'ın basketiyle çeyreği 21-19 önde tamamladı.
Müsabakanın ikinci periyoduna iyi başlayan sarı-kırmızılılar, Poythress, Harrison ve Ege Arar'ın basketleriyle 9-0'lık seri yakaladı, 13. dakikada farkı çift hanelere yükseltti: 30-19. Boyalı alanda Ege Arar'ın etkili performansıyla 15. dakikada farkı 17 sayıya (38-21) çıkaran Galatasaray Doğa Sigorta, son bölümde Prewitt'in üçlüklerine engel olamasa da soyunma odasına 45-36 üstün gitti.
İkinci yarıya Webster, Harrison ve Ege Arar'ın basketleriyle başlayan Galatasaray Doğa Sigorta, 23. dakikada skoru 52-38'e getirdi. Savunma sertliğini artıran ve boyalı alanda Poythress ile etkili olan sarı-kırmızılılar, final periyoduna 72-50 önde girdi.
Son periyotta rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Galatasaray Doğa Sigorta, parkeden 91-70 galip ayrıldı.

Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Özlem Yalman, Kaan Büyükçil, Musa Kazım Çetin
Galatasaray Doğa Sigorta: Webster 8, Göksenin Köksal 3, Yiğit Arslan 12, Whittington 9, Auguste 11, Can Korkmaz 7, Harrison 14, Caner Erdeniz 2, Ege Arar 8, Poythress 17, Emir Gökalp, Ayberk Olmaz
Teksüt Bandırma: Smith 5, Şehmus Hazer 4, Kalinoski 8, Hummer 9, Terry 11, Rıdvan Öncel 6, Alperen Şengün, Furkan Haltalı 2, Prewitt 15, Erkan Yılmaz 5, Atakan Erdek 4, Emir Kabaca 1
1. Periyot: 21-19
Devre: 45-36
3. Periyot: 72-50

Demir Grup Sivasspor üst üste altıncı kez kazandı

Demir Grup Sivasspor, Süper Lig'in 14. haftasında deplasmanda BtcTurk Yeni Malatyaspor’u 3-1 yenerek liderliğini sürdürdü.

Süper Lig’in 14. haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor sahasında DG Sivasspor ile karşılaştı. Mücadeleyi 3-1 kazanan Demir Grup Sivasspor liderliğini sürdürdü.
Kırmızı beyazlılar bu galibiyetle üst üste altıncı galibiyetini alarak tarihinin en uzun yenilmezlik serisini yaptı. Lider puanını 30'a yükseltti.
BtcTurk Yeni Malatyaspor, bu sonucun ardından ligde son 5 maçından galibiyet çıkartamadı ve 20 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
GOL: 26. dakikada konuk ekip öne geçti. Goiano'nun sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde iyi yükselen Hakan Arslan'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.
29. dakikada Acquah'ın sağ kanattan ceza sahasına ortasında, savunmanın müdahale ettiği top Guilherme'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üstünden auta çıktı.
GOL: 30. dakikada konuk ekip farkı ikiye çıkardı. Kone'nin ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Mert Hakan Yandaş'ın şutunda, top kaleci Farnolle'nin sağından filelere gitti: 0-2
GOL: 37. dakikada ev sahibi ekip farkı bire indirdi. Sol kanattan gelişen BtcTurk Yeni Malatyaspor atağında Bifouma, pasını ceza sahası içerisindeki Sakıb Aytaç'a gönderdi. Bu oyuncunun bekletmeden ortasında, arka direkte Guilherme topu ağlarla buluşturdu: 1-2.
44. dakikada Donald'ın ara pasıyla Demir Grup Sivasspor defansının arkasına sarkan Jahovic'in sol çaprazda kaleciyle karşıya karşıya pozisyonda vuruşunda, meşin yuvarlak üsten auta çıktı.
Müsabakanın ilk yarısı, Demir Grup Sivasspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.
GOL: 54. dakikada orta alandan atılan ara pasıyla topla buluşan Arouna Kone ceza sahası içine topla girdi ve kaleye şutunu gönderdi. Ön direkten sekip oyuna dönen topu takip eden Emre Kılınç topu kontrol etti ve kaleye şutunu gönderip topu ağlarla buluşturdu. 1-3
79. dakikada girdiği mücadele sonrası sakatlanan Eren Tozlu teknik ekibe oyuna devam edemeyeceğini belirterek oyundan çıktı. Yeni Malatyaspor bu dakikadan itibaren sahada 10 kişi kaldı.
90+1. dakikada Donald'ın pasıyla topla buluşan Fofana'nın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
90+3. dakikada Traore'nin pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Erdoğan Yeşilyurt'un şutunda, meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere gitti.
Karşılaşma Demir Grup Sivasspor'un 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.
 
Stat: Yeni Malatya
Hakemler: Ümit Öztürk, Osman Gökhan Bilir, Kamil Çetin
BtcTurk Yeni Malatyaspor: Farnolle, Chebake, Robin Yalçın, Mustafa Akbaş, Sakıb Aytaç, Donald, Acquah (Dk. 74 Ahmed Ildız), Gökhan Töre (Dk. 68 Eren Tozlu), Guilherme, Bifouma (Dk. 58 Moryke Fofana), Jahovic
Demir Grup Sivasspor: Samassa, Goiano, Appindangoye, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, Fatih Aksoy, Hakan Arslan, Emre Kılınç (Dk. 90 Ziya Erdal), Mert Hakan Yandaş (Dk. 85 Abdou Razack Traore), Fernando (Dk 60 Erdoğan Yeşilyurt), Kone
Goller: Dk. 26. Hakan Arslan, Dk. 30. Mert Hakan Yandaş, Dk. 54 Emre Kılıç (Demir Grup Sivasspor), Dk. 37 Guilherme (BtcTurk Yeni Malatyaspor)
Sarı kart: Dk. 45+1 Fernando, Dk. 50 Hakan Arslan, Dk. 51 Fatih Aksoy, Dk. 78 Erdoğan Yeşilyurt (Demir Grup Sivasspor), Dk. 62 Issam Chebake, Dk. 87 Guilherme (BtcTurk Yeni Malatyaspor)

VakıfBank, Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Bronz Madalya Maçına Çıkacak

Temsilcimiz VakıfBank, FIVB Kadınlar Voleybol Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın yarı finalinde İtalya ekibi Imoco Volley'e 3-2 yenildi. VakıfBank, üçüncülük maçında bir diğer İtalya ekibi Igor Gorgonzola ile karşılaşacak.

2019 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’ndaki temsilcilerimizden VakıfBank, yarı finalde İtalyan ekibi Imoco Volley Conegliano’ya 3-2 mağlup oldu ve final şansını yitirdi.
VakıfBank;  Eczacıbaşı VitrA – Igor Gorgonzola Novara eşleşmesinin kaybedeni ile 8 Aralık Pazar günü TSİ 12.00’de üçüncülük maçına çıkacak. Mücadele, S Sport ve S Sport Plus ekranlarından naklen yayınlanacak.
Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Imoco Conegliano – VakıfBank: 3-2
Salon: Olimpiyat Spor Merkezi
Hakemler: Rogerio Espicalsky (Brezilya), Maamer El Keboub (Cezayir)
Imoco Conegliano: De Kruijf, Wolosz, Sylla, Folie, Egonu, Hill, De Gennaro (L) (Fersino, Sorokaite, Geerties, Ogbogu)
VakıfBank: Ognjenovic, Rasic, Zehra, Haak, Ebrar,, Gabi, Gizem (L) (Gözde, Meliha, Cansu)
Setler: 25-23, 20-25, 25-23, 21-25, 23-21
Süre: 144 dakika (27, 29, 31, 30, 27)

THY Euroleague'de 12. Haftanın MVP’si Kostas Sloukas

Fenerbahçe Beko forması giyen Yunan basketbolcu Kostas Sloukas, THY Avrupa Ligi'nde 12. hafta maçlarının en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Kostas Sloukas, Fenerbahçe Beko'nun Almanya temsilcisi ALBA Berlin'i uzatmada 107-102 yendiği mücadelede 39 verimlilik puanıyla oynayarak 12. haftanın MVP unvanını elde etti.
Karşılaşmada 23 sayı, 10 asistle "double-double" yapan Yunan oyun kurucu, ayrıca 3 ribaunt, 1 top çalmayla oynadı.
Kostas Sloukas'ı 37 verimlilik puanıyla Anadolu Efes'ten Shane Larkin ve 33 verimlilik puanıyla Panathinaikos'tan Tyrese Rice izledi.



Milwaukee Bucks'tan üst üste 14. galibiyet (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) milli oyuncu Ersan İlyasova'nın forma giydiği Milwaukee Bucks, sahasında Los Angeles Clippers'ı 119-91 yenerek peş peşe 14. galibiyetini aldı.

NBA'e 10 maçla devam edildi. Doğu Konferansı lideri Bucks, yıldızı Giannis Antetokounmpo'nun 27 sayı, 11 ribauntla oynadığı maçta Clippers'ı 28 sayı farkla 119-91 mağlup ederek galibiyet serisini sürdürdü.
Sezonun 20. galibiyetini alan Bucks'ta Khris Middleton 17 sayı, 6 ribaunt, 5 asist, 9 dakika 53 saniye süre alan Ersan İlyasova da 13 sayı, 4 ribaunt, 1 asistle oynadı.
Clippers'ta Kawhi Leonard'ın 17, Ivica Zubac'ın 14 ve Paul George'un 13 sayısı sezonun 7. mağlubiyetini engelleyemedi.

Cedi Osman'ın 14 sayısı Cavaliers'a yetmedi
Milli basketbolcu Cedi Osman'ın 14 sayı, 5 ribaunt, 4 asist, 4 top çalma, 1 blokla oynadığı maçta Cleveland Cavaliers, sahasında Orlando Magic'e 93-87 yenildi.
Art arda 5. olmak üzere 16. yenilgisini yaşayan Cavaliers'ta Collin Sexton 19, Kevin Porter Jr 12 sayı üretti.
Terrence Ross 21, Evan Fournier 18, Aaron Gordon 14 sayıyla oynayarak Magic'in üst üste 4, bu sezon 11. galibiyetini almasına katkıda bulundu.

NBA'e 5 maçla devam edilecek.
Sonuçlar
Detroit Pistons-Indiana Pacers: 108-101
Cleveland Cavaliers-Orlando Magic: 87-93
Charlotte Hornets-Brooklyn Nets: 104-111
Chicago Bulls-Golden State Warriors: 98-100
Miami Heat-Washington Wizards: 112-103
Boston Celtics-Denver Nuggets: 108-95
Oklahoma City Thunder-Minnesota Timberwolves: 139-127 (Uzatmada)
Milwaukee Bucks-Los Angeles Clippers: 119-91
San Antonio Spurs-Sacramento Kings: 105-104
Portland Trail Blazers-Los Angeles Lakers: 113-136

THY Euroleague 2019-2020 Sezonu 12. Hafta Maç Özetleri

CSKA Moskova - Zalgiris Kaunas 85-82


Maccabi FOX Tel Aviv - Bayern Münih 77-55


AX Armani Exchange Milano - Kızılyıldız mts 67-77


Real Madrid - Valencia Basket 111-99


Khimki Moskova - Barcelona 94-102


Zenit St. Petersburg - Asvel Villeurbanne 75-70


Fenerbahçe Beko - ALBA Berlin 107-102


Panathinaikos OPAP - Olympiakos 99-93


KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz - Anadolu Efes 77-102

THY Euroleague 12. hafta maç sonuçları ve puan durumu

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Euroleague'de 2019-2020 sezonunda 12. hafta maçları tamamlandı ve haftayı Anadolu Efes lider tamamladı.

Geçen hafta liderliğe yükselen Anadolu Efes, İspanya'nın Baskonia ekibini deplasmanda 102-77 yenerek 10. galibiyetine ulaştı ve zirvedeki yerini korudu. Lacivert-beyazlı ekip, ayrıca üst üste 6. galibiyetine imza attı.
Sezona kötü bir başlangıç yapan Fenerbahçe Beko ise son haftalardaki çıkışını Almanya temsilcisi Alba Berlin karşısında da sürdürdü. Sarı-lacivertli ekip, rakibi karşısında zorlansa da uzatmaya giden maçı 107-102 kazanmayı bildi. Fenerbahçe Beko, üst üste 3. ve toplamda 5. galibiyetine ulaşarak 12. sıraya yükseldi.  

12. hafta oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle: 

05 Aralık 2019 Perşembe
20:00 CSKA Moskova - Zalgiris Kaunas 85-82
22:05 Maccabi FOX Tel Aviv - Bayern Münih 77-55
22:45 AX Armani Exchange Milano - Kızılyıldız mts 67-77
23:00 Real Madrid - Valencia Basket 111-99
06 Aralık 2019 Cuma
20:00 Khimki Moskova - Barcelona 94-102
20:00 Zenit St. Petersburg - Asvel Villeurbanne 75-70
20:45 Fenerbahçe Beko - ALBA Berlin 107-102
22:30 Panathinaikos OPAP - Olympiakos 99-93
23:00 KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz - Anadolu Efes 77-102
Puan Durumu
S Takım O G M AS+ YS- AV+/- P
1 Anadolu Efes 12 10 2 1037 940 97 22
2 Barcelona 12 9 3 1013 934 79 21
3 Real Madrid 12 9 3 1030 953 77 21
4 Maccabi FOX Tel Aviv 12 8 4 1033 893 140 20
5 CSKA Moskova 12 8 4 1008 908 100 20
6 Panathinaikos OPAP 12 8 4 1072 999 73 20
7 AX Armani Exchange Milano 12 7 5 944 957 -13 19
8 Khimki Moskova 12 6 6 1026 1044 -18 18
9 Olympiakos  12 5 7 950 967 -17 17
10 KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz 12 5 7 916 942 -26 17
11 Kızılyıldız mts 12 5 7 870 904 -34 17
12 Fenerbahçe Beko 12 5 7 932 971 -39 17
13 ASVEL Villeurbanne 12 5 7 847 943 -96 17
14 Valencia Basket 12 4 8 950 1007 -57 16
15 Alba Berlin 12 4 8 1017 1079 -62 16
16 Bayern Münih 12 4 8 907 994 -87 16
17 Zalgiris Kaunas 12 3 9 892 919 -27 15
18 Zenit St. Petersburg 12 3 9 893 983 -90 15
13. Haftanın Programı
12 Aralık 2019 Perşembe
20:00 Khimki Moskova - ALBA Berlin
20:45 Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes
21:00Kızılyıldız mts - KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz
22:05 Maccabi FOX Tel Aviv - CSKA Moskova
23:00 Real Madrid - Olympiakos
13 Aralık 2019 Cuma
21:00 Zalgiris Kaunas - Valencia Basket
22:30 Bayern Münih - Zenit St. Petersburg
22:45 Asvel Villeurbanne - AX Armani Exchange Milano
23:00 Barcelona - Panathinaikos OPAP

Anadolu Efes zirveyi bırakmadı (Özet)

Temsilcimiz Anadolu Efes, THY Euroleague'in 12. haftasında deplasmanda İspanya'nın KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz takımını 102-77 yenerek, liderliğini korudu.

Karşılaşmanın başından itibaren rakibine üstünlük kuran Anadolu Efes, bu sezon 3. kez 100'ün üzerinde sayı attı.
Sahadan 25 sayı farkla ayrılan Anadolu Efes'te Shane Larkin 24 sayı ile en skorer oyuncu oldu.
Ayrıca Anadolu Efes'te 16 dakika 50 saniye oyunda kalan Türk basketbolcu Sertaç Şanlı, 9 atışta yüzde yüz isabet oranıyla 18 sayı kaydetti.
Bu sonucun ardından baş antrenörlüğünü Ergin Ataman'ın yaptığı Anadolu Efes, liderliğini sürdürdüğü Turkish Airlines Euroleague'de 10. galibiyetini aldı.
İspanyol takımı Baskonia Vitoria ise 7. kez sahadan yenik ayrıldı.

KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz: 77 - Anadolu Efes: 102
Salon: Buesa Arena
Hakemler: Christos Christodoulou (Yunanistan), Anne Panther (Almanya), Michele Rossi (İtalya)
Kirolbet Baskonia Vitoria: Gonzalez, Henry, Fall 4, Stauskas 16, Shengelia 20, Vildoza 5, Diop 8, Shields 16, Eric 8.
Anadolu Efes: Beaubois 12, Singleton 13, Pleiss 6, Micic 13, Simon, Larkin 24, Sertaç Şanlı 18, Anderson 6, Peters 10.
1. Periyot: 16-26
Devre: 35-55
3. Periyot: 53-76

6 Aralık 2019 Cuma

Fenerbahçe Beko uzatmada kazandı (Özet)

THY Euroleague'in 12. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, normal süresi 88-88 eşitlikle biten maçta Almanya'nın ALBA Berlin ekibini uzatma sonunda 107-102 mağlup etti. 

Bu sonucun ardından sarı-lacivertliler 5. galibiyetini elde ederken, konuk ekip 8. kez mağlup oldu.
Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede Melih Mahmutoğlu ve Datome ile üç sayılık basketler bulan Fenerbahçe Beko, 4. dakikada 10-4 üstünlük yakaladı. Williams'ın 5. dakikada üst üste bulduğu iki üç sayılık basketle farkı çift hanelere (18-6) taşıyan sarı-lacivertliler, çeyreği 30-16 önde kapattı.
Müsabakanın ikinci periyoduna iyi başlayan konuk ekip oldu. Siva ve Eriksson ile sayılar bulan misafir takım, 15. dakikada Giffey'in üç sayılık isabetiyle farkı 5 sayıya düşürdü: 32-27. Üstün oyununu sürdüren ALBA Berlin, 18. dakikada Eriksson'un dış atışıyla öne geçti: 34-35. Kalan bölümde üstünlüğü yeniden ele alan sarı-lacivertliler, soyunma odasına 41-40 üstün gitti.
Maçın ikinci yarısına özellikle pota altında etkili başlayan ALBA Berlin, Siva, Sikma ve Giedraitis'in sayılarıyla 23. dakikada 6 sayı farkla (43-49) öne geçti. Melih Mahmutoğlu'nun basketleriyle toparlanan ve seyircisini arkasına alan Fenerbahçe Beko, Sloukas ve Datome'nin sayılarıyla 7-0'lık seri yakalayarak öne geçti: 55-54. Fenerbahçe Beko, son çeyreğe de 65-62 önde girdi.
Karşılaşmanın son periyoduna Fenerbahçe Beko 4 kısayla başladı. Hermannsson önderliğinde üst üste basketler bulan ALBA Berlin, 34. dakikada 4 sayı farkla öne geçti: 71-75. Boyalı alanda Lauvergne'i iyi kullanan sarı-lacivertliler, bitime 2 dakika kala farkı 1 sayıya indirdi: 80-81. Sarı-lacivertliler, Sloukas'ın bitime 54 saniye kala attığı turnikeyle 84-83 öne geçti. Bitime 5 saniye kala Fenerbahçe Beko 3 sayı öndeyken, konuk ekip beraberliği yakaladı. Serbest atış çizgisine gelen Giffey, ilk atışı sayıya çevirirken ikinci atışı kaçırdı. Ribaundu alan Sikma'ın basketiyle bitime 4 saniye kala ALBA Berlin, eşitliği yakaladı: 88-88. Fenerbahçe Beko, son hücumdan Williams ile yararlamadı ve maç uzatmaya gitti.
Uzatma bölümünde De Colo önderliğinde sayılar bulan Fenerbahçe Beko, 44. dakikada Melih Mahmutoğlu'nun üç sayılık basketiyle 99-96 öne geçti. Kalan bölümde pota altında Ahmet Düverioğlu ile üst üste sayılar üreten sarı-lacivertliler, parkeden 107-102 galip ayrıldı.
Maçın en skorer ismi Fenerbahçe Beko formasıyla 23 sayı bulan Sloukas olurken, De Colo 18, Melih Mahmutoğlu 17, Lauvergne 15 ve Williams 14 sayıyla çift hanelere çıktı. Konuk takımda ise Giedraitis 19 sayıyla oynadı.

Fenerbahçe Beko: 107 - ALBA Berlin: 102
Salon: Ülker Spor ve Etkinlik Salonu
Hakemler: Milivoje Jovcic (Sırbistan), Saso Petek (Slovenya), Amit Balak (İsrail)
Fenerbahçe Beko: Sloukas 23, Melih Mahmutoğlu 17, Datome 8, Williams 14, Lauvergne 15, Ahmet Düverioğlu 9, De Colo 18, Kalinic, Westermann, Stimac 3, Ali Muhammed
ALBA Berlin: Hermannsson 12, Giedraitis 19, Eriksson 10, Sikma 18, Nnoko 7, Siva 10, Nikic 2, Ogbe, Giffey 12, Mattisseck 8, Mason 4
1. Periyot: 30-16
Devre: 41-40
3. Periyot: 65-62
Normal süre: 88-88
Beş faulle çıkan: 38.24 Siva, 40.35 Hermannsson (ALBA Berlin), 40.15 Datome (Fenerbahçe Beko)

Fenerbahçe'den farklı açılış

Süper Lig'de 14. haftanın açılış maçında Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni farklı mağlup etti.

Süper Lig'de 14. haftanın açılış maçında Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni konuk etti. Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 5-2 kazandı.
Mücadelenin 9. dakikasında Sio, Gençlerbirliği'ni 1-0 öne geçirdi. Ardından 23'te Vedat Muriqi'nin attığı golle Fenerbahçe eşitliği yakaldı:1-1.
32. dakikada sarı lacivertli oyuncu Luiz Gustavo takımını öne geçirdi: 2-1.
39. dakikada Vedat Muriqi yeniden sahneye çıktı. Kosovalı golcü kendisinin 2, takımının ise maçtaki 3. golünü attı.
74'te Ferdi Kadıoğlu ile Fenerbahçe, rakibine 4-1 üstünlük sağladı. Gençlerbirliği'nde Bogdan Stancu, 78. dakikada attığı golle takımını yeniden umutlandırdı: 4-2. Maçın sonucunu belirleyen gol 87. dakikada Max Kruse'den geldi: 5-2.
Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 25'e yükseltirken Gençlerbirliği 14 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
3. dakikada Emre Belözoğlu'nun savunma arkasına gönderdiği topla kale sahasının önünde buluşan Rodrigues, kaleciyle karşı karşıya kaldı.Gençlerbirliği savunması ofsayt itirazıyla duraklarken, Rodigues'in şutunda topu kaleci Ertaç Özbir iki hamlede kurtardı.
9. dakikada Gençlerbirliği öne geçti. Candeias'ın sağ kanattan yerden yaptığı orta Serdar Aziz'e çarparak ceza sahasının sağ çaprazında Sio'nun önünde kaldı. Topu düzelten Sio'nun sert vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1.
10. dakikada Muric'in ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Rodrigues, yine kaleciyle karşı karşıya kaldı. Topu ayağından açtığı için iyi bir vuruş yapamayan Rodrigues'in şutunda, kaleci Ertaç Özbir meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.
15. dakikada Isla'nın ceza sahasına girerek kale sahasına çıkardığı topu müsait durumdaki Muric, ıska geçti. Muric'in vuramadığı topla arka direkte buluşan Rodrigues'in şutunda, top ters köşeden direğin dibinden auta çıktı.
23. dakikada Fenerbahçe, beraberlik golünü buldu. Isla'nın ceza sahasının sağ tarafından yaptığı ortaya kale sahasının içinde düzgün bir kafa vuruşu yapan Muric, topu filelere yolladı: 1-1.
32. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Kruse'nin pasıyla rakip yarı sahanın ortasından topu alan Gustavo, biraz sürdüğü meşin yuvarlağı yaklaşık 25 metreden plase şutla sağ direğin dibinden ağlara gönderdi: 2-1.
35. dakikada Rodrigues'in ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Emre'nin aşırtma vuruşunda, top önce kaleci Ertaç'a sonra Emre'ye çarparak auta gitti.
39. dakikada Fenerbahçe, 3. golü buldu. Muric, ceza sahasının sağ çaprazında rakibinden kayarak meşin yuvarlağı aldı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Muric, zor açıya rağmen topu ağlara göndererek, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti: 3-1.
Fenerbahçe, soyunma odasına 3-1 üstün gitti.
68. dakikada Muric'in ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Kruse'nin zayıf şutunda kaleci Ertaç Özbir, meşin yuvarlağın iki hamlede sahibi oldu.
75. dakikada Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, şık bir gole imza attı. Ozan Tufan'ın pasında topla buluşan Ferdi, ceza yayına girmeden şutunu çekti. Ferdi'nin vuruşunda kaleci Ertaç Özbir'in müdahalesine rağmen meşin yuvarlak filelere gitti: 4-1.
78. dakika Gençlerbirliği farkı 2'ye indirdi. Stancu'nun ceza yayına girerek çektiği şutta top filelerle buluştu: 4-2.
87. dakikada Fenerbahçe, 5. golünü buldu. Tolgay Arslan'ın verdiği ara pasla ceza sahasına giren Rodrigues, topu boş durumdaki Kruse'ye çıkardı. Kale sahasının içindeki Kruse de meşin yuvarlağı boş ağlara yolladı: 5-2.
Fenerbahçe, sahadan 5-2 galip ayrıldı.

Fenerbahçe: 5 - Gençlerbirliği: 2
Stat: Ülker
Hakemler: Ali Şansalan, Kerem Ersoy, İsmail Şencan
Fenerbahçe: Altay Bayındır, Isla, Sadık Çiftpınar, Serdar Aziz (Dk. 46 Ferdi Kadıoğlu), Hasan Ali Kaldırım, Gustavo, Emre Belözoğlu (Dk. 57 Jailson), Ozan Tufan, Kruse, Rodrigues, Muric (Dk. 77 Tolgay Arslan)
Gençlerbirliği: Ertaç Özbir, Candeias, Flavio, Toure, Halil İbrahim Pehlivan (Dk. 46 Nadir Çiftçi), Fabricio, Berat Ayberk Özdemir (Dk. 65 Rahmetullah Berişbek), Sio (Dk. 84 Sefa Yılmaz), Sessegnon, Polomat, Stancu
Goller: Dk. 9 Sio, Dk. 78 Stancu (Gençlerbirliği), Dk. 23 ve 39 Muric, Dk. 32 Gustavo, Dk. 75 Ferdi Kadıoğlu, Dk. 87 Kruse (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 20 Sio, Dk. 52 Polomat, Dk. 81 Candeias, Stancu (Maç bittikten sonra) (Gençlerbirliği), Dk. 30 Ozan Tufan, Dk. 73 Muric, Dk. 79 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)

VakıfBank, Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Yarı Finalde

VakıfBank Voleybol Takımı, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası B Grubu'ndaki üçüncü maçında Çin ekibi Tianjin Bohai Bank'ı 3-0 yenerek yarı finale yükseldi.

2019 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’ndaki temsilcilerimizden VakıfBank, B Grubu’ndaki üçüncü ve son maçında Çin ekibi Tianjin Bohai Bank takımını 3-0 (25-15, 25-14, 25-19)‘lık skorla mağlup etti.
Bu sonucun ardından grubunu 7 puanla 2. sırada tamamlayan VakıfBank, 2016, 2017 ve 2018’in ardından üst üste 4. kez adını yarı finale yazdırdı.
FIVB tarafından “Maçın En Değerli Oyuncusu” karşılaşmayı 15 sayıyla tamamlayan Ebrar Karakurt seçildi.
VakıfBank yarı finalde İtalyan ekibi Imoco Volley Conegliano ile 7 Aralık Cumartesi günü, TSİ 12.00’de karşılaşacak. Mücadele, S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

B Grubu’nda oynanan karşılaşmaların ardından oluşan puan durumu şu şekilde:
NOTAKIMOGMP
1Igor Gorgonzola Novara3307
2VakıfBank3217
3Tianjin Bohai Bank3123
4Dentil Praia Clube3031

TIANJIN BOHAI BANK – VAKIFBANK : 0-3
SALON: Shaoxing Olympic Sports Centre
HAKEMLER: Sumie Myoi (Japonya), Josmer Perez Broche (Porto Riko)
TIANJIN: Yingying Li, Wang, Yang, Yuan, Y.Wang, Di Yao, Liwen Liu (L), Meng (L) (Xintong Chen, Hooker, Junwei Yu)
VAKIFBANK: Haak, Ebrar, Zehra, Rasic, Gabi, Ognjenovic, Gizem (L) (Pınar, Ebrar, Cansu, Gözde, Melis)
SETLER: 15-25, 14-25, 19-25
SÜRE: 67 dakika (20,22,25)

Eczacıbaşı VitrA, Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Yarı Finalde

Temsilcimiz Eczacıbaşı VitrA, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası A Grubu'ndaki son maçında Çin'in Guangdong Evergrande takımını 3-0 yenerek yarı finale yükseldi.

2019 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’ndaki temsilcilerimizden Eczacıbaşı VitrA, A Grubu’ndaki üçüncü ve son maçında Çin ekibi Guangdong Evergrande takımını 3-0 (25-21, 25-9, 25-15)‘lık skorla mağlup etti.
Bu sonucun ardından grubunu 6 puanla 2. sırada tamamlayan Eczacıbaşı VitrA, 2015, 2016, 2017 ve 2018’in ardından üst üste 5. kez adını yarı finale yazdırdı.
25 sayıyla günün en skorer ismi olan Tijana Boskovic, aynı zamanda FIVB tarafından “Maçın En Değerli Oyuncusu” seçildi. Gibbemeyer bu maçta toplam 4 blok sayısı kaydederken, turuncu beyazlılar elde ettikleri 12 blok sayısıyla dikkat çekti.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

B Grubu’nda oynanan karşılaşmaların ardından oluşan puan durumu şu şekilde:
NOTAKIMOGMP
1Imoco Conegliano3308
2Eczacıbaşı VitrA3216
3Guangdong Evergrande3123
4Itambe Minas3031

Eczacıbaşı VitrA yarı finalde İtalyan ekibi Igor Gorgonzola Novara ile 7 Aralık Cumartesi günü, TSİ 15.00’de karşılaşacak. Mücadele, S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak.

Eczacıbaşı VitrA – Guangdong Evergrande: 3-0
Salon: Shaoxing Olimpiyat Spor Merkezi
Hakemler: Josmer Perez Broche, Joo-hee Kang
Eczacıbaşı VitrA: Lloyd, Natalia, Gibbemeyer, Boskovic, Kim, Yasemin, Simge (L) (Gamze, Hande)
Guangdong Evergrande: Zheng, Rabadzhieva, Qingqing Du, Hanyu Yang, Yao Li, Xiaohan Mei, Li Lin (L) (Kosheleva, Jiarui Yu, Xiaoting Xu, Tingting Cao)
Setler: 25-21, 25-9, 25-15
Süre: 1 saat 16 dakika (26,22,28)

Kadınlar EuroCup'ta Play-Off ve Son 16 Turu Programı Açıklandı

FIBA Kadınlar EuroCup'ta play-off ve son 16 turunda mücadele edecek 24 takım belli oldu.

FIBA'dan yapılan açıklamaya göre gruplardaki performanslarıyla en iyi 8 takım arasına giren Türkiye'den Hatay Büyükşehir Belediyespor, OGM Ormanspor, İspanya'dan Perfumerias Avenida, Valencia, Fransa'dan Basket Landes, Carolo Basket, Macaristan'dan KSC Szekszard ve Rusya'dan MBA Moskova doğrudan son 16 turuna yükseldi.
Turnuvadaki diğer Türk temsilcilerinden grubunda ikinci sırayı alan BOTAŞ ve en iyi üçüncüler kontenjanından Beşiktaş TRC İnşaat, play-off turunda mücadele etme hakkı kazandı.
Play-off turuna yükselen diğer ekipler, ACS Sepsi (Romanya), Artego Bydgoszcz, InvestInTheWest ENEA Gorzow, CCC Polkowice (Polonya), Elfic Fribourg (İsviçre), Enisey, Sparta&k M.R. Vidnoje (Rusya), Tsmoki-Minsk (Belarus), Lointek Gernika Bizkaia, Cadi La Seu (İspanya), Basket Hema SKW (Belçika), Aluinvent DVTK Miskolc (Macaristan), Olympiakos (Yunanistan), Roche Vendee (Fransa) oldu.
Play-off turunda Beşiktaş TRC İnşaat ile Roche Vendee ve BOTAŞ ile CCC Polkowice eşleşti.
Kupanın play-off turunda ilk maçlar, 19 Aralık'ta yapılacak. Rövanşlar ise 9 Ocak 2020'de oynanacak ve son 16 turuna kalan diğer 8 takım belli olacak. Son 16 turu maçları da Ocak 2020'de oynanacak.
Öte yandan turnuvadaki diğer Türk temsilcileri Bellona Kayseri Basketbol ve Galatasaray ise gruplarda elendi.

Basketbolda Haftanın Programı

ING Basketbol Süper Ligi'ne 11., Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ne ise 8. hafta maçlarıyla devam edilecek. Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde 10., Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde ise 11. hafta karşılaşmaları yapılacak.


Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre bu 4 ligde haftanın maç programı şöyle:
ING Basketbol Süper Ligi
7 Aralık Cumartesi:
13.00 Gaziantep Basketbol-Sigortam.net İTÜ Basket (Şahinbey)
15.15 Galatasaray Doğa Sigorta-Teksüt Bandırma (Sinan Erdem) TRT Spor
17.30 Darüşşafaka Tekfen-Beşiktaş Sompo Sigorta (Darüşşafaka Ayhan Şahenk)
20.00 TOFAŞ-Pınar Karşıyaka (TOFAŞ)
8 Aralık Pazar:
13.00 Fenerbahçe Beko-OGM Ormanspor (Ülker)
15.15 Bahçeşehir Koleji-Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol (BJK Akatlar)
17.30 Türk Telekom-Frutti Extra Bursaspor (Ankara)
9 Aralık Pazartesi:
20.00 Meksa Yatırım Afyon Belediyespor-Anadolu Efes (Prof. Dr. Veysel Eroğlu) TRT Spor
Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi
7 Aralık Cumartesi:
14.00 Gelecek Koleji Çukurova Basketbol-Bellona Kayseri Basketbol (Servet Tazegül)
14.00 Samsun Canik Belediyespor-İzmit Belediyespor (Mustafa Dağıstanlı)
8 Aralık Pazar:
15.15 Fenerbahçe Öznur Kablo-Galatasaray (Metro Enerji)
16.00 BOTAŞ-Çankaya Üniversitesi (Ankara DSİ Etlik)
17.00 Hatay Büyükşehir Belediyespor-Birevim Elazığ İl Özel İdare (Antakya)
9 Aralık Pazartesi:
18.00 Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol-Beşiktaş TRC İnşaat (Atatürk)
Türkiye Basketbol 1. Ligi
Bugün:
17.30 Anadolu Basket-Merkezefendi Belediyespor (TOBB ETÜ)
7 Aralık Cumartesi:
16.00 Balıkesir Büyükşehir Belediyespor-Manisa Büyükşehir Belediyespor (Kurtdereli)
17.00 Semt77 Yalovaspor-Final Gençlik (90. Yıl)
17.00 Lokman Hekim Fethiye Belediyespor-Bornova Belediyespor (Fethiye Beşkaza)
17.00 Akhisar Belediyespor-Mamak Belediyespor (Akhisar Belediye)
17.00 Gemlik Basketbol-Bandırma Kırmızı (Gemlik)
18.00 Petkimspor-1881 Düzce Belediyespor (ENKA)
8 Aralık Pazar:
16.00 Konyaspor-Samsunspor (Selçuklu Belediyesi)
Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi
Bugün:
13.30 Nesibe Aydın-Edremit Belediyesi Gürespor (TOBB ETÜ)
18.00 Urla Belediyespor-Bayraklı Belediyespor (12 Eylül)
7 Aralık Cumartesi:
13.00 Mardin Büyükşehir Başak-Sakarya Yükseliş (Artuklu Yeni)
14.00 Bursa Büyükşehir-Antalya 07 Basketbol (Yıldırım Şahin Başol)
16.30 İstanbul Üniversitesi-Yalova VİP (Ahmet Cömert)
8 Aralık Pazar:
14.00 Mersin Üniversitesi-1881 Düzce Belediyespor (Mersin Üniversitesi)
17.00 Bosna 34-Emlak Konut (Lüleburgaz Belediyesi Yıldızlar Akademisi)
18.30 Fenerbahçe Gelişim-BOTAŞ Gelişim (Metro Enerji)

Hentbolda Haftanın Programı

Hentbolda Kadınlar Süper Lig'e 9. hafta müsabakalarıyla devam edilecek, Erkekler Süper Lig'de ise 8. hafta maçları oynanacak.

Türkiye Hentbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, bu iki ligde haftanın maç programı şöyle:
Kadınlar Süper Lig
7 Aralık Cumartesi:
15.15 Mardin Büyükşehir Başakspor-İzmir Büyükşehir Belediyespor (Mardin Artuklu)
16.00 Görele Belediyespor-Pazarspor (Görele İlçe)
16.00 Yalıkavakspor-Yenimahalle Belediyespor (Bodrum Binnaz Karakaya) TRT Spor 2
8 Aralık Pazar:
15.00 Kastamonu Belediyespor-Muratpaşa Belediyespor (Kastamonu Atatürk)
Erkekler Süper Lig
8 Aralık Pazar:
13.00 Nilüfer Belediyespor-Güneysu (Üçevler Spor Tesisleri)
13.00 Spor Toto-CIP Travel Antalyaspor (THF) TRT Spor 2
14.30 Beykoz Belediyespor-İzmir Büyükşehir Belediyespor (Recep Şahin Köktürk)
15.00 MYK Hentbol-Göztepe (THF)

AXA Sigorta Kupa Voley Kadınlar Kategorisi 1. Etap Karşılaşmaları Başlıyor

AXA Sigorta Kupa Voley kadınlar kategorisi 1. etap karşılaşmaları, 07 Aralık 2019, Cumartesi günü oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak.

AXA Sigorta Kupa Voley kadınlar kategorisi  1.Etap karşılaşmalarının programı şu şekilde:
TARİHSAATMAÇYAYINSALON
07 Aralık 2019, Cumartesi13.00Karayolları – Atlasglobal Yeşilyurt
TVF Başkent
07 Aralık 2019, Cumartesi14.00Beşiktaş – Türk Hava Yolları
TVF Burhan Felek
07 Aralık 2019, Cumartesi15.00PTT – Aydın B.Şehir Bld.
TVF Başkent
07 Aralık 2019, Cumartesi16.00Beylikdüzü Vol. İht. – Nilüfer Bld.
TVF Burhan Felek
11 Aralık 2019, Çarşamba14.00Türk Hava Yolları – Beşiktaş
TVF Burhan Felek
11 Aralık 2019, Çarşamba18.00Nilüfer Bld. – Beylikdüzü Vol. İht.TRT SPOR 2TVF Cengiz Göllü
12 Aralık 2019, Perşembe16.00Atlasglobal Yeşilyurt – KarayollarıTRT SPOR 2TVF Burhan Felek
12 Aralık 2019, Perşembe19.00Aydın B.Şehir Bld. – PTTTRT SPOR 2Mimar Sinan

NOT 1: 1. etap maçları, biri evinde biri deplasmanda olmak üzere iki maç üzerinden oynanır. Eşleşmedeki ilk karşılaşma, 1. devre sonunda oluşan puan sıralamasında rakibinin alt sırasında yer alan takımın sahasında oynanır. İki maç sonunda puan üstünlüğü olan takım final etabında mücadele etmeye hak kazanır. İkinci maçın ardından puan eşitliği söz konusu olursa, ikinci maçın oynandığı salonda, karşılaşmanın bitiminde 15 sayı üzerinden, “Altın Set” oynanır. Altın seti kazanan ekip, finallerdeki yerini alır.
NOT 2: 2019-2020 Voleybol Sezonu Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde 1. devre karşılaşmalarının sona ermesinin ardından, sıralamada ilk dört sırada yer alan Eczacıbaşı VitrA, VakıfBank, Fenerbahçe Opet ve Galatasaray HDI Sigorta takımları, 2019 – 2020 Voleybol Sezonu AXA Sigorta Kupa Voley kadınlar kategorisi karşılaşmalarına statü gereği direkt olarak final etabından katılacaklar.
AXA Sigorta Kupa Voley kadınlar kategorisi 1. etap eşleşmeleri ve statüye ulaşmak için tıklayınız.

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde 10. Hafta Başlıyor

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde 10. hafta, 6 Aralık Cuma günü oynanacak Tokat Bld. Plevne – İnegöl Bld. karşılaşmasıyla başlayacak.

10. hafta karşılaşmalarının programı şöyle;
TARİHSAATMAÇYAYINSALON
06 Aralık Cuma18.30Tokat Bld. Plevne – İnegöl Bld.TRT SPOR 2Ali Yücel
07 Aralık Cumartesi19.00Ziraat Bankası – Spor TotoTRT SPOR 2TVF Başkent
08 Aralık Pazar14.30Fenerbahçe HDI Sigorta – Arhavi Voleybol
TVF Burhan Felek
08 Aralık Pazar18.30Galatasaray HDI Sigorta – İstanbul BBSK
TVF Burhan Felek
08 Aralık Pazar19.00Halkbank – Arkas SporTRT SPOR 2TVF Başkent
09 Aralık Pazartesi19.00Bursa B.Şehir Bld. – Sorgun Bld.TRT SPOR 2TVF Cengiz Göllü

06-07-08-09 Aralık 2019 TV'de Spor Ekranı

06 ARALIK 2019 CUMA
18:30Tokat Plevne - İnegöl Bld.AXA Sigorta Efeler Ligitop_voleybolTRT Spor 2
20:45Fenerbahçe Beko - Alba BerlinTHY Euroleaguetop_basketbeIN SPORTS HABER
22:30Eintracht Frankfurt - Hertha BerlinBundesligatop_futbolİdman TV
22:45Inter - RomaSerie Atop_futbolCBC Sport
23:00Baskonia Vitoria-Gasteiz - Anadolu EfesTHY Euroleaguetop_basketBein Sports 3
07 ARALIK 2019 CUMARTESİ
11:00Şanlıurfa BB - Bağcılar EngellilerTekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligitop_basketTRT Spor 2
13:10Buz Adamlar GSK - Genç AnkaralılarBuz Hokeyi Kadınlar Ligibuzhokeyi10x10TRT Spor 2
15:00Real Madrid - EspanyolLa Ligatop_futbolCBC Sport
15:15Galatasaray Doğa Sigorta - Teksüt BandırmaBasketbol Süper Ligitop_basketTRT Spor
15:30Everton - Chelseaİngiltere Premier Ligtop_futbolİdman TV
16:00Yalıkavak - Yenimahalle Bld.Hentbol Kadınlar Süper Ligitop_hentbolTRT Spor 2
17:30Borussia Mönchengladbach - Bayern MünihBundesligatop_futbolİdman TV
18:00Tottenham - Burnleyİngiltere Premier Ligtop_futbolTRT Spor
19:00Ziraat Bankası - Spor TotoAXA Sigorta Efeler Ligitop_voleybolTRT Spor 2
20:00Udinese - NapoliSerie Atop_futbolCBC Sport
20:30Manchester City - Manchester Unitedİngiltere Premier Ligtop_futbolİdman TV
22:45Lazio - JuventusSerie Atop_futbolCBC Sport
08 ARALIK 2019 PAZAR
13:00Spor Toto - AntalyasporHentbol Erkekler Süper Ligitop_hentbolTRT Spor 2
13:30Osmaniye Spor - Diyarbekir SporTFF 3. Ligtop_futbolTRT Kurdî
17:00Aston Villa - Leicester Cityİngiltere Premier Ligtop_futbolİdman TV
17:00Newcastle United - Southamptonİngiltere Premier Ligtop_futbolTRT Spor
18:00Valladolid - Real SociedadLa Ligatop_futbolCBC Sport
19:00Halkbank - Arkas SporAXA Sigorta Efeler Ligitop_voleybolTRT Spor 2
20:00Werder Bremen - PaderbornBundesligatop_futbolİdman TV
20:30Leganes - Celta VigoLa Ligatop_futbolCBC Sport
22:45Bologna - MilanSerie Atop_futbolCBC Sport
09 ARALIK 2019 PAZARTESİ
19.00Bursa BB - Sorgun Bld.AXA Sigorta Efeler Ligitop_voleybolTRT Spor 2
20:00Meksa Yatırım Afyon Belediyespor - Anadolu EfesBasketbol Süper Ligitop_basketTRT Spor
23:00West Ham - Arsenalİngiltere Premier Ligtop_futbolİdman TV