TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

12 Mayıs 2018 Cumartesi

Galatasaray'dan şampiyonluk yolunda dev adım

Lider Galatasaray Futbol Takımı, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında evinde Evkur Yeni Malatyaspor'u 2-0 yenerek şampiyonluk için son haftaya büyük bir avantajla girdi. Sarı-kırmızılı ekibin Göztepe deplasmanında alacağı 1 puan, rakiplerinin elde edeceği sonuçlardan bağımsız olarak şampiyonluk için yeterli olacak. Öte yandan Galatasaray'ın bu galibiyet ile Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı kalmadı.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan kritik mücadele adeta gol ile başladı. Ev sahibi Galatasaray, Belhanda'nın 30. saniye de attığı golle 1-0 öne geçti. Faslı yıldızın golü, bu sezon Süper Lig'de atılan en erken gol olarak kayıtlara geçti. 
Sarı-kırmızılılar golcüsü Bafetimbi Gomis ile 12. dakikada farkı 2'ye çıkardı: 2-0 Ligde 28 gole ulaşan Fransız forvet, Süper Lig tarihinde bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu olan Fenerbahçe'nin eski yıldızı Alex de Souza'nın rekoruna ortak oldu.
İlk yarısı 2-0 biten karşılaşmanın ikinci yarısından ise gol sesi gelmedi ve Galatasaray maçtan galibiyetle ayrılan taraf oldu.
Bu sonuçla puanını 72'ye çıkaran Galatasaray, şamhpiyonluk yarışındaki rakipleriyle arasındaki 3 puanlık farkı korudu ve son haftaya büyük bir avantajla girdi. Sarı-kırmızılı ekibin Göztepe deplasmanında alacağı 1 puan, rakiplerinin elde edeceği sonuçlardan bağımsız olarak şampiyonluk için yeterli olacak.
Evkur Yeni Malatyaspor ise 40 puanda kaldı.
MAÇTAN DAKİKALAR
GOL: 1. dakikada Galatasaray öne geçti. Evkur Yeni Malatyaspor savunmasının hatalı pasında topu kapan ve sağ çaprazdan ceza sahasına girerek çizgiye kadar inen Rodrigues, meşin yuvarlağı içeri çıkardı. Altıpas çizgisi üzerinde Belhanda, uygun durumda buluştuğu topu filelere gönderdi: 1-0.
3. dakikada Belhanda'nın ceza sahası dışında yerden çektiği sert şutta, top az farkla yandan auta gitti.
GOL: 12. dakikada Galatasaray skoru 2-0 yaptı. Belhanda'nın pasıyla sol çaprazda topla buluşan Rodrigues ceza sahasına girdikten sonra altıpas çizgisine doğru hareketlenen Gomis'i gördü. Gomis, gelişine yaptığı vuruşla topu ağlara yolladı: 2-0.
27. dakikada Sinan Gümüş'ün pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Rodrigues'in bekletmeden yaptığı vuruşta, top kaleci Farnolle'nin müdahalesine rağmen kaleye doğru yöneldi. Savunmada Cissokho son anda topu uzaklaştırarak gole izin vermedi.
38. dakikada Sinan Gümüş'ün ceza sahası dışında yerden attığı şutta, top kaleci Farnolle'de kaldı.
44. dakikada Aytaç Kara'nın sağdan yaptığı ortada altıpasın sol çaprazında topla buluşan Boutaib'in gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.
Galatasaray, karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde bitirdi.
58. dakikada Sinan Gümüş'ün pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Rodrigues'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
64. dakikada Sinan Gümüş'ün pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında topu kontrol eden Fernando'nun yakın mesafeden sert şutunda, kaleci Farnolle meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
89. dakikada Belhanda'nın pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Yasin Öztekin'in vuruşunda, top kaleci Farnolle'de kaldı.
Galatasaray, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.
Stat: Türk Telekom
Hakemler: Bülent Yıldırım, İsmail Şencan, Asım Yusuf Öz
Galatasaray: Muslera, Linnes, Maicon, Denayer, Nagatomo, Fernando (Dk. 83 Selçuk İnan), Donk (Dk. 90 1 Ozan Muhammed Kabak), Sinan Gümüş (Dk. 69 Yasin Öztekin), Belhanda, Rodrigues, Gomis
Evkur Yeni Malatyaspor: Farnolle, Chebake, Mina (Dk. 25 Doria), Sadık Çiftpınar, Cissokho, Azubuike, Diallo (Dk. 46 Murat Yıldırım), Eren Tozlu (Dk. 73 Mustafa Eskihellaç), Aytaç Kara, Adem Büyük, Boutaib
Goller: Dk. 1 Belhanda, Dk. 12 Gomis (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 8 Diallo, Dk. 57 Sadık Çiftpınar, Dk. 61 Boutaib, Dk. 68 Doria, Dk. 86 Mustafa Eskihellaç (Evkur Yeni Malatyaspor), Dk. 61 Rodrigues (Galatasaray)

Atiker Konyaspor ile Göztepe berabere

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında kümede kalma mücadelesi veren Atiker Konyaspor, sahasında İzmir temsilcisi Göztepe ile 1-1 berabere kaldı.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan maçın ilk yarısı golsüz sona erdi.
Konuk ekip Göztepe, 56. dakikada Demba Ba'nın golüyle 1-0 öne geçti. Atiker Konyaspor bu gole 75'te Ömer Ali Şahiner ile yanıt verdi: 1-1
Mücadelede başka gol olmadı ve iki ekip de sahadan 1'er puanla ayrıldı.
Bu arada Göztepe'de 89. dakikada Andre Poko, gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Bu sonuçlar kümede kalma mücadelesi veren Atiker Konyaspor puanını 36'ya, Göztepe ise 49'a çıkardı.
İki takım arasında İzmir'de oynanan ilk maçta Göztepe, Atiker Konyaspor'u 1-0 mağlup etmişti.
MAÇTAN DAKİKALAR
7. dakikada Ghilas'ın sağ kanattan ortasında topu ceza yayı üzerinde kontrol eden Demba Ba'nın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Serkan Kırıntılı'da kaldı.
28. dakikada savunmadan atılan uzun pasa hareketlenen Fofana'nın rakibini geçerek ceza sahası önünden kaleye çektiği şutta meşin yuvarlak auta çıktı.
30. dakikada Kosanovic'in korner atışında ceza sahası içerisinde topla buluşan Ghilas'ın kafa vuruşunda, Ferhat Öztorun topu çizgiden çıkardı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.
GOL: 56. dakikada konuk ekip üstünlüğü sağladı. Halil Akbunar'ın ceza yayı üzerinden çektiği şuta, altıpas içerisinde dokunan Demba Ba meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1
74. dakikada Eto'o'nun pasına hareketlenen Ali Turan'nın ceza sahası içerisindeki pasında, defansa çarpan topu kaleci Beto kornere çeldi.
GOL: 76. dakikada ev sahibi ekip beraberliği yakaladı. Eto'o'nun ceza sahası içerisinde yaptığı vuruşta kaleci Beto topu çeldi. Pozisyonun devamında meşin yuvarlağı altıpas içerisinde önünde bulan Ömer Ali Şahiner, topu ağlara gönderdi: 1-1
Karşılaşma, 1-1 berabere tamamlandı.
Stat: Konya Büyükşehir Belediye
Hakemler: Ümit Öztürk, Mehmet Cem Hanoğlu, Osman Gökhan Bilir
Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Ali Turan, Selim Ay, Ferhat Öztorun, Jonsson, Moke (Dk. 46 Orkan Çınar), Ömer Ali Şahiner, Milosevic, Fofana (Dk. 63 Jahovic), Eto'o (Dk. 85 Yatabare)
Göztepe: Beto, Tayfur Bingöl, Wallace Reis, Kosanovic, Leo, Poko, Selçuk Şahin (Dk. 85 Ngando), Ghilas (Dk. 80 Gouffran), Castro, Halil Akbunar (Dk. 90 1 Rotman), Demba Ba
Goler: Dk. 56 Demba Ba (Göztepe), Dk. 76 Ömer Ali Şahiner (Atiker Konyaspor)
Kırmızı kart: Dk. 89 Poko (Göztepe)
Sarı kartlar: Dk. 35 Selçuk Şahin, Dk. 45 1 Demba Ba, Dk. 57 Halil Akbunar, Dk. 90 4 Beto (Göztepe), Dk. 57 Skubic, Dk. 64 Serkan Kırıntılı (Atiker Konyaspor)

Kenan Sofuoğlu pistlere veda etti

Dünya Supersport Şampiyonası’nda 5 kez şampiyonluğa ulaşan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, aktif sporculuk kariyerini sonlandırdı.

Sofuoğlu için Dünya Supersport Şampiyonası’nın 5. ayağı İtalya yarışında jübile organizasyonu düzenlendi. Imola Pisti'ndeki şampiyonanın bugünkü sıralama turlarına katılan Sofuoğlu, ardından basın toplantısı düzenleyerek aktif sporculuk kariyerini noktaladı.
Kenan Sofuoğlu, AA'ya yaptığı açıklamada, takımı Kawasaki Pucetti’nin kendisi için çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdiğini söyledi.
Seyirciler ve bu sporu seven İtalyanların önünde düzenlenen jübile organizasyonunun bugüne kadar hiçbir sporcuya nasip olmadığını vurgulayan Sofuoğlu, şöyle konuştu:
“Aynı zamanda gösteri için çıkacağım yarışa ilk çizgiden başlama hakkı kazandım. Yarınki yarış için başarılı olunca bugün herkes ne yapacağımı sordu. Ben buraya yarışmak için değil, yarışlara elveda etmeye geldim. Rabbim çok güzel başarılar, kariyer nasip etti. Bugün veda günümüzdü, resmi olarak da artık burada noktaladık. Yarın son olarak tamamlamak istiyoruz. Burada bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Benim için çok güzel bir gündü.”
Uçar: "Gerçek bir efsane"
Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ise “Motosiklet Federasyonu olarak hem gurur duyduğumuz hem de hüzünlü dolduğumuz günü yaşıyoruz.” dedi.
Kenan Sofuoğlu’nun, hem motor sporlarına hem de Türk sporuna çok büyük hizmetler verdiğini anlatan Uçar, şunları kaydetti:
“Gerçek bir efsane. Yokluktan gelip zirveye oturması ve zirvede kalıcı olması, zirvede bırakıyor olması onun için en güzel mutluluk. Aynı zamanda arkasında sporcular yetiştirmiş bir isim. Elbette her şeyin bir sonu var. Önemli olan sonların hep böyle güzel ve onurlu olmasıdır. Kenan bu güzel duyguları, anları yaşadı ve yaşattı. Herkesin duası Kenan’ın üzerineydi. 10 binlerce insan Kenan’ı ayakta alkışladı. Bu Kenan ve Türk gençliği için büyük bir onur.”
"Güle güle efsane"
Avrupa'nın çeşitli yerlerinden gelen gurbetçiler, tören sırasında Kenan için, “Bu ülke seninle gurur duyuyor” sloganları atarak, Türk bayrağı açtı.
Ayrıca hayranları, Sofuoğlu’nun fotoğrafının da yer aldığı ve “Kenan Sofuoğlu, Güle Güle Efsane 1998-2018” yazılı tişörtler giydi.
Törende geçmiş yıllarda rakipleri arasında yer alan ve takım arkadaşlarının da bulunduğu motosikletin önemli isimleri, Kenan ile ilgili anılarını paylaştı. Ayrıca Sofuoğlu’nun başarıların ve yarış anlarının anlatıldığı video gösterildi.
Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, yarın Supersport Şampiyonası’nın 5. ayağına 3. sıradan başlayacak. Sofuoğlu, yarışın ardından organizasyondan ayrılacak.

O saat ilk kez durdu!

Yaklaşık 55 yıl önce Bundesliga'nın kuruluşunda yer alan takımlar arasında bulunan ve “Bundesliga’nın Dinozoru” olarak nitelenen Hamburg tarihinde ilk kez küme düştü.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 34. ve son haftasında oynanan karşılaşmada Hamburg, sahasında Borussia Mönchengladbach'ı 2-1 yenmesine rağmen sezonu 17. sırada bitirerek lige veda etti.

Volkspark Stadı'nda oynanan Hamburg-Borussia Mönchengladbach karşılaşmasının ilk yarısı 11. dakikada Aaron Hunt (penaltıdan) ve 28. dakikada Josip Drimic'in attığı gollerle 1-1 berabere tamamlandı.
Maçın 63. dakikasında Lewis Holtby ile bir gol daha bulan ev sahibi ekip, rakibini 2-1 mağlup etti.
Maçın uzatma dakikalarında kale arkası tribünde bulunan bir grup Hamburglu taraftarın sahaya meşale atması nedeniyle mücadele bir süre durdu.


Sahaya polis ve güvenlik güçleri girdi. Olayların sona ermesinin ardından hakem Felix Brych maçı yeniden başlattı, ardından da karşılaşmanın bitiş düdüğünü çaldı.


Yaklaşık 55 yıl önce Bundesliga'nın kuruluşunda yer alan takımlar arasında bulunan Hamburg tarihinde ilk kez küme düştü.
Sezonu 31 puanla 17. sırada tamamlayan Hamburg ile 22 puan toplayarak puan cetvelinde 18. sırada yer alan Köln gelecek sezon İkinci Lig'de mücadele edecek.
Ve o saat durdu!
Böylece Hamburg, yaklaşık 55 yıldır Bundesliga'da aralıksız mücadele eden tek takım unvanını kaybetti. Mavi-beyazlı ekip, elinde bulundurduğu bu unvanı stadındaki saat ile sergiliyordu. İmtech Arena’da bulunan dijital saat mavi-beyaz renkli Hamburg takımının ne zamandan beri Bundesliga’da olduğunu gösterdu. Ancak o tarihi saat bu kez durdu.


Wolfsburg play-out oynayacak
Milli futbolcu Yunus Mallı'nın takımı Wolfsburg, sahasında FC Köln'ü 4-1 mağlup etti. Yeşil-beyazlı ekibin golleri 1. dakikada Josuha Guilavogui, 54. dakikada Divock Origi, 71. dakikada Robin Knoche ve 90 1. dakikada Josip Brekalo'dan geldi.
Köln'ün tek golünü 32. dakikada Jonas Hector kaydetti.
Wolfsbug, sezonu 33 puanla 16. basamakta tamamladı. Yeşil-beyazlı ekip kümede kalabilmek için İkinci Lig'i üçüncü sırada bitirmeyi garantileyen Holstein Kiel ile play-out maçları oynayacak.
Stuttgart, şampiyonu farklı yendi
Türk teknik direktör Tayfun Korkut'un çalıştırdığı Stuttgart, şampiyonluğunu garantileyen Bayern Münih'i deplasmanda 4-1 mağlup etti.
Konuk ekibin gollerini 5 ve 55. dakikalarda Daniel Ginczek, 42. dakikada Anastasios Donis ve 52. dakikada Chadrac Akolo attı. Ev sahibi ekibin tek golü 21. dakikada Corentin Tolisso'dan geldi.
Sezonu 84 puanla tamamlayan Bayern Münih, bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti.
Lige iyi başlayamayan ve ocak ayı sonunda teknik direktörlüğe Tayfun Korkut'u getiren Stuttgart ise 51 puanla 7'nci oldu.
Devler Ligi'ne 4 bilet
Lider Bayern Münih'in yanı sıra takipçileri Schalke 04, Hoffenheim ve Borussia Dortmund gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek.
Puan cetvelinde 5 ve 6'ncı sıralarda yer alan Bayer Leverkusen ile Leipzig ise gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde etti.
Gol kralı Lewandowski
Bayern Münih'in Polonyalı golcüsü Robert Lewandowski bu sezon 29 kez fileleri havalandırarak 2017-2018 sezonun gol kralı oldu.
Daha önceki sezonlarda Borussia Dortmund ve Bayern Münih ile ligde gol kralı olan 29 yaşındaki yıldız futbolcu, Bundesliga'da 3 kez gol kralı olan ilk yabancı futbolcu unvanını elde etti.

Gençlerbirliği, Spor Toto Süper Lig'e veda etti

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olan Gençlerbirliği sezonun bitmesine 1 hafta kala Kardemir Karabükspor'un ardından küme düşmesi kesinleşen 2. takım oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa, Gençlerbirliği'ni 3-1 mağlup etti. Bu sonucun ardından başkent temsilcisi, 29 yıldır aralıksız yer aldığı Süper Lig'e veda etti.
Kasımpaşa'ya galibiyeti getiren goller 39, 49 ve 89. dakikalarda Mbaye Diagne'den geldi. Gençlerbirliği'nin karşılaşmadaki tek golünü ise 65. dakikada Elvis Manu kaydetti.
Gençlerbirliği'nde 36. dakikada Ahmet Oğuz kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.
Acı tesadüf
Bu sonuçla Gençlerbirliği 30 puanla efsane başkanları İlhan Cavcav'ın isminin verildiği sezonda küme düştü.
Son 29 yıl boyunca Süper Lig'de aralıksız mücadele eden beş takımdan biri olan Gençlerbirliği, düşme korkusunu 2009 senesinde de yaşamıştı. Samet Aybaba'nın teknik direktörlüğünü yaptığı Gençlerbirliği, Kayserispor'a 4-0 yenilmesine rağmen Antalyaspor'un Ankaragücü'ne attığı golle ligde kalmış ve o yıldan bu yana lige veda etme endişesini hiç bu kadar yakından yaşamamıştı.
Bu sonuçla Kasımpaşa puanını 46'ya yükseltirken küme düşmesi kesinleşen Başkent ekibi 30 puanda kaldı.
Maçtan Dakikalar
4. dakikada Mensah'ın sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta, altıpas üzerinde iyi yükselen Veysel Sarı'nın kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.
5. dakikada sağ kanattan Milinkovic'in ortasında altıpas üzerinde müsait durumda Sessegnon'un kafa vuruşunda top kaleci Ramazan'da kaldı.
12. dakikada Kasımpaşa gole çok yaklaştı. Sol kanatta topla buluşan İlhan Depe, sağdan bindirme yapan Popov'u gördü. Popov'un kontrol ettikten sonra yaptığı etkili ortaya altıpasta iyi yükselen Mensah'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak yan direğe çarparak dışarı gitti.
21. dakikada gelişen Gençlerbirliği atağında ceza sahası içinde oluşan karambolde altıpasın sağında topla buluşan Milinkovic'in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta kaleci Ramazan Köse, topu ayaklarıyla çıkardı.
26. dakikada Ahmed Ildiz'in kullandığı serbest vuruşta altıpasın solundan Diagne'nin kafa vuruşunda kaleci Hopf topu kontrol etti.
GOL: 39. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Popov'un sağdan ortasında ceza sahası içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Diagne'nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.
Karşılaşmanın ilk yarısı, Kasımpaşa'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
48. dakikada hızlı gelişen Kasımpaşa atağında Diagne'nin soldan yerden ortasına penaltı noktası civarında İlhan Depe'nin gelişine vuruşunda top yan direğe çarparak auta gitti.
GOL: 49. dakikada Kasımpaşa farkı ikiye çıkardı. Sol kanatta topla buluşan İlhan Depe, meşin yuvarlağı yerden ceza sahası içine çevirdi. İçeride müsait durumda bulunan Diagne'nin dokunuşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-0.
GOL: 65. dakikada Gençlerbirliği farkı 1'e indirdi. Milinkovic'in ara pasıyla ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Manu, kaleci Ramazan'dan sıyrıldıktan sonra uygun durumda topu ağlara gönderdi: 2-1.
68. dakikada Pavelka ile yaptığı verkaçla ceza sahası içinde topla buluşan Ahmed Ildiz'in gelişine vuruşunda top yandan auta gitti.
76. dakikada ceza sahasında buluştuğu topla rakiplerinden bir bir sıyrılarak ceza sahası içine giren Sessegnon'un kaleciyle karşı karşıya durumda yaptığı vuruşta Ramazan iki hamlede topun sahibi oldu.
GOL: 89. dakikada Kasımpaşa penaltı kazandı. Popov'un sağdan ortasında ceza sahası içinde Diagne'nin vuruşunda top Palitsevich'in eline çarpınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Aynı dakikada topun başına gelen Diagne, kendisinin ve takımının 3. golünü attı: 3-1.
Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve Kasımpaşa sahadan 3-1 galip ayrıldı.
Bu sonuçla Gençlerbirliği, daha önce küme düşmesi kesinleşen Kardemir Karabükspor'un ardından lige veda eden ikinci takım oldu.
Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Suat Arslanboğa, Mehmet Kısal, İbrahim Bozbey
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Veysel Sarı, Ben Youssef, Veigneau, Ahmed Ildiz, Pavelka, Mensah (Dk. 37 Omeruo), İlhan Depe (Dk. 68 Eduok), Trezeguet (Dk. 86 Hasan Bilal), Diagne
Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz, Luccas Claro, Palitsevich, Uğur Çiftçi, Zeki Yavru (Dk. 59 Rahmetullah Berişbek), Murat Duruer, Milinkovic, Sessegnon, Aydın Karabulut (Dk. 46 Issah), Skuletic (Dk. 46 Manu)
Goller: Dk. 39, 49 ve 89 Diagne (penaltıdan) (Kasımpaşa), Dk. 65 Manu (Gençlerbirliği)
Kırmızı kart: Dk. 36 Ahmet Oğuz (Gençlerbirliği)
Sarı kartlar: Dk. 69 Pavelka, Dk. 79 Trezeguet, Dk. 84 Ben Youssef, Dk. 90 2 Omeruo (Kasımpaşa), Dk. 89 Palitsevich (Gençlerbirliği)

İspanya'da pole pozisyonu Lewis Hamilton'ın

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun beşinci yarışı İspanya Grand Prix'sine Mercedes pilotu Lewis Hamilton ilk sıradan başlayacak.

Barselona kentindeki 4 bin 655 metrelik Katalonya Pisti'nde 66 tur üzerinden yapılacak yarışın sıralama turları tamamlandı.
Son şampiyon Hamilton, 1.16.173'lük zamanlamasıyla pole pozisyonunun sahibi olurken, takım arkadaşı Valtteri Bottas 1.16.213 ile ikinciliği elde etti. Ferrari'nin Alman pilotu Sebastian Vettel ise 1.16.305'lik derecesiyle en hızlı üçüncü isim oldu.
Kaza yapan Toro Rosso'nun 28 yaşındaki pilotu Brendon Hartley, sıralama turlarını tamamlayamadı.

13 MAYIS 2018 PAZAR


16:10 Formula 1 İspanya GP formula1lastik İdman TV

TSİ 16.10'da başlayacak İspanya Grand Prix'sinin sıralama turlarında alınan sonuçlar şöyle:
SıraNo Pilot Takım Süre 1 Süre 2 Süre 3 Tur
1 44 Lewis Hamilton Mercedes 1:17.633 1:17.166 1:16.173 17
2 77 Valtteri Bottas Mercedes 1:17.674 1:17.111 1:16.213 14
3 5 Sebastian Vettel Ferrari 1:17.031 1:16.802 1:16.305 16
4 7 Kimi Räikkönen Ferrari 1:17.483 1:17.071 1:16.612 15
5 33 Max Verstappen Red Bull Racing TAG Heuer 1:17.411 1:17.266 1:16.816 15
6 3 Daniel Ricciardo Red Bull Racing TAG Heuer 1:17.623 1:17.638 1:16.818 19
7 20 Kevin Magnussen Haas Ferrari 1:18.169 1:17.618 1:17.676 27
8 14 Fernando Alonso McLaren Renault 1:18.276 1:18.100 1:17.721 21
9 55 Carlos Sainz Renault 1:18.480 1:17.803 1:17.790 19
10 8 Romain Grosjean Haas Ferrari 1:18.305 1:17.699 1:17.835 26
11 2 Stoffel Vandoorne McLaren Renault 1:18.885 1:18.323
18
12 10 Pierre Gasly Scuderia Toro Rosso Honda 1:18.550 1:18.463
16
13 31 Esteban Ocon Force India Mercedes 1:18.813 1:18.696
18
14 16 Charles Leclerc Sauber Ferrari 1:18.661 1:18.910
15
15 11 Sergio Perez Force India Mercedes 1:18.740 1:19.098
18
16 27 Nico Hulkenberg Renault 1:18.923

6
17 9 Marcus Ericsson Sauber Ferrari 1:19.493

9
18 35 Sergey Sirotkin Williams Mercedes 1:19.695

10
19 18 Lance Stroll Williams Mercedes 1:20.225

9

Anadolu Efes deplasmanda Galatasaray Odeabank'ı devirdi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 30. ve son haftasında Anadolu Efes deplasmanda Galatasaray Odeabank'ı 91-85 yendi.

Anadolu Efes, bu sonuçla normal sezonu 22 galibiyet, 8 mağlubiyetle 3. sırada tamamladı. Lacivert beyazlı ekibin, play-off çeyrek finaldeki rakibi yarın oynanacak Darüşşafaka-Gaziantep Basketbol ve Pınar Karşıyaka-Banvit karşılaşmalarının ardından belli olacak.
Galatasaray Odeabank ise 13 galibiyet, 17 mağlubiyet ile sezonu play-off hattının dışında tamamladı. Sarı-kırmızılı ekip, ligde 8 sezon sonra ilk 8 dışında yer aldı. Galatasaray, en son 2009-2010 sezonunda normal sezonu 9. sırada tamamlamıştı.
Karşılaşmaya etkili başlayan Anadolu Efes, pota altından bulduğu sayılarla 4. dakikayı 13-6 üstün geçti. Boyalı alanı iyi savunan Galatasaray Odeabank, Mehmet Yağmur ve Emir Preldzic'in dış atışlardan kaydettiği sayılarla ilk çeyreği 25-22 üstün tamamladı.
İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Hendrix'in pota altında ürettiği sayılarla 16. dakikayı 36-32 üstün geçen Galatasaray Odeabank, soyunma odasına da 43-40 önde gitti.
İkinci yarıya etkili başlayan Galatasaray Odeabank, Hardy'nin etkili oyunuyla 24. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 58-46. Savunmasını sertleştiren Anadolu Efes, Weems ve Simon'ın dış atışlardan kaydettiği basketlerle 29. dakikada eşitliği yakaladı: 66-66. Sarı-kırmızılı ekip, Göksenin Köksal'ın basketiyle final periyoduna 68-66 üstün girdi.
Son çeyreğe dış atışlardan bulduğu basketlerin yardımıyla 11-0'lık seriyle başlayan konuk ekip, 35. dakikanın içinde farkı 9 sayıya (77-68) çıkardı. Üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, sahadan 91-85 galip ayrıldı.
Salon: Ahmet Cömert
Hakemler: Erşan Kartal, Ahmet Ersan Ergüler, Polat Parlak
Galatasaray Odeabank: Hardy 7, Mehmet Yağmur 12, Göksenin Köksal 19, Emir Preldzic 15, Hendrix 14, Ege Arar 2, Caner Topaloğlu 5, Juskevicius 11
Anadolu Efes: Douglas 10, Weems 2, Onuralp Bitim 6, Brown 22, Stimac 16, Berk Demir, Birkan Batuk 3, Dunston 4, Doğuş Balbay 5, Muhaymin Mustafa 5, Simon 18
1. Periyot: 25-22
Devre: 43-40
3. Periyot: 68-66

O saat bu kez duracak mı?

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekibi Hamburg tarihinde ilk kez küme düşebilir. “Bundesliga’nın Dinozoru” mucize bekliyor ama işi çok zor. Statta ne kadar yıl, gün, saat, dakika, saniye boyunca Bundesliga’da olduklarını belirten o saat sıfırlanmak üzere!

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin başladığı 1963-1964 sezonundan itibaren ligde yer alan Hamburg, 54 yılı aşkın süredir Bundesliga'da aralıksız mücadele eden tek takım. Hamburg’un unvanını koruması bu kez zor gözüküyor.
Mavi-beyazlı ekip, elinde bulundurduğu bu unvanı stadındaki saat ile sergiliyor. İmtech Arena’da bulunan dijital saat mavi-beyaz renkli Hamburg takımının ne zamandan beri Bundesliga’da olduğunu gösteriyor. O tarihi saat bu kez duracak mı?" sorusu cevabını bekliyor.
M'Gladbach'ı yenmeleri yetecek mi? İşte Hamburg - Borussia Mönchengladbach maçı öncesi olasılıklar: 
- Hamburg'ta Mavraj ve Walace kadro dışı.
- Borussia Mönchengladbach'ta Doucoure, Stindl ve Villalba sakat, Johnson'un durumu şüpheli.
- 54 yılı aşan Bundesliga serüvenleri, Borussia Mönchengladbach'ı yenseler bile son bulabilir.
- Saatin çalışmaya devam etmesi için kulaklar, Wolfsburg-Köln maçında olacak.

 Wolfsburg-Köln maçı
 - Wolfsburg'ta Mehmedi sakat, Köln'de önemli bir eksik yok.
 - Aralarındaki son 6 maçta Wolfsburg, Köln'ü yenemedi. (4 beraberlik)
 - Wolfsburg kazanır, Freiburg da Augsburg'a kaybederse; Wolfsburg ligde kalacak.
 - Berabere kalmaları halinde, Hamburg ile aralarındaki 10 gollük genel averaj farkı devreye girecek.
 - Köln'den sürpriz bir yenilgi alırlarsa küme düşme ile karşı karşıya kalabilirler.

trtspor.com.tr

''Menajerim Fenerbahçe ile görüştü''

Spor Toto Süper Lig takımlarından Evkur Yeni Malatyaspor’un file bekçisi Ertaç Özbir, Fenerbahçe ile transfer görüşmesi gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Radyospor’a açıklamalarda bulunan 28 yaşındaki kaleci, “Bu sezon düzenli olarak oynadığımdan dolayı birkaç takımla ismi anıldı ya da anılmadı, bunu bilmiyorum. Menajerimin Fenerbahçe’yle bir görüşmesi oldu. Böyle bir görüşme var. Bunu yalanlayamam, benim adıma ve takımım adına hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.
Sözleşmesinde serbest kalma maddesi olduğunu dile getiren Özbir, “Sözleşmem devam ediyor. Fakat sözleşmem içerisinde serbest kalma maddem var. Kulübüme belli bir miktar ödendiği taktirde boşta çıkabilliyorum” dedi.
Kariyerine 2009 yılında Şekerspor’da başlayan Ertaç Özbir, 2010’da Kasımpaşa’ya transfer olduktan sonra 2015 yılında Evkur Yeni Malatyaspor’un yolunu tuttu.
Bu sezon Süper Lig’de 27 maça çıkan Ertaç Özbir hiç milli forma giymedi.

2 Play-Off maçı TRTSPOR'da

Spor Toto 2. Lig'de Play-Off heyecanı devam ediyor. 1.Lig'e çıkmak için 8 takımın yarıştığı eşleşmelerin ilk maçları geride kaldı. 14 Mayıs Pazartesi günü oynanacak Bandırmaspor-Sakaryaspor ve Afyon Afjetspor-Sivas Belediyespor rövanş karşılaşmaları TRT Spor ekranlarından canlı yayınlanacak.

Spor Toto 2.Lig'de kıyasıya bir Play-Off mücadelesi yaşanıyor. Beyaz ve Kırmızı gruptan dörter takımın ter döktüğü bu müthiş karşılaşmalarda çeyrek final ilk maçları geride kaldı.
Avantaj Keçiörengücü'nde
2. Lig Kırmızı grupta, Keçiörengücü Play-Off ilk maçında güçlü rakibi Menemen Belediyespor'u 90. dakikada attığı gol ile 1-0 mağlup etti. Başkent temsilcisi avantajlı skoru koruyup, yarı finale yükselmeye çalışacak.
Son 4 yılda 3 kez play-off eşleşmelerinde mücadele eden Menemen Belediyespor'a turu geçmek için iki farklı galibiyet gerekiyor. 14 Mayıs Pazartesi günü oynanacak maçın başlama saati ise 19.00
Afjet Afyonspor mi, Sivas Belediyespor mu? Mücadele TRT Spor'da
Kırmızı grubun gergin geçen eşleşmesinde Sivas Belediyespor ile Afjet Afyonspor karşı karşıya geldi. İki takımında birer kırmızı kart gördüğü maç, 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı. Son 4 yılda sahasında sadece 2 mağlubiyet alan Afyon ekibi, bu maçı da kazanıp yarı finale çıkmak istiyor.
Geçen yıl 1.Lig'e çıkma umudu çeyrek finalde son bulan Sivas temsilcisi, Afyon'u geçip umutlarını sürdürmek istiyor.
Afjet Afyonspor-Sivas Belediyespor arasında 14 Mayıs Pazartesi günü saat 19.00'da oynanacak bu müthiş karşılaşma TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.
Gümüşhanespor evine avantajlı döndü
Beyaz Grup'ta, Gümüşhanespor, Şanlıurfaspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak, evine avantajlı skor ile döndü. Geçen yılın play-off finalisti Gümüşhanespor, kendi sahasında avantajlı skoru koruyup yarı finale çıkmak istiyor. Çeyrek finalin tek Güney Doğu Anadolu temsilcisi Şanlıurfaspor ise bir yıl aradan sonra 1. Lig'e dönmenin hesaplarını yapıyor. 14 Mayıs Pazartesi günü oynanacak mücadelenin başlama saati 16.00
Bandırmaspor-Sakaryaspor mücadelesi de TRT Spor'da
Beyaz Grubun bir diğer eşleşmesinden Sakaryaspor-Bandırmaspor ile 1-1 berabere kaldı. Tarihi başarılarla dolu Sakarya ekibi, ligde 4-1 ve 5-1'lik skorlar ile yenildiği Bandırma ekibi karşısında şansızlığını kırmanın peşinde.
14 maçtır evinde yenilmeyen Bandırmaspor, bu formunu koruyup Yeşil-Siyahlıları elemek istiyor.
14 Mayıs Pazartesi günü saat 16.00'da oynanacak Bandırmaspor-Sakaryaspor mücadelesi TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.

trtspor.com.tr

11 Mayıs 2018 Cuma

Gazişehir Gaziantep, Boluspor'u 90+5'te yıktı!

Spor Toto 1. Lig play-off yarı final ilk maçında Gazişehir Gaziantep sahasında Boluspor'u konuk etti.

Gaziantep Stadyumu'nda oynanan ve Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) uygulanan maçı Gazişehir Gaziantep 1-0 kazandı.
Maçtaki tek gol 90+5'inci dakikada Webo'dan geldi.
Karşılaşmanın rövanşı 15 Mayıs Salı günü Bolu Atatürk Stadı'nda oynanacak.

Gazişehir Gaziantep: 1 - Boluspor: 0
Stat: Gaziantep
Hakemler: Özgür Yankaya, Kemal Yılmaz, Süleyman Özay
Gazişehir Gaziantep: Stackhowiak, İsmail Konuk, Ahmet Kesim, Tugay Kaçar (Dk.59 Muhammet Himmet Ertürk), Jefferson (Dk. 75 Mustafa Sami Can Keskin), Özgür Can Özcan, Gökhan Aslan (Dk. 82 Webo), Mehmet Erdem Uğurlu, Kossi, Rodriguez, Uğur Akdemir
Boluspor: Gökhan Değirmenci, Renato Arapi, Dıarra, Poepon, Akabueze, İshak Çakmak, Furkan Şeker, Sefa Yılmaz (Dk. 79 Melih Okutan), Yusuf Emre Gültekin (Dk. 86 Özgür İleri), Cengiz Umut Meraş, Mustafa Durak (Dk. 55 Guido Koçer),
Gol: Dk. 90+5 Webo (Gazişehir Gaziantep)
Kırmızı kart: Dk. 90+2 Diarra (Boluspor)
Sarı kartlar: Dk. 27 Mehmet Erdem Uğurlu, Dk. 40 Jefferson, Dk. 90 İsmail Konuk (Gazişehir Gaziantep) Dk.32 Yusuf Emre Güntekin, Dk. 88 Furkan Şeker (Boluspor)

Medipol Başakşehir zirve takibini sürdürdü

Spor Toto Süper Lig'de 33. haftanın açılış maçında Antalyaspor ile şampiyonluk mücadelesi veren Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi.  

Antalya Stadyumu'nda oynanan maç 2-0 Medipol Başakşehir'in galibiyetiyle sona erdi.
İstanbul temsilcisine 3 puanı getiren golleri 30'uncu dakikada Bajic ve 76'da Visca attı.
Bu sonuçla şampiyonluk mücadelesi veren Medipol Başakşehir puanını 69'a çıkarttı. Cumartesi günü Evkur Yeni Malatyaspor'la karşılaşacak lider Galatasaray'ın da 69 puanı bulunuyor.
Antalyaspor 38 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
 Spor Toto Süper Lig'de 33. haftanın açılış maçında Antalyaspor'a konuk olan Medipol Başakşehir, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
8. dakikada ceza sahasında topla buluşan Jevtovic'in şutunda araya giren Da Costa, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
17. dakikada orta sahadan ceza sahasına kadar topu süren Jevtovic'in sol çaprazdan şutunda kaleci Volkan Babacan, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
30. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Konuk takımın sol kanattan gelişen atağında ceza sahasına giren Elia'nın altıpas önünde topla buluşturduğu Bajic, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1
Karşılaşmanın ilk yarısı, Medipol Başakşehir'in 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

46. dakikada Emre Güral'ın ceza sahası sol çaprazından ortasında topla buluşan Djourou'nun şutunda, meşin yuvarlak auta çıktı.
66. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Emre Belözoğlu'nun ceza sahasına ortasında arka direkte meşin yuvarlakla buluşan Epureanu'nun kafayla şutunda top kalenin üstünden dışarıya çıktı.
76. dakikada konuk ekip, farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan gelişen atakta Emre Belözoğlu'nun ceza sahasında pas verdiği Visca, sağ çaprazdan topu ağlara gönderdi: 0-2
87. dakikada sol kanattan Adebayor'un ceza sahasında topla buluşturduğu Visca'nın şutunda kaleci Boffin, meşin yuvarlağı ayağıyla kornere çeldi.
Karşılaşma, Medipol Başakşehir'in 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Antalyaspor: 0 - Medipol Başakşehir: 2
Stat: Antalya
Hakemler: Ali Palabıyık, Kerem Ersoy, Serkan Olguncan
Antalyaspor: Boffin, Nazım Sangare, Djourou, Diego, Celustka, William, Yekta Kurtuluş, Maicon (Dk. 77 Danilo), Emre Güral (Dk. 66 Deniz Kadah), Jevtovic (Dk. 86 Harun Alpsoy), Doukara
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Caicara, Da Costa, Epureanu, Clichy, Mahmut Tekdemir (Dk. 90 Attamah), Emre Belözoğlu (Dk. 77 Gökhan İnler), Visca, Bajic (Dk. 72 Napoleoni), Elia, Adebayor
Goller: Dk. 30 Bajic, Dk. 76 Visca (Medipol Başakşehir)
Sarı kartlar: Dk. 49 Epureanu (Medipol Başakşehir), Dk. 65 Maicon (Antalyaspor)

TFF 3. Lig play-off yarı final ilk maç sonuçları

TFF 3. Lig'de play-off yarı finallerinde ilk maçlar oynandı.

Ligde 3 grupta oynanan yarı final ilk maçlarında alınan sonuçlar şöyle:
1. Grup
Düzcespor-Bayburt Grup Özel İdare: 1-0
Bayrampaşa-Kemerspor 2003: 3-0
2. Grup:
Anagold 24 Erzincanspor-Ankara Demirspor: 1-0
Tire 1922-Diyarbekirspor: 1-0
3. Grup:
Elaziz Belediyespor-Tarsus İdmanyurdu: 2-5
Kızılcabölükspor-Sultanbeyli Belediyespor: 0-0

Bu karşılaşmaların rövanşları 15 Mayıs Salı günü oynanacak.

Gol düellosunu BŞB Erzurumspor kazandı

Spor Toto 1. Lig maçında  Büşükşehir Belediyesi Erzurumspor, Play-Off turu ilk maçında Ümraniyespor’u konuk etti.

Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) uygulanan maçta BB Erzurumspor, rakibini 4-3 mağlup etti. VAR sistemini izleyen hakem Arda Kardeşler 65’nci dakikada penaltı noktasını gösterdi.

Maçtan dakikalar
3’üncü dakikada sol kanattan gerçekleştirilen Ümraniyespor atağında cezasahasına yapılan ortada Drole, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1.
8’inci dakikada köşe vuruşu kullanan BB Erzurumspor’da kale çizgisi önünde topla buluşan Burhan’ın şutunu defans uzaklaştırdı.
11’inci dakikada Burhan’ın pasına hareketlenen Erhan, kale çizgisi önünde düzgün vurdu, meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1.
25’inci dakikada Burhan’ın topuna Nobre ile birlikte yükselen kaleci Burak ıska geçti. Nobre kalecinin elinden düşen topa vuramadı.
27’nci dakikada paslaşarak kullanılan köşe vuruşunda Taylan’ın cezaalanına yaptığı ortada meşin yuvarlak doğrudan ağlarla buluştu: 2-1.
30’uncu dakikada Taylan’ın havalandırdığı topla buluşan Burhan’ın aşırma vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten auta çıktı.
48’inci dakikada sağ kanattan gelişen BB. Erzurumspor atağında yapılan ortaya iyi yükselen Erhan’ın kafa şutunu defans kornere çeldi.
58’nci dakikada ceza sahasında topla buluşan Rangelov, kaleci Hakan tarafından düşürüldü. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan İbrahim topu ağlara gönderdi: 2-2.
65’nci dakikada gelişen ev sahibi takım atağında Burhan’ın sağ kanattan ortasıyla buluşan Erhan’ın şutu defanstan döndü. BB. Erzurumsporlu futbolcuların penaltı itirazı üzerine hakem Video Yardımcı Hakem Sistemi’ne başvurdu. Saha kenarına gelen hakem görüntüleri izledikten sonra penaltı noktasına gösterdi. Nobre penaltıdan takımını 3-2 öne geçirdi.
68’nci dakikada Tolga’nın sağ kanattan yaptığı ortada topla buluşan Gökhan sert vurdu. Defansa çarpan topu önünde bulan Nobre takımının 4’üncü kendisinin ikinci golünü attı: 4-2.
86’ncı dakikada Ümraniyespor’un kontra atağında kaleci Hakan’ın öne çıktığını gören Drole 25 metreden düzgün bir vuruşla skoru 4-3’e getirdi.
Son düdükle birlikte BB Erzurumspor maçı 4-3 kazandı ancak Ümraniyespor rövanş için avantaj yakaladı.

Bu maçın rövanşı 15 Mayıs Salı günü saat 16.00'da Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı'nda oynayacak.

Stat: Erzurum Kazım Karabekir
Hakemler: Arda Kardeşler, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu,
Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Hakan Canbazoğlu, Acka, Nobre, Tolga Ünlü, Metin Yüksel (Dk.66 Gökhan Karadeniz), Burhan Eşer (Dk.83 Savage), Hakan Arslan, Taylan Antalyalı (Dk. 90 Abdulkadir Özdemir), Lokman Gör, Scuk, Erhan Çelenk
Ümraniyespor: Burak Öğür, Appindangoye, Timur Temeltaş, Vasilogiannis (Dk.46 Samet Asatekin), Rangelov (Dk.90 Serdar Özbayraktar), İbrahim Akdağ, Oğuz Ceylan, Cleyton (Dk. 76 Emircan Altıntaş) Merthan Açıl, Drole, Mücahit Albayrak
Goller: Dk.11 Erhan Çelenk, Dk. 27 Taylan Antalyalı, Dk. 65 (Penaltıdan) ve 68 Nobre (Büyükşehir Belediye Erzurumspor), Dk. 3 ve 85 Drole, Dk. 60 İbrahim Akdağ (Penaltıdan)
Sarı kartlar: Dk. 55 Scuk, Dk. 87 Nobre, Dk. 90 Acka (Büyükşehir Belediye Erzurumspor) Dk. 52 Oğuz Ceylan, Dk. 69 İbrahim Akdağ, Dk. 71 Rangelov (Ümraniyespor)

Deplasmanda Kazanan Yakın Doğu Üniversitesi Finale Yükseldi

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final dördüncü maçında Çukurova Basketbol ile Yakın Doğu Üniversitesi karşı karşıya geldi.

Mersin Edip Burhan Spor Salonu'nda oynanan mücadelede Yakın Doğu Üniversitesi, Çukurova Basketbol'u 76-66 yendi ve seriyi 3-1 getirerek finale yükseldi.
Yakın Doğu Üniversitesi finalde Fenerbahçe ile karşılaşacak.
Karşılaşmanın ilk yarısını da 38-36 önde tamamlayan Yakın Doğu Üniversitesi’nde Kayla Mc Bride 20 sayı- 4 ribaunt- 3 asistle oynarken, Jantel Lavender de 16 sayı kaydetti.
Çukurova Basketbol’da ise Diamond De Shilds 15 sayı- 4 ribaunt- 2 asist ve Emel Ecem Güler de 15 sayı- 3 ribauntla maçı tamamladı.
Çukurova Basketbol: 66 - Yakın Doğu Üniversitesi: 76
Salon: Edip Buran
Hakemler: Mehmet Şahin, Murat Ciner, Tahsin Kuzu
Çukurova Basketbol: Larkins 7, Emel Ecem Gürler 15, Melis Talay 10, Shields 15, Iagupova 11, Fatmanur Karakaş 2, Bahar Yapar 5, Gökşen Fitik 1, Sinem Ataş, Sanem Gamze Zeren
Yakın Doğu Üniversitesi: Olcay Çakır Turgut 9, Holingsvorth 8, Lavender 16, McBride 20, Vardersloot 9, Cansu Köksal 2, Bahar Çağlar 4, Gruda 8
1. Periyot: 14-20
Devre: 36-38
3. Periyot: 59-57

Fenerbahçe Doğuş farklı kazandı

Fenerbahçe Doğuş, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 30. ve son haftasında konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 96-73 yendi.

Sarı-lacivertli ekip, bu sonuçla 27. galibiyet elde etti ve normal sezonu lider tamamladı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise 19. yenilgisini aldı.
Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Vesely ve Ahmet Düverioğlu'nun pota altından kaydettiği sayılarla Fenerbahçe Doğuş, 3. dakikayı 9-7 üstün geçti. Savunmasını sertleştiren konuk ekip, Thompson'ın dış atışlardan Ayberk Olmaz'ın boyalı alandan ürettiği sayılarla 6. dakikada farkı 5 sayıya (16-11) çıkardı. Çeyreğin kalan bölümünde sarı-lacivertli ekip oyunu dengeledi ve ilk çeyrek 21-21 eşitlikle sona erdi.
İkinci çeyrekte pota altından arka arkaya sayılar bulan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 14. dakikayı 32-31 önde tamamladı. Ardından 7-0'lık seri yakalayan ve 17. dakikada farkı 7 sayıya (39-32) çıkartan Fenerbahçe Doğuş, Egehan Arna'nın etkili oyunuyla soyunma odasına 49-40 üstün gitti.
İkinci yarıya Guduric ve Vesely'in sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Doğuş, 23. dakikanın içinde farkı çift hanelere çıkardı: 54-44. Dış atışlardan sayılar üreten konuk ekibe pota altından bulduğu sayılarla karşılık veren sarı-lacivertli ekip, farkı açtı ve final periyoduna 71-57 önde girdi.
Son çeyreğe de etkili başlayan sarı-lacivertli ekip, dış atışlardan arka arkaya bulduğu basketlerle 35. dakikada farkı 27 sayıya kadar çıkardı: 87-61. Çeyreğin son bölümünde rahat bir oyun sergileyen Fenerbahçe Doğuş, sahadan 96-73 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Doğuş: 96 - İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 73
Salon: Ülker Spor ve Etkinlik
Hakemler: Kaan Büyükçil, Halil Baldemir, Özge Şentürk
Fenerbahçe Doğuş: Wanamaker 3, Melih Mahmutoğlu 11, Guduric 9, Vesely 6, Ahmet Düverioğlu 18, Ali Muhammed 16, Barış Hersek 3, Egehan Arna 10, Nunnally 8, Sinan Güler 5, Sloukas 4, Melli 3
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Thompson 16, Klobucar 11, Uğur Dokuyan 4, Ayberk Olmaz 16, Buckner 13, Furkan Ayça 2, Bekir Karlı, Mert Çevik 3, Tevfik Akdamar 5, Gaffar Çetin 3, Kamer Muhammed Bayraktar
1. Periyot: 21-21
Devre: 49-40
3. Periyot: 71-57

Robben ve Rafinha 1 yıl daha Bayern Münih'te!

Bayern Münih, Arjen Robben ve Rafinha'in sözleşmelerini 2018-2019 sezonu sonuna kadar uzatma kararı aldı.

Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih, Hollandalı Arjen Robben ve Brezilyalı Rafinha'nın sözleşmesini 1 yıllığına uzattı.
Kulüpten yapılan açıklamada, Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge ile Sportif Direktör Hasan Salihamidzic tarafından alınan ortak karar ile 34 yaşındaki Robben ve 32 yaşındaki Rafinha'nın sözleşmelerinin bir sezon daha uzatıldığı belirtildi.
Salihamidzic, iki oyuncuyu da kadrolarında tutmaları nedeniyle mutlu olduklarını kaydederek, "Arjen Robben ve Rafinha gelecek sezonki planlarımızda önemli rol oynayacaklar." dedi.
Bayern Münih'e 2009'da transfer olan Robben, Bavyera ekibiyle 7 lig şampiyonluğu, 4 Almanya Kupası ve 1 UEFA Şampiyonlar Ligi yaşadı.
Rafinha ise 2011'de katıldığı Bavyera temsilcisiyle 6 lig şampiyonluğu, 3 Almanya ve 1 UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı.

Teleset Mobilya Akhisarspor 42,5 milyon lira kazanacak

Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Teleset Mobilya Akhisarspor’un kasasına, en az 8,5 milyon Euro (42,5 milyon lira) girecek.

Tarihinde ilk kez 6 sezon önce Süper Lig’e yükselen yeşil-siyahlı ekip, bu sezon kaldırdığı kupayla sadece prestij değil ekonomik açıdan da ciddi manada kazanıma ulaşacak.
Kupa şampiyonluğu sebebiyle gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’ne de direkt katılmayı hak eden Ege temsilcisi, bu başarısından dolayı en az 8,5 milyon Euroyu kasasına koyacak.
Ziraat Türkiye Kupası'ndan 1,5 milyon Euro
Ziraat Türkiye Kupası macerasına 4. turda Anagold 24 Erzincanspor ile mücadele ederek başlayan Akhisarspor, rakibini eleyerek 60 bin lira kazandı.
Manisa temsilcisi, 5. turda Ankara Demirspor’u geçerek 300 bin, son 16 turunda ise Boluspor’u saf dışı bırakarak 400 bin lira gelir elde etti.
Çeyrek finalde Kayserispor engelini aşarak 700 bin liralık ödülün sahibi olan yeşil-siyahlı ekip, yarı finalde Galatasaray’ı kupanın dışına iterek 900 bin lirayı da kasasına koydu.
Teleset Mobilya Akhisarspor, finalde Fenerbahçe’yi mağlup ederek 5 milyon liralık şampiyonluk ödülünü de kaptı ve toplamdaki para ödülünü 7 milyon 360 bin liraya (1,5 milyon Euro) çıkardı.
UEFA’dan yaklaşık 7 milyon Euro
Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak tarihinde ilk kez Avrupa’da mücadele etme şansı yakalayan Akhisarspor, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’nde boy gösterecek.
Eleme oynamadan direkt gruplarda mücadele edecek Ege temsilcisi, burada yapacağı 6 maçtan tek puan çıkartamasa dahi gelir hanesine yaklaşık 7 milyon Euro (35 milyon lira) yazdıracak.
Yeşil-siyahlı ekip, gruplara katılım bedeli olarak en az 2,6 milyon Euro ve Türkiye’nin yayın havuzundan da minimum 4,5 milyon Euro kazanacak.
Böylece kazanılan Türkiye Kupası sayesinde Teleset Mobilya Akhisarspor’un kasasına yaklaşık 8,5 milyon Euro (42,5 milyon lira) girecek.

Mütevazı kadrosuyla tarih yazdı

Spor Toto Süper Lig'de 6. sezonunu geçiren Teleset Mobilya Akhisarspor, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye Kupası yarı finalinde Galatasaray'ı eledikten sonra dün Diyarbakır'da karşılaştığı Fenerbahçe'yi de saf dışı bırakarak tarihinde ilki başaran Akhisarspor, kupayı müzesine götüren 15. takım oldu.
Altay ve Göztepe'den sonra kupayı kaldıran üçüncü Ege temsilcisi unvanını alan Teleset Mobilya Akhisarspor, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde doğrudan gruplarda mücadele etme hakkı kazandı. Yeşil-siyahlı ekip ayrıca, 2017-2018 sezonu Süper Lig şampiyonu ile de TFF Süper Kupa müsabakasına çıkacak.
Kupa Anadolu'da kaldı
Geçen sezon Atiker Konyaspor'un kazandığı kupanın ardından sürpriz bir sonuca imza atan Teleset Mobilya Akhisarspor, Fenerbahçe'ye geçit vermedi.
Kupada Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor dışında mutlu sona ulaşan takım sayısı 11'e çıktı.
Kadro değerinde 15. sırada
Süper Lig'de 6. yılını geçiren ve mütevazı kadrolarla başarılı sonuçlar alan yeşil-siyahlı ekip, kalıcı olmak için mücadelesini sürdürüyor.
Teleset Mobilya Akhisarspor, Alman internet sitesi "Transfermarkt"ın verilerine göre Süper Lig'de kadro değerleri sıralamasında 15. durumda bulunuyor.
Sıra ligde
Ligde geride kalan 32 haftada 36 puanla düşme hattındaki Osmanlıspor'un 3 puan önünde averajla 14. sırada bulunan yeşil-siyahlı ekip, kalan 2 hafta kritik maçlara çıkacak.
Bu hafta 14 Mayıs Pazartesi günü Kayserispor'a konuk olacak Akhisarspor, son hafta ise Osmanlıspor'u ağırlayacak.
33. haftada alınacak sonuçlara göre son haftadaki Osmanlıspor maçı iki takım için de lige tutunma mücadelesi olabilir. Ligde en son Fenerbahçe'yi 3-2 yenen Teleset Mobilya Akhisarspor, daha sonra çıktığı 8 maçta galibiyet alamadı.
Bu sezon ligde 2 maçta da Fenerbahçe'yi mağlup eden Ege temsilcisi, kupa galibiyetiyle sarı-lacivertli ekip karşısında 3 resmi maçını da kazanmış oldu.
Kupayı yüzde 60 galibiyet oranıyla tamamlayan Teleset Mobilya Akhisarspor, ligde ise galibiyet oranında yüzde 28,13'te kaldı.
Okan Buruk'tan ilk
Teknik direktörlük kariyerinde ilk kez kupayı kazanan Okan Buruk, daha önce Elazığspor, Gaziantepspor ve Göztepe'nin başında Türkiye Kupası maçlarına çıkmıştı.
Okan Buruk, teknik direktör olarak çıktığı 36 Türkiye Kupası maçında 18 galibiyet, 7 beraberlik ve 11 yenilgi yaşadı.
Muğdat Çelik tüm maçlarda sahada
Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı 10 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alan Teleset Mobilya Akhisarspor, bu müsabakalarda 21 gol atıp, kalesinde 9 gol gördü.
Akhisarspor, final maçına bu sezon kupadaki en golcü isimler cezalı Yevgen Seleznov ve ara transfer döneminde Elazığspor'a kiralanan Ioan Hora'dan yoksun çıktı. Bu oyuncuların dörder golü bulunuyordu.
Kupadaki 10 maçta da forma şansı bulan Muğdat Çelik, toplam 816 dakika sahada kaldı. Muğdat'ı, kaleci Fatih Öztürk, Caner Osmanpaşa ve Eray Ataseven izledi.
Bu sezon 25 oyuncunun forma giydiği yeşil-siyahlı ekipte futbolcuların kupa performansı şöyle:
FutbolcuMaçİlk 11Süre (Dk)Gol
Abdoulwahid Sissoko 855631
Alperen Babacan443601
Aykut Çeviker76486 
Bilal Kısa3168 
Bora Körk22180 
Caner Osmanpaşa97606 
Daniel Larsson31132 
Dany Nounkeu32219 
Eray Ataseven876052
Fatih Öztürk88720 
Helder Barbosa754982
Ioan Hora443604
Kadir Keleş54352 
Marvin Emnes22180 
Miguel Lopes775401
Muğdat Çelik10108163
Mustafa Yumlu66495 
Olcan Adın543301
Onur Ayık63304 
Orhan Taşdelen53316 
Ömer Bayram76565 
Paulo Henrique32199 
Serginho42188 
Soner Aydoğdu744791
Yevgen Seleznov553394
Not: Ankara Demirsporlu Burak Öksüz'ün kendi kalesine attığı 1 gol bulunmaktadır.

Fenerbahçe finallerde kayıp!

Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde Teleset Mobilya Akhisarspor'a 3-2 yenilen Fenerbahçe, son dönemlerde final maçlarında aldığı başarısız sonuçlarla dikkati çekiyor.

Fenerbahçe Kulübünde başkanlığa 1998 yılında başlayan ve 20 yılı geride bırakan Aziz Yıldırım döneminde futbol takımı, final maçlarında başarılı olmakta zorlanıyor.
Yıldırım'ın başkanlık döneminde sarı-lacivertliler Türkiye Kupası'nda 9 kez finale kalma başarısı göstermesine rağmen son adımı atmayı sadece 2 kez başardı. Fenerbahçe, bu final maçlarının 7'sini kaybetti.
Sarı-lacivertliler, Aziz Yıldırım döneminde Süper Lig'de de şampiyonluk yolunda avantajlı girdiği son haftada 3 kez ipi göğüslemeyi başaramadı.
Türkiye Kupası finalleri
Fenerbahçe, söz konusu dönemde Türkiye Kupası'ndaki 9 final maçı şöyle:
Sezon        MaçSkor
2000-2001Fenerbahçe-Gençlerbirliği2-2 (1-4 penaltılarla)
2004-2005Fenerbahçe-Galatasaray1-5
2005-2006Fenerbahçe-Beşiktaş2-3
2008-2009Fenerbahçe-Beşiktaş2-4
2009-2010Fenerbahçe-Trabzonspor1-3
2011-2012Fenerbahçe-Bursaspor4-0
2012-2013Fenerbahçe-Trabzonspor1-0
2015-2016Fenerbahçe-Galatasaray0-1
2017-2018Fenerbahçe-Teleset Mobilya Akhisarspor2-3

Süper Lig'de 3 şampiyonluğu son maçta kaybetti
Fenerbahçe, başkan Yıldırım döneminde 3 kez dramatik bir şekilde şampiyonlukları son maçlarda rakiplerine kaptırdı.
Sarı-lacivertliler, 2005-2006 sezonunda son haftaya lider girmesine rağmen kümede kalma mücadelesi veren Denizlispor'u yenemedi. Rakibiyle 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, Galatasaray'ın şampiyonluğuna engel olamadı.
Fenerbahçe, 2009-2010 sezonunda da son haftaya lider girdi. Sahasında Trabzonspor'u ağırlayan sarı-lacivertliler, rakibini mağlup edemedi ve sahadan yine 1-1'le ayrıldı. Bu beraberlik Fenerbahçe'yi şampiyonluktan etti ve mutlu sona Bursaspor ulaştı.
Sarı-lacivertliler, 2011-2012 sezonunda da son maçta şampiyonluğu kaçırdı. O sezon ilk kez oynanan Süper Final Grubu'nda son maçta lider Galatasaray'ı ağırlayan Fenerbahçe'ye şampiyonluk için galibiyet gerekiyordu. Fenerbahçe rakibiyle 0-0 berabere kalınca bir kez daha taraftarlarını üzdü.
Galatasaray'a 5 final kaybetti
Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe, en büyük rakiplerinden Galatasaray'a 5 kez final kaybetti.
Türkiye Kupası'nda rakibine 2 final kaybeden Fenerbahçe, TFF Süper Kupa'da da yine iki defa rakibini geçemedi.
Fenerbahçe, 2011-2012 sezonunun son maçında karşılaştığı rakibini yine yenemedi ve şampiyonluğu kaptırdı.
Sarı-lacivertliler, 2005-2006 sezonunda son maçta Galatasaray'la oynamasa bile 34. hafta yaşadığı puan kaybıyla şampiyonluğun sarı-kırmızılı takıma gitmesine neden oldu.
Fenerbahçe'nin, Yıldırım'ın başkanlığında Galatasaray'la oynadığı ve kazandığı tek final maçı ise 2014 yılında oynanan TFF Süper Kupa karşılaşmasıydı.
Süper Kupa'da daha başarılı
Fenerbahçe, Aziz Yıldırım döneminde TFF Süper Kupa'da oynadığı 5 finalin 3'ünü kazandı.
Bu 3 zaferi sarı-lacivertliler, iki kez Beşiktaş, bir defa da Galatasaray'a karşı yaşadı. Fenerbahçe, yenildiği iki finalde de Galatasaray'a kupayı kaptırdı.
Öte yandan Fenerbahçe, Aziz Yıldırım'ın başkanlığındaki 3. ayında ise 1998 yılındaki Başbakanlık Kupası'nda Trabzonspor'u 1-0 yenmişti.

Stuttgart ve Gomez'e Tayfun Korkut dokunuşu!

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Stuttgart, teknik direktör Tayfun Korkut yönetiminde elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkati çekiyor. Stuttgart, yakaladığı çıkışla Avrupa kupalarına katılma şansını son haftaya taşıdı. Sezona Wolfsburg ile başlayan ve ligin ikinci yarısında Stuttgart'a transfer olan Mario Gomez de Tayfun Korkut'un gelişiyle yükselişe geçti.

Lige beklenen başlangıcı yapamayan Stuttgart, son haftalarda üst üste topladığı puanlarla Avrupa kupaları için mücadele edebilecek pozisyona geldi.
Sezonun ilk 20 haftasında sadece 20 puan toplayabilen ve 14'üncü sırada yer alan kırmızı-beyazlılar, Türk teknik adam yönetiminde çıktığı maçlarda başarılı sonuçlar alarak üst sıralara tırmandı.
Takıma 4 maçlık seriyle nefes aldırdı
Tayfun Korkut, Alman teknik direktör Hannes Wolf'un görevine son verilmesinin ardından ocak ayının sonlarına doğru başına geçtiği Stuttgart ile 13 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı.
Türk teknik adamın ilk lig maçında Wolfsburg ile 1-1 berabere kalan, bu beraberliğin ardından 4 maçlık galibiyet serisi yakalayan Stuttgart, sırasıyla Borussia Mönchengladbach, Augsburg ve Eintracht Frankfurt'u 1-0, Köln'ü ise 3-2 mağlup ederek ligde nefes aldı.
Daha sonra Leipzig ile 0-0, Hamburg ve Hannover 96 ile 1-1 berabere kalan Stuttgart, Freiburg'u ise 2-1 mağlup etmeyi başardı.
Tek yenilgi yaşadı
Stuttgart, 44 yaşındaki Tayfun Korkut'un göreve gelmesinin ardından sadece bir kez mağlup oldu. Söz konusu dönemde 13 maça çıkan Stuttgart, tek yenilgisini Borussia Dortmund deplasmanında 3-0'lık skorla yaşadı.
Son üç maçını kazandı
Ligde son 3 maçını da kazanan Tayfun Korkut yönetimindeki Stuttgart, gelecek sezon Avrupa kupalarına katılabilmek için hesap yapmaya başladı.
Son 3 haftada Werder Bremen ve Hoffenheim'ı 2-0 yenen kırmızı-beyazlılar, Bayer Leverkusen'i de 1-0 mağlup etti.
Stuttgart, sıralamada üstünde yer alan Leipzig ve Eintracht Frankfurt'un da üst üste yaşadığı puan kayıpları sayesinde UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilme umudunu son haftaya taşıdı.
Avrupa kupaları için şampiyonu yenmesi gerek
Stuttgart'ın gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilmesi için şampiyonluğunu haftalar önce ilan eden Bayern Münih'i deplasmanda yenmesi gerekiyor.
Bundesliga'nın son haftasında yarın en zorlu sınavını verecek Tayfun Korkut'un öğrencileri, bu sezon ligde evinde hiç kaybetmeyen Bayern Münih'e ilk mağlubiyetini tattırmaya çalışacak.
Münih ekibini yendiği takdirde 51 puana çıkacak lig 8'incisi Stuttgart'ın 6'ncı olup Avrupa Ligi bileti alması için 50 puanlı Leipzig ile 49 puana sahip Eintracht Frankfurt'un da puan kaybetmesi gerekecek.
Bayern Münih'in Eintracht Frankfurt'u yenip Almanya Kupası'nı kazanması halinde lig 7'ncisi de Avrupa Ligi'ne katılacağı için Stuttgart'a bu kez rakiplerinden birinin puan kaybetmesi yeterli olacak.
Eksi 3 averaja sahip Stuttgart, son maçında Bayern Münih ile berabere kaldığı takdirde ise artı bir averajlı Eintracht Frankfurt'un 5 farklı yenilmesini bekleyecek.
Stuttgart'ın iki rakibinin de deplasmana çıkacağı son hafta, Leipzig ile Hertha Berlin, Eintracht Frankfurt ile Schalke 04 karşılaşacak.
Antrenörlük hayatına Avrupa takımlarında başladı
Futbolculuk kariyerinde Fenerbahçe ile Beşiktaş, İspanya'da ise Real Sociedad ve Espanyol gibi önemli takımlarda forma giyen Tayfun Korkut, teknik direktörlük döneminde de istikrarlı performansını tekrarladı.
Real Sociedad, Hoffenheim ve Stuttgart'ta altyapı takımlarını çalıştırmasının ardından A Milli Futbol Takımı'nda yardımcı antrenörlük yaparak tecrübe kazanan Tayfun Korkut, ilk teknik direktörlük deneyimini Ocak 2014 ile Nisan 2015 arasında Hannover 96'da yaşadı.
Bundesliga'da görev alan ikinci Türk teknik adam
Özcan Arkoç'un ardından Bundesliga'da takım çalıştıran ikinci Türk teknik adam konumundaki Tayfun Korkut, Hannover 96'da ilk sezonunda ligi 10'uncu sırada tamamladı.
Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, İspanyolca ve Almanca dillerini konuşabilen Tayfun Korkut, Hannover 96'daki başarılı performansının ardından Bundesliga ekiplerinin tercih ettiği teknik adamlar arasında ilk sıralarda yer aldı.
Kaiserslautern ve Bayer Leverkusen gibi Almanya'nın köklü kulüplerinde görev alan Türk çalıştırıcı, oyuncularla kolay iletişim kurabilmesi ve başarılı taktikleriyle Bundesliga'nın deneyimli teknik adamları arasına adını yazdırdı.
Stuttgart'ta tanıdık isimler bulunuyor
Tayfun Korkut'un takımı Stuttgart'ta bu sezon yolu Türkiye'den geçen isimler de forma giyiyor.
Geçmiş yıllarda Beşiktaş'ta görev yapan Alman Mario Gomez ve Andreas Beck'in yanı sıra bir dönem Galatasaray'da oynayan Arjantinli Emiliano Insua, Stuttgart'ta top koşturuyor.
Ayrıca Türkiye Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde forma giyen 20 yaşındaki Berkay Özcan da Stuttgart'ta görev alıyor.
Gomez, Tayfun Korkut'un gelişiyle yükselişe geçti
Alman futbolunun en golcü isimlerinden Mario Gomez, bu sezon Stuttgart'ın en skorer ismi olarak göze çarpıyor.
Sezona Wolfsburg formasıyla başlayan Gomez, ilk 17 haftada sadece bir gol atabildi.
İkinci devre Stuttgart'a transfer olan 32 yaşındaki futbolcu, Tayfun Korkut'un göreve geldiği 21. haftada takımı adına ilk golünü kaydetti.
Tayfun Korkut'un gelişiyle yükselişe geçen Gomez, attığı 8 golle Stuttgart'ın yükselişinde kilit rol oynadı.

Aykut Kocaman'ın Akhisar kabusu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, başında olduğu takımlarda Akhisarspor’a karşı galip gelemiyor. Kocaman, son iki sezonda Akhisar'a karşı oynadığı 5 maçta gülen taraf olamadı.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaştığı Akhisarspor'a 3-2 mağlup oldu. Bu maçla birlikte Akhisarspor, bu sezon Fenerbahçe ile karşılaştığı 3 maçta da rakibini mağlup etti. Öte yandan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın başında olduğu takımlarda Akhisarspor’a karşı galip gelemiyor. Geçtiğimiz sezon Konyaspor’u çalıştıran tecrübeli teknik adam, deplasmanda Akhisarspor’a 1-0 ve evinde 3-0 mağlup olmuştu. Şu anda Fenerbahçe’yi çalıştıran Kocaman’ın geçtiğimiz sezon Akhisarspor’a karşı olan kabusu, bu sezonda sarı-lacivertlilerde sürüyor.
Aykut Kocaman, bu sezon Süper Lig’de yeşil-siyahlılara karşı deplasmanda oynadığı maçta 1-0 ve evinde 3-2 mağlup olurken Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde de 3-2 mağlup olup kupayı Akhisarspor’a kaptırdı. 

Formula 1 heyecanı İspanya'da

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, İspanya'da koşulacak sezonun 5. etabıyla devam edecek.

Barselona kentindeki 4 bin 655 metrelik Katalonya Pisti'nde 66 tur üzerinden yapılacak yarışın sıralama mücadelesi yarın TSİ 16.00'da başlayacak. Yarış da 13 Mayıs Pazar günü TSİ 16.10'da gerçekleştirilecek.
Sırasıyla Avustralya ve Bahreyn'de koşulan sezonun ilk iki yarışını Ferrari takımının Alman pilotu Sebastian Vettel, Çin'deki üçüncü yarışı Red Bull-TAG Heuer takımının Avustralyalı pilotu Daniel Ricciardo, Azerbaycan'dakini ise Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton kazanmıştı.

13 MAYIS 2018 PAZAR


16:10 Formula 1 İspanya GP formula1lastik İdman TV

Pilotlar ve takımlar klasmanı
Formula 1'de İspanya Grand Prix'si öncesinde pilotlar ve takımlar klasmanında sıralama şöyle:
Pilotlar klasmanı
1 Lewis Hamilton Mercedes 70
2 Sebastian Vettel Ferrari 66
3 Kimi Räikkönen Ferrari 48
4 Valtteri Bottas Mercedes 40
5 Daniel Ricciardo Red Bull Racing TAG Heuer 37
6 Fernando Alonso McLaren Renault 28
7 Nico Hulkenberg Renault 22
8 Max Verstappen Red Bull Racing TAG Heuer 18
9 Sergio Perez Force India Mercedes 15
10 Carlos Sainz Renault 13
11 Pierre Gasly Scuderia Toro Rosso Honda 12
12 Kevin Magnussen Haas Ferrari 11
13 Charles Leclerc Sauber Ferrari 8
14 Stoffel Vandoorne McLaren Renault 8
15 Lance Stroll Williams Mercedes 4
16 Marcus Ericsson Sauber Ferrari 2
17 Esteban Ocon Force India Mercedes 1
18 Brendon Hartley Scuderia Toro Rosso Honda 1
19 Romain Grosjean Haas Ferrari 0
20 Sergey Sirotkin Williams Mercedes 0
Takımlar klasmanı
1 Ferrari 114
2 Mercedes 110
3 Red Bull Racing TAG Heuer 55
4 McLaren Renault 36
5 Renault 35
6 Force India Mercedes 16
7 Scuderia Toro Rosso Honda 13
8 Haas Ferrari 11
9 Sauber Ferrari 10
10 Williams Mercedes 4