TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

29 Mayıs 2021 Cumartesi

Avrupa'nın en büyüğü Chelsea (Gol ve Kupa Töreni | Video)

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Chelsea, Dragao Stadı'ndaki dev maçta Manchester City'yi 1-0 yendi ve kupayı tarihinde 2. kez müzesine götürdü. Chelsea'yi zafere taşıyan gol Alman futbolcu Kai Havertz'den geldi.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasının finalinde iki İngiliz ekibinin kupa mücadelesi, Portekiz'in Porto kentindeki Dragao Stadı'nda oynandı.Thomas Tuchel'in öğrencileri kupaya uzanan taraf oldu.

En son 2011-12 sezonunda Roberto Di Matteo yönetiminde Devler Ligi kupasını kazanan Chelsea, 2020-21 sezonunda bu başarıyı Thomas Tuchel ile tekrarladı. Tarihinde üçüncü kez final oynayan Chelsea, Şampiyonlar Ligi kupasını ikinci kez kazandı.

Alman teknik direktör Thomas Tuchel de kariyerinin ilk Avrupa kupasını kazandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle stat kapasitesinin yüzde 33'ü oranında seyirci izni verilen karşılaşmayı, 14 bin 110 kişi tribünden takip etti.

2020-2021 sezonunda "Avrupa'nın en büyüğü" apoletini elde eden Chelsea, düzenlenen törenle kupasına kavuştu.

Maçın hikayesi

Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City sahaya; Ederson, Zinchenko, Stones, Ruben Dias, Walker, Silva, İlkay, De Bruyne, Foden, Mahrez, Sterling 11'iyle çıktı.

Chelsea'de Thomas Tuchel ise, Mendy, Rüdiger, Silva, Azpilicueta, Chilwell, Kante, Jorginho, James, Havertz, Mount, Werner 11'ini sahaya sürdü.

İki takımın da tempolu başladığı mücadelede ilk tehlike 8. dakikada yaşandı. Manchester City kalecisi Ederson'un uzun pasında savunmanın arkasına iyi sarkan Raheem Sterling, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı ancak Edouard Mendy topu kornere çelmeyi başardı.

15. dakikada Chelsea gole çok yaklaştı! Timo Werner kaleciyle karşı karşıya kaçırdı. Top Ederson'da kaldı.

27'de Phil Foden'ın çektiği şutu Chelsea savunmasında Rüdiger yatarak engelledi.

İlkay Gündoğan, 34. dakikada sarı kart gördü.

Chelsea'nin deneyimli savunmacısı Thiago Silva, 39. dakikada sakatlanarak oyuna devam edemedi. Brezilyalı futbolcu yerini Andreas Christensen'e bıraktı.

GOL! 42. dakikada Kai Havertz'in golüyle Chelsea 1-0 öne geçti. Alman futbolcu, Mason Mount'un nefis ara pasında kaleciyi çalımladı ve topu boş ağlara yuvarladı. Havertz, Devler Ligi'nde bu sezon ilk golünü finalde kaydetti.

İlk yarının sonuna en az 3 dakika ilave edildi. 

Karşılaşmanın ilk yarısı Manchester City karşısında, Chelsea'nin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Bir sakatlık da Manchester City tarafında yaşandı. Kevin de Bruyne 58. dakikada sakatlandı ve yerini Gabriel Jesus'a bıraktı.

Chelsea 2. gole çok yaklaştı! 73. dakikada Kai Havertz'in ara pasında Christian Pulisic kaleciyle karşı karşıya kaldı. ABD'li oyuncunun yaptığı aşırtma vuruşta top kale direğinin yanından az farkla dışarı çıktı.

Arjantinli yıldız Sergio Kun Agüero, Manchester City formasıyla son kez sahaya çıktı.

Karşılaşmanın sonuna en az 7 dakika ilave edildi.

Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca Chelsea, dev maçta Manchester City'yi 1-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Fenerbahçe, Biglia ve Borini için anlaşma sağladı

Fenerbahçe'den son dakika transfer haberi... Fenerbahçe, Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük'te forma giyen Arjantinli orta saha oyuncusu Lucas Biglia ve İtalyan forvet oyuncusu Fabio Borini'nin transferi için oyuncular ve kulübüyle anlaşma sağladı.


Son dakika transfer haberi... Gelecek sezon için transfer çalışmalarına devam eden Fenerbahçe, iki ismi kadrosuna katmaya çok yakın.

Haber Global'in verdiği habere göre Sarı-lacivertliler, Fatih Karagümrük'te forma giyen İtalyan forvet oyuncusu Fabio Borini ve Arjantinli oyuncusu Lucas Biglia ile her konuda anlaşmaya vardı.

Habere göre Fenerbahçe, Fatih Karagümrük yönetimi ile de takas ve bir miktar para içeren bir paket teklif karşılığında el sıkıştı.

NTVSpor.net

Karşılaştırma | Nissan Juke & Renault Captur

Nissan Juke vs Renault Captur | Hangisi Alınır?

İki sevilen Crossover konuğumuz Renault Captur vs Nissan Juke
Captur rakibi Juke dan daha uzun, daha alçak ve daha dar
Tasarımlarda…. Her ne kadar olgunlaşsa da Nissan daha radikal görünmeye devam ediyor yeni nesliyle ama Captur yeni nesliyle kesinlikle daha şık ve kaliteli görünüyor.
İçeride her iki modelinde konsol tasarımları tamamen ynilenmiş, Juker da daah sportif bir hava hakimken Captur da daha elit bir hava yakalanmış.
Nissan Juke bagaj: 422 lt
Renault Captur bagaj: 422 lt ama koltuk ilerideyken 536 lt oluyor
Sürüşte
Reanult Captur 1.0 Manuel veya 1.3 turbo otm ile alınabiliyor
1.3 turbo çok keyifli 140 bg ve 260 nm tork ile 7 ileri çift kavrama kombiniyle 0-100: 9.2 sn
Renault Captur karma test tük: 8.5 lt civarı
Nissan Juke 1 lt turbo manuel veya otomatik ile alınabiliyor
115 bg ve 200 Nm tork ile 7 ileri çift kavrama otomatik kombinasyonuyla 0:100 - 11.8 sn
Nissan Juke 7.8 lt karma test tük.
JUKE Fiyat listesi 230.000 TL ile 409.000 TL arasında
Ama manuel 230k otm istediğin an aynı donanımda fiyat 329k oluyor yüksek ötv dilimine giriyor
Captur fiyat listesi 1.3 turbo
332.000 TL ile 369.000 TL arasında


Otomobil Dünyam

Renault Taliant | Test Sürüşü

Renault Taliant Test Sürüşü | Dünyada İlk Test

Yeni Renault Taliant
Dacia Logan ve Clio ile aynı platfıormu paylaşıyor Taliant, İlk kez Türkiye de yollara çıkıyor
Taliant, Önden küçük bir Megane ve Clio nun sedan hali gibi
Profilden tipik bir sedan arkadan yüksek bagajıyla yerini adlığı symbol gibi bir havaya sahip
Rakamlarla konuşursak Renault Taliant, Symbol den daha uzun ve daha iyi bir dingil mesafesine sahip daha alçak ve daha geniş…
Taliant ta 15” çelik, 16” çelik ve 16” alüminyum üç farklı jant seçeneği var
Taliant Bagaj hacmi 628 lt
Taliant ta ön konsolda direksiyon haricinde, kullanılan tuşlar sandero ile neredeyse birebir aynı Renault Taliant ta elektronik park freni anahtarsız giriş ve çalıştırma var
Renault Taliant ta eşya gözleri yeterli ama bardaklıklar çok aşağıda Renault Grubu’nun CMF-B modüler platformunda üretilen Taliant, X-Tronic şanzıman, kör nokta uyarı sistemi, kablosuz Apple Car Play, 8” dokunmatik multimedya ekranı ve elektrikli park freni gibi dikkat çeken özellikleri de beraberinde getiriyor. Model, Joy ve Touch donanım seviyeleriyle tüketicilerle buluşacak.
Taliant Donanımlarda 3 farklı sistemden ilki USB ve Bluetooth bağlantısı, 2 hoparlör ve 3,5 inç TFT ekranlı radyo sistemi ile Joy versiyonunda standart olarak sunuluyor. Ücretsiz olarak sunulan R&Go aplikasyonu indirilerek, ön konsoldaki bölmeye yerleştirilen akıllı telefon otomobilin multimedya ekranı gibi kullanılabiliyor. Müzik, telefon, navigasyon ve araç bilgileri, bu uygulama üzerinden görüntülenebiliyor.
Taliant Touch versiyonlarında standart olarak sunulan multimedya sisteminde, 8 inç dokunmatik ekran, Apple CarPlay ve toplam 4 adet hoparlör yer alıyor. Direksiyon üzerindeki kontrol tuşları vasıtasıyla Siri üzerinden otomobille iletişim kurulabiliyor. Taliant, Touch versiyonlarında opsiyonel olarak sunulan en üst seviye multimedya sistemi kablosuz Apple CarPlay, toplam 6 hoparlör ve navigasyon özelliğini de tüketicilerle buluşturuyor.
Renault Taliant, markanın Clio ve Captur modelleri gibi CMF-B platformu üzerinde yükseliyor. Bu modüler platform, modelin kullanıcılarına daha fazla kalite, konfor ve ADAS teknolojileriyle güvenlik sunmasını sağlıyor. Otomatik yanan farlar, yağmur sensörü, kör nokta uyarı sistemi, ön&arka park sensörleri, geri görüş kamerası, elektrikli park freni ve Start-Stop teknolojisi modelin yardımcı sistemleri olarak öne çıkıyor. Renault Taliant’ta ayrıca E-Call ve Eller Serbest Renault Kart Sistemi de bulunuyor.
90 beygir güce sahip turbo beslemeli 1.0 litre TCe, 6 ileri manuel ya da X-Tronic şanzımanla sunuluyor. Renault Grubu tecrübesiyle kalitesini ve güvenilirliğini kanıtlamış olan 100 beygir gücündeki ECO LPG motorda ise 6 ileri manuel şanzıman mevcut. 5 ileri manuel şanzımanla donatılmış 65 beygir gücündeki SCe motor ise yalnızca Joy ekipman seviyesinde sunuluyor.


Otomobil Dünyam

Subaru Forester XT | Test Sürüşü

Subaru Forester XT | Test Sürüşü

Subaru Forester XT, Subaru ruhunu taşıyor mu yoksa sadece iyi bir SUV mu? Tüm cevapları bu videomuzda bulacaksınız.
İyi seyirler...


OTOPARK.com

Köln, Bundesliga'da kaldı

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) sezonu 16. sırada tamamlayan Köln, play-out'ta 1-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında İkinci Lig'i 3. sırada bitiren Holstein Kiel'i 5-1 yenerek Bundesliga'da kaldı.

Köln, Holstein Stadı'nda oynanan maçın 3. dakikasında Jonas Hector'un attığı golle 1-0 öne geçti.

Holstein Kiel, bu gole 4. dakikada Jae-sung Lee ile cevap verdi ve skoru 1-1'e getirdi.

Konuk ekip, 6. ve 13. dakikada Sebastian Andersson ve 39. dakikada Rafael Czichos'un topu filelere göndermesiyle ilk yarıyı 4-1 önde tamamladı.

İkinci yarıda da üstün oyununu sürdüren Köln, 84. dakikada Ellyes Skhiri ile bir gol daha buldu ve karşılaşmadan 5-1 galip ayrıldı.

26 Mayıs'ta oynanan play-out ilk maçında konuk ettiği rakibine 1-0 mağlup olan Köln, rövanş karşılaşmasında aldığı bu sonuçla Bundesliga'da kaldı.

Bundesliga'da sezonu 17. sırada tamamlayan Werder Bremen ve 18. basamakta bitiren Schalke 04 küme düşmüş, İkinci Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Bochum ile ikinci sırayı alan Greuther Fürth, Bundesliga'ya yükselmişti.

Brentford tarihinde ilk kez Premier Lig'de

İngiltere Championship Ligi play-off finalinde Brentford, Swansea'yi 2-0 mağlup etti ve tarihinde ilk kez Premier Lig'e yükseldi.

İngiltere Championship play-off finalinde Swansea City'yi 2-0 mağlup eden Brentford, Premier Lig'e yükseldi.

Wembley Stadı'nda oynanan maçta Brentford'a galibiyeti 10. dakikada Ivan Toney (P) ve 20. dakikada Emiliano Marcondes'in golleri getirdi.

Swansea City, 65. dakikada Jay Fulton'ın gördüğü kırmızı kart nedeniyle karşılaşmayı 10 kişi tamamladı.

Brentford, Championship lideri Norwich City ve ikinci Watford'ın ardından Premier Lig'e çıkan üçüncü ve son takım oldu.

"Arılar" lakabıyla bilinen kırmızı-beyazlı ekip, 1946-1947 sezonunun ardından ilk kez İngiltere'nin en üst liginde mücadele etme hakkı kazandı.

Tarihinde ilk kez Premier Lig'e yükselen İngiliz ekibi, sezonu Galatasaray'da kiralık olarak tamamlayan Halil Dervişoğlu'nun da bonservisini elinde bulunduruyor.

Türk basketbolunun örnek ismi: Sertaç Şanlı

Basketbol Süper Ligi’nde bir “rotasyon” oyuncusuyken, THY Avrupa Ligi’nde yarı finalin yıldızına dönüşüyorsunuz... Sertaç Şanlı, kısa zamanda gösterdiği gelişimle tüm sporcular için örnek teşkil ediyor.

Genç yaş gruplarında Efes bünyesinde yer alan, Pınar Karşıyaka ve Türk Telekom’da gelişimini sürdüren Sertaç Şanlı, en üst seviyede ilk deneyimlerini Galatasaray’da yaşamıştı.

Sertaç, üç yıl formasını giydiği sarı-kırmızılı ekipte ortalama 8 dakika sahada kalıyor, ağırlıklı olarak pozisyonunun üçüncü uzunu olarak tercih ediliyordu.

Şampiyonluk yaşadığı 2012-2013 sezonunda ilk kez Ergin Ataman’la çalışma fırsatı yakalayan Sertaç, sezon sonunda takımdan ayrıldı.

Gaziantep’te de benzer rol ve dakika dağılımıyla görev yapan genç oyuncu, Basketbol Süper Ligi’ndeki dördüncü sezonunda ilk kez çift haneli sayılara ulaşmış, Trabzonspor potasına gönderdiği 10 sayıyla ‘kariyer rekoru’ kırmıştı.

Sertaç’ın kariyerinde, aldığı rol itibarıyla ilk önemli adım, bir yıllık Uşak Sportif macerasında atıldı. Ortalama 13 dakikanın üzerinde süre aldığı sezonda, yine bir Trabzonspor maçında kariyer rekorunu geliştiren ve 21 sayı kaydeden başarılı basketbolcu, bordo-mavili ekibe karşı gösterdiği etkileyici performanslar ışığında 2015 yazında Trabzonspor’a transfer oldu.

Kariyerinde ilk büyük sıçrama: Ufuk Sarıca ve Beşiktaş

Trabzonspor’la inişli-çıkışlı başlayan sezonun sonunda vites yükselten Sertaç, 2016 yazında Beşiktaş’a transfer oldu.

Başantrenörlük görevine Ufuk Sarıca’yı getiren ve hedef büyüten, o sezon Basketbol Süper Ligi’nde final oynayan siyah-beyazlı ekipte Sertaç Şanlı, sezonun en önemli kazanımlarından biri haline geldi.

Vladimir Stimac’la beraber pota altında gösterdiği performansla fark yaratan tecrübeli basketbolcu, portföyüne eklediği ve geliştirdiği orta mesafe şutlarının yanında, çember çevresinde de daha etkili olmayı başardı.

İkinci sezonunda zaman zaman ilk 5’e yerleşen ve neredeyse 20 dakika ortalama yakalayan Sertaç, dört maçta 20 sayı barajını aştı. İki sezonluk istikrarlı ve sürekli yukarı ivmelenen grafiği, tecrübeli pivotu Milli Takım’a yükseltirken, Anadolu Efes macerası da aynı dönemde başladı.

Olgunluk dönemi: Yeniden Ergin Ataman ve Efes

2018-2019 sezonunda Basketbol Süper Ligi’nde şampiyon olan ve THY Avrupa Ligi’ni ikinci sırada tamamlayan Anadolu Efes’te, yerli rotasyonunun önemli isimlerinin başında Sertaç Şanlı geldi.

Ligde pek çok maçta takımı adına boyalı alanda fark yaratan, Sakarya karşısında kariyerinin belki de o döneme kadar en etkileyici oyununu oynayan Sertaç, lacivert-beyazlıların vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.

Pandemi nedeniyle tamamlanamayan 2019-2020 sezonunda da benzer grafik çizen Milli basketbolcu, bir yıl öncesinden farklı olarak THY Avrupa Ligi’nde de rotasyonun önemli ölçüde süre alan isimlerinden biri haline geldi.

Tecrübeli oyuncu, sezonun belli bölümlerinde, kağıt üzerinde Tibor Pleiss’a çizilen rolü giyerek Alman pivottan beklenen katkıyı sağlama başarısı gösterdi.

Tornike Shengelia’nın kabusu oldu

Tornike Shengelia, yıllardır THY Avrupa Ligi’nin ‘özel’ uzunları arasında üst sıralarda yer alıyor.

Gürcü oyuncu ve Sertaç’ın ilk büyük düellosu, 2019-2020 sezonunda yaşanmıştı. O dönem Baskonia forması giyen Shengelia, Anadolu Efes potasına 20 sayı bırakmasına rağmen mağlubiyete engel olamamıştı.

Başta Larkin olmak üzere pek çok oyuncusunun yıldızlaştığı maçta temsilcimiz Anadolu Efes adına belki de en özel performans Sertaç Şanlı’dan gelmişti. Milli oyuncu, 9 atışının hiçbirini kaçırmadan müsabakayı 18 sayıyla tamamladı ve galibiyette önemli rol oynadı.

İki uzun, son olarak 2020-2021 sezonu dörtlü finalinin ilk ayağında, Anadolu Efes ile CSKA Moskova arasında oynanan müsabakada gündeme oturdu. Rakibini 89-86 mağlup ederek şampiyonluk maçında boy göstermeye hak kazanan temsilcimizde, Shengelia ile girdiği düellonun galibi bir kez daha Sertaç Şanlı oldu.

Sertaç, 19 sayı, 8 ribaunt ve 3 blokluk mükemmel performansında, Shengelia’yı istatistik tablosunda neredeyse ikiye katladı ve Gürcü oyuncunun pota altındaki etkinliğini bitirdi.

Gelişimin yaşı ve sınırı yok

Sertaç Şanlı, pek çok genç sporcu ve sporcu adayı için örnek bir model.

25 yaşına geldiğinde, Basketbol Süper Ligi’nde play-off ya da ligde kalma mücadelesi veren takımların rotasyonunda 10 dakika süre alan bir oyuncuyken, yalnızca 4 yıl sonra takımını THY Avrupa Ligi’nde finale götüren “X faktör” olmayı başardı.

Milli yıldız, bu dönem içerisinde pozisyon bilgisini, pota altı ve ters eşleşme savunmasını ve ribaunt sezgilerini oldukça geliştirdi. Bileğinin yatkın olduğu orta mesafe şutlarını daha sık kullanan Sertaç, ikili oyunlarda da büyük bir hücum silahı haline geldi.

Sertaç Şanlı’nın kat ettiği gelişim bunlarla sınırlı değil. Ergin Ataman’la çalışan pek çok oyuncuda olduğu gibi, Milli uzunun da dış atışları güçlü bir tehdit haline geldi.

Bu yıla kadar, THY Avrupa Ligi kariyer toplamında sadece 8 üç sayılık atış deneyen Sertaç, 2020-2021 sezonunda bu sayıyı 40’a çıkarttı. Üstelik, pozisyonunda oynayan oyuncuların çoğunu geride bırakacak şekilde %37.5 gibi bir isabet oranı yakaladı.

Sertaç, Milli Takım’da da harika bir oyun ortaya koyuyor. Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri’ni neredeyse 14 sayı ortalamayla tamamlayan yıldız oyuncu, Alperen Şengün’le birlikte pota altına adeta hükmetti.

Türkiye’de spora ilgi ve sporcu sayısı artarken, gençler için ‘rol model’ ihtiyacı da kendini belli ediyor. Sertaç Şanlı, kariyerinin ortalarında yakaladığı ivme ve gelişimiyle Avrupa’nın fark yaratan oyuncularından birine dönüşerek bu ihtiyaca hitap etmeyi başardı.

Kaynak : Alperen Doğan / TRT SPOR  

Filenin Efeleri Avrupa Altın Ligi’nde İkide İki Yaptı

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, CEV Avrupa Altın Ligi ilk etap ikinci maçında Portekiz’i 25-19, 26-24 ve 25-17’lik set sonuçlarıyla 3-0 mağlup etti.

İlk iki maçından da galibiyetle ayrılan millilerimizde Portekiz karşısında en skorer isim 20 sayıyla Adis Lagumdzija olurken ona; Burak 12, Yiğit 9, Efe ve Bedirhan 4’er, Oğuzhan 2, Ahmet, Murat ve Mirza 1’er sayıyla eşlik etti.

Filenin Efeleri, yarın ilk etaptaki son maçında TSİ 19.00’da Belarus ile karşılaşacak. Karşılaşma TRT Spor’dan canlı olarak yayınlanacak.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

PORTEKİZ – TÜRKİYE: 0-3
SALON: Chyzhovka-Arena
HAKEMLER: Siarhei  Vaitsiakhovich (Belarus), Kanstantsin Asipchyk (Belarus)
PORTEKİZ: Tavares, Lourenco Martins, Phelipe Martins Ferreira, Marques, Cveticanin, Casas (L), (Da Silva Violas, Gomies, Alves)
TÜRKİYE
: Oğuzhan, Murat, Yiğit, Bedirhan, Adis, Burak, Beytullah (L), Caner (L), (Ahmet, Mirza, Efe)
SETLER: 19-25, 24 -26, 17-25
SÜRE: 79 dakika (25′, 33′, 21′ ) 

Statü:
İki ayrı turnuva şeklinde düzenlenecek Avrupa Altın Ligi’nin sonunda gruplarını ilk sırada tamamlayan 3 takım ve final grubuna ev sahipliği yapacak ülke (Belçika), Final Four müsabakaları oynamaya hak kazanacak.

Filenin Efeleri, Avrupa Altın Ligi’nde ilk etabın ardından ikinci etap karşılaşmalarını, 04-06 Haziran 2021 tarihlerinde Portekiz’de oynayacak.

Hentbol Erkekler Türkiye Kupası Şampiyonu İzmir Büyükşehir Belediyespor

2020-2021 sezonu Hentbol Erkekler Türkiye Kupası'nın sahibi İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK oldu.

Hentbol Erkekler Türkiye Kupası finalinde İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK ile Beşiktaş Aygaz Eskişehir Porsuk Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.

Maçın ilk 10 dakikalık bölümünde İzmir Büyükşehir Belediyespor, etkili hentboluyla 3 sayılık farkı yakaladı: 6-3
Ancak Beşiktaş Aygaz, etkili savunması ve bulduğu gollerle 15. dakikada beraberliği yakaladı: 7-7 
19. dakikada skoru lehine çeviren Beşiktaş Aygaz, devreyi 17-14 önde kapattı. 

İknci yarıya kalecilerin kurtarışları damga vurdu. İkinci yarının başından itibaren skoru elinde bulunduran Beşiktaş Augaz'da kaleci Taner Günay kurtatışlarıyla farkın kapanmasına engel oldu. Ancak maçın son 10 dakikasına girilirken İzmir ekibi beraberliği yakaladı: 24-24 Bu dakikadan itibaren İZmir Büyükşehir Belediyespor kalecisi Yevgen, Beşiktaş Aygaz hücumlarında kalesinde başarılı kurtarışlar yapınca İzmir ekibi son 2 dakikada farkı 4 sayıya kadar yükseltti. 29-25

Kalan bölümler hata yapmayan İzmir Büyükşehir Belediyespor kupanın sahibi oldu.

Maçın ardından düzenlenen kupa töreninde Şampiyon İzmir Büyükşehir Belediyesporlu oyunculara kupasını Federasyon Başkanı Bilal Eyuboğlu, İzmir Büyükşehir Belediyespor Başkanı Ersan Odaman ve  Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Berkan Gocay birlikte takdim etti.

Kupa ikincisi Beşiktaş Aygaz'a plaketini Federsyon Başkan Vekili Ali Karamık verdi. 

Maçın gözlemci ve hakemlerine plaketlerini ise MHK Başkanı Barbaros Yılmaz verdi.

Salon: Eskişehir Porsuk

Hakemler: Kürşad Erdoğan, İbrahim Özdeniz

Beşiktaş Aygaz: Taner (Burak), Görkem 10, Genco 8, Enis 3, Ömer 3, Onur 2, Kaabeche 2

İzmir Büyükşehir Belediyesi: Yevgen (Gökhan Şanlı), Gökhan Örnek 9, Tolga 7, Stojanovıc 4, Şenol 3, Orhan 3, Tiukin 2, Kerem 1, Mert 1

İlk yarı: 17-14

İki dakika cezası: Kaabeche, Mehmet (Beşiktaş Aygaz) - Orhan, Stojanovıc, Refik (İzmir Büyükşehir Belediyesi)

 

Emre Çolak resmen Atakaş Hatayspor'da

Süper Lig ekiplerinden Atakaş Hatayspor, orta saha oyuncusu Emre Çolak'ı kadrosuna kattı.

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Emre ile 2 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

İmza törenine Hatayspor Onursal Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın da katıldığı kaydedilen açıklamada, "Emre Çolak'a ve Atakaş Hatayspor'umuza hayırlı olsun." ifadesine yer verildi.

Fenerbahçe, Biglia transferinde sona yaklaştı

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'ün futbolcusu Lucas Biglia transferinde sona yaklaştı. Deneyimli oyuncu ile prensipte anlaşma sağlayan yönetim, Fatih Karagümrük kulübü ile futbolcu takası konusunda görüşmelerini sürdürüyor.

Fenerbahçe, Lucas Biglia transferinde önemli mesafe kat etti. İlk olarak Fatih Karagümrük yönetimi ile temasa geçildi.

Ardından Biglia ile büyük ölçüde anlaşma sağlandı. Oyuncuyla 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Karagümrük, Fenerbahçe'den Biglia'nın karşılığında takas formülüne sıcak bakıyor.

Thiam ile birlikte birkaç futbolcu Kırmızı-Siyahlı kulübün talepleri arasında. Thiam'ın Kasımpaşa'ya dönebilecek olması nedeniyle Fenerbahçe, farklı seçenekleri değerlendiriliyor.

Sarı lacivertli ekipte başkan Ali Koç ve sportif direktör Emre Belözoğlu, iki tarafın da sonucunda memnun kalacağı bir transfer süreci hedefliyor.

35 yaşındaki orta saha kulüplerin anlaşmasını beklerken, görüşmelerin kısa sürede sonuçlanabileceği öğrenildi.

Tecrübeli oyuncu geçen sezon Fatih Karagümrük'teki performansıyla takımını sırtlayan isimlerden birisi oldu.

35 Süper Lig maçına çıkan Biglia, 3 gol ve 2 asist üretti.

Arjantinli orta saha, daha önce Anderlecht, Lazio ve Milan takımlarında forma giymişti. 

Kaynak : TRT SPOR

Fikret Engin Hayatını Kaybetti

Murat Özarı ile birlikte imza attığı Bay Tahmin programıyla milyonların sevgisini kazanan Fikret Engin, hayatını kaybetti.


Spor basınının sevilen isimlerinden Fikret Engin’in geçtiğimiz hafta şeker komasına girdiği ve hastaneye kaldırıldığı belirtilmişti. 48 yaşındaki başarılı spiker Engin, yoğun bakımda verdiği hayat mücadelesini kaybetti. 

Televizyoncu Acun Ilıcalı da Fikret Engin’in ölüm haberi sonrası ‘Mekanın cennet olsun’ notuyla bir paylaşım yaptı.

Televizyoncu Faik Çetiner de ölüm haberi sonrası sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Yanımda yetişenlerdendi. TV 8’de çok güzel, çok özel günlerimiz oldu. Sabah uyandığımda ölüm haberini aldım. Onun insanlığını, terbiyesini, saygısını, iş ahlakını kelimelerle anlatamam. Mesleğine aşıktı. Nur içinde yat Fikret’im. Seni unutmak mümkün mü?”



Bay Tahmin ile Ün Kazanmıştı

Farklı programlarda ve kanallarda da boy gösteren Fikret Engin, bir dönem Premier Lig maç anlatımlarıyla dikkat çekmişti. Bununla birlikte Engin’in popüler olmayı başardığı asıl program Bay Tahmin’di.

İddaa tahmin programı olarak başlayan ve sonrasında farklı bir konsepte giren Bay Tahmin, Türkiye’nin en sevilen programlarından biri olmayı başarmıştı. Fikret Engin’in programdaki partneri Murat Özarı da geçtiğimiz günlerde Fikret Engin’in yoğun bakımda olmasıyla ilgili bir açıklama yapmıştı.


Fikret Engin Kimdir?

Fikret Engin, 1973 yılında Bursa'da dünyaya gelmiştir. Medya ile tanışmasının ardından bir süre sonra İstanbul'a taşınmıştır. Yeditepe'de çeşitli medya kuruluşlarında farklı görevler almıştır. ATV, Star TV, Super FM ve Teleon TV gibi kanallarda çalışmıştır. Ancak o, TV8'de ekranlara gelen Bay Tahmin programıyla özdeşleşmiştir.

Acun Ilıcalı'nın TV8'i satın almasından önce kanalda aktif olarak görev almıştır. Başta futbol maçları olmak üzere, boks, muay thai ve mma gibi spor müsabakalarını seslendirmiştir. Ancak
Acun Ilıcalı'nın kanalı satın almasından sonra da görevi sürmüştür. Bazı milli maçlarda spikerlik yapmaya devam etmiştir. Ayrıca Ilıcalı'nın veteranlar halı saha liginin de Murat Özarı ile birlikte spikerliğini yapmıştır. Bugüne kadar 3000'in üzerinde spor müsabakasını sunduğunu söylemiştir.

Bursa'da bir akrabasının yanında tekstil mağazasında çalışırken AS TV idarecileri tarafından keşfedilmiştir. Ardından uzun yıllar Bursa AS TV'de programlar yapmıştır. Daha sonra birçok televizyon programı ve bunun yanı sıra radyo programında da sunucu olarak görevlerde bulunmuştur.

TFF profesyonel ligleri tescil etti

TFF Yönetim Kurulu, tüm profesyonel liglerin 2020-2021 sezonundaki sonuçlarını tescil etti.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, 2020-2021 sezonunda Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.com 2. Lig, Misli.com 3. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarının, hakem raporlarındaki sonuçlara ve bu sonuçlar esas alınarak düzenlenen puan cetvellerine göre, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 26. Maddesi hükmü gereğince tescil edildi.

Beşiktaş, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu olarak tescil edilirken, Süper Lig'de 18, 19, 20 ve 21. sıraları alan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği ile Yukatel Denizlispor'un da TFF 1. Lig'e düşürülmesine karar verildi.

TFF 1. Lig'de normal sezonunu ilk iki sırada bitiren Adana Demirspor ve GZT Giresunspor ile play-off müsabakalarında sonucunda başarılı olan Altay'ın Süper Lig'e yükseltilmesi, ligi 16, 17 ve 18. sırada tamamlayan Akhisarspor, Ankaraspor ve Eskişehirspor'un Misli.com 2. Lig'e düşürülmesi kararı alındı.

Misli.com 2. Lig müsabakaları sonucunda Beyaz Grubu ilk sırada tamamlayan Manisa, Kırmızı Grubu birinci bitiren Eyüpspor ile play-off müsabakaları sonucunda başarılı olan Kocaelispor'un TFF 1. Lig'e yükseltilmesi, Beyaz Grup'ta 17, 18 ve 19. sırayı alan Gümüşhanespor, Sancaktepe ve Hacettepe ile Kırmızı Grup'u 18, 19 ve 20. sırada bitiren Tetiş Yapı Elazığspor, Mamak ve Kardemir Karabükspor'un Misli.com 3. Lig'e düşürülmesi karara bağlandı.

Misli.com 3. Lig müsabakaları sonucunda 1. Grubu birinci tamamlayan Diyarbekirspor, 2. Grup'ta birinci olan Nazilli Belediyespor, 3. Grubu birinci bitiren Somaspor ile 4. Grubu birinci tamamlayan Dila Gıda Adıyaman 1954 ile gruplar arası play-off müsabakaları sonucunda başarılı olan Bucaspor 1928 ile Isparta 32 Spor'un Misli.com 2. Lig'e yükseltilmesine, 1. Grup'ta 13, 14, 15 ve 16. sırayı alan 1877 Alemdağspor, Antalya Kemerspor, Payasspor ve Manisaspor, 2. Grubu 14, 15, 16 ve 17. sırada bitiren Atlas Maden Çengelköyspor, Tekirdağspor, Tokatspor ve Yozgatspor 1959, 3. Grubu 14, 15, 16 ve 17. sırada tamamlayan Cizrespor, Gölcükspor, Arhavispor ve Yalovaspor, 4. Grup'ta 14, 15, 16 ve 17. sırayı alan Kozanspor, Sultanbeyli Belediyespor, Silivrispor ve Muğlaspor'un Bölgesel Amatör Lig'e düşürülmesine karar verildi.

Bölgesel Amatör Lig müsabakaları sonucunda Misli.com 3. Lig'e yükselecek takımların daha sonra ilan edilmesi kararı alındı.

Açıklamada 2021-2022 sezonunda Süper Lig'in 20, TFF 1. Lig'in 19, TFF 2. Lig'in 39 ve TFF 3. Lig'in 55 takımın katılımıyla oynanacağı belirtildi.

Altay Bayındır'dan EURO 2020 değerlendirmesi

A Milli Futbol Takımı'nın kalecilerinden Altay Bayındır, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) başarı için her maçı tek tek düşünmeleri gerektiğini söyledi.

A Milli Takım'ın Antalya kampında, açıklamalarda bulunan Altay Bayındır, "Hayaller her zaman var, hayaller olmazsa olmaz. Ama başarı için en önemli şey anı yaşamak, ana odaklanmak. Yaptığımız iş hep anlık. Özellikle kaleciler için inanılmaz anlık, saliselik olaylar. Geçmişteki başarılarla ilgili ya da gelecekte yapacağımız şeyleri fazla konuşmayıp, geçmişimizden, başarılarımızdan ve tarihimizden güç alarak geleceğimizi inşa etmeye çalışıyoruz, sağlıklı bir şekilde. Sorumluluklarımızın bilincinde bundan sonraki süreci de böyle götüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Altay, "A Grubu'nda İtalya, İsviçre ve Galler ile mücadele edeceksiniz. Sana göre en zorlu maçınız hangisi olacak?" sorusuna, "Önümüzde Gine maçımız var bizim şu an için en zor maç o. Aşmamız gereken tek maç o, yenmemiz gereken tek maç o. Şimdilik böyle. İtalya maçı var, hepsi güçlü rakipler. Azerbaycan ile maç oynadık, onlar da güçlüydü. Herkes bizi yenmek için sahaya çıkıyor. O yüzden ana odaklanıp, orada kalmalıyız. Bizim en büyük hedefimiz şimdiki ana odaklanmak, zaten şu anı iyi geçince sonrası da iyi bir şekilde geliyor." şeklinde cevap verdi.

"Genç kadro avantaj sağlar"

Genç kadronun takım için avantaj olduğunu söyleyen genç file bekçisi, şöyle konuştu:

"Genç kadro avantaj sağlar, genç olmak dinamiklik getirir, dinamikliği olan bir takımız. Enerji yüksek olduğu zaman, saha içinde vereceğin enerji devamlılık olduğu takdirde her zaman sağlıklı sonuçlar verir. Biz de bunun bilincindeyiz. Enerjikliğimizi, sağlıklı, doğru parselasyonla yayıp kullanarak, elimizden geleni yapacağız. İnşallah güzel sonuçlarla ülkemize gurur yaşatırız, bunun için mücadele edeceğiz, sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Genç kadro bizim için avantaj."

Milli takımda çok güzel bir ortamın bulunduğunu ve bu ortamın başarıda önemli faktör olduğunun altını çizen Altay Bayındır, "Bu ortamı oluşturan insanlara teşekkür etmek gerekiyor. Hocamızın önderliğinde birçok insan emek veriyor, bu emekler de neticesini veriyor. Güzel bir birliktelik var, güzel bir ilişki var, ağabey ağabeyliğini, kardeş kardeşliğini biliyor, bu da bütünlüğü oluşturuyor. Sağ olsun Burak Ağabeyimiz var kaptanımız, birlik bütünlüğümüz gayet iyi. İnşallah bu bütünlüğü özverili bir şekilde devamlı kılarak, sonunda da sağlıklı bir şekilde, sakatlık konusu önemli çünkü sonrasında ligler de başlayacak, devam ederiz. İnşallah sonu iyi olur." değerlendirmesinde bulundu.

"Bir kalecinin yaşayabileceği belki de en büyük sakatlığı yaşadım"

Ağır bir sakatlık atlatan Altay, son durumu hakkında ise şunları söyledi:

"Ufak tefek ağrılarım oluyor, çünkü basit bir sakatlık atlatmadım, bir kalecinin yaşayabileceği belki de en büyük sakatlığı yaşadım ama bu da benim için büyük bir tecrübe oldu. Sakatlıklar, rahatsızlıklar insanı güçlü kılan şeyler. Sonrasında daha güçlü oluyorsun, hayata daha güçlü bakıyorsun. Ben de bunları yaşıyorum, bunlar benim için bir tecrübe, çok şükür tedavi sürecim de gayet başarılı geçti, ben de kendime çok dikkat ettim, Uyku, beslenme, çalışma, egzersiz olsun, en kısa sürede de sonuç alıyorsun. Sakatlığımın durumu da gayet iyi, herhangi bir sıkıntım şimdilik yok çok şükür."

Celtics serideki ilk galibiyetini aldı (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-off'larında Boston Celtics, Jayson Tatum'un 50 sayı attığı müsabakada Brooklyn Nets'i 125-119 yenerek serideki ilk galibiyetini aldı ve durumu 2-1'e getirdi.

NBA'e 3 maçla devam edildi. Doğu Konferansı'ndaki eşleşmede Celtics'i, Nets karşısında galibiyete taşıyan Tatum, attığı 50 sayı ile play-off kariyer rekoru kırdı. Marcus Smart ise 23 sayı üreterek galibiyete katkı sağlayan isimlerden oldu.

Nets'te James Harden'ın 41, Kevin Durant'ın 39 sayısı takımlarını mağlubiyetten kurtarmaya yetmedi.



 Doncic'in etkili performansına rağmen Mavericks, Clippers'a kaybetti

Batı Konferansı'ndaki eşleşmede Luka Doncic'in 44 sayısına rağmen Dallas Mavericks, sahasında Los Angeles Clippers'a 118-108 yenilerek seride ilk mağlubiyetini aldı ve durum 2-1'e geldi.

Play-off kariyerinde 9. maçında 300 sayı atma başarısını gösteren Doncic, NBA tarihinde bu istatistiğe ulaşan 3. oyuncu oldu. Michael Jordan ve Kareem Abdul-Jabbar 325'er sayı atarak bu başarıyı gösteren diğer oyuncular olmuşlardı.



Sonuçlar

Boston Celtics-Brooklyn Nets: 125-119 (1-2)

Atlanta Hawks-New York Knicks: 105-94 (2-1)

Dallas Mavericks-Los Angeles Clippers: 108-118 (2-1)

2020-2021 sezonu heyecanı sona erdi

Profesyonel futbol liglerinde 2020-2021 sezonu heyecanı play-off maçlarıyla sona ererken, 12 takım bir üst lige çıktı, 29 ekip ise küme düştü.

Bir üst lige yükselme başarısı gösteren son ekip, dün Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Misli.com 2. Lig play-off finalinde Sakaryaspor'u 4-0 yenerek TFF 1. Lig'e çıkan Kocaelispor oldu.

Geçen sezon yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle düşmenin kaldırıldığı profesyonel organizasyonlarda, bu sezon 12 ekip bir üst lige çıkarken, 29 takım ise yer aldığı kulvara veda etti.

Bölgesel Amatör Lig'de 9 Haziran Çarşamba günü başlayacak maçların ardından 4 ekip, gelecek sezon Misli.com 3. Lig'de yer almaya hak kazanacak.

Süper Lig'de şampiyon Beşiktaş

Beşiktaş’ın şampiyonluğa ulaştığı Süper Lig'de Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Denizlispor, Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü takımları küme düştü.

TFF 1. Lig'de Süper Lig vizesi alan ekiplerden Adana Demirspor 26, Giresunspor 44, Altay ise 18 yıl sonra tekrar Süper Lig'e döndü.

Daha önce Süper Lig tecrübeleri bulunan TFF 1. Lig'deki Akhisarspor, Ankaraspor, Eskişehirspor, Misli.com 2. Lig'deki Elazığspor, Hacettepe ve Kardemir Karabükspor küme düştü. Daha önce 6 sezon Süper Lig'de yer alan Misli.com 3. Lig ekiplerinden Manisaspor ise profesyonel liglere veda etti.

Profesyonel liglerde yükselen ve düşen ekipler şöyle:

Süper Lig

Şampiyon: Beşiktaş.

Düşenler: Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Denizlispor, Gençlerbirliği, MKE Ankaragücü.

TFF 1. Lig

Süper Lig'e çıkanlar: Adana Demirspor, Altay, Giresunspor.

Düşenler: Akhisarspor, Ankaraspor, Eskişehirspor.

Misli.com 2. Lig

TFF 1. Lig'e çıkanlar: Eyüpspor, Kocaelispor, Manisa.

Düşenler: Elazığspor, Gümüşhanespor, Hacettepe, Kardemir Karabükspor, Mamak, Sancaktepe.

Misli.com 3. Lig

Misli.com 2. Lig'e çıkanlar: Adıyaman 1954, Bucaspor 1928, Diyarbekirspor, Isparta 32, Nazilli Belediyespor, Somaspor.

Düşenler: 1877 Alemdağspor, Antalya Kemerspor, Arhavispor, Cizrespor, Çengelköyspor, Gölcükspor, Kozanspor, Manisaspor, Muğlaspor, Payasspor, Silivrispor, Sultanbeyli Belediyespor, Tekirdağspor, Tokatspor, Yalovaspor, Yozgatspor 1959.

Kaynak : TRT SPOR

Şimdi neredeler? Ivica Kralj

2000 Avrupa Şampiyonası'nda Hollanda'dan 6, toplamda ise yediği 13 golle turnuva tarihinde hem bir maçta hem de bir şampiyonada kalesinde en çok gol gören isim olan 48 yaşındaki Yugoslav eski kaleci Ivica Kralj şu anda nerede, ne yapıyor?

1989 yılında Partizan ile başlayan profesyonel kariyerinde Porto ve PSV gibi takımların da formasını giyen Kralj, 2000 Avrupa Şampiyonası'nda ülkesi Yugoslavya'nın kalesini koruyan isimdi. Slovenya'dan 3, İspanya'dan 4 ve Hollanda'dan da 6 gol yiyen Kralj, kendisi adına iki olumsuz istatistikte şampiyona tarihine geçti. 

2000 Avrupa Şampiyonası sonrası tekrar futbola başladığı yere, Partizan'a dönen Yugoslav kaleci, futbolu ise 2008'te Spartak Trnava forması altında bıraktı.

Aktif kariyerini bitirdikten sonra yeşil sahaların yönetim kademesine geçen 48 yaşındaki isim, şu anda Partizan Kulübü'nde "Yetenek Destekleme Kordinatörü" olarak görev yapıyor. 

Kaynak : TRT SPOR

"Yeniden erteleme zor bir durum"

Tokyo Valisi Koike Yuriko, iki aydan az süre kalan Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle yeniden ertelenmesinin zor bir seçenek olduğunu belirtti.

Japonya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artış trendini koruması sebebiyle dün olağanüstü halin (OHAL) 20 Haziran'a uzatılması sonrası Tokyo Oyunlarına yönelik endişeleri gündeme getirdi.

Vali Koike, düzenlediği basın toplantısında, yeniden bir ertelemeye ilişkin "Temel anlamda sporcu motivasyonu ve fiziksel kabiliyetler açısından tamamıyla farklı bir hal alır." dedi.

Koike, "Bir yıl erteleme sonucu fiziksel gücünden motivasyona kadar sporcular yeniden adapte olmak zorunda. Yeniden erteleme zor bir durum." diye konuştu.

Turnuva hazırlığı kapsamında Japonya genelinde düzenlenen test müsabakalarını anımsatan Koike, sınırlı yerel seyirci ve ileri düzey Kovid-19 önlemleriyle turnuvayı güvenli şekilde düzenleyeceklerini belirtti.

Daha önce 24 Temmuz-9 Ağustos 2020'de yapılması planlanan ve salgın nedeniyle ertelenen Olimpiyat Oyunları'nın 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'de düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.

1 milyar 780 milyon euroluk final

UEFA Şampiyonlar Ligi 2020-21 sezonu finalinde karşılaşacak İngiliz takımları Manchester City ile Chelsea'nin kadrosundaki futbolcuların tahmini piyasa değeri 1 milyar 780 milyon euroluk üzerinde.

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, dünyanın en değerli ligi olarak öne çıkan İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de oyuncuların tahmini piyasa değeri 1,03 milyar euro, Chelsea'de ise 779,8 milyon euro oldu.


29 MAYIS 2021 CUMARTESİ


22:00 Manchester City - Chelsea UEFA Şampiyonlar Ligi Final 
top_futbol Bein Sports Haber
22:00Manchester City - Chelsea
UEFA Şampiyonlar Ligi Final top_futbol CBC Sport

City'nin en değerli oyuncuları Kevin De Bruyne ve Raheem Sterling

Manchester City'nin en değerli oyuncuları arasında, 100'er milyon euroluk piyasa değerleriyle Belçikalı yıldız Kevin De Bruyne ve İngiliz Raheem Sterling öne çıkıyor. 70'er milyon euroluk piyasa değerleriyle Bernardo Silva, Ruben Dias, Rodri ve Phil Foden de takımın en pahalı diğer oyuncuları arasında yer alıyor.

Bu sezon tüm kulvarlarda rakip ağları 17 kez sarsarak takımın en golcü oyuncusu konumunda bulunan Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan'a biçilen bonservis bedeli ise 40 milyon euro.

Chelsea'nin en pahalı oyuncuları Havertz ile Werner

Chelsea'nin geçen sezon başında kadrosuna kattığı Alman oyunculardan Kai Havertz 70, Timo Werner ise 60 milyon euroluk piyasa değeriyle takımın en değerli oyuncuları sıralamasının başlarında yer alıyor.

Bu sezon rakip ağları tüm kulvarlarda 12 kez sarsarak takımın en golcü oyuncusu konumunu Werner ile paylaşan İngiliz santrafor Tammy Abraham ise 40 milyon euroluk değere sahip.

Oyuncuların piyasa değerleri

Manchester Cityli futbolcuların piyasa değerleri şöyle:

Oyuncu Değeri (euro)
Kevin De Bruyne 100 milyon
Raheem Sterling 100 milyon
Bernardo Silva 70 milyon
Ruben Dias 70 milyon
Rodri 70 milyon
Phil Foden 70 milyon
Gabriel Jesus 60 milyon
Ederson 56 milyon
Aymeric Laporte 50 milyon
Joao Cancelo 50 milyon
Ferran Torres 50 milyon
Riyad Mahrez 42 milyon
İlkay Gündoğan 40 milyon
Kyle Walker 35 milyon
Nathan Ake 35 milyon
John Stones 30 milyon
Sergio Agüero 25 milyon
Benjamin Mendy 22 milyon
Oleksandr Zinchenko 20 milyon
Eric Garcia 20 milyon
Zack Steffen 6 milyon
Philippe Sandler 3 milyon
Fernandinho 2,5 milyon
Scott Carson 500 bin
Toplam 1,03 milyar

Chelsea'deki futbolcuların piyasa değerleri ise şöyle:

Oyuncu Değeri (euro)
Kai Havertz 70 milyon
Timo Werner 65 milyon
Mason Mount 60 milyon
N'Golo Kante 55 milyon
Christian Pulisic 50 milyon
Ben Chilwell 50 milyon
Mateo Kovacic 45 milyon
Jorginho 45 milyon
Hakim Ziyech 40 milyon
Tammy Abraham 40 milyon
Reece James 40 milyon
Callum Hudson-Odoi 35 milyon
Kurt Zouma 32 milyon
Andreas Christensen 28 milyon
Antonio Rüdiger 25 milyon
Edouard Mendy 25 milyon
Cesar Azpilicueta 17 milyon
Emerson 15 milyon
Marcos Alonso 13 milyon
Kepa 13 milyon
Billy Gilmour 7 milyon
Olivier Giroud 5 milyon
Thiago Silva 3,5 milyon
Charly Musonda Jr. 1 milyon
Willy Caballero 300 bin
Toplam 779,80 milyon

Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk kupasını hedefliyor

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde bu akşam Chelsea ile karşılaşacak Manchester City, final yoluna kadar yenilgi yüzü görmedi.

İngiltere Premier Lig'de şampiyonluğa ulaşan Manchester City'nin bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılım süreci, çalkantılı başladı.

UEFA'nın, 2012-2016 yıllarındaki finansal kuralların ihlal edildiği gerekçesiyle Manchester City'ye 2020-21 ile 2021-22 sezonları için Avrupa kupalarından men ve 30 milyon avro para cezası vermesiyle İngiliz takımının Şampiyonlar Ligi'ne katılım durumu, tehlikeye girmişti.


29 MAYIS 2021 CUMARTESİ


22:00 Manchester City - Chelsea UEFA Şampiyonlar Ligi Final 
top_futbol Bein Sports Haber
22:00Manchester City - Chelsea
UEFA Şampiyonlar Ligi Final top_futbol CBC Sport

CAS sayesinde Şampiyonlar Ligi'ne katıldı

Manchester City'nin söz konusu karara yaptığı itirazın ardından Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), geçen yıl temmuz ayında iki yıllık men cezasını kaldırdı ve para cezasını da 10 milyon avroya indirdi.

İngiltere temsilcisi, bu sayede Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkını tekrar elde etti.

Yenilgi yüzü görmedi

İspanyol teknik adam Pep Guardiola yönetiminde Manchester City, grup aşamasından itibaren çıktığı 12 maçın 11'inden galip ayrılırken, sadece 1 karşılaşmada beraberlik yaşadı. Manchester ekibi, bu maçlarda 25 gol attı, kalesinde ise 4 gol gördü.

UEFA'nın güncel sıralamasında üçüncü sırada yer alan Manchester City, C Grubu'nda Portekiz'in Porto, Yunanistan'ın Olympiakos ve Fransa'nın Olympique Marsilya takımlarıyla mücadele etti.

Grup maçlarında sadece Porto ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak puan kaybeden Manchester City, kalan maçlarını kazanarak gruptan 16 puanla lider çıktı.

Son 16 turunda Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımıyla eşleşen Manchester City, evinde ve deplasmanda rakibini 2-0'lık skorlarla geçerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Bu turda diğer Almanya temsilcisi Borussia Dortmund ile karşılaşan City, rakibini iki maçta da 2-1'lik skorlarla yenerek son dört takım arasına kaldı.

Tarihinde ilk kez finale çıktı

Manchester City'nin yarı finaldeki rakibi, Fransa'nın Paris Saint-Germain (PSG) takımı oldu.

Parc des Princes Stadı'nda oynanan ilk maçı 2-1 kazanan Manchester City, evinde ise 2-0'lık galibiyete ulaşarak tarihinde ilk kez turnuvada finale yükseldi.

En golcü oyuncular Mahrez ve Torres

Bu sezon birçok karşılaşmaya taktiksel olarak forvetsiz çıkan Manchester City'nin en golcü oyuncuları, Cezayirli Riyad Mahrez ve İspanyol Ferran Torres oldu.

Mahrez ve Torres, grup aşamasından itibaren rakip fileleri 4'er kez havalandırırken, Kevin De Bruyne, Phil Foden ve İlkay Gündoğan 3'er, Sergio Agüero ve Gabriel Jesus 2'şer golle takımının skor yüküne katkıda bulundu.

51 yıl sonra Avrupa'da ikinci final

İngiltere Premier Lig'de 5'i son 10 sezonda olmak üzere 7 kez şampiyonluğa ulaşmasına rağmen Avrupa arenasında hedeflediği başarılara ulaşamayan Manchester City, Chelsea karşısında bu şanssızlığını kırmak istiyor.

Daha önce sadece bir kez 1969-70 sezonunda UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı kaldıran İngiltere ekibi, finalde Chelsea'yi elemesi halinde 51 yıl sonra Avrupa'da ikinci kupasına ulaşacak.

Final yolu

Manchester City'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale gelene kadar yaptığı maçlar ve sonuçları şöyle:

Tur Maç Sonuçlar
C Grubu Manchester City-Porto 3-1, 0-0
C Grubu Manchester City-Olympiakos 3-0, 1-0
C Grubu Manchester City-Olympique Marsilya 3-0, 3-0
Son 16 Manchester City-Borussia Mönchengladbach 2-0, 2-0
Çeyrek final Manchester City-Borussia Dortmund 2-1, 2-1
Yarı final Manchester City-PSG 2-1, 2-0

Kadrosu

Manchester City'nin Avrupa kadrosunda şu futbolcular yer alıyor:

Kaleci:

No. Adı O G
13 Zack Steffen 1 0
31 Ederson 11 0
33 Scott Carson 0 0

Savunma:

No. Adı O G
2 Kyle Walker 10 0
3 Ruben Dias 10 0
5 John Stones 10 0
6 Nathan Ake 2 0
11 Oleksandr Zinchenko 8 0
14 Aymeric Laporte 4 0
22 Benjamin Mendy 1 0
27 Joao Cancelo 9 1

Orta saha:

No. Adı O G
8 İlkay Gündoğan 11 3
16 Rodri 10 0
17 Kevin De Bruyne 7 3
20 Bernardo Silva 12 1
21 Ferran Torres 6 4
25 Fernandinho 6 0
26 Riyad Mahrez 11 4

Forvet:

No. Adı O G
7 Raheem Sterling 10 1
9 Gabriel Jesus 6 2
10 Sergio Agüero 6 2

Not: O (Oynadığı maç), G (Attığı gol sayısı)