Fitness hakkında çok fazla kişiden çok fazla yorum duyuyoruz. Bu yazımızda sizlere kulağımıza gelen, doğru bildiğimiz yanlışlar hakkında bilgi vereceğiz. Haydi başlayalım o halde (:
Yağ Kasa Dönüşür Mü?Yağ, kasa dönüşen bir şey değildir. Yağ ve kas, fizyolojik olarak çok farklı dokulara sahiptir. Yağ dokusu cildin alt kısmındır. Kasların arasında ve iç organların çevresinde yer alır. Kas dokusu ise üç temel tipe ayrılır ve bütün vücudu sarar. Ağırlık kaldırmak, yağlı bölgelerde kas oranının artmasına yardımcı olur. Yağ yakmanın en iyi yolu, sağlıklı bir beslenme planı ve düzenli egzersiz yapmakla oluşur.
Antrenmandan Sonra Oluşan Ağrılar ‘İyi Antrenman” Yaptığınız Anlamına Gelmez
Spordan sonra oluşan ağrılar, halk arasında ilgili bölgedeki yağın yakıldığını düşündürür. Fakat siz bu ağrıyı çekmeseniz de oradaki kaslar antrenman esnasında çalışır. Ancak yeni ve alışkın olmadığınız bir hareketle çalışırsanız kaslarınız o zaman ağrıyabilir. Vücut harekete alıştıkça ağrı olmayacaktır.
“Mide Çalışıyorum”
Mide bir organdır. Kas grubu değildir. Bu sebeple antrenman esnasında çalışılması ya da geliştirilmesi mümkün değildir.
“Koşu Bandı İle Doğada Koşmak/Yürümek Arasında Fark Yoktur”
Tamamen yanlış olan bu kanıda doğada yürümek veya koşmanın faydası oldukça fazladır. Oksijen miktarı doğada daha fazla olacağından kasların gelişimi olumlu yönde olacaktır. Bunun yanında; doğanın zemin yapısı aynı olmadığından bacaktaki bütün kasların çalışması sağlanacak ve aynı zamanda toprak zemin aşırı sert olmadığından dizlere binen yük emilecektir. Koşu bandında ise; uzun süreli yapılan koşu veya yürüyüşlerde bacak ağrıları yaşanabilmektedir.
“Erkekler Kadar Kaslı Olmak İstemiyorum!”
Genelde kadın sporcuların korkulu rüyası, erkekler kadar kaslı olmak oluyor. Şunu unutmayalım ki kasın oluşumuna katkı sağlayan hormon testereron hormonudur. Bu sebeple bu hormon kadınlarda erkeklerde olduğu kadar yoktur. İsteseniz bile, vücudunuza testesteron yüklemediğiniz sürece erkek vücudu gibi kaslı olmanız mümkün değildir.
Sporla kalın!
Bu yazımız Platform Projesi sorumlusu Ezgi Yetiş tarafından yazılmıştır.
blog.decathlon.com.tr
0 yorum :
Yorum Gönder