30 Ekim 2016 Pazar

Fenerbahçe gol oldu, yağdı!

Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor'u gol yağdırdı.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe sahasında Kardemir Karabükspor'u 5-0 gibi farklı bir skorla yenerek, UEFA Evrupa Ligi'nde İngiliz ekibi Manchester United ile oynayacağı maç öncesi moral depoladı.
Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Komleksi'nde oynanan maçta Fenerbahçe, Van Persie'nin penaltıdan attığı gol ile 18. dakikada 1-0 öne geçti.
29. dakikada konuk Kardemir Karabükspor'da Ceyhun Gülselam, rakibine yaptığı müdahele sonucunda ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.
Eksik kalan rakibi karşısında baskısını sürdüren Fenerbahçe, Skrtel ile 45+2. dakikada skoru 2-0 yaptı. İlk yarı bu skorla sona erdi.
Fenerbahçe ikinci yarıya da adeta fırtına gibi başladı. 48'de Van Persie ile farkı 3'e çıkaran sarı-lacivertli ekip, Aatif Chahechouhe'nun 52. dakikada attığı gol ile farkı 4'e çıkardı: 4-0.
53'te Fenerbahçe'de bu kez Lens sahneye çıktı ve skoru 5-0'a getirdi. Kalan sürede başka gol olmadı ve Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor'u 5-0 mağlup etti.
Bu sonuçla puanını 15'e çıkaran ve çıkışını sürdüren Fenerbahçe, zirvedeki ekiplerle puan farkının daha da açılmasına izin vermedi. Medipol Başakşehir'in ardından Fenerbahçe'ye de yenilen Karabükspor ise 12 puanda kaldı.
MAÇTAN DAKİKALAR
15. dakikada Kjaer'in kaptırdığı top, ceza sahası dışı sol çaprazdaki Traore'nin önünde kaldı. Bu oyuncu, ceza sahasında uygun durumda iki takım arkadaşına pas atmak yerine şut çekmeyi tercih edince kaleci Volkan Demirel, meşin yuvarlağın sahibi oldu.
GOL: 17. dakikada Kardemir Karabükspor ceza sahasında Skulason ile hava topuna yükselen Mehmet Topal yerde kalınca hakem Fırat Aydınus penaltı kararı verdi. 18. dakikada penaltıda topun başına gelen Van Persie, kaleciyle meşin yuvarlağı farklı köşelere gönderdi ve takımını öne geçirdi: 1-0
31. dakikada Lens'in sol kanattan kullandığı kornerde altıpas üzerinde iyi yükselen Mehmet Topal'ın kafayla vurduğu topu kaleci Ahmet Şahin çizgi üzerinde ayaklarıyla çıkardı.
GOL:  45+2. dakikada Fenerbahçe, karşılaşmada farkı 2'ye çıkardı. Van Persie'nin pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen, pasını arka direğe hareketlenen Skrtel'e gönderdi. Slovak futbolcu, altıpas içinde uygun durumda bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0
Skrtel'in attığı golün santrası yapılmadı ve Fenerbahçe devre arasına 2-0 önde girdi.
GOL: 48. dakikada Fenerbahçe, farkı 3'e çıkaran golü buldu. Lens'in pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Volkan Şen, topu uygun durumdaki Van Persie'ye aktardı. Hollandalı futbolcu, altıpasın gerisinde buluştuğu meşin yuvarlağı bekletmeden yaptığı vuruşla filelere gönderdi: 3-0
GOL: 52. dakikada sarı-lacivertliler, bir gol daha buldu. Van Persie'nin pasıyla orta sahadan hareketlenen Chahechouhe, soldan ceza sahasına girdi. Faslı oyuncu, sağ ayağının dışıyla yaptığı vuruşla topu kaleci Ahmet Şahin'in bacaklarının arasından filelere yolladı: 4-0
GOL:  53. dakikada ev sahibi takım, farkı 5'e çıkardı. Volkan Şen'in soldan ortasında kaleci Ahmet Şahin'i geçen top altıpas içindeki Lens'e geldi. Bu oyuncu, bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 5-0
76. dakikada Tanase'nin ceza sahası dışı sol çaprazdan sert şutunda kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı köşeden kornere tokatladı.
Mücadelenin kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve Fenerbahçe, karşılaşmayı 5-0 kazandı.
Stat: Ülker
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Hakan Yemişken
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal (Dk. 57 Neustaedter), De Souza, Lens, Chahechouhe, Volkan Şen (Dk. 77 İsmail Köybaşı), Van Persie (Dk. 66 Sow)
Kardemir Karabükspor: Ahmet Şahin, Kerim Zengin, Dany, Gaman, Latovlevici, Poko, Ceyhun Gülselam, Skulason, Traore (Dk. 56 Serdar Deliktaş), Tanase (Dk. 82 Osman Çelik), Yatabare (Dk. 56 İlhan Depe)
Goller: Dk. 18 (Penaltıdan) ve 48 Van Persie, Dk. 45+2 Skrtel, Dk. 52 Chahechouhe, Dk. 53 Lens (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 29 Ceyhun Gülselam (Kardemir Karabükspor)
Sarı kartlar: Dk. 17 Skulason, Dk. 19 Dany (Kardemir Karabükspor)

0 yorum :

Yorum Gönder