15 Ocak 2017 Pazar

Spor Toto All-Star'da Asya Karması kazandı

Spor Toto All-Star 2017'de kozlarını paylaşan Asya ve Avrupa karmalarının kıyasıya mücadelesinde galip gelen taraf Asya Karması oldu.

Spor Toto All-Star 2017'de kozlarını paylaşan Asya ve Avrupa karmalarının kıyasıya mücadelesinde galip gelen taraf Asya Karması oldu. Maçı 22 sayı, 9 ribaund ve 8 asistle tamamlayan Julian Wright, En Değerli Oyuncu (MVP) seçildi.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin yıldızlarının bir araya geldiği Spor Toto All-Star Etkinlikleri, Asya ve Avrupa karmalarının maçıyla tamamlandı. Ligin yıldızlarını karşı karşıya getiren maçı Asya Karması 140-135 kazandı. Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından bu yıl 14. kez düzenlenen etkinliğin gösteri maçında 22 sayı, 9 ribaund ve 8 asist kaydeden Julian Wright (Trabzonspor Medical Park) En Değerli Oyuncu (MVP) seçilirken, DaJuan Summers (Pınar Karşıyaka) 26, Davon Jefferson 17 sayı attı. Avrupa Karması'nda ise en skorer oyuncu, 19 sayı atan Austin Daye (Galatasaray Odeabank) oldu.

All-Star oyuncular çıkış seremonisinde 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nda top koşturan minik sporcu adaylarıyla birlikte sahaya çıktı. Şırnak'tan Giresun'a, Çanakkale'den Hakkari'ye kadar birçok ilden sporcu adaylarının oluşturduğu koridordan sahaya çıkan oyuncuların her biri, sahaya birer oyuncuyla çıktı.

Karşılaşmanın en ilginç anlarından biri de Barcelona'da forma giyen Milli Futbolcu Arda Turan'ın forma giyerek oyuna dahil olduğu an oldu. 10 numaralı formasıyla Avrupa Karması adına oyuna giren Turan, oyunda kaldığı sürece tribünlerin yoğun ilgi ve desteğiyle kucaklanırken, biri üç sayı çizgisinin gerisinden olmak üzere 7 sayı attı. Jeneriklik birçok hareketin süslediği All-Star maçı boyunca Bogdan Bogdanovic'in sol eliyle üçlük isabeti bulması, Bryant Dunston'ın top getirip üçlük atması gibi sürpriz hareketler de seyircileri coşturdu.

Dünyaca ünlü motor sporcumuz Kenan Sofuoğlu ve Dünya Aerobik Cimnastik Şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı'nın da dahil olduğu RedBull sporcuları da etkinliği yerinde takip etti. Onbaşı, maç öncesinde yaptığı gösteriyle tribünlerden yoğun alkış topladı.

Maçın devre arasında ünlü sanatçı Hande Yener ve dans ekibi sahne aldı. Yener, birbirinden keyifli üç parçasıyla Ülker Sports Arena'daki spor severlere keyifli anlar yaşattı.

Tüm gelirlerin şehit ve gazi ailelerine bağışlandığı etkinliğin üçüncü çeyreğinde Demir İnşaat Büyükçekmece takımının Göl Kızları isimli gösteri grubu, işaret diliyle bir dans gösterisi sundu.
Asya Karması: 140 - Avrupa Karması: 135
Salon: Ülker Sports Arena
Hakemler: Yener Yılmaz, Sinan İşgüder, Kaan Büyükçil
Asya Karması: Theodore 14, Summers 26, Sloukas 10, Bogdanovic 11, Udoh, Wright 22, McKissic 15, Barış Ermiş 3, Okben Ulubay 4, Jefferson 17, Furkan Korkmaz 11, Ponitka 7
Avrupa Karması: Heurtel 16, Sinan Güler 18, Cedi Osman 7, Clyburn 7, Stimac 10, Clark 13, Wanamaker 13, Klobucar 15, Dunston 9, Hayes 8, Daye 19
1. Periyot: 27-34
Devre: 61-68
3. Periyot: 103-95

Yarışmalar nefesleri kesti
Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin yıldızlar şöleni Spor Toto All-Star 2017'de Asya ve Avrupa Karmaları'nın maçı öncesinde üç kategoride yarışma yapıldı.
Ülker Sports Arena'da "Parkenin sihirbazları Türkiye için omuz omuza" sloganıyla gerçekleştirilen Spor Toto All-Star 2017'nin ilk bölümünde sporcular Leaseplan yetenek yarışmasında mücadele etti. Bu yarışmaya Kenan Sipahi (Beşiktaş Sompo Japan), Alp Karahan (Pınar Karşıyaka), Can Korkmaz (Galatasaray Odeabank), Yiğit Arslan (TOFAŞ) ve Doğuş Özdemiroğlu (Yeşilgiresun Belediyespor) katıldı. İlk turda Alp Karahan, Can Korkmaz ve Doğuş Özdemiroğlu elenirken, Kenan Sipahi ile Yiğit Arslan finale kaldı. Final etabında Kenan, parkuru 44 saniyede tamamlarken, 39 saniyede bunu gerçekleştiren Yiğit Arslan birinci oldu.
Dereceye giren basketbolculara ödüllerini Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Birinci Başkan Vekili Özden Pelister ile Leaseplan Genel Müdürü Türkay Oktay verdi.
Geçen yılın yetenek yarışmasını birinci olarak tamamlayan ve bu yıl da aynı organizasyonda yer alacağı açıklanan Fenerbahçe oyuncusu Berk Uğurlu, rahatsızlığı nedeniyle mücadeleye katılmadı.
Organizasyonun ikinci etkinliğinde ligin etkili şutörleri, ING Bank 3 sayı yarışmasında karşı karşıya geldi. Bu yarışmada Birkan Batuk (Darüşşafaka Doğuş), Michael Thompson (Beşiktaş Sompo Japan), Sean Armand (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe), Marcus Denmon (Gaziantep Basketbol) ve Vasilije Micic (TOFAŞ) yeteneklerini gösterdi.
Oyuncular, 5 ayrı noktada toplam 25 üçlük atışla birbirini geçmeye çalıştı. Geçen yılın şampiyonu Melih Mahmutoğlu, ilk finalist olurken, Sean Armand ile Vasilije Micic arasındaki rekabette final hakkını Micic elde etti.
Finalde Vasilije Micic 10 sayıda kalırken, Melih Mahmutoğlu 22 sayıyla birinci oldu. Sarı-lacivertli oyuncu, bu kategoride üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaştı.
Oyunculara ödüllerini TBF İkinci Başkan Vekili Methi Bengisu, Milli Takımlar Menajeri Kerem Tunçeri ve ING Bank Pazarlama İletişimi Grup Müdürü Feyza Tamer verdi.
MetLife smaç yarışması ile bu bölümün son organizasyonu gerçekleştirilirken Tyler Honeycutt (Anadolu Efes), Josh Owens (Pınar Karşıyaka), Stefan Moody (Trabzonspor Medical Park), Osiris Eldridge (Demir İnşaat Büyükçekmece) ve Jan Vesely (Fenerbahçe), birincilik için mücadele verdi.
Tyler Honeycutt, Stefan Moody ve Josh Owens, finale kaldı. Final mücadelesinde Honeycutt yaptığı güzel smaçlarla birinci oldu.
Yarışmanın jürisinde ise eski basketbolculardan Ermal Kurtoğlu, Kerem Tunçeri ve Cüneyt Erden'in yanı sıra kadın basketbolunun efsanevi isimlerinden Nevriye Yılmaz ve sevilen sanatçı Barış Falay yer aldı.
Bu yarışmaya katılacağı duyurulan Furkan Korkmaz, kasığında yaşadığı sorun nedeniyle organizasyonda yer almadı.
Dereceye giren basketbolculara ödüllerini TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok ile MetLife Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Deniz Yurtseven takdim etti.
allstar4_15012017_00001_0000_02

allstar242_15012017_00001_0000_03

allstar1211_15012017_00001_0000_04

allstar1434_15012017_00001_0000_05

allstar1652_15012017_00001_0000_016
 

0 yorum :

Yorum Gönder