10 Nisan 2018 Salı

Eczacıbaşı VitrA, CEV Kupası Şampiyonu

Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı, Kadınlar CEV Kupası finali rövanş maçında Belarus temsilcisi Minchanka'yı 3-0 yenerek, şampiyonluğa ulaştı.

Deplasmandaki ilk maçı 3-1 kazanarak önemli bir avantaj elde eden turuncu-beyazlı ekip, evinde de rakibini 3-0 mağlup etti ve CEV Kupası'nda şampiyon oldu.
Çekişmeli başlayan ilk setin başında dirençli bir görüntü veren Minchanka, birinci teknik molaya 8-7 önde geldi. Ardından oyuna ağırlığını koymaya başlayan Eczacıbaşı VitrA, Larson ve Boskovic'in file önündeki etkili oyunuyla ikinci teknik molayı 16-11 üstün geçip, seti de 25-17 kazandı.
Eczacıbaşı VitrA, ikinci sette ilk teknik molaya 8-5 galip durumda ulaştı. Yapılan basit hatalar sonrası Minchanka 14-13 öne geçmesine karşın çabuk toparlanan turuncu-beyazlılar, ikinci teknik molaya da 16-15 üstün gelmeyi bildi. Son bölümde başarılı bir oyun sergileyerek seti 25-17 kazanan ve 2-0 öne geçen Eczacıbaşı VitrA, ilk maçtaki 3-1'lik galibiyetin avantajıyla şampiyonluğu da garantiledi.
Üçüncü sette direnci düşen rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyen Eczacıbaşı VitrA, ilk teknik molayı 8-4, ikinci teknik molayı ise 16-7 üstün tamamladı. Seti 25-17 galip bitiren turuncu-beyazlı ekip, maçtan da 3-0 galip ayrıldı.
Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.
En Değerli Oyuncu Tijana Boskovic
Final karşılaşmasının ardından düzenlenen kupa ve madalya töreninde; Eczacıbaşı VitrA’dan Tijana Boskovic, CEV Kupası Finallerinin En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi. Tijana Boskovic’e ödülünü DenizBank Grup Müdürü Zeki Bilsel takdim etti.
CEV Kupası’nı ikinci sırada tamamlayan Minchanka Minsk’e madalyalarını Eczacıbaşı Holding Mali İşler Grup Başkanı ve Holding Genel Müdürü Sacit Basmacı ve CEV Kupa Komisyon Sekreteri Natalia Konstulska takdim etti.
CEV Kupası’nı şampiyon olarak tamamlayan temsilcimiz Eczacıbaşı VitrA‘ya madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile TVF Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Takımlardan Sorumlu Basın Sözcüsü Kurtaran Mumcu, şampiyonluk kupasını ise; CEV Asbaşkanı Özkan Mutlugil takdim etti.
Ayrıca; karşılaşmanın ardından final karşılaşmalarında düdük çalan hakemler ile CEV Delegeleri ve Medikal Delegelerine ödüllerini CEV Asbaşkanı Özkan Mutlugil takdim etti.
Eczacıbaşı VitrA: 3 - Minchanka Minsk: 0
Salon: Burhan Felek
Hakemler: Roberto Boris (İtalya), Jana Niklova (Sırbistan)
Eczacıbaşı VitrA: Larson, Büşra Kılıçlı, Boskovic, Meliha İsmailoğlu, Adams, Ognjenovic (Simge Şebnem Aköz, Gözde Yılmaz, Hande Baladın, Beyza Arıcı)
Minchanka Minsk: Palcheuskaya, Sakolchyk, Stoliar, Kavalchuk, Hryshkevich, Barysevich (Haniyeva, Kananovich, Prasolava)
Setler: 25-17, 25-17, 25-17
Süre: 76 dakika (25, 25, 26)

0 yorum :

Yorum Gönder