20 Nisan 2018 Cuma

Recep Tayyip Erdoğan: "Bir Kumpas Var, Birileri Organize Etti"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, derbide yaşanan olaylarla ilgili olarak "Bu futbol teröründen öte bir şey. Burada bir kumpas var. Tribünlerdeki bu terörü birileri organize etti. Kendiliğinden olan bir şey değil. Şenol Hoca'ya yapılanı affetmek mümkün değil" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da gazetecilere açıklamalar yaptı.

"Tribünlerdeki bu terörü birileri organize etti" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tabii bu konu gerçekten bizi ciddi manada üzdü. İstanbul’a dün akşam indiğim anda buna şahit oldum. Bir defa bu, futbol teröründen öte de bir şey; burada ayrıca biraz açık konuşmam lazım, bir kumpas da var. Çünkü dikkat ettiyseniz, olay hep korner, o köşelerde oldu. Dört tane korner köşesinde maalesef tam korner atışı yapılacak, bunlar oldu. Burada tabii bu tribünlerdeki bu terörü birileri organize etti. Bu kendiliğinden olan bir şey değil ve sahada hava gayet iyi, maç gayet güzel gidiyor. Geliyor şimdi orada diyelim ki, Quaresma kornerini atacak, o esnada yok bilmem çakmakmış, yok şuymuş yok buymuş bunlar atılıyor. Şimdi böyle bir şey olamaz ki. Ondan sonra tabii yine bir diğer şey bakıyorsunuz Şenol hocanın başına gelen olay. Bunlar kabullenebilir şeyler değil.  Keşke tabii Tolga’da orada bir yanlışın içerisine girmemiş olsaydı ama tabii özellikle Şenol Hoca’ya yapılanı affetmek mümkün değil. Ben Şenol Hocayı da aradım, aynı şekilde Fikret başkanı aradım, Aziz başkanı aradım, hepsiyle bu konuları görüştüm. Hepsi de bu konudan çok çok müştekiler, şikâyetçiler. Tabii bununla ilgili olarak birinci derecede Futbol Federasyonu, Çarşamba günü bakalım neler çıkaracak. Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığımızla bu işlerin üzerine gideceğiz. Biz de bu konu hakkında çalışma yapacağız. Ama ne yapıp yapıp, bir defa Türkiye’de yani sahalarımızın üzerindeki Fair-Play Fair-Play laflarını ediyoruz ama uygulamaya gelince Fair-Play diye bir şey yok. En çok üzüldüğüm şey de, şu şimdi tribünlerde biz hanımların, kızlarımızın bu tribünlere gitmesini isteyişimizin Fair-Play’i sağlamaktı. Belki bayanlar burada var diye, erkekler daha edep adap içerisinde bu maçları seyrederler diye düşünürken, olay neredeyse tam tersine döndü. Yani bu hakikaten katlanılabilir, yenilir yutulur bir şey değil. Temennim odur ki, alınacak tedbirlerle ki zaman zaman bazı tedbirler alındı. Şimdi bakalım federasyon üzerinde ne gibi çalışmalar yapacak, bunları da bir görelim. Bizde tabii Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak hükümet olarak bu konunun üzerine üzerine gideceğiz.” dedi.

BİNALİ YILDIRIM: "ŞİDDETLE, KAVGAYLA FUTBOL OLMAZ"
Başbakan Binali Yıldırım, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmada ortaya çıkan görüntüler hakkında şunları söyledi;
"Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e yapılan bu saldırı kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum. Bu, dostluğa, futbola, futbolun mehabetine de uyan bir şey değildir. Şenol Güneş'e de çok geçmiş olsun diyorum. Tabii takımlar arasında rekabet olağan bir şeydir ama bu rekabeti şiddete dönüştürdüğünüz zaman eğlence olmaktan çıkıyor, taraftarların birbirine husumetine dönüşüyor ve bunun da futbol özelliği kayboluyor. Ha anarşi ha orada yaşanan şiddet, bunlar arasında fark yoktur.
Bu tip olayların bazı provokasyonlarla gerçekleştiği yönünde de geçmişten gelen tecrübeler var. O bakımdan başta takımların yöneticileri olmak üzere taraftarları, futbolun keyfine, zevkine varmaya davet ediyorum. Şiddetle kavgayla nizayla futbol olmaz ve asırlık tarihi olan takımlarımız da bunu asla hak etmiyor. Böyle olaylar yüzünden kötü bir unvan sahibi olmaları ülkemize de Türk futboluna da zarar veriyor. Ümit ederim buna benzer olaylar bir daha yaşanmaz. Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu da gerekli araştırma, soruşturmaları yapıyor. Ne gibi müeyyidesi varsa sorumluluğu olanlar mutlaka karşılığını görecek."

0 yorum :

Yorum Gönder