25 Haziran 2018 Pazartesi

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Hazırlık Maçında Çin’e Mağlup Oldu

Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı, İstanbul’daki ikinci hazırlık maçında Çin’e 74-71’lik skorla yenildi. Bir önceki gün mağlup ettiği rakibi karşısında son topa kadar mücadele eden Potanın Perileri, seyircisinden alkış topladı.

22-30 Eylül tarihleri arasında İspanya’nın Tenerife kentinde düzenlenecek Dünya Kupası’na hazırlanan A Milli Kadın Basketbol Takımı, İstanbul’da devam eden kamp çalışmaları kapsamında Çin’le oynadığı ikinci maçtan 74-71’lik skorla mağlup ayrıldı. Taraftarının da desteğiyle son periyoda dört sayılık avantajla giren Ay-Yıldızlı ekip, son topa kadar giden maçta ikinci galibiyet fırsatını değerlendiremese de mücadelesi ve hırsıyla taraftarın takdirini topladı. Kırmızı-Beyazlı ekipte en skorer isim 16 sayı üreten Pelin Derya Bilgiç olurken, Tilbe Şenyürek 12, Cansu Köksal 11 sayılık katkı verdi. Çin’de ise 6’da 4 üçlük isabetiyle 18 sayı atan Xue Meng Wang, karşılaşmanın en skorer oyuncusu oldu.
Maça Pelin, Funda, Melis, Tilbe ve Gizem beşiyle başlayan milliler, ilk periyodun ilk bölümünde hücumda aradığı ritmi bulamayıp 14-6 geriye düşse de kalan bölümde Pelin ve Funda’nın sayılarıyla toparlanarak ilk 10 dakikayı 19-15 geride tamamladı. İkinci periyotta boyalı alanda Gizem Başaran’ı iyi kullanan Ay-Yıldızlılar, Wang’ın art arda üçlük isabetlerine engel olamayınca öne geçme şansını kullanamadı ve Çin ilk yarıyı 34-30’luk skorla önde tamamladı. Üçüncü periyotta hücumda Tilbe’nin de devreye girmesiyle hareketlenen Potanın Perileri, savunma direncini ve sertliği arttırarak 25. dakikada skoru 42’de eşitledi. Cansu Köksal’ın yayın gerisindeki skorer oyunu ise momentumu Türkiye lehine çeviren kırılma anlarından biri oldu ve Ay-Yıldızlı ekip, bu bölümü 53-49 galip tamamladı. Son beş dakikasına 61-61’lik skorla girilen maçın final bölümünde Çin hücum ritmini korurken, A Milliler hücumda organize olmakta zorlandı ve oyunun son saniyelerine Çin 72-71’lik üstünlükle girdi. Son bölümde hata yapmayan Uzakdoğu ekibi, tam saha baskıdan sıyrılıp bulduğu basketin hemen ardından son topta Tilbe Şenyürek’i iyi savununca 74-71’lik skorla kazanan taraf oldu.
Memnun: Mücadele Odaklı Bir Kadro Oluşturacağız
A Milli Kadın Takım Baş Antrenörü Ekrem Memnun, maç sonunda basın mensuplarına verdiği demeçte gelişim sürecinin devam ettiğini söyledi. Yoğun bir kamp döneminin ardından Çin gibi iddialı bir rakiple karşılaştıklarını ifade eden Memnun, ‘’Her geçen gün daha iyi basketbol oynamaya gayret ediyoruz. 22 Eylül’deki şampiyonaya dek aramıza katılanlar ve aramızdan ayrılanlar olacak. Nihai kadroyu oluşturmak adına en önemli kriterimiz mücadele. Mevcut kadroda ligde forma giydiği takımda kısıtlı süreler alan, milli takım formasını ilk kez giyen oyuncular var ve bu ekip ilk defa birbiriyle, bir kurgu ve ahenk çerçevesinde oynuyor. Dünya Şampiyonası’na dek oynayacağımız diğer hazırlık maçlarında bu ivmeyi korumak ve turnuvaya en hazır şekilde gitmek istiyoruz. Değişen bir kadro yapımız var, gençlerin de entegre olduğu, geleceğin milli takımını da aynı dönemde inşa etme çabasındayız. Bu geçiş sürecine rağmen FIBA Dünya Sıralaması’ndaki yerimizi de korumayı başardık. Dünya Şampiyonası’na dek bu yoğun hazırlık grafiğini yükselterek sürdürmek ve İspanya’dan madalyayla dönmek istiyoruz’’ ifadelerine yer verdi.
Yalçın: İyi Reaksiyon Gösterdik
Milli Takım oyuncularından Asena Yalçın ise takım olarak gösterdikleri gelişimin sevindirici olduğunu söyledi. Genç oyun kurucu, ‘’Antalya ve Çekya’da çok yoğun ve yorucu bir kamp dönemi geçirdik. Bu yüklenme dönemine rağmen takım olarak Çin gibi güçlü bir rakibe karşı iyi reaksiyon gösterdiğimizi düşünüyorum. Çin takımı Şubat ayından beri birlikte çalışan, özellikle fizik olarak güçlü oyuncularla kurulu iddialı bir ekip. Dün onlara karşı çıktığımız maçı kazanmıştık, bugün de iyi mücadele ettik ancak maç sonundaki basit hatalarla kaybettik. Birlikte oynamaya her geçen gün daha da alışan bu takım, bu süreçlerin ardından bu hataları tespit edip her geçen gün daha iyiye gidiyor. Dünya Şampiyonası’na en iyi şekilde hazırlanarak Eylül’deki Dünya Şampiyonası’nda madalya kazanmak istiyoruz’’ diye konuştu.
A Milli Kadın Basketbol Takımı, Dünya Şampiyonası hazırlıklarına 2 Temmuz gününe dek İstanbul’da devam edecek. Potanın Perileri, 2 Temmuz tarihinde ise ikili temas maçları için Kanada’nın Edmonton kentine hareket edecek.

Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Emin Moğulkoç, Halit Can Cihan, Can Mavisu
Türkiye: Pelin Derya Bilgiç 16, Funda Nakkaşoğlu 5, Melis Gülcan 2, Tilbe Şenyürek 12, Gizem Başaran 8, Asena Yalçın 6, Cansu Köksal 11, Esra Ural Topuz, Gamze Takmaz, Melike Bakırcıoğlu 4, Merve Aydın 7
Çin: Yuan Li 4, Meng Li 7, Meng Wang 18, Ru Li 10, Ran Sun 12, Yu Wang 2, Bao Jin, Li Wang, Shao 5, Jing Huang 4, Cen Liu 8, Xu Han 4
1. Periyot: 19-15
Devre: 30-34
3. Periyot: 53-49

0 yorum :

Yorum Gönder