9 Ekim 2018 Salı

Ersun Yanal, Phillip Cocu'ya fark attı!

Spor Toto Süper Lig'in ilk 8 haftasında 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Fenerbahçe'de teknik direktör Phillip Cocu hayal kırıklığı yarattı. Süper Lig'in 8. haftasında oynanan Medipol Başakşehir maçında sahadan beraberlikle ayrılan sarı-lacivertilerde taraftarlar maçtan sonra uzun bir süre stadı terk etmeyerek ''Ersun Yanal'' tezahüratı yaptı...

Peki Cocu'nun gönderilmesi durumunda takımın başına geçmesi muhtemel isimlerden Yanal'ın Fenerbahçe'yi şampiyon yaptığı 2013-2014 sezonunun ilk 8 haftasında sarı-lacivertli takım nasıl bir performans göstermişti? O sezonun ilk 8 haftasında sarı-acivertliler 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet almıştı ve 19 puan toplamıştı. Yanal yönetimindeki Fenerbahçe ilk 8 haftada rakip ağlara 18 gol atıp, kalesinde 8 gol görmüştü. Cocu ile 8 puan toplayan Fenerbahçe, şu ana kadar sadece 6 kez gol sevinci yaşadı.
Ali Koç'un rekor oy farkıyla başkan seçildiği Fenerbahçe'de sezon başı takımın başına getirilen Hollandalı teknik adam Cocu bekleneni veremedi.
Başkanlığın el değiştirmesiyle yeniden yapılanma sürecine girilen Fenerbahçe'de sportif direktör olarak Comolli, teknik direktör olarak ise Phillip Cocu takımın başına getirildi. Comolli yaptığı transferlerle, Cocu ise ilk 8 haftada gösterdiği performans nedeniyle eleştiriliyor.
Hollandalı teknik adamın menajerinin İstanbul'da olduğu ve sarı-lacivertli takımdaki görevine son verileceği iddia ediliyor. Cocu'nun gönderilmesi durumunda yerine hangi teknik adamın göreve getirileceği de merak konusu. Bunun yanında Cocu'nun görevine son verilirse Comolli'nin de Sarı Lacivertli takımdaki geleceği merak ediliyor. 
Sarı Lacivertli taraftarlar alınan 0-0'lık Başakşehir beraberliğinden sonra Ersun Yanal tezahüratı yaparak stadı uzun bir süre terk etmemişti. Peki 'Ersun Yana'ın görevde olduğu ve Nisan'da Fenerbahçe'yi şampiyon yaptığı 2013-2014 sezonunun ilk 8 haftasında Sarı Lacivertli takım nasıl bir performans göstermişti?



11 puanlık fark
Ersun Yanal'ın teknik direktör olarak görevde olduğu 2013-14 sezonun ilk 8 haftasında Fenerbahçe 6 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyetlik performans göstermişti. Sarı Lacivertliler bu 8 haftada rakip ağlara 18 gol bırakırken kalesinde 8 gol gördü. Cocu, yönetimindeki Fenerbahçe ise ilk 8 haftada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Sarı Lacivertliler 8 haftada rakip ağları 6 kez sarsabildi, kalesinde ise 10 gol gördü.
Yanal döneminde Fenerbahçe
Tecrübeli teknik adam, Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası, TFF Süper Kupa ve Avrupa mücadeleleri olmak üzere, sarı-lacivertli takımın başında çıktığı 40 resmi maçta 24 galibiyet yaşamıştı. Yanal yönetimindeki sarı-lacivertli takım 10 maçta yenildi, 6 kez de berabere kaldı. Bu resmi maçlarda rakip fileleri 79 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde 43 gol görmüş ve ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluk elde ederek, lig tarihinin erken şampiyonluklarından birisine imza atmıştı.

0 yorum :

Yorum Gönder