23 Ocak 2019 Çarşamba

Filenin Sultanları’nın 2019 CEV EuroVolley’deki Rakipleri Belli Oldu

23 Ağustos – 8 Eylül 2019 tarihlerinde ilk kez dört ülkenin katılımıyla (Türkiye, Polonya, Macaristan, Slovakya) ortaklaşa düzenlenecek 2019 CEV A Bayanlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda mücadele edecek A Bayan Milli Takımımızın, grup aşamasındaki rakipleri, bugün (23 Ocak 2019, Çarşamba), İstanbul Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleşecen kura çekiminde belli oldu.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen kura çekimine; TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, CEV Başkanı Aleksandar Boricic, CEV Asbaşkanı Özkan Mutlugil, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, TVF Asbaşkanı Suat Güler, TVF Sağlık İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi A. Nihan Karaçam Salkaya, TVF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Mert Üçoklar, TVF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Kurtaran Mumcu, TVF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Alpaslan, diğer ülke federasyonlarının başkan ve temsilcileri ile basın mensupları yer aldı.
Açılış konuşmasını CEV Başkanı Aleksandar Boricic; “Türkiye Voleybol Federasyonu’na ev sahipliği ve güzel misafirperviliği için teşekkür ediyorum. Türkiye daha önce birçok büyük bir organizasyona ev sahipliği gerçekleşti. Türkiye’nin yanı sıra oldukça deneyimli 3 organizatör ülkemiz daha bulunuyor. İlk kez dört ülkenin katılımıyla (Türkiye, Polonya, Macaristan, Slovakya) ortaklaşa düzenlenecek organizasyonda 24 takım yer alacak. Tüm takımlara şimdiden başarılar diliyor, kuraların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ kura çekiminde yaptığı konuşmada; “Sayın CEV Başkanı Aleksandar Boricic, değerli CEV ve organizasyon temsilcileri, federasyon başkanları ve basın mensupları hepiniz hoş geldiniz.
2019 CEV A Bayanlar Avrupa Voleybol Şampiyonası öncesinde gerçekleşecek kura çekiminde sizleri İstanbul’un en güzel tarihi mekanlarından biri olan Sepetçiler Kasrı’nda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Öncelikle bu büyük organizasyonun Türkiye’ye gelmesine büyük destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza kalben teşekkür ediyorum. 2019 CEV A Bayanlar Avrupa Voleybol Şampiyonası, ilk kez dört ülkenin katılımıyla (Türkiye, Polonya, Macaristan, Slovakya) ortaklaşa 23 Ağustos-8 Eylül 2019 tarihlerinde organize edilecek ve finalleri Ankara’da yapılacaktır.
Türkiye Voleybol Federasyonu olarak çok sayıda önemli organizasyonu önceki yıllarda ülkemizde düzenledik. Türkiye, önemli organizasyonları her zaman başarıyla düzenleyen ülke olarak Avrupa’da ve dünyada öne çıktı. 2019 A Bayanlar Avrupa Voleybol Şampiyonasının da Türkiye’de yapılacak olması bunun bir göstergesi ve bu turnuvayı da en iyi şekilde gerçekleştireceğiz.
Üstelik ne tesadüftür ki 2019 senesi Türkiye’de voleybol oynanmasının da 100.yılıdır.
2003 yılında da Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası, Ankara’da oynanmış ve seyircimizin harika desteği ile büyük bir başarıya imza atmıştık. Ankara seyircisinin bize yine büyük bir destek vereceğini düşünüyorum. Ülkenin en başarılı takım spor branşı olarak, ev sahipliğimizde düzenlenecek 2019 CEV A Bayanlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda ülkemizi gururlandıracak ve göğsümüzü kabartacak sonuçlar elde etmeyi hedefliyoruz. Bu süreçte Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ile de uyum içerisinde çalıştık. CEV Başkanı Sayın Aleksandar Boricic ve temsilcilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu uzun ve zorlu süreçte teknik ekibimize, sporcularımıza, organizasyonumuzun diğer paydaşlarına ve tüm voleybol ailemize başarılar diliyorum ve hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından kura çekimine çekildi. Kura çekimini ise; TVF Voleybol Danışmanı Neslihan Demir Güler, Edina Dobi, Adriana Marcekova ve Jelena Nikolic gerçekleştirdi.
Filenin Sultanları, A Grubu’nda Sırbistan, Bulgaristan, Fransa, Finlandiya ve Yunanistan ile eşleşti. Millilerimiz, A Grubu’ndaki karşılaşmalarını Ankara TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynayacak.
Millilerimiz, grup aşamasındaki karşılaşmalarını ise; 23-29 Ağustos 2019 tarihlerinde oynayacak. Eleme usulüne göre oynanacak grup karşılaşmalarının ardından gruplarında ilk 4 sırada yer alacak takımlar, adlarını bir üst tura yazdıracak.
Kura çekiminin ardından 2019 CEV EuroVolley’de gruplar şu şekilde oluştu:
A Grubu (Türkiye)
Türkiye
Sırbistan
Bulgaristan
Fransa
Finlandiya
Yunanistan
B Grubu (Polonya)
Polonya
İtalya
Belçika
Ukrayna
Portekiz
Slovenya
C Grubu (Macaristan)
Macaristan
Hollanda
Hırvatistan
Azerbaycan
Romanya
D Grubu (Slovakya)
Slovakya
Rusya
Almanya
Belarus
İspanya
İsviçre

0 yorum :

Yorum Gönder