11 Nisan 2019 Perşembe

Galatasaray'ı yenen Arkas seride 1-0 öne geçti

Voleybolda Efeler Ligi play-off yarı final ilk maçında Arkas Spor, deplasmanda Galatasaray'ı 3-0 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Maçın başında rakibini yüksek bloklarla durduran (2:5) Arkas kısa sürede farkı açınca (3:8) sarı kırmızılı takım ilk molasını istedi. Maçın ilk teknik molasına 4 sayı önde giren konuk ekip, ara sonrası daha iyi hücum rakibi karşısında bocalasa da (12:13) defanstan döndürdüğü topları sayıya çevirerek bir kez daha hızlandı (12:16) ve Galatasaray’ı bir kez daha oyunu kesmeye zorladı. Manşet sıkıntısı da yaşayan rakibi karşısında son bölüme rahat giren (13:20) Arkas, seti 18:25’lik skorla tamamladı.
Karşılıklı sayılarla (4:4) başlayan ikinci sette İzmir ekibi bloklarıyla tempo bulunca (5:9) Cimbom ilk molasını kullandı. İstediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamayan ev sahibi takım son bölüme de farklı geride (15:20) girince oyunu bir kez daha kesti. Buna rağmen tempolu oyunundan taviz vermeyen konuk takım, ikinci seti de aynı skorla kazandı.
Adis Lagumdzija’nın sayılarıyla üçüncü sete de hızlı (3:6) başlayan İzmir temsilcisi, önceki sette olduğu gibi Galatasaray’ı bir kez daha aynı skorda oyunu durdurmaya (5:9) zorladı. Teknik molada rakibinin iki katı üreten Arkas, bir daha arkasına bakmadığı son seti de 21:25’te noktaladı. Maçı set vermeden kazanan Arkas, pazartesi günü oynanacak ikinci maç öncesi büyük avantaj yakaladı.

Serinin ikinci maçı 15 Nisan Pazartesi günü İzmir'de oynanacak.

İstatistikler

Salon: Burhan Felek
Hakemler: Erdal Akıncı, Mehmet Gül
Galatasaray: Yasin Aydın, Duff, Selçuk Keskin, Antonov, Doğukan Ulu, Venno (Can Ayvazoğlu, Onurcan Çakır, Emin Gök, Gergye)
Arkas Spor: Mustafa Koç, Radke, Taht, Matic, Lagumdzija, Yiğit Gülmezoğlu (Burak Mert)
Setler: 18-25, 18-25, 21-25
Süre: 83 dakika (31, 25, 27)

0 yorum :

Yorum Gönder