16 Ağustos 2019 Cuma

Steven Nzonzi resmen Galatasaray’da

Roma, kadrosundaki Fransız futbolcu Steven Nzonzi'nin 1+1 yıllığına Galatasaray'a kiralandığını açıkladı.

Roma Kulübü, internet sitesinden yaptığı açıklamada, 30 yaşındaki orta saha oyuncusunun Galatasaray'a kiralandığını duyurdu.
Açıklamada, iki kulüp arasında varılan anlaşma kapsamında Galatasaray'ın, oyuncuyu 500 bin euro'ya 2020-2021 sezonunda da kiralama opsiyonunun olduğu belirtildi.
Roma, Galatasaray'ın oyuncuyu satın alma opsiyonunun da olduğunu belirterek, Galatasaray'ın bu opsiyonu 30 Haziran 2020'de kullanmak isterse 16 milyon euro, 30 Haziran 2021'de kullanmak isterse 13 milyon euro ödemek durumunda olduğunu kaydetti.
Roma'nın açıklamasında, Fransız oyuncuya bundan sonraki kariyerinde başarı dilendi.
Fransa Milli Takımı ile 2018 Dünya Kupası'nda şampiyonluk yaşayan Nzonzi, Roma'ya geçen yıl transfer olmuş, 39 maçta forma giymiş, 1 gol atmıştı.

Galatasaray da açıkladı 

Galatasaray Sportif AŞ, profesyonel futbolcu Steven Nzonzi ile anlaşmaya varıldığını KAP'a bildirdi.
Galatasaray Sportif AŞ'nin KAP'a gönderdiği bildirim şu şekilde:
“Profesyonel futbolcu Steven N’Kemboanza Mike Christopher Nzonzi ve kulübü A.S. Roma S.P.A. ile oyuncunun 2019-2020 sezonu için geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun kulübüne 2019-2020 sezonu için geçici transfer ücreti ödenmeyecektir.  Yapılan anlaşmaya göre 30.06.2020 tarihine kadar Şirketimizin 16.000.000 Euro transfer bedeli karşılığında oyuncuyu satın alma opsiyonu veya 500.000 Euro karşılığında 2020-2021 sezonu için tekrar geçici transfer opsiyonu bulunmaktadır. Şirketimiz ayrıca 2020-2021 sezonunda oyuncunun tekrar geçici transferini sağladığı takdirde ilgili sezonun sonunda 13.000.000 Euro bedel ile oyuncuyu satın alma opsiyonuna sahiptir.
Futbolcuya ise 2019-2020 futbol sezonu için net 3.250.000 Euro sabit transfer ücreti ödenecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Resmi siteden yapılan açıklama ise şöyle:

"Galatasaray Sportif A.Ş., Steven Nzonzi’nin kulübümüze geçici transferi için kulübü Roma ve oyuncuyla anlaşmaya vardı.
Ön libero olarak görev yapan 30 yaşındaki Steven Nzonzi, 15 Aralık 1988 tarihinde Fransa’nın Colombes şehrinde dünyaya geldi.
1.96 boyundaki oyuncumuz, profesyonel futbol kariyerine 2008 senesinde SC Amiens takımında başladı. SC Amiens formasıyla çıktığı 37 maçta 1 gol 4 asistlik katkı veren orta saha, 2009 – 2010 sezonunun başında 700 bin Euro bonservis bedeliyle İngiltere’nin Blackburn Rovers takımına transfer oldu.
Blackburn Rovers formasıyla geçirdiği üç sezonda toplam 96 mücadelede ter döken Steven Nzonzi, bu karşılaşmalarda takımına 5 gol 5 asistlik bir katkı verdi. Nzonzi, Blackburn formasıyla gösterdiği performansın ardından 4.5 milyon Euro bonservis bedeliyle 2012 yazında Stoke City’e transfer oldu.
Stoke City formasıyla toplam 120 maça çıkan Steven Nzonzi, bu karşılaşmalarda 7 gol 4 asistlik bir performansa imza attı. Steven Nzonzi, 2015 – 2016 sezonun başında İspanya’nın Sevilla takımına 7.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu.
Sevilla’da geçirdiği ilk sezonda takımının UEFA Avrupa Ligi’ni kazanmasında önemli rol oynayan Steven Nzonzi, burada geçirdiği üç sezonda toplam 136 karşılaşmada forma giydi ve 8 gol, 7 asist kaydetti. Steven Nzonzi, İspanya’daki başarılı performansından sonra 2018 – 2019 sezonunun başında İtalya’nın köklü kulüplerinden Roma’ya 30 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu.
Roma’da geçirdiği bir sezonda toplam 39 karşılaşmada mücadele eden Steven Nzonzi, bu mücadelelerde 1 gol 2 asiste imza attı.
Fransa Milli Takımı formasını ilk olarak 10 Kasım 2017’de giyen Steven Nzonzi, 2018 senesinde Dünya Kupası’nı kazanan Fransa Milli Takımı kadrosunda da yer aldı ve toplam 14 karşılaşmada milli formayı terletti.
Yeni transferimiz Steven Nzonzi’ye hoş geldin diyor, sarı kırmızılı forma altında nice başarılar diliyoruz."

“Taraftarımızın önünde oynamak için sabırsızlanıyorum”
Steven Nzonzi, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’i makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında Başkan Yardımcısı Yusuf Günay da hazır bulundu.
Mustafa Cengiz ve Steven Nzonzi, Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.
Başkan Mustafa Cengiz şu ifadeleri kullandı:
“Nzonzi bir dünya yıldızı. Galatasaray’ımız da bir dünya takımı. İkisi birbirine çok yakışacak. Çok iyi bir karakter, aynı zamanda bir yıldız. Bu sezon 10. transferimiz. Hep dünya yıldızları bizimle beraber. Seri’den Emre Mor’a, Emre Mor’dan Babel’e, Jimmy Durmaz’a kadar bütün dünya yıldızlarını bir araya getirmeye çalıştık. Sevgili hocamızla birlikte, teknik kadroyla, bütün sportif direktörlerimizle, scout ekibimizle ve menajerlerle birlikte FFP kuralları, lisanslama ve yapılandırma kuralları içinde transferlerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu yolda inanıp, elimizden gelenin çok ötesini bütün kadro olarak saydığım isimlerle yapıyoruz gece gündüz. Galatasaray’da transfer de bitmez, dinamizm de bitmez. İnşallah emin adımlarla hedefe doğru, dünyanın tepesine doğru yürürüz diye düşünüyorum.”
Yeni transfer Steven Nzonzi ise şöyle konuştu:
“Burada olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Galatasaray’a transferimin gerçekleştirilmesine emeği olan önce Başkanımıza, sonra kulüpteki herkese çok teşekkür ediyorum. Burada çok büyük hedeflerimizin olduğunu düşünüyorum. Bir an evvel işe koyulmak için sabırsızlanıyorum. Stadyumu gördükten sonra taraftarımızın önünde oynamak için sabırsızlanıyorum, çok heyecan verici bir şey. Umarım onları hayal kırıklığına uğratmayacağım. Çok önemli bir sezon bizim için. Hem lig hem de Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceğiz. Çok çalışıp, iyi işler yapmaya çalışacağız.”

0 yorum :

Yorum Gönder