25 Aralık 2019 Çarşamba

Çin Futbol Federasyonu'ndan yıldızlara "yüksek maaş"a fren

Astronomik maaşlar için Çin'i tercih edecek yıldız futbolculara kötü haber... Çin Futbol Federasyonu, 2020-2021 sezonu öncesi flaş bir karara imza attı. Yeni kararla birlikte yabancı oyunculara ödenecek maaşlara sınır konuldu.

Çin Futbol Federasyonu belirlediği yeni kurallara göre, yabancı oyuncular için maksimum 3 milyon euro, Çinli oyuncular için 1.3 milyon euro ve 21 yaşının altındaki altyapı oyuncuları için ise 38 bin euro ücret sınırı koydu.
Bu rakamların üzerinde hiçbir kulübün maaş ödeyemeyeceği kararlaştırılırken söz konusu rakamlara bonusların ve vergilerin dahil olmadığı duyruldu.
Çin Futbol Federasyonu'nun yaptığı maaş sınırının halihazırda ülkede futbol oynayan Hulk, Oscar, Yannick Carrasco, Alex Teixeira ve Anderson Talisca gibi mevcut yabancı oyuncular için geçerli olmadığı, 2020'den itibaren gelecek yeni futbolcular için uygulanmak zorunda olduğu bildirildi.
Artık sahada 3 değil 4 yabancı futbolcu olabilecek
Çin Futbol Federasyonu, maaş dışında sahada yer alacak yabancı oyuncu sayısında da değişikliğe gitti.
2020'den itibaren geçerli olacak yeni yönetmelikte birlikte Çin Süper Ligi ekipleri sahaya 3 yerine 4 yabancı futbolcuyla çıkabilecek. Kulüpler kadrolarında ise 5 yabancı futbolcu bulundurabilecek.
trtspor.com.tr

0 yorum :

Yorum Gönder