26 Nisan 2020 Pazar

Evden Çıkmadan Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Verin

Kilo vermek için uygulanan sert diyetler, aşırı yoğun egzersiz programları, spor salonlarındaki muhteşem vücutlar ve zorlu hocalar sıklıkla moral bozucu olabiliyor...

Bu moral düşüklüğü, daha fazla yeme isteği ve harekete isteksizlik yaratarak kilo alma kısır döngüsünü yeniden doğurabiliyor. Mutsuzluk ve stresin bedende salgıladığı hormonlar, bedene tehlikede olduğu sinyalini veriyor dolayısıyla beden yağ depolaması gerektiği komutunu verebiliyor. Böyle olunca da uyguladığınız zayıflama yöntemleri bir işe yaramıyor. İşte bu yüzden, eğer kilo vermek gibi bir isteğiniz varsa, moralinizi de yüksek tutmanız, huzurlu ve neşeli olmanız önemli. Aradığınız huzuru size en çok kendi evinizin veriyor olması çok doğal. Sağlık ve güven içinde, evde spor hareketleri yaparak üstelik neşeyle eğlenerek kilo vermek mümkün! İşte evinizden çıkmadan uygulayabileceğiniz zayıflama hareketleri ve zayıflama için ideal 7 eğlenceli yöntem!
1) Zayıflamak için kendi spor kampınızı kurun!
Bu bir meydan okuma! Ama tek rakibiniz kendinizsiniz! İlk gün 30 saniye ip atlayın, şınav ve mekik çekin. İkinci gün 40 saniye. Üçüncü gün 50 saniye! Her geçen gün süreyi biraz daha uzatın. Böylece kendi gelişiminizi net olarak hissedebileceksiniz. Kendi spor kampınızı kurmak için tek ihtiyacınız olan spor malzemesi rahat bir çift spor ayakkabı!
2) Evde koca bir takım yatıyor!
Kedi köpek besleyenler bilir, sahipleri evde spor yapmaya başladığı an onlar için şenlik başlar! Bu fırsatı değerlendirebilirsiniz! Mekikleri köpeğinize doğru çekin, her seferinde ona bir öpücük kondurun! Şınavları kedinizin üzerine yapın; kendinizi yere bırakmamak için daha iyi bir motivasyon bulamazsınız! Evcil hayvanlarınızı ev sporu uygulamanıza dahil etmek, egzersizinize motivasyon ve neşe katacaktır. Köpeğinizle oynamak, onu gezdirirken onla birlikte koşmak da sizin kardiyonuz olabilir! Göreceksiniz böylece evde spor yapmak daha keyifli hale gelecek!
3) Ev işine yeni bir bakış!
Toz almak, süpürmek, cam silmek, çamaşır asmak… Ev işlerinin bayağı bir kalori yaktırdığı biliniyor. Madem mecburen düzenli olarak bu işleri yapmak durumundasınız, neden bunlar spor hareketleri yerine geçmesin? Amacınızı unutmamak ve kendinizi motive etmek için giyin spor ayakkabınızı, eşofman veya taytınızı, açın hareketli bir müzik, normalde rutine binmiş bu işi eğlenceli bir kilo verme yöntemine dönüştürün!
4) Vücut Geliştirme İstasyonu!
Çalışma istasyonları birçok farklı egzersizi ve ağırlık seçeneklerini bir arada sunuyor. Dolayısıyla evde bir tane istasyon bulunması, sizi motive edecek, kilo vererek fit kalmanızı sağlayacaktır. Oldukça fazla ter atıp hızla kilo verebileceğiniz bu istasyonlardaki çalışmanızı desteklemek için, esnek, nefes alan kumaşlardan üretilmiş spor kıyafetleri giymeniz yeterli olacaktır. Kilo vermek hiç bu kadar kolay olmamıştı!
5) Zayıflığa doğru adım adım!
Koşu bandı da çeşitli hız ayarlarıyla evde uygulayabileceğiniz en pratik yağ yakıcı egzersizleri sunuyor. Sağlam ve sağlıklı bir spor ayakkabı modeliyle destekleyebileceğiniz bu egzersiz her gün yapılabilir.Bu çalışmada müzik çok motive edici olabilir. Eğer evde çocuk varsa veya komşular sesten rahatsız olacaksa, spor esnasında kullanılmak için özel üretilmiş, tere dayanıklı, düşmeyen ve kaymayan, her telefon ve müzik çalar türüyle uyumlu kulaklık modellerinden biri işinize yarayabilir. Fitness hareketleri evinizin salonuna taşınsın, güvenle kilo verin!
6) Kendi salonununuz spor salonu olsun!
Oturma odanızda bulunan sandalyeler, koltuklar, sehpalar birçok hareket için gerekli desteği sağlayabilir. Duvarları ise sırt esnetme ve omuz açma hareketlerinin yanı sıra, squat yaparken sırtınızı destekleyip doğru hizayı bedeninize öğretmek için de kullanabilirsiniz.Karın hareketleri için de bir egzersiz matı yeterli olacaktır. Gördünüz mü egzersiz programı şimdiden hazır!
7) Om shanti shanti!
Yoga, evde yalnızca bir yoga matı yardımıyla uygulayabileceğiniz, bedeninizi dönüştürme potansiyeli çok yüksek bir hareket programı sunar. Üstelik zihni sakinleştirmesi, sabah ve akşam yapılabilecek enerji dengeleyici hareketler sunması da cabasıdır. Birçok güvenli yoga ders seansına çevrim içi ulaşmak, daha sonra kendi bedeninize iyi gelen hareketleri seçerek kendi başınıza çalışmak mümkün. Üstelik yoga hızlı kilo verme konusunda da size yardımcı olacaktır.
blog.decathlon.com.tr

0 yorum :

Yorum Gönder