11 Temmuz 2020 Cumartesi

Edirne'de 'er meydanı' boş kaldı

658 yıldır düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri, koronavirüs önlemleri nedeniyle henüz yapılamadı. Eylülde yapılması beklenen Kırkpınar'a katılacak pehlivanların 14 günlük bir kampa alınması ve Kovid-19 testlerinden geçirilmesi bekleniyor.

Her yıl, Temmuz ayı başında, zorlu müsabakalara sahne oluyordu. Koronavirüs önlemleri, bu yıl Kırkpınar Er Meydanı'nı boş bıraktı.
659. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 29 Haziran-5 Temmuz arasında planlandı. Ancak tüm spor karşılaşmaları ertelenince, pehlivanlar Edirne Sarayiçi'ndeki dualı çayıra çıkamadı.
Salgın sürecinde, Kırkpınar'daki sağlık tedbirlerinin bilimsel olarak incelenmesi için 3 farklı üniversiteden görüş alınmasına karar verildi. Üniversitelerin raporları Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’na gönderilecek.
2 üniversitenin raporları hazır. 659. Kırkpınar’ın Eylül ayında yapılabileceği görüşü ağırlık kazanıyor.
Eylülde yapılması beklenen Kırkpınar'a katılacak pehlivanların 14 günlük bir kampa alınması ve koronavirüs testlerinden geçirilmesi bekleniyor.
Kırkpınar'a geçen yıl 2 bin 228 pehlivan katıldı. 658 yıllık spor etkinliği, dünya spor tarihinin en eski organizasyonlarından. UNESCO'nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde de yer alıyor.
Kaynak: TRT SPOR

0 yorum :

Yorum Gönder