26 Ağustos 2020 Çarşamba

Milwaukee Bucks ve Orlando Magic, Irkçılık ve Şiddet Karşıtı Protesto İçin Maça Çıkmadı!

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-off ilk turunda Milwaukee Bucks ile Orlando Magic arasındaki bugün yapılması planlanan serini 5. maçı ertelendi.

Milwaukee Bucks ile Orlando Magic arasında 2019-2020 NBA Playoffları Doğu Konferansı ilk tur serisinde oynanması planlanan beşinci maç, iki takım oyuncularının sahaya çıkmaması sonrası iptal edildi. ESPN’den Adrian Wojnarowski’nin haberine göre Bucks oyuncuları maça dakikalar kala henüz sahaya çıkmazken Magic’li oyuncular ise maçın başlamasına dakikalar kala sahayı terk etti ve soyunma odasına gittiler.
NBA yöneticilerinin oyuncular ile yaptıkları görüşmeler de sonuç vermedi ve taraflar maça çıkmadı. The Athletic’ten Shams Charania’nın haberine göre Magic oyuncuları maçı oynamak istedi ancak Bucks’ın çıkmama kararı sonrası karşılaşma oynanmadı.
ABD’de Temmuz ayında George Floyd isimli Afro-Amerikalı vatandaşın polis şiddeti sonucunda ağır şekilde yaralanmasının ardından Minneapolis’te başlayan protestolar tüm ülkeye yayılmış ve “George Floyd İçin Adalet” sloganları ile sokakları inleten çok sayıda insan, ırkçılık karşıtı, eşitlik yanlısı söylemlerde bulunmuştu.
Öte yandan Birleşik Devletler’de bilhassa Afro-Amerikalı vatandaşlara karşı polis şiddeti Floyd ile son bulmadı. Jacob Blake isimli genç bir erkek, evinin önünde polisin teslim olmasına yönelik uyarılarına rağmen arabasına yönlenmiş ve daha sonra arabanın kapısını açtığı sırada polisler tarafından çok yakın mesafeden, çocuklarının önünde çok sayıda silah atışı ile vurulmuştu. Polis şiddetinin bir can daha yaktığı bu olay sonrasında ABD’de gündem bir kez daha sistematik ırkçılık ve polis şiddeti oldu.
Boston Celtics ve Toronto Raptors‘lı oyuncular da yarı final serisi ilk maçına çıkmama konusunda görüşmeler yapıyorlardı.

eurohoops.net

0 yorum :

Yorum Gönder