24 Aralık 2020 Perşembe

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder Maçı Kovid-19 Önlemleri Sebebiyle Ertelendi

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder Maçı Kovid Önlemleri Sebebiyle Ertelendi.

Houston Rockets ile Oklahoma City Thunder’ın oynayacağı sezon açılış maçı ertelendi.

Dün gece oynanacak maçlardan birkaç saat önce Houston Rockets‘ta ortaya çıkan Kovid-19 salgını korkusu sebebiyle Oklahoma City Thunder‘la oynayacakları karşılaşma ertelendi.

Son 24 saat içerisinde Houston Rockets‘ın çaylak oyuncusu Kenyon Martin Jr.’ın verdiği Kovid-19 testlerinden bir tanesi pozitif sonuç verdi. Bu gelişmeyle birlikte Rockets’ın yeni transferleri John Wall ile DeMarcus Cousins’ın Martin’le beraber berbere gittiği ortaya çıkınca lig yönetimi bu oyuncuların da temaslı oldukları için karantina alınmasına ve maça çıkmamasına karar verdi. Takımın bir diğer çaylak oyuncusu Jae-Sean Tate de temaslı olduğu için izolasyona alındı.

Bu isimlerin yanı sıra James Harden’ın da geçtiğimiz hafta içerisinde maskesiz bir şekilde kalabalık ve sosyal mesafe kurallarına uyulmayan bir partiye katıldığı ortaya çıkmıştı. Yıldız oyuncunun Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri verdiği Kovid-19 testlerinin negatif sonuç verdiği ESPN’den Ramona Shelburne tarafından bildirilse de yıldız oyuncu ligin belirlediği sağlık protokolleri nedeniyle karşılaşmanın oynanması durumunda forma giyemeyecekti.

NBA’in belirlediği kurallara göre bir takımın maçı hükmen kaybetememesi için en az 8 aktif oyuncuya ihtiyacı var. 2020-21 sezonun ilk maçından önce birkaç oyuncusu evinde izolasyon altında olsa bile Rockets bu sayıyı sağlayabiliyordu. Oyuncuların birkaç gündür Kovid-19 testleri negatif sonuç verse de NBA yönetimi önlem olarak bu oyuncuların maça çıkmasına izin vermedi.

0 yorum :

Yorum Gönder