13 Ocak 2021 Çarşamba

NBA Yönetimi, Kovid-19 Protokollerinde Değişikliğe Gidiyor

NBA, son dönemde artan Kovid-19 vakalarıyla birlikte sağlık ve güvenlik protokollerinde değişiklik kararı aldı…

NBA’de geride bıraktığımız hafta içerisinde Boston Celtics, Miami Heat, Philadelphia 76ers, Dallas Mavericks gibi takımlarda ortaya çıkan Kovid-19 vakalarıyla birlikte lig genelinde salgına karşı duyulan korku artmıştı.

NBA yönetimi, artan Kovid-19 vakaları ve belirlenen sağlık ile güvenlik protokolleri kapsamında oyunculara uygulanan karantina uygulaması sonucunda takımların maçlara çıkabilmek için gerekli olan minimum oyuncu sayısını karşılayamaması nedeniyle 5 tane maçın ertelenmesine karar vermişti.

Bu gelişmelerin ardından lig genelinde artan tepkilerle birlikte NBA, Oyuncular Birliğiyle dün bir toplantı gerçekleştirdi ve salgının etkilerini devam eden normal sezon üzerindeki etkilerini azaltabilmek adına sağlık ve güvenlik protokollerinde bazı değişikliklere gitti.

ESPN’den Adrian Wojnarowski’nin haberine göre NBA ile Oyuncular Birliğinin gerçekleştirdiği toplantıda alınan kararlar şu şekilde:

  • NBA’deki oyuncular, bundan sonra takımlarıyla deplasmanda bulundukları otellerde takımla ilişiği olmayan misafirleriyle bir araya gelemeyecek. Daha önce oyuncuların otel odalarında oyuncu ağırlamasına izin veriliyordu, önümüzdeki dönemde bu yasak olacak.
  • Deplasmanlarda oyuncular ve takım yetkilileri takım etkinlikleri ya da acil durumlar dışında konakladıkları otellerden ayrılamayacak.
  • En az önümüzdeki 2 hafta boyunca maç öncesi soyunma odasında gerçekleştirilen toplantılar en uzun 10 dakika sürecek ve toplantı esnasında herkesin maske takması zorunlu olacak. Oyuncular ve koç ekibinin gerçekleştirdiği diğer tüm toplantılar sahada, sosyal mesafe kurallarına uyulabilecek alan varken gerçekleştirilecek.
  • Herhangi bir oyuncu ya da takım görevlisinin evine düzenli olarak girip çıkan herkes haftada 2 kez Kovid-19 testi olmak zorunda.
  • Maç esnasında saha kenarında oturan oyuncuların maske takması zorunlu olacak. Oyundan çıkan oyuncuların nefeslenebilmesi için benchlerden ayrı bir noktada sandalyeler ayarlanacak. Bu sandalyede oturdukları sırada oyuncuların maskelerini çıkarması serbest olacak fakat takımın benchine döndüklerinde maske kullanmak zorunda olacaklar.

eurohoops.net

0 yorum :

Yorum Gönder