18 Mayıs 2021 Salı

Avrupa kupalarına katılacak takımlar netleşti

Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Fraport TAV Antalyaspor'u 2-0 mağlup eden Beşiktaş, kupayı müzesine götürürken önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanan temsilcilerimiz belli oldu.

59. Türkiye Kupası Finali'nde Fraport TAV Antalyaspor ile karşılaşan Beşiktaş, rakibini Josef de Souza ve Rosier'in golleriyle 2-0 mağlup ederken sezonu da çifte kupayla tamamladı.

Süper Lig'in şampiyon olarak tamamladığı için UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gidecek olan Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nı da müzesine götürerek lig 3.'sünün direkt olarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılmasını sağladı. Ligi 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe, lig sıralamasıyla önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanırken, Beşiktaş'ın kupayı kaldırmasıyla birlikte UEFA Avrupa Ligi'ne direkt olarak katılacak. 4. sıradaki Trabzonspor da Beşiktaş'ın kupayı kazanmasıyla sezonu erken açmayacak.

Lig sıralamasına göre UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne 2. turda başlaması gereken Trabzonspor, Beşiktaş'ın kupayı kazanmasıyla birlikte 3. turdan itibaren Avrupa'da yer alacak. Ayrıca ligi 5. sırada tamamlayan Demir Grup Sivasspor da önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanırken, Yiğidolar, 2. turdan itibaren Avrupa'da yer alacak.

0 yorum :

Yorum Gönder