14 Haziran 2021 Pazartesi

Brezilya Galibiyetle Başladı

Copa America 2021'in açılış maçında turnuvanın ev sahibi Brezilya, Venezuela'yı 3-0 mağlup etti.

Geçen yıl yapılması planlanan fakat salgın nedeniyle bir yıl ertelenen Copa America, Brezilya'da başladı. Organizasyonun ev sahipliğini Arjantin ve Kolombiya ortaklaşa gerçekleştireceklerdi ancak bu ülkelerdeki koronavirüs vakalarının fazlalığı nedeniyle turnuva Brezilya'ya verildi. Açılış maçında Brezilya ile karşılaşan Venezuela'da turnuva öncesi yapılan rutin kontrollerde futbolcu ve teknik ekip içindeki 12 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmişti.

Turnuvada açılış maçı Brezilya ile Venezuela arasında oynandı.

Mane Garrincha Ulusal Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Brezilya golü erken buldu. Tite'nin öğrencileri, PSG'nin yıldız savunmacısı Marquinhos'un 23. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti.

İlk yarısı 1-0 tamamlanan karşılaşmanın 64. dakikasında Brezilya penaltı kazandı. Neymar'ın vuruşu golle sonuçlandı ve skor 2-0'a geldi.

Karşılaşmada kapanışı ise Gabigol yaptı. 65. dakikada oyuna giren 24 yaşındaki golcü 89. dakikada Neymar'ın asistinde topu filelerle buluşturarak sonucu tayin etti.

Sahadan 3-0'lık net bir galibiyetle ayrılan Brezilya, Copa America'ya üç puanla başladı. 

 Brezilya - Venezuela 3-0 Özet İzle 

B Grubu'ndaki diğer mücadelede ise Kolombiya, Edwin Cardona'nın golüyle Ekvador'u 1-0 yendi.

Kolombiya - Ekvador 1-0 Özet İzle

Copa America hangi kanalda?

Copa America'nın Türkiye'deki yayıncısı belli oldu. Copa America 2021 şifresiz olarak Haber Global ekranlarından naklen yayınlanacak. Copa America yayını turnuvanın açılış maçı Brezilya - Venezuela karşılaşmasıyla başladı.

Copa America'da hangi takımlar var?

Copa America'da bu yıl 10 takım mücadele ediyor. Turnuvaya davet edilen Katar ve Avustralya'nın çekilmesiyle takım sayısı 12'den 10'a düştü.

Copa America grupları şu şekilde:

A Grubu: Arjantin, Bolivya, Şili, Paraguay, Uruguay

B Grubu: Brezilya, Venezuela, Kolombiya, Ekvador, Peru

Haber Global Canlı İzle

0 yorum :

Yorum Gönder