4 Haziran 2021 Cuma

Son Şampiyon Lakers'tan erken veda (Özet)

NBA'de son şampiyon Los Angeles Lakers için bu sezon erken bitti. LeBron James ve arkadaşları play-off serisinin ilk turunda elendi.


NBA'de sezon Los Angeles Lakers için erken bitti.

Son şampiyon Lakers, Batı Konferansı ilk tur serisinde Phoenix Suns'a 4-2 yenilerek sezona veda etti.

3-2 geride olduğu serinin altıncı maçında Suns'ı konuk eden Lakers rakibine 113-100 kaybetti. Bu sonucun ardından seriyi 4-2 galip bitiren Suns adını konferans yarı finaline yazdırırken Lakers ise veda etti.

Suns'ta Devin Booker'ın 47 sayı, 11 ribaunt ve 3 asist ile yıldızlaştığı maçta Jae Crowder 18 sayı, 8 ribauntluk bir performans gösterirken Cameron Johnson ve Mikal Bridges 10’ar sayıyla oynadı. Chris Paul de 8 sayı, 12 asist ile galibiyete önemli katkıda bulundu.

Lakers adına 29 sayı, 9 ribaund ve 7 asist üreten LeBron James'in performansı galibiyete yetmedi. Dennis Schroder 20 sayı, 3 ribaunt üretirken Kentavious Caldwell-Pope da 19 sayı, 3 ribaunt üretti. Kenardan gelen Talen Horton-Tucker ve Wesley Matthews da 12’şer sayıyla takımlarına katkı verdiler.  

Serinin 5. maçını sakatlığı sebebiyle kaçıran Anthony Davis, bu maçta da sadece 5 dakika oynadıktan sonra mücadeleye devam edemedi.

Lakers'ın elenmesiyle LeBron James kariyerinde ilk kez play-off'lara ilk turda veda etti.



Nuggets, Blazers’ın Sezonuna Nokta Koydu 

NBA’de dün gece Portland Trail Blazers, Denver Nuggets‘ı ağırladı. Konuk ekip, yıldızı Nikola Jokic’in etkileyici performansıyla rakibini 126-115 yenerek seride durumu 4-2’ye getirdi ve bir sonraki tura kaldı.

Denver ekibinde Nikola Jokic, 36 sayı, 8 ribaunt ve 6 asist ile maçın yıldızı olurken ona 26 sayı, 5 ribaunt ve 4 asist ile Michael Porter Jr. eşlik etti. Monte Morris de kenardan gelerek 22 sayı, 9 asist ile oynadı. Aaron Gordon 13 sayı, 7 ribaunt ve 4 asistlik bir performans gösterirken Facu Campazzo ve Jeff Green de 10’ar sayıyla mücadele etti.

Portlan cephesinde 28 sayı, 13 asist ile double-double yapan Damian Lillard en skorer isim olurken CJ McCollum da 21 sayı, 4 ribaunt ile mücadele etti. Norman Powell 17 sayı, 4 ribaunt üretirken kenardan gelen Carmelo Anthony de 14 sayıyla mücadele etti. Jusuf Nurkic takımına 13 sayı, 7 ribauntluk katkıda bulunurken Robert Covington da 11 sayı, 10 ribaunt ile double-double yaptı.

Bu skorla birlikte Portland Trail Blazers‘ı eleyerek bir sonraki tura yükselen Nuggets, Phoenix Suns ile karşı karşıya gelecek.



0 yorum :

Yorum Gönder