23 Ağustos 2021 Pazartesi

Çaykur Rizespor'dan Oğulcan Çağlayan açıklaması

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCRhM29XMyYHpuxMKSmUuAUBkophV8bIVgB6nVK5iKzpt6HRc8Zb20T88RvYpEgnHTaq-ue1FOJO_AIrme3TXrj62hpqBeP7yO7mfGmXrs9jelj_zEolrPQesL8AY_r0jTHxrbEWXtPnPN/s320/O%25C4%259Fulcan+%25C3%2587a%25C4%259Flayan+resmen+Galatasaray%2527da.jpg

Çaykur Rizespor, Oğulcan Çağlayan transferiyle ilgili yapılan anlaşmanın; Galatasaray'ın son anda sözleşme şartlarını değiştirmek istemesi ve daha önce anlaşılan her konuda ibra koşulundan vazgeçmek istemesi üzerine bozulduğunu duyurdu.

Süper Lig’in Karadeniz ekiplerinden Çayur Rizespor, genç oyuncu Ogulcan Çaglayan hakkinda Galatasaray ile anlasmaya vardiklarini ancak Galatasaray Spor Kulübü’nün son anda sözlesme sartlarini degistirmek istemesi ve daha önce anlasilan her konuda ibra kosulundan vazgeçmek istemesi üzerine bozuldugunu dile getirdi. Kulüpten yapilan açiklamada, Çaykur Rizespor’un iyi niyetle yaptigi anlasmanin son anda Galatasaray tarafindan degistirilmek üzere bozuldugu dile getirilerek, “Ogulcan Çaglayan’in devam eden sözlesmesini sezon bitmeden haksiz olarak feshetmesi nedeniyle kulübümüz ile futbolcu ve Galatasaray Spor Kulübü arasinda yasanan ihtilafin çözülmesi için Çaykur Rizespor ve Galatasaray Spor Kulübü yöneticileri iyi niyet çerçevesinde defalarca bir araya gelmis, birçok farkli futbolcu üzerinde çözüm için anlasma yolu aranmistir. Kulübümüzün iyi niyetli adimlari ve baskanimiz Tahir Kiran’in dostane uzlasmaci çözüm önerileri sonucunda, imza asamasina gelinmis ve ihtilafi tüm boyutlariyla sonlandirmak konusunda mutabakata varilmistir. Ancak imza asamasina gelen bu anlasma, Galatasaray Spor Kulübü’nün son anda sözlesme sartlarini degistirmek istemesi ve daha önce anlasilan her konuda ibra kosulundan vazgeçmek istemesi üzerine bozulmustur” ifadelerine yer verildi.

Futbolcu ile Çaykur Rizespor arasindaki hukuki süreçte kulübün hakli bulundugunun hatirlatildigi açiklamanin devaminda, “Geldigimiz noktada, üzülerek görüyoruz ki sessizligimiz yanlis anlasilmakta, verdigimiz hakli mücadele oldugundan baska mecralara çekilerek suni gündemler olusturulmaya çalisilmaktadir. Tüm ihtilafin baslangicini olusturan futbolcunun fesih isleminin ’layikiyla yapilmadigini’ bu süreç içinde Galatasaray Spor Kulübü yöneticileri ile yapilan görüsmelerde ve basina yansiyan açiklamalarda bir nevi itiraf edilerek verilen kararlarin ne kadar yerinde oldugu Galatasaray Spor Kulübü tarafindan da kabul edilmistir. Adi geçen futbolcunun daha henüz 21 yasindayken federatif haklari kulübümüz tarafindan Kayseri Erciyes Kulübü’nden 1 milyon 200 bin Euro transfer ücreti karsiliginda alinmistir. Talep edilen miktar da bununla dogru orantili olarak 1 milyon 200 bin Euro olarak belirlenmis ve hukuki süreçte kulübümüz hakli bulunmustur. Henüz 2019-2020 sezonu bitmeden oyuncunun transferine müdahil oldugunu kabul edip ‘ceketin dügmesinin yanlis iliklendigini’ söyleyen Galatasaray gibi büyük bir camianin ve hukuktan sorumlu baskan yardimcisinin, kulübümüzü bir tartisma ortaminin içine çekmeye ve bunun üzerinden manipülasyon yapmaya çalismasi yakisiksizdir. Iddialarin aksine bu sürece Çaykur Rizespor ve Galatasaray Spor Kulübü disinda hiçbir kisi ya da kurulus dahil olmamistir. Buradan senaryo devsirerek Kulübümüzü ve futbolun diger paydaslarini töhmet altinda birakma çabasi Türk futboluna ve adalete olan güvene zarar verecektir. Futbol kamuoyuna saygiyla duyururuz” ifadeleri yer aldi.

0 yorum :

Yorum Gönder