30 Eylül 2021 Perşembe

Cristiano Ronaldo rekora doymuyor! Devler Ligi'nin tarihine geçti

Manchester United'ın 36 yaşındaki yıldızı Cristiano Ronaldo, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en çok maça çıkan isim rekorunu kırdı. Portekizli yıldız, Avrupa kupalarında en çok forma giyen oyuncu unvanını da ele geçirdi.

Şampiyonlar Ligi'ne 2-1'lik Young Boys yenilgisiyle başlayan İngiliz devi Manchester United, Old Trafford'da konuk ettiği İspanyol temsilcisi Villerreal'i 2-1 mağlup ett. "Kırmızı Şeytanlar"in galibiyet golünü atan Cristiano Ronaldo, bu maçla birlikte yeni bir rekorun sahibi oldu.

Young Boys maçında 177. Şampiyonlar Ligi maçına çıkan 36 yaşındaki futbolcu, Iker Casillas'ı yakalayarak Devler Ligi'nde en çok maça çıkan oyuncu rekoruna ortak olmuştu. Ronaldo, Villarreal maçıyla birlikte Şampiyonlar Ligi'ndeki maç sayısını 178'e çıkardı ve Casillas'ı geride bırakarak, Şampiyonlar Ligi'nde en çok maça çıkan oyuncu rekorunun tek başına sahibi oldu.

Avrupa'da en çok maça çıkan oyuncu oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en çok maça çıkan isim rekorunu kıran 36 yaşındaki Ronaldo, Avrupa kupalarında en çok forma giyen oyuncu unvanını da eline geçirdi. Ronaldo'yu kariyerini noktalayan Iker Casillas (177 maç) ve PSG'de top koşturan 34 yaşındaki Lionel Messi (151 maç) izliyor.

Kaynak : TRT SPOR

0 yorum :

Yorum Gönder