20 Ekim 2021 Çarşamba

Patson Daka'dan Moskova'da 4 gollük şov!

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda İngiliz temsilcisi Leicester City, 2-0 geriye düştüğü maçta Patson Daka'nın attığı 4 golle Rusya ekibi Spartak Moskova'yı 4-3 yendi. Leicester'da forma giyen milli oyuncu Çağlar Söyüncü 90 dakika sahada kaldı.

UEFA Avrupa Ligi gruplarının üçüncü haftasına tek karşılaşmayla devam edildi.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı turnuvasının üçüncü haftasında Rusya ekibi Spartak Moskova, İngiltere temsilcisi Leicester City'yi ağırladı.

İki takım arasındaki C Grubu mücadelesi, 7 gole sahne oldu. Leicester City, 2-0 geriye düştüğü maçta Patson Daka'nın 45, 48, 54 ve 79. dakikalarda attığı gollerle 4-3'lük galibiyete ulaştı. Ev sahibi takımın gollerini 11 ve 86. dakikalarda Aleksandr Sobolev, 44. dakikada Jordan Larsson kaydetti.

Bu sonuçla Leicester City 4 puana ulaştı, Spartak Moskova ise 3 puanda kaldı.

Öte yandan Daka, bir Avrupa kupası maçında 3 ve üzeri gol atan ilk Leicester Cityli ve Zambiyalı futbolcu oldu.

Leicester City'de forma giyen milli oyuncumuz Çağlar Söyüncü 90 dakika sahada kaldı. 

Patson Daka, Zambiya adına ilkleri başardı

Patson Daka, hafta sonu attığı golle Premier Lig tarihinde gol atan ilk Zambiyalı olmuştu.

Avrupa kupalarında gol atan ilk Zambiyalı unvanını da bu maçta elde eden Daka yaptığı hat-trick ve toplam 4 golle unutulmaz anlar yaşattı.

250 bin euro'ya alındı, 30 milyon euro'ya satıldı: Patson Daka kimdir?

Leicester City sezon başında transfer ettiği Patson Daka'ya henüz yeni yeni süre vermeye başladı. İngiliz ekibi bu transfer için 30 milyon euro harcadı.

23 yaşındaki Patson Daka, 1998'de Zambiya'da doğdu. Futbola ülkesinde başlayan futbolcu 2017'de Avusturya ekibi Liefering'de kiralık olarak oynadı. Bir sonraki sezon ise Salzburg onu 250 bin euro'ya transfer etti.

Dört yıl sonra değerini 250 bin euro'dan 30 milyon euro'ya çıkaran Patson Daka, Salzburg'da özellikle son iki sezonunda önemli işler başardı. 2019-20 sezonunda 45 maçta 27 gol, 5 asist çıkaran Daka, geçen sezon ise 42 maçta 34 gol atıp 2 asist yaptı ve bu yükselişi onu Leicester City'ye taşıdı.

Patson Daka, Premier Lig'de şu ana kadar 2 maçta toplam 41 dakika süre alırken 1 gol kaydetti. UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon üçüncü maçına çıkan oyuncu 4 gole birden imza attı.

Patson Daka bugüne kadar Zambiya Milli Takımı adına da 22 maça çıkıp 7 gol attı.

0 yorum :

Yorum Gönder