9 Kasım 2021 Salı

Şimdi neredeler? Wederson

Uzaktan etkili şutlarıyla hafızalara kazınan, Fenerbahçe de dahil olmak üzere uzun yıllar ülkemizde oynayan ve Türk vatandaşlığına da geçen 40 yaşındaki Brezilyalı eski sol bek Wederson (Gökçek Vederson) şu anda nerede, ne yapıyor?

2001 yılında Internacional forması altında profesyonel kariyerine başlayan Wederson; ülkesinde Americano, Vasco da Gama, Juventude ve Ituano'da kısa süreli oynadıktan sonra Brezilya dışındaki ilk transferini 2004'te Türkiye'ye yaptı.

BB Ankaraspor'a imza atan başarılı sol bek, burada gösterdiği iyi performansla 3 yıl sonra Fenerbahçe'nin yolunu tuttu. Yabancı sınırına takılmamak adına 2007 yılında Türk vatandaşı olduktan sonra "Gökçek" ismini alan Wederson, sarı lacivertlilerin haricinde ülkemizde Bursaspor, Antalyaspor, Mersin İdman Yurdu ve Adana Demirspor'da da oynadı.

2018 yazında altyapısından yetiştiği Americano'ya dönen ve futbolu da burada bırakan Wederson'un şu anda kendi ismini ve oynadığı dönemdeki forma numarasını taşıyan bir futbol akademisi (W6 Academia de Futebol) bulunuyor.  Wederson, burada futbolcu olmak isteyen gençlere tecrübelerini aktarıyor.

Kaynak : TRT SPOR

0 yorum :

Yorum Gönder