9 Mart 2022 Çarşamba

Robert Lewandowski rekora doymuyor

Robert Lewandowski için rekor kırmak ''olağan'' bir hale geldi. Bayern Münih'in Polonyalı yıldızı UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Salzburg karşısında ilk 23 dakikada attığı 3 golle Devler Ligi'nde en erken hat-trick yapan oyuncu oldu.

Lewandowski rekora doymuyor.

Bayern Münih'in UEFA Şampiyonlar Ligi'nde RB Salzburg'la oynadığı son 16 turu rövanş karşılaşması Polonyalı yıldız için yeni bir başarıya sahne oldu.

Bavyera ekibi deplasmanda 1-1 berabere kaldığı maçın rövanşında rakibini 7-1 yenerken Robert Lewandowski 3 gol bir asistle ayakta alkışlandı.

33 yaşındaki santrfor Salzburg karşısında 12, 21 ve 23'üncü dakikalarda kaydettiği gollerle Şampiyonlar Ligi tarihinde en erken hat-trick yapan oyuncu olarak kayıtlara geçti.

Lewandowski 2015-2016 sezonunda Bundesliga'da Wolfsburg'la oynadıkları karşılaşmada oyuna sonrada girmesine rağmen 8 dakika 59 saniyede 5 gol atmıştı.

Tecrübeli santrfor bu performansıyla "en hızlı hat-trick", "en hızlı 4 gol" ve "en hızlı 5 gol" ve "oyuna sonradan girip en fazla gol atan oyuncu" rekorlarını kırarak Guinness dünya rekorlar kitabına girmişti.

Robert Lewandowski bu sezon Bayern Münih formasıyla tüm kulvarlarda 35 maçta 42 gol 4 asistlik bir performans sergiledi.

Kaynak : TRT SPOR

0 yorum :

Yorum Gönder