8 Nisan 2022 Cuma

Şimdi neredeler? Yuto Nagatomo

Bir dönem ülkemizde Galatasaray forması giyen ve sarı kırmızılı forma altında 2 lig şampiyonluğu yaşayan 35 yaşındaki Japon milli sol bek Yuto Nagatomo şu anda nerede, ne yapıyor?

2005 yılında profesyonel kariyerine Higashi Fukuoka'da başlayan Nagatomo, ülkesinde FC Tokyo ve Meiji formaları giydikten sonra Japonya dışına ilk transferini İtalya'ya yaptı. 2010'da Cesena'ya imza atan başarılı sol bek, çıkışını burda da sürdürdü ve 1.5 sezon sonra Serie A devi Inter'in yolunu tuttu.

Uzun yıllar Inter kadrosunun önemli bir parçası olan oyuncu, buradaki 7 sezonluk macerasının ardından Türkiye'ye transfer oldu. 2018 kış transfer döneminde Galatasaray'ın kadrosuna katılan Yuto Nagatomo, 2.5 sezon boyunca giydiği sarı kırmızılı forma altında 2 Süper Lig ve birer Türkiye Kupası ile Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

2020 yaz transfer döneminde Fransa'nın Marsilya takımına imza atan 35 yaşındaki Japon milli sol bek, bir sezonluk Ligue 1 macerasının ardından ülkesine geri döndü.

Nagatomo, şu anda geçtiğimiz yaz transfer döneminde kadrosuna katıldığı Japonya 1. Lig ekibi FC Tokyo'nun formasını terletiyor.

0 yorum :

Yorum Gönder