14 Mayıs 2022 Cumartesi

Bundesliga'da Avrupa kupalarına katılacak takımlar belli oldu

Almanya Bundesliga'da sezonun tamamlanmasının ardından UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi'ne katılım hakkı elde eden takımlar belli oldu.

Bayern Münih'in şampiyonluğuyla tamamlanan Bundesliga'da 2021-2022 sezonu tamamlandı.

Ligin son haftasında Bayern Münih, Wolfsburg'a konuk oldu. Bayern Münih'in gollerini Josip Stanisic ve Robert Lewandowski kaydetti. Ev sahibi Wolfsburg'un golleri ise Jonas Wind ve Max Kruse'den geldi. Bu sonuncun ardından Bayern Münih sezonu 77 puanla, Wolfsburg ise 42 puanda noktaladı.

Ligi 2. sırada bitiren Borussia Dortmund ise küme düşme hattında yer alan Hertha Berlin'i sahasında Erling Haaland ve Youssoufa Moukoko'nun golleriyle mağlup etti. Konuk ekibin tek golünü ise Ishak Belfodil 18. dakikada penaltıdan kaydetti.

Stuttgart'ın sahasında Köln'ü mağlup etmesinin ardından Hertha Berlin, 16. sıraya geriledi. Bundesliga 2'de yarın tamamlanacak sezonun ardından Hertha Berlin'in play-off'taki rakibi belli olacak.


Bayer Leverkusen ve RB Leipzig UEFA Şampiyonlar Ligi'nde

34. hafta öncesinde UEFA Şampiyonlar Ligi bileti alabilmek için sahaya çıkan RB Leipzig, küme düşmesi daha önce belli olan Arminia Bielefeld'le 1-1 berabere kaldı. Puan kaybına rağmen dördüncü sırada sezonu tamamlayan RB Leipzig, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kaldı.

Bayern Münih, Borussia Dortmund ve RB Leipzig'le birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kalan dördüncü takım ise Bayer Leverkusen oldu. Ligin son haftasında sahasında Freiburg'u 2-1 mağlup eden Bayer Leverkusen, sezonu 64 puanla üçüncü sırada tamamladı.

Bundesliga'da sezonu galibiyetle tamamlayan takımlardan birisi olan Union Berlin, Bochum'u 3-2 mağlup etti ve UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılım hakkı elde etti. Ligi altıncı sırada tamamlayan Freiburg ise UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerine katılmayı garantiledi.

GÜNÜN SONUÇLARI

Stuttgart 2-1 Köln Özet İzle
Bayer Leverkusen 2-1 Freiburg
Mönchengladbach 5-1 Hoffenheim
Union Berlin 3-2 Bochum
Augsburg 2-1 Greuther Fürth
Borussia Dortmund 2-1 Hertha Berlin Özet İzle
Arminia Bielefeld 1-1 RB Leipzig Özet İzle
Wolfsburg 2-2 Bayern Münih
Mainz 2-2 Eintracht Frankfurt

 NTVSpor.net

0 yorum :

Yorum Gönder