7 Mart 2023 Salı

Halkbank Çeyrek Final İlk Maçında Cucine Lube Civitanova’yı 3-1 Mağlup Etti

Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında konuk ettiği İtalya ekibi Cucine Lube'yi 3-1 yenen temsilcimiz Halkbank, rövanş için avantaj elde etti. 

Halkbank, CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi B Grubunda oynanan karşılaşmada, İtalyan ekibi Cucine Lube Civitanova’ya 3-1 mağlup ederek avantaj sağladı.

Dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmaya Halkbank iyi başladı. Özellikle Nimir Abdülaziz'in etkili smaç ve servisleriyle açılan farkı, rakip Lube Zaytsev ile kapattı.

Cucine Lube'de De Cecco nun da etkili oyunuyla, ilk set 25-21 italyan ekibi üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci sette temsilcimiz bir türlü  bloklarda istediği sayıları çıkaramadı. Karşılıklı servis hatalarına sahne olan setin son bölümünde Halkbank adına Nimir ve Bruno sahneye çıktı. Set 25 - 20 Halkbank üstünlüğü ile bitti.

Setlerde eşitliği yakalayan Taner Atik' in öğrencileri, üçüncü setin yarısına kadar ritim yakalamakta zorlandı.Bu sırada devreye giren Micah Maa, üst üste aceler ile temsilcimizi oyunda tuttu.

Rakibin servis hatalarını da kullanan Halkbank seti 25-23 kazanarak maçta 2-1 one geçti.

4'üncü ve son sette de Jaesckhe ile müthiş sayılar alan ve mücadeleyi baştan sona üstün götüren Halkbank seti 25-21 maçı da 3-1 kazanarak, deplasmanda oynayacağı rövanş maçı öncesi önemli avantaj sağladı.

Halkbank formasıyla ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçına çıkan ve 22 sayı kaydeden Thomas Jaeschke, karşılaşmanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Maçın rövanşı, 15 Mart’ta İtalya’da yapılacak.

Halkbank Spor Kulübü, “Umuda renk ver kampanyası” ile karşılaşmaya gelecek taraftarlarından boya kalemi ve boyama kitabı getirmesini istedi. Toplanan kalem ve kitaplar, kulüp aracılığı ile depremzede çocuklara ulaştırılacak.

Halkbank ayrıca Ankara’daki depremzede çocuklar ve ailelerini de maça ağırladı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

HALKBANK – CUCİNE LUBE CİVİTANOVA: 3-1
SALON: TVF Başkent
HAKEMLER: Marie-Catherine Boulanger (Belçika) Konstantin Yovchev (Bulgaristan)
HALKBANK: Nimir Abdel-Aziz, Jaeschke, Marko Matic, Micah Ma’a, Nicolas Bruno, Yunus Emre, Deniz İvgen, (L), Volkan Döne (L) (Aslan Ekşi, Mustafa Koç, Yiğit Gülmezoğlu)
CUCİNE LUBE CİVİTANOVA: Yant Herrera, Anzani, Zaytsev, Nikolov, Chinenyeze, De Cecc0, Balaso (L), (Bottolo, Diamantini, D’amico, Garcia Fernandez)
SETLER: 21-25, 25-20, 25-23, 25-21
SÜRE: 120 Dakika (32′ 26′ 33′ 29′)

0 yorum :

Yorum Gönder