17 Temmuz 2023 Pazartesi

Filenin Sultanları Destan Yazdı: Milletler Ligi’nde Şampiyonuz

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, ABD’nin Teksas eyaletindeki Arlington kentinde oynanan 2023 FIVB Milletler Ligi’nin finalinde Çin’i 3-1 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

Filenin Sultanları, bu tarihi zaferle Cumhuriyetimizin 100.Yılı’nda dünya sıralamasında da ilk basamağa çıktı.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Ebrar Karakurt'un etkili servisleriyle başlayan mücadelede Çin'e karşı 3-0'lık bir seriyle öne geçti. İlk sette, milliler setin başında elde ettikleri 3 sayılık (8-11) farkı koruyarak etkili bir oyun sergiledi. Ancak Çin başantrenörü Cai Bin'in molasının ardından Asya ekibi hücumda daha etkili oldu ve bir sayıyla (13-12) öne geçti. İki ülke arasında çekişmeli geçen ilk seti milliler 25-22 önde tamamladı.

İkinci sette de milli takım etkili bir başlangıç yaptı ve setin başlarında 4 sayılık (5-9) bir avantaj elde etti. Ancak Çin, smaçör ve orta oyuncularından gelen sayılarla farkı kapattı ve bir sayı gerisine (9-10) geldi. A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli'nin molasının ardından milliler toparlandı ve Vargas'ın servis turunda farkı yeniden 4 sayıya (10-14) çıkardı. Ancak Asya ekibi, milli takımın hatalarından faydalanarak 16-15 öne geçti ve ikinci seti 25-22 kazandı.

Üçüncü sete her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Milliler, Ebrar Karakurt'un üst üste bulduğu sayılarla farkı 4 sayıya (5-9) çıkardı. Çin orta hücumlarıyla farkı kapatmaya çalıştı, ancak milliler Vargas ve Eda Erdem Dündar'ın sayılarıyla setin ortalarında farkı 7 sayıya (9-16) çıkardı. Son bölümde de etkili oyununu sürdüren milliler, üçüncü seti 25-19 önde tamamladı.

Dördüncü sete iyi başlayan Çin, 3 sayıyla (6-3) öne geçti. Ancak milliler, Vargas'ın sayılarıyla aradaki farkı kapatarak 6-6'da beraberliği sağladı. Milli takım, Zehra Güneş'in blokları ve Vargas ile Ebrar Karakurt'un hücumlarıyla setin ortalarında farkı 5 sayıya (7-12) çıkardı.

Setin sonuna kadar etkili bir oyun sergileyen milli takım, dördüncü seti 25-16 kazanarak maçı 3-1 tamamladı ve tarihlerinde ilk kez şampiyon oldu. 

MVP Melissa Vargas

Millilerimizde Melissa Vargas, Milletler Ligi finallerinin en iyi oyuncusu (MVP) seçildi. Organizasyonun rüya takımına da Millilerimizden üç isim girdi. Zehra Güneş, En İyi Blok Yapan Orta Oyuncu, Gizem Örge, En İyi Libero ve Melissa Vargas ise En İyi Pasör Çaprazı olarak rüya takıma seçildi.

Rüya Takım

En Değerli Oyuncu: Melissa Vargas (Türkiye)
En İyi Pasör: Diao Linyu (Çin)
En İyi Pasör Çaprazı: Melissa Vargas (Türkiye)
En İyi Smaçörler: Li Yingying (Çin) ve Martyna Łukasic (Polonya)
En İyi Orta Oyuncular: Zehra Güneş (Türkiye) ve Yuan Xinyue (Çin)
En İyi Libero: Gizem Örge (Türkiye)

Melissa Vargas, VNL Finalleri'nde 65 puanla en çok sayı atan oyuncu oldu ve Polonya'dan Magdalena Stysiak'ın dokuz puan önünde yer aldı. Vargas, çeyrek finallerde İtalya'ya karşı 16, yarı finallerde Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı 23 ve final maçında Çin'e karşı 26 puan kaydetti. Vargas ayrıca Arlington'da mücadele eden oyuncular arasında en çok hücum sayısı (55) ve servis sayısı (5) yapan oyuncu olarak da birinci sıraya yerleşti.

Turnuva boyunca 11 maçta oynayan Vargas, ilk VNL deneyimini 227 puanla tamamladı (194 smaç, 19 ace ve 14 blok). Skor alanında altıncı, smaç sayısında yedinci ve servislerde ikinci sırada yer aldı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

ÇİN-TÜRKİYE: 1-3

Salon: College Park Center

Hakemler: Noemi Karina Rene (Arjantin), Myoi Sumie (Japonya)

Çin: Diao, Li, Yuanyuan Wang, Gong, Yunlu Wang, Yuan (Mengjie Wang, Xu, Zhong, Zheng, Du, Yang, Gao, Ni)

Türkiye: Elif Şahin, Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Vargas, Derya Cebecioğlu, Eda Erdem Dündar (Gizem Örge, Simge Aköz, Ayça Aykaç, Cansu Özbay, Saliha Şahin, İlkin Aydın)

Setler: 22-25, 25-22, 19-25, 16-25

Süre: 105 dakika

0 yorum :

Yorum Gönder