6 Ağustos 2023 Pazar

FA Community Shield'da Şampiyon Arsenal

İngiltere Süper Kupa'da (FA Community Shield) Arsenal, normal süresi 1-1 sona eren mücadelenin ardından Manchester City'yi penaltılar sonunda 4-1 yenerek kupanın sahibi oldu.

Başkent Londra'daki tarihi Wembley Stadı'nda oynanan yeni sezonun ilk kupa mücadelesinde, Manchester City ile Arsenal karşılaştı.

İlk yarısı golsüz geçen karşılaşmanın ikinci devresinde City, 77. dakikada Cole Palmer'in ağları sarmasıyla 1-0 öne geçti. Mücadelenin son bölümünde ataklarını sıklaştıran Arsenal, 90+11. dakikada Leandro Trossard'ın golüyle skoru 1-1'e getirdi ve karşılaşmanın normal süresinin bu skorla tamamlanmasının ardından penaltılara geçildi.

Arsenal'da Odegaard, Trossard, Saka, Vieira gol atarken, Manchester City'de sadece Bernardo Silva penaltı atışından yararlandı. Öte yandan De Bruyne ve Rodri penaltıyı kaçıran isimler oldu.

Arsenal, penaltılarda rakibine 4-1 üstünlük sağlayarak tarihinde 17. kez bu kupanın sahibi oldu.

Arsenal - Manchester City 1-1 (4-1 Pen.) Özet İzle

Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi, lig ve İngiltere Kupası'nda zirveye ulaşarak "üçleme" (treble) yapan City ise sezona kupayla başlama fırsatını değerlendiremedi.

ARSENAL 17. KEZ BU KUPAYI ALDI

İngiltere Premier Lig'de 2022-2023 sezonunu Manchester City’nin arkasında 2’nci sırada tamamlayan Arsenal, sezona kupayla başladı. İngiltere Süper Kupası Community Shield’da Manchester City ile karşılaşan Arsenal, sahadan penaltılarla 4-1 galip ayrıldı ve kupayı müzesine götürdü. Bu galibiyetle Arsenal, İngiltere Süper Kupası Community Shield’ı toplamda 17’nci kez kazanmış oldu.


ARTETA 3. KUPASINI KAZANDI


2019 yılında İngiliz ekibi Arsenal’in başına geçen İspanyol teknik adam Mikel Arteta, Arsenal’in başında 3’üncü kupasını kazandı. 2019-2020 sezonunda İngiltere Kupası ve 2020-2021 sezonunda Community Shield’ı kazanan Arteta, 2023-2024 sezonunda da Arsenal’in başında İngiltere Süper Kupası’nı kazandı. Kariyerindeki 4’üncü Community Shield’ı kazanan 41 yaşındaki teknik adam, 2 şampiyonluğunu 2017-2018 ve 2019-2020 yıllarında Manchester City’de Teknik Direktör Pep Guardiola’nın yardımcılığını yaparken kazandı.


2014 YILINDA DA AYNI FİNAL VARDI

Arsenal, 2014-2015 sezonunun Community Shield Finali’nde yine Manchester City ile karşılaşmış, sahadan 3-0 galip ayrılmıştı. Arsenal, bu şampiyonluğun ardından 2014 yılının da tekrarını yaşamış oldu.


YENİ TRANSFERLER İLK MAÇLARINA ÇIKTI

Manchester City ve Arsenal’de yeni transferler ilk maçlarına çıktı. Manchester City’de Mateo Kovacic, Arsenal’de ise Jurrian Timber, Kai Havertz ve Declan Rice takımlarındaki ilk resmi maçlarında süre aldı.


81 BİN KİŞİ MÜCADELEYİ TAKİP ETTİ

İngiltere milli futbol takımının maçlarını oynadığı Wembley Stadyumu’nda Manchester City ile Arsenal arasında oynanan Community Shield Finali’ni 81.145 bin kişi takip etti. Toplamda 90 binlik kapasiteye sahip bu stadyumda, futbolseverler final karşılaşmasına büyük ilgi gösterdi.

Stat: Wembley

Arsenal: Aaron Ramsdale; Ben White, William Saliba, Gabriel Magalhães (Emile Smith-Rowe) ve Jurrien Timber (Kieran Tierney); Martin Odegaard, Declan Rice (Eddie Nketiah) ve Thomas Partey; Bukayo Saka, Kai Havertz (Fábio Vieira) ve Gabriel Martinelli (Leandro Trossard)

Yedekler: Turner, Tomiyasu, Kiwior, Holding, Tierney, Smith Rowe, Vieira, Trossard, Nketiah

Teknik Direktör: Mikel Arteta

Manchester City: Ortega Moreno; Kyle Walker, Rúben Dias ve Manuel Akanji; John Stones ve Rodri; Bernardo Silva, Mateo Kovacic (Kevin de Bruyne), Julián Álvarez ve Jack Grealish (Phil Foden); Erling Haaland (Cole Palmer)

Yedekler: Ederson, Phillips, Laporte, De Bruyne, Gomez, Foden, Palmer, Lewis, McAtee

Teknik Direktör: Pep Guardiola

Sarı Kartlar: Thomas Partey, Gabriel Magalhães ve Kai Havertz (Arsenal); Julián Álvarez (Manchester City)

Goller: Leandro Trossard (Arsenal), 101'; Cole Palmer, 76' (Manchester City)

Penaltıları Golle Sonuçlandıranlar: Martin Odegaard, Leandro Trossard, Bukayo Saka ve Fábio Vieira (Arsenal); Bernardo Silva (Manchester City)

Kaçırılan Penaltılar: Kevin de Bruyne ve Rodri (Manchester City)

0 yorum :

Yorum Gönder