15 Ağustos 2023 Salı

Neymar resmen Al Hilal'de

PSG'nin Brezilyalı yıldızı Neymar, Jorge Jesus'un çalıştırdığı Suudi Arabistan ekibi Al Hilal'e yaklaşık 100 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu.

Suudi Arabistan takımları, yaz transfer döneminde Avrupa’dan yıldız futbolcuları kadrosuna katarak dikkat çekmeye devam ediyor.

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Jorge Jesus'un ekibi Al Hilal, Sergej Milinkovic-Savic, Ruben Neves, Malcom ve Kalidou Koulibaly transferlerinin ardından Fransız devi Paris Saint-Germain'in yıldız futbolcusu Neymar'ı renklerine bağladı.

 Suudi Arabistan'daki yıldız futbolcular

Al Hilal'in sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yayımlanan tanıtım videosunda, Neymar'ın, "Suudi Arabistan'da, Al Hilal'deyim." sözlerine yer verildi.

Ülke basınına göre Al Hilal, bu transfer için PSG'ye 80 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Sözleşmede, futbolcunun performansına dayalı maddelerin yerine gelmesi halinde fazladan ödemeler de bulunuyor.

Neymar, Al Hilal takımından iki yılda 300 milyon euro kazanacak. Reklam ve sponsor gelirleriyle bu bedelin 400 milyon euroya kadar çıkması bekleniyor.

2017 yazında Barcelona'dan 222 milyon euro karşılığında PSG'ye transfer olan Neymar futbol tarihinin en pahalı transferi unvanını hala elinde bulunduruyor. PSG formasıyla toplamda 173 maça çıkan Sambacı, 118 kez rakip ağları havalandırdı ve beş kez Ligue 1 şampiyonluğu yaşadı. 31 yaşındaki oyuncu, Brezilya Milli Takımı'nda ise 124 karşılaşmada rakip ağları 77 kez sarstı.

PSG'nin yeni teknik direktörü İspanyol Luis Enrique, bu sezon kadro planlamasında Neymar'ın yer almadığını önceden açıklamıştı.

 

0 yorum :

Yorum Gönder