10 Eylül 2023 Pazar

Amerika Açık tek kadınlarda şampiyon Coco Gauff

Sezonun son grand slam tenis turnuvası Amerika Açık'ın tek kadınlar finalinde Aryna Sabalenka'yı yenen Coco Gauff şampiyon oldu. ABD'li raket kendi seyircisi önünde ilk grand slam zaferini yaşadı.


ABD'nin New York kentinde süren sezonun son grand slam tenis turnuvası Amerika Açık'ın tek kadınlar finalinde Belaruslu Aryna Sabalenka'yı 2-6, 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-1 yenen ev sahibi raket Coco Gauff şampiyon oldu.

Turnuvanın 6 numaralı seribaşı Gauff bu zaferle birlikte tekler kariyerinde çıktığı 2. grand slam finalinde ilk kez mutlu sona ulaştı. 19 yaşındaki tenisçi daha önce 2022 Roland Garros finalinde Swiatek'e kaybetmişti. Genç oyuncu açık dönemde Amerika Açık'ı kendi seyircisi önünde kazanan 9. ABD'li kadın tenisçi oldu.

Dünya 2 numarası olarak başladığı turnuvada final öncesi aldığı galibiyetlerle pazartesi açıklanacak yeni sıralamada 1 numara olmayı garantileyen Sabalenka ise bu mağlubiyetle birlikte tekler kariyerindeki 2. grand slam finalinde ilk yenilgisini yaşadı. 25 yaşındaki tenisçi bu yılın başında çıktığı Avustralya Açık finalinde mutlu sona ulaşmıştı.

2023 Amerika Açık bu gece TSİ 23.00'te Daniil Medvedev ile Novak Djokovic arasında oynanacak tek erkekler final maçıyla sona erecek.

0 yorum :

Yorum Gönder