17 Ekim 2023 Salı

Şimdi neredeler? Haris Seferovic

2022 yaz transfer döneminde Benfica'dan Galatasaray'a kiralık olarak geldi, 6 ay sonra yine kiralık olarak Celta Vigo'ya transfer oldu... 31 yaşındaki Haris Seferovic şimdi nerede, ne yapıyor?

Haris Seferovic, futbol kariyerine İsviçre'nin Sursee kentinde başladı. Boşnak kökenli bir Müslüman aileden geldi ve ailesi İsviçre'ye mecburi bir göç nedeniyle yerleşti. Futbol yeteneğini keşfeden ailesi, genç Haris'i Sursee altyapı takımına yazdırdı.

2004 yılında, Haris Seferovic, İsviçre'nin başka bir kulübü olan Luzern'e transfer oldu. Bu süre zarfında, futbol becerilerini geliştirdi ve adından söz ettirmeye başladı.

2009'da ise Seferovic için dönüm noktasıydı. İsviçre'nin önde gelen kulüplerinden Grasshopper Club Zürich tarafından keşfedilerek transfer edildi. Aynı yıl, FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda İsviçre'yi temsil etti ve finalde Nijerya'ya galibiyet golünü attı, kupayı kazandırdı.

Seferovic, bir sonraki yıl Yılın Genç Futbolcusu Ödülü'nü kazandı. Bu ödül, genç yeteneklerin yükselişini gösterdi.

2010'da Serie A'nın önemli kulüplerinden Fiorentina'ya transfer olan Haris Seferovic, İtalya'da uluslararası arenada deneyim kazandı.

Daha sonra Real Sociedad ve Eintracht Frankfurt gibi önemli kulüplerde oynadı. Ancak 2017'de, kendisini efsaneleştireceği kulüp olan Benfica'ya katıldı.

Benfica formasıyla toplamda 187 maça çıkan Seferovic, 74 gol attı ve 24 asist yaparak takımına önemli katkılarda bulundu.

2022 Temmuz'unda Benfica'dan Galatasaray'a kiralık olarak geldi, 2023 Ocak ayında sonra yine kiralık olarak Celta Vigo'ya transfer oldu. 2023'ün Temmuz ayında da Celta Vigo'dan Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al-Wasl'a transfer oldu.

0 yorum :

Yorum Gönder