17 Ocak 2024 Çarşamba

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde eşleşmeler belli oldu

CEV Şampiyonlar Ligi'nde sahne alan Fenerbahçe Opet grubunu lider bitirirken, Eczacıbaşı Dynavit ve VakıfBank gruplarını ikinci sırada bitirdiler. İki ekibin play-off eşleşmesindeki rakipleri belli olurken final yolundaki eşleşmeler de netlik kazandı.

CEV Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması sona erdi. B Grubu’nda liderlik için sahaya çıkan Eczacıbaşı, İtalya’da yenildiği rakibi Savino Del Bene Scandicci’yi konuk etti. İlk seti 25-23 kazanan Scandicci, zirveyi ne kadar istediğini gösterdi ve Eczacıbaşı’nın işi averaj açısından zora girdi. Grupta liderlik mücadelesi kapısını kapatan darbe ikinci sette indi, İtalyanlar 25-21’le durumu 2-0 yaptılar. Eczacıbaşı direnci düşen rakibine karşı 3. seti 25-16 ile alsa da 4. sette Scandicci toparlandı 25-23’le maçı kazanan taraf oldu.

Eczacıbaşı Dynavit’ta Tijana Boskovic ürettiği 27 sayıyla maçın en skoreri olurken Savino Del Bene Scandicci’de Antropova 25 sayıda kaldı. Uzun süre Eczacıbaşı forması giydikten sonra bu sezon İtalyan ekibinde mücadele eden Sırp pasör Maja Ognjenovic “Aslında evet bizim için iyi bir maç oldu tabii ki. Ama benim için oldukça duygusaldı. Türkiye’ye İstanbul’a gelmek, önceden kaldığım otelde kalmak uzun süre oynadığım salonda oynamak çok ama çok duygusaldı” açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe çok rahat

Grubunu lider bitirmeyi geçtiğimiz hafta garantileyen ve namağlup unvanını sürdürmek adına Grot Budowlani Lodz karşısına çıkan Fenerbahçe Opet ise zorlanmadı. Sarı-lacivertliler 25-20, 25-19 ve 25-17’lik setlerle sahadan 3-0 galip ayrılmayı başardı.

VakıfBank kazandı ama liderliği bıraktı

İtalya’daki karşılaşmada Allianz Vero Volley Milano ve VakıfBank karşılaştı. Paola Egonu’nun eski takımına karşı mücadele ettiği maçta VakıfBank hızlı başladı, ilk iki seti 25-20 ve 25-17 kazanarak liderlik için iddiasını gösterdi. Ancak 3. sette Milano geri döndü, 25-22 ile İstanbul ekibinin umutlarını bitirdi. Dördüncü seti de 25-18 alan ekip durumu eşitledi. Çekişmeli beşinci setin kazananı 15-12 ile VakıfBank olurken grup liderliği Milano’nun oldu.

Play-off eşleşmeleri belli oldu

Böylelikle grubunu lider bitirip adını direkt olarak çeyrek finale yazdıran ekipler Imoco Volley Conegliano, Savino Del Bene Scandicci, Allianz Vero Volley Milano ve Fenerbahçe Opet oldu. Bu takımlardan Milano, en iyi ikinci LKS Lodz ile eşleşti. Fenerbahçe, çeyrek finalde iki Alman ekibi Potsdam-Stuttgart eşleşmesinin galibiyle mücadele edecek.

VakıfBank ve Eczacıbaşı ise çeyrek final bileti için play-off’ta sahne alacak. VakıfBank’ın play-off mücadelesindeki rakibi Polonya ekibi PGE Rysice Rzeszow. Son şampiyon VakıfBank, rakibini elemesi halinde çeyrek finalde Imoco Volley Conegliano ile eşleşecek.

Eczacıbaşı play-off turunda Ukrayna takımı SC Prometey Dnipro ile karşılaşacak. Bu turu geçen takım çeyrek finalde Scandicci ile oynayacak. Scandicci, Eczacıbaşı’yla aynı grupta yer almıştı.

İşte Türk takımlarının final yolu

Öte yandan Türk ekiplerinin final yolu da belli. Fenerbahçe’nin, finale kadar Türk takımıyla mücadele etme olasılığı yok. Sarı-lacivertliler Potsdam-Stuttgart eşleşmesinden gelen takımı elemeleri halinde yarı finalde Milano-LSK Lodz eşleşmesinin galibiyle oynayacaklar.

VakıfBank, önce Rzeszow sonra Conegliano’yu elemesi halinde rakibi, Prometey, Eczacıbaşı ya da Scandicci üçlüsünden biri olacak. Eczacıbaşı için de aynı senaryo PGE Rysice Rzeszow, VakıfBank, Conegliano üçlüsünden biriyle yarı finalde eşleşerek sonlanacak.

0 yorum :

Yorum Gönder