10 Şubat 2024 Cumartesi

THY Euroleague'de 26. Haftanın MVP’si Codi Miller-McIntyre

THY Euroleague'de 26. haftanın en değerli oyuncusu (MVP) Baskonia’nın Amerikalı basketbolcusu Codi Miller-McIntyre oldu. Miller-McIntyre, 20 asist yaparak EuroLeague'in tüm zamanların asist rekorunu kırdı ve triple-double yapan üçüncü EuroLeague oyuncusu oldu.


Turkish Airlines EuroLeague’de 26. hafta maçları geride kalırken haftanın en değerli oyuncusu da belli oldu.

Tarihi bir performans sergileyen Baskonia Vitoria-Gasteiz'den Codi Miller-McIntyre, 42 verimlilik puanı alarak kariyer rekoru kırdı ve 26. hafta MVP ödülünü kazandı.

Miller-McIntyre, Baskonia'yı evinde LDLC ASVEL Villeurbanne karşısında 94-80 galibiyete taşıdı.

Henüz ilk yarıda 12 asist yaparak bir devredeki asist rekorunu kıran Codi, maçı da 20 asistle tamamlayarak Euroleague tarihinde bir maçta en çok asist yapan oyuncu oldu.

Rekorun bir önceki sahipleri 19 ile Facundo Campazzo ve Stefan Jovic’ti.

Miller-McIntyre maçı 11 sayı – 11 ribaund – 20 asist ile bitirdi ve modern Euroleague tarihinde triple-double yapan üçüncü oyuncu oldu.

En son Nick Calathes 2019 yılında 11 sayı - 18 asist - 11 ribaund ile triple-double yapmıştı. Calathes’ten önce ise Nikola Vujcic 2005 ve 2006 yıllarında iki triple-double’a imza atmıştı.

Codi Miller-McIntyre bu sezon ikinci kez haftanın MVP'si ödülü oldu. Miller-McIntyre daha önce 29 verimlilik puanı ile 8. hafta MVP ödülünü kazanmıştı.


0 yorum :

Yorum Gönder