1 Mayıs 2024 Çarşamba

Futbola damga vurmuş kupasız yıldızlar

Futbolda birer ikon olan bu futbolcuların efsane olmak dışında ortak bir yönleri daha var. Kendi kariyerlerindeki en büyük hedefleri olan kupayı kazanamamak. 

En büyük hedefine ulaşamayan futbolcular… Onların her biri, oynadığı döneme damga vurmuş birer futbol efsanesi…

Futbolda birer ikon olan bu futbolcuların efsane olmak dışında ortak bir yönleri daha var. Kendi kariyerlerindeki en büyük hedefleri olan kupayı kazanamamak. Özellikle de Şampiyonlar Ligi, bu futbolcuların kariyerlerinde hep bir ‘karanlık taraf’ olarak kaldı.

Şampiyonlar Ligi’ni çok isteyip kazanamamak dendiğinde akla gelen isim belki de Zlatan Ibrahimovic. Almanya hariç Avrupa’nın diğer 4 büyük liginde de forma giyip kupalar kazanan Zlatan’ın müzesindeki tek eksik Devler Ligi Kupası oldu.

Kaderin cilvesidir ki Inter'den ayrıldıktan 1 sezon sonra Milano ekibi Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. İsveçli yıldız, Barcelona'dan ayrıldıktan 1 sezon sonra da Katalan ekibi bu kupayı kazandı.

Juventus'un ve İtalya'nın efsane kalecisi Gianluigi Buffon da Kupa 1’i kazanamayanlar listesinde üst sıralarda yer alıyor.

Bu kupada 3 kere final oynayan büyük kaptan, Devler Ligi’ni kazanabilmek için yıllarca formasını giydiği Juventus’tan ayrılarak Paris Saint-Germain’in de yolunu tutmuştu.

Duyulduğunda Şampiyonlar Ligi’ni ‘nasıl kazanamadı’ denilen diğer 2 futbolcu da Fenomen Ronaldo ve Fabio Cannovaro…

Real Madrid gibi ortalama 5 yılda bir Devler Ligi’ni kazanan bir takımda da forma giyen Ronaldo, bu kupaya Los Galacticos’la bile uzanamadı. Bir savunma oyuncusu olmasına rağmen Ballon d’or bile kazanan Cannovaro da müzesine bu kupayı hiç götüremedi.

Şampiyonlar Ligi’ni kazanamayan futbolcular arasında Pavel Nedved, Ruud van Nistelrooy, Maradona, Roberto Baggio, Gabriel Batistuta, Eric Cantona, Francesco Totti gibi kendi takımlarının efsane futbolcuları da yer alıyor.

Her futbolcunun hedefindeki kupa ortak olmuyor tabi ki… Bazı futbolcular da hedefledikleri lig şampiyonluğunu elde edememenin baskısını yaşıyor.

Harry Kane, hem Tottenham ile hem de İngiltere Milli Takımı ile 15 yıllık profesyonel kariyerinde hiç kupa kazanamadı. 30 yaşındaki futbolcu, en golcülerinden olduğu Premier Lig şampiyonluğunu kazanmayı çok istiyordu.

Ancak efsanesi olduğu Tottenham ile lig şampiyonluğu yaşaması neredeyse imkânsız olduğu için İngiliz futbolcu sezon başında Bayern Münih’e transfer oldu.

Avrupa’da lig şampiyonluğu yaşayabileceği en garanti kulübe giden tecrübeli golcü, bu sefer de Xabi Alonso’nun Leverkusen’ine takıldı. Kariyerinde bir tane olsun kupa kazanmak isteyen Heung Min Son ise bu hedefini Tottenham ile başaramayacak gibi gözüküyor.

Premier Lig’de şampiyonluk hayali kurmak denince akıllara Steven Gerard gelir.

Efsanesi olduğu Liverpool kulübüyle Şampiyonlar Ligi de dahil önemli kupalar kazanan Kaptan Gerard, Premier Lig şampiyonluğu yaşayamadı.

Üstelik şampiyonluğa gidilen bir sezonda da ayağı kayması ve kaptırılan topta takımının gol yemesi cabası oldu.

Antoine Griezmann da Dünya Kupası kazansa bile kariyerinde henüz lig şampiyonluğu elde edemedi. La Liga’da mutlu sona ulaşmak için rekor bir bedelle Barcelona’ya transfer olan Fransız yıldız, burada da o isteği şampiyonluğu alamadı ve Atletico Madrid’e geri döndü.

Milyonları peşinden sürükleyen ve kariyerlerinde birçok şey elde etmiş bu futbolcular için belki de bu kupalar, her zaman içlerinde bir ukde olarak kalmaya devam edecek…

Kaynak : TRT SPOR

0 yorum :

Yorum Gönder