25 Mayıs 2024 Cumartesi

Hentbolda şampiyon Beşiktaş Safi Çimento

Hentbol Erkekler Süper Lig play-off final turu üçüncü maçında Beşiktaş Safi Çimento, deplasmanda Sakarya Büyükşehir Belediyespor'u 34-33 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Siyah-beyazlı ekip, Serdivan Spor Salonu'nda oynanan ve TRT SPOR Yıldız'dan canlı yayınlanan müsabakanın ilk yarısını 18-15 önde tamamladı.

Çekişmeli geçen ikinci devrede son saniyede bulduğu sayıyla öne geçen Beşiktaş, karşılaşmadan 34-33 galip ayrılarak final turunda durumu 3-0'a getirdi ve 17. şampiyonluğunu elde etti.

İstanbul Süleyman Seba Spor Salonu'nda oynanan ilk iki maçı Beşiktaş Safi Çimento, 37-36 ve 41-30'luk skorlarla kazanmıştı.

Karşılaşma sonrası düzenlenen kupa seremonisinde Beşiktaş Safi Çimento'ya kupa ve madalyalarını THF Başkanı Uğur Kılıç ve Asbaşkan Salim Öztürk takdim etti. Ligi ikinci olarak tamamlayan Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ise madalya ve şiltlerini THF Asbaşkanı Ediz Erkovan verdi.

Erkekler Süper Ligi Sıralama Etabı'nda oynanan maçta rakibi Köyceğiz Belediyesi'ni 33-31 mağlup ederek seride 2-1 üstünlük sağlayan Nilüfer Belediyesi, lig dördüncüsünün belirleneceği maçta Spor Toto'nun rakibi oldu. Spor Toto-Nilüfer Belediyesi karşılaşması 29 Mayıs 2024 tarihinde Eskişehir Porsuk Spor Salonu'nda saat 14.00'te başlayacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Beşiktaş Safi Çimento'yu tebrik etti

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hentbol Erkekler Süper Lig'de şampiyon olan Beşiktaş Safi Çimento'yu kutladı.

Bakan Bak, paylaştığı mesajda, "Şampiyon olan Beşiktaş Safi Çimento Hentbol Takımı'nı kutlarım. Elde edilen şampiyonlukta emeği geçen herkesi tebrik ediyor, play-off serisi boyunca güzel bir oyun ortaya koyan her iki takımımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

0 yorum :

Yorum Gönder