9 Mayıs 2024 Perşembe

Bayern Münih'i 3 dakikada yıkan Real Madrid finalde

Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi 2-2 biten yarı final rövanşında Bayern Münih'i ağırladı. Dev maçın son anlarına 1-0 yenik giren İspanyol devi, Joselu'nun 88 ve 90. dakikalarda attığı gollerle mücadeleyi 2-1 kazandı ve adını finale yazdırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, yarı final rövanşında Avrupa'nın iki dev ekibi Real Madrid ile Bayern Münih, kozlarını İspanya'da paylaştı.

Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan mücadele unutulmayacak anlara sahne oldu.

Konuk Bayern Münih, 68. dakikada Alphonso Davies ile 1-0 öne geçti.

71. dakikada Federico Valverde'nin attığı gol VAR incelemesi sonrası pozisyonda faul olduğu gerekçesiyle iptal edidi.

Müsabakanın son anlarında baskısını artıran Real Madrid, ikinci yarıda oyuna giren Joselu'nun 88 ve 90. dakikalarda attığı gollerle 2-1 öne geçti.

15 dakika uzayan maçta hata yapmayan Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi Real Madrid, bu sonuçla birlikte Borussia Dortmund'un finaldeki rakibi oldu ve 15. kez Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürmek için Wembley'e gitme hakkı kazandı.

Real Madrid, 18. kez Devler Ligi'nde finale yükseldi. 14 kupayla turnuva tarihinin en başarılı takımı konumunda.

Real Madrid'de milli futbolcu Arda Güler karşılaşmayı yedek kulübesinde tamamladı.

Real Madrid, 2 sezon önce yarı finalde yine son dakikalarına geride girdiği Manchester City maçında 2 dakikada 2 gol bularak maçı uzatmalara götürmüş ve uzatmalarda bulduğu gol ile finale yükselmişti. Finalde Liverpool ile eşleşen Real Madrid, kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı.

Şampiyonlar Ligi finali, 1 Haziran'da İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Wembley Stadyumu'nda oynanacak.

0 yorum :

Yorum Gönder