21 Haziran 2024 Cuma

Hollanda ile Fransa golsüz berabere

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) D Grubu ikinci maçında Hollanda ile Fransa karşılaştı. Dev kapışmadan gol sesi gelmedi. Böylece EURO 2024'te ilk kez bir maç golsüz sona erdi. Bu sonuçla Polonya'nın son 16 turuna çıkma şansı kalmadı.

EURO 2024 D Grubu ikinci maçında Ronald Koeman'ın ekibi Hollanda ile Didier Deschamps'ın yönetimindeki Fransa 0-0 berabere kaldı.

Leipzig Stadyumu'nda oynanan maçta iki takım da birçok pozisyona girmesine rağmen maçtan gol sesi çıkmadı ve karşılaşma 0-0 noktalandı. Böylelikle EURO 2024'te ilk kez bir maç golsüz sonuçlanmış oldu.

69. dakikada Hollanda'nın rakip filelere gönderdiği top, ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. Simons'un ceza sahasında yaptığı vuruşta top ağlara doğru giderken aktif alanda bulunan Dumfries için ofsayt kararı verildi.

İki takım da mücadele boyunca girdiği pozisyonları sonuçlandıramadı ve karşılaşma golsüz sona erdi.

Bu sonuçla birlikte iki takım da 4 puana yükselirken, gruptaki kaderlerini son maça bırakmış oldu. Grupta 0 puanla son sırada bulunan Polonya, bu sonucun ardından EURO 2024'e veda etti.

Grubun bir sonraki maçında Fransa grup sonuncusu Polonya ile karşılaşırken, Hollanda zorlu rakibi Avusturya ile mücadele edecek.

Gruptaki ilk karşılaşmalarda Hollanda, Polonya'yı 2-1, Fransa da Avusturya'yı 1-0 yenmişti.

İki takım 31. kez karşılaştı

Hollanda ile Fransa, tarihlerinde 31. kez karşı karşıya geldi

Geride kalan 30 maçta Fransa 15, Hollanda 11 defa kazandı. Aralarındaki 5 müsabaka ise berabere tamamlandı. Bu karşılaşmalarda Hollanda 57, Fransa ise 53 gol kaydetti.

Mbappe forma giymedi

Fransa'da Avusturya maçında burnu kırılan yıldız futbolcu Mbappe, mücadelede forma giymedi.

Stat: Leipzig

Hakemler: Anthony Taylor, Gary Beswick, Adam Nunn (İngiltere)

Hollanda: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten (Dk. 73 Veerman), Simons (Dk. 73 Wijnaldum), Reijnders, Frimpong (Dk. 73 Geertruida), Gakpo, Depay (Dk. 79 Weghorst)

Fransa: Maignan, Kounde, Upamecano, Saliba, Hernandez, Tchouameni, Kante, Rabiot, Dembele (Dk. 75 Coman), Griezmann, Thuram (Dk. 75 Giroud)

Sarı kart: Dk. 32 Schouten (Hollanda)

0 yorum :

Yorum Gönder