11 Temmuz 2024 Perşembe

NBA'e dudak uçuklatan teklif

NBA yönetimi, yayın gelirlerinde 3 kattan fazla artış sağladı. Ligin 11 yıllık yayın hakları için verilen 76 milyar dolarlık teklif kabul edildi.


NBA'in yeni yayın hakları sözleşmesi dikkat çekti. Dünyanın en önemli basketbol liginin 11 yıllık yayın hakları 76 milyar dolara satılıyor.

Amerikan basınına göre, NBA yönetimi, 3 platformdan oluşan konsorsiyumun 76 milyar dolarlık teklifini kabul etti. Yeni sözleşmeyle ligin yayın geliri 3 katından fazla artmış olacak.

Ligin mevcut yayın kanalı ile olan 40 yıllık işbirliği de sona ermiş olacak. 76 milyar dolarlık sözleşme ile NBA finalleri ülkenin ünlü spor kanalı ESPN'de yayınlanacak.

Ayrıca dünyaca ünlü bir internet platformu da yayıncı kuruluş olarak normal sezon maçlarını dünyanın dört bir yanına ulaştıracak. Yeni sözleşme, 2025-2026 sezonu ile birlikte yürürlüğe girecek.

Varılan anlaşma kulüp gelirlerine ve oyuncu sözleşmelerine de olumlu yansıyacak. NBA'de yıldız oyuncuların, 2030 yılından sonra toplam değeri milyar doları bulan kontratlar imzalamaya başlayacağı belirtiliyor.

trtspor.com.tr

0 yorum :

Yorum Gönder