30 Ağustos 2024 Cuma

UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi

Avrupa kupalarında play-off heyecanı yaşandı. Sahneye çıkan 4 takımımızdan 2'si sevinirken 2'si ise sahadan üzgün ayrıldı. Bu sonuçlar sonrasında gözler bir kez daha Türkiye'nin UEFA ülke puanı sıralamasına çevrildi. İşte son durum.

Avrupa kupalarında play-off heyecanı sona erdi vi 2024-2025 sezonunda lig etabında mücadele edecek takımlar belli oldu. Play-off etabında temsilcilerimizden Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve RAMS Başakşehir sahaya çıktı.

Alınan sonuçların ardından gözler bir kez daha ülkelerin Avrupa kupalarına göndereceği takım sayı ve oynayacağı eleme sayısını belirleyen UEFA ülke puanı sıralamasına çevrildi. İşte ekiplerimizin aldıkları sonuçlar ve güncellenen UEFA ülke puanı sıralamasının detayları...

Galatasaray yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu rövanş maçında Young Boys'u konuk etti. Turun ilk maçında deplasmanda 3-2 mağlup olan sarı-kırmızılılar, RAMS Park'ta da rakibini geçemedi. İsviçre ekibi Young Boys'a 1-0 yenilen Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Sarı-kırmızılı ekip, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Başakşehir, St. Patrick's Athletic'ten istediğini aldı

Bir diğer temsilcimiz RAMS Başakşehir ise UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu'nda 0-0'ın rövanşında İrlanda ekibi St. Patrick's Athletic'i konuk etti. Evinde hata yapmayan Başakşehir, rakibini 2-0'lık skorla geçti. Turuncu-lacivertliler, bu sonuçlu UEFA Konferans Ligi'nde lig etabına yükseldi.

Beşiktaş şov yaptı


Temsilcimiz Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövanş maçında İsviçre ekibi Lugano ile kozlarını paylaştı. Siyah-beyazlılar, 3-3 biten ilk maçın rövanşında adeta gol şov yaptı. Tüpraş Stadı'ndaki maçtan 5-1 galip ayrılan Kartal. tur biletini cebine koydu, Beşiktaş bu sonuçla UEFA Avrupa Ligi'nde lig etabına adını yazdırdı.

Trabzonspor, Avrupa'da havlu attı

UEFA Avrupa Ligi'nden elenen temsilcimiz Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi'nde de havlu attı.

Bordo-mavililer, UEFA Konferans Ligi'nde Play-Off Turu'nda 0-0'ın rövanşında İsviçre ekibi St. Gallen ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona erince tur atlayacak takımı belirlemek için seri penaltı atışlarına geçildi. Seri penaltı atışlarında rakibine 5-4 yenilen Tabzonspor, Avrupa kupalarına veda etti.

Böylece Avrupa kupaları play-off aşamasında 3 adet Türkiye - İsviçre kapışmasından 2'sini kaybettik...

Bu sonuçların ardından gözler bir kez daha ülkelerin Avrupa kupalarına göndereceği takım sayı ve oynayacağı eleme sayısını belirleyen UEFA ülke puanı sıralamasına çevrildi.

Türkiye'den Galatasaray ve Beşiktaş'ın yanı sıra Şampiyonlar Ligi elemelerini geçemeyen Fenerbahçe de UEFA Avrupa Ligi'nde Başakşehir ise UEFA Konferans Ligi'nde mücadele edecek.

Türkiye, geçtiğimiz sezon aldığı sonuçların ardından UEFA ülke puanı sıralamasında 3 basamak birden yükselmişti. Bu sezon ise şu ana kadar toplanan puan beklentilerin altında.

2024-2025 sezonunda Avrupa kupaları ligi etabına 4 takımla yer alacak olan Türkiye, bu sezon şu ana kadar 2.500 puan topladı.

Çekya takımları ise topladıkları 5.100 puanla Türkiye ile araya açtı. Ülke puanı sıralamasında Türkiye’nin gerisinde bulunan Norveç, İsrail, Avusturya, Danimarka, Yunanistan gibi takımlar yeni sezonda Türkiye'den daha çok puan topladı.

Bu arada Türkiye'yi takip eden ülkelerden Norveç'in takımları yeni sezonda 3.625 puan toplarken genel puanını 31.500 yaptı. Türkiye'ye yaklaşan Norveç, 11. sırada yer aldı.

Ülke puanı sıralamasında Türkiye, topladığı 36.100 puanla 10. basamakta bulunuyor. Çekya ise 38.650 puanla 9. sırada yer alıyor.

UEFA ülke puanı sıralamasında zirvede İngiltere bulunurken İtalya takibini sürdürüyor. Peki UEFA ülke puanı sıralamasında son durum ne? İşte, güncel ülke puanı sıralaması…
Sıra Ülke UEFA Ülke Puanı
1 İngiltere 89.303
2 İtalya 79.168
3 İspanya 74.132
4 Almanya 71.785
5 Fransa 58.236
6 Hollanda 54.733
7 Portekiz 49.916
8 Belçika 44.200
9 Çekya 38.650
10 TÜRKİYE 36.100
11 Norveç 31.500
12 Avusturya 31.000

0 yorum :

Yorum Gönder