19 Ağustos 2016 Cuma

Amerika Rio’da Finalde

2016 Rio Olimpiyatları yarı finalinde Amerika Birleşik Devletleri, İspanya’yı yenip adını finale yazdırdı: 82-76.

Amerika’nın Kevin Durant ile etkili başlangıcına İspanya Pau Gasol ile yanıt verdi: 7-5. Kyrie Irving ve Klay Thompson’ın devreye girmesiyle birlikte ABD, ilk 5 dakikaya 7 sayılık farkla girdi: 14-7. İlk çeyrekte Pau Gasol, pota altını adeta domine etti. 9 sayı bulan deneyimli oyuncuya İspanya’da eşlik eden oyuncu çıkmadı. Kyle Lowry, DeMarcus Cousins ve Paul George ile skor üretmeye devam eden Amerika, ilk periyodu 26-17 önde tamamladı. İlk çeyrekte İspanya’dan Ricky Rubio ve Nikola Mirotic, Amerika’dan Kevin Durant iki faulle kenara geldi.
Teknik fauller havada uçuştu
Maçın ikinci 10 dakikası teknik faullerle başladı. İspanya Coach’u Sergio Scariolo’ya ve bench’e teknik faul çalındı. Paul George’un Willy Hernangomez’e yaptığı harekete de teknik faul çalındı. Uzun süre hücumda sıkıntı yaşayan ABD’ye DeAndre Jordan ve Klay Thompson nefes aldırdı: 30-20. Coach Scariolo’nun molasından İspanya, Rodriguez’in üçlüğüyle döndü: 30-23. Ama Thomspon, hemen yanıt verdi: 33-23. Willy Herhangomez ve Victor Claver ile skor bulan Boğalar, Durant’e çalınan teknik faul sonrasında farkı 17. dakikada eritti: 33-30. Nikola Mirotic’e de çalınan teknik faulle Amerika yeniden farkı açmaya başladı. Rudy Fernandez’in üçlüğüne Carmelo Anthony yanıt verdi: 41-35. Felipe Reyes’e çalınan teknik faulden sonra fark yeniden üçe indi: 42-39. Klay Thompson üçlüğü gönderdi ve ilk yarının skorunu belirledi: 45-39.
Jordan’ın hatalı yürümesi…
Üçüncü çeyreğin DeAndre Jordan, Kyrie Irving, Carmelo Anthony ve Klay Thomspon’dan bulduğu sayılarla başlayan Amerika, İspanya’yı hücumda durdurmayı başardı. İlk 3 dakika 40 saniyede sadece iki sayı bulabilen İspanyollar, sadece Pau Gasol’den skor üretebildi. 27 dakika geride kalırken; Gasol, attığı 21 sayıyla İspanyolları oyunda tuttu: 61-52. Rodriguez’in üçlüğüne Durant yanıt verdi ve son 1.47’ye Amerika  önde girdi: 64-55. DeAndre Jordan’ın boş hücumda smaç yapmak için kenara baktığı anda hatalı yürüme yapması, Amerika bench’inin kahkahalara boğulmasına neden oldu. Yıldız pivot üçüncü periyodun bitimini alley-oop’la yaptı: 66-57.
Lowry ağırlığını koydu 
Final periyoduna Kyle Lowry’nin basketiyle başlayan Amerika, farkı çift hanelere taşıdı: 68-57. İlk 2 dakikada skor bulamayan İspanya, molayı aldı. Raptors’ın deneyimli guardının ilk 3 dakikaya ağırlığını koymasıyla Birleşik Devletler farkı 13’e çıkardı: 70-57. Navarro’nun 5 sayısıyla İspanya, farkı 10 sayıya indirdi: 72-62. Thompson’a Mirotic, üç sayı çizgisinin gerisinden yanıt verdi: 75-65. DeAndre Jordan’ın alley-oop’undan sonra, düşen tempoya müdahele etmek için Amerika Coach’u Mike Krzyzewski molayı aldı. Mirotic ve Rodriguez’in sayılarıyla, İspanya farkı 9’a kadar indirdi: 78-69. Yaklaşık 2 dakikada skor üretemeyen iki taraf adına sessizliği bozan Amerika oldu. Kevin Durant ve Paul George ile farkı açan Birleşik Devletler, son 1 dakika içinde Mirotic ve Rodriguez’in sayıları gelse de yarı finale yükseldi: 82-76.

Andrej ISAKOVIC / AFP

0 yorum :

Yorum Gönder