21 Ağustos 2016 Pazar

Erkekler Basketbolda Bronz Madalya İspanya’nın


2016 Rio Olimpiyatları erkekler basketbol kategorisi bronz madalya mücadelesinde Avustralya ve İspanya karşı karşıya gelirken, baştan sona çekişmeli geçen maçı İspanya 88-89 kazanarak bronz madalyaya uzandı.

İlk Beşler
Avustralya: Mills, Bogut, Dellavedova, Bayney, Ingles
İspanya: Gasol, Fernandez, Llull, Mirotic, Rubio
Mücadele karşılıklı basketlerle başladı. İspanya ilk 5 dakikada Gasol ve Mirotic’le fark yaratarak 13-5’lik üstünlüğü yakaladı. Avustralya David Andersen ve Patty Mills’le basketler bulsa da İspanya, Mirotic ve Gasol’la etkili oyununa devam etti ve ilk periyodun son 2.5 dakikasına 18-11 önde girdi. David Andersen ve Ryan Broekhoff’un serbest atışlardan bulduğu sayılarla farkı azaltmaya çalışan Avustralya skoru 20-15’e getirdi. Son saniyelerde Patty Mills ve Victor Clever’in karşılıklı basketleriyle ilk periyot 23-17 İspanya üstünlüğüyle tamamlandı.
İkinci periyot Felipe Reyes ve Matthew Dellavedova’nın karşılıklı basketleriyle başladı. İlk 3 dakika karşılıklı basketlerle geçilse de İspanya’da Felipe Reyes’in etkili oyununa Willy Hernangomez ve Juan Carlos Navvaro’da katılınca skor 32-23’e kadar geldi. Devrenin son 5 dakikasına 35-28 İspanya üstünlüğü ile girildi. Devrenin son bölümünde iyi bir çıkış yakalayan Avustralya, farkı 4 sayıya kadar indirdi (40-36). Avustralya son saniyelerde bulduğu basketle farkı ikiye indirdi ve soyunma odasına 40-38 İspanya üstünlüğüyle gidildi.
İkinci yarıya İspanya Gasol ve Rubio, Avustralya Dellavedova ve Mills’in basketleriyle başladı. Gasol bu çeyrekte takımı adına sorumluluk alırken 7:23 kala skoru 45-47’ye getirdi. Avustralya’da ise Mills takımını skor yükünü çekerken arka arkaya bulduğu basketlerle 3:37 kala skoru eşitledi (57-57). Kalan dakikalarda Mirotic ve Gasol’la sayılar bulan İspanya final periyoduna 64-67 üstünlükle girdi.
Son çeyreğe Rodriguez’in üç sayılık basketiyle başlayan İspanya farkı 6 sayıya çıkardı (64-70). Mills ve Motum’la cevap veren Avustralya skoru eşitledi (70-70). Navarro ve Rodriguez’in sayılarının ardından Broekhoff’un üç sayılık basketi gelince 3. dakika 73-73 eşitlikle geçildi. İki takımda karşılık basketler bulmaya devam ederken, Rodrugiez’in basketiyke 5. dakikada İspanya 77-78 öne geçti. Avustralya Baynes ve Mills’le skor üretirken İspanya Mirotic ve Gasol’le bulduğu sayılarla son iki dakikaya 82-83 önde girdi. Çekişmeli geçen son bölümde Anderson aldığı hücum ribaundu sonrası faul çizgisine geldi. 2/2 atan Anderson takımını tekrar öne geçirdi (86-85). Ardından Gasol ve Rodriguez faul çigisinen hata yapmadı ve son 5.4 saniyeye İspanya üstün girdi. Son hücumda topu kaybeden Avustralya hücumdan boş dönünce İspanya karşılaşmayı 88-89 kazandı.
basketball.com.tr

0 yorum :

Yorum Gönder