4 Haziran 2017 Pazar

Çağla Akın Fenerbahçe'de

Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe, kadrosunu geçen sezon Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giyen VakıfBank’ın pasörü Çağla Akın ile güçlendirdi.

Fenerbahçe Kulübünün internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:
"Yeni sezon yapılanması kapsamında Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımımız,  geçen sezon Beşiktaş takımında forma giyen 19 Ocak 1995 doğumlu Çağla Akın ile anlaşma sağlamıştır.



Yeni Sarı Melek Çağla Akın’a kulübümüze hoşgeldin diyor, kendisine yarıştığı her kulvarda “şampiyonluk” hedefleyen Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımımızda başarılar diliyoruz."

 

Kariyer
VakıfBank'ın altyapısında yetişen 1995 doğumlu genç pasör Çağla Akın, 2011-2012 sezonunda A Takım formasını ilk kez Şampiyonlar Ligi maçında giydi. 2012-2013 sezonunda kiralık olarak Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesi’nde oynayan oyuncu ardından VakıfBank ile yoluna devam etti. 2016-2017 sezonunda ise kiralık olarak Beşiktaş’ta oynayan Çağla, 2017-2018 sezonunda ise Fenerbahçe’de oynayacak.
VakıfBank formasıyla 1 Dünya Kulüpler Şampiyonası, 2 Türkiye Ligi, 1 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Süper Kupası kaldıran Çağla, Yıldızlar ve Gençler Türkiye Şampiyonlarında ve Gençler Ligi’nde de şampiyonluk yaşadı. Kulübü VakıfBank'la 2013 yılında Bayanlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda şampiyonluk yaşayan oyuncu aynı zamanda 12 kişilik turnuva kadrosuna da seçilmiştir.
Milli Takımlar düzeyinde 2 Avrupa ve 1 Dünya Şampiyonluğu ünvanı bulunuyor.

Çağla Akın: "Mutlu ve Gururluyum"
Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımının yeni transferlerinden Çağla Akın, ilk açıklamalarını Fenerbahçe resmi sitesine yaptı. Fenerbahçe camiasına katılmaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu söyleyen 22 yaşındaki pasör, taraftarlar içinse; “Büyük Fenerbahçe taraftarının desteğiyle oynayacak olmak çok heyecan verici” dedi.

Çubuklu formayı giyen milli oyuncu, “Fenerbahçe camiasına katıldığım için çok mutlu ve aynı zamanda gururluyum. Umarım güzel bir sezon geçiririz. Yarıştığımız kulvarlardaki bütün kupalara talibiz. Sakatlıksız, sağlıklı güzel bir sezon olsun” ifadelerini kullandı.

Takım içinde birçok ismi tanıdığını ve bazıları ile de beraber oynama fırsatı bulduğunu belirten Çağla, “Kaptan Eda Erdem Dündar ile milli takımda oynama fırsatı yakalamıştım. Bana çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Melis ile okul takımından tanışıyoruz. Aynı üniversitedeyiz.  Dicle ile de hem altyapıda hem okul takımında birlikte oynamıştık” diye konuştu.

Fenerbahçe taraftarları içinde ayrı bir parantez açan 22 yaşındaki isim, “Fenerbahçe’ye karşı oynadığım dönemlerde yarattıkları baskıyı biliyorum. Büyük Fenerbahçe taraftarının desteğiyle oynayacak olmak çok heyecan verici. Taraftarların desteğiyle oynayacak olmak, oyun içinde bize yardımcı olacaktır” dedi.

0 yorum :

Yorum Gönder